Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Zubeyr

Eau de Cologne
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
52
Hayır değil bir süre sonra kayboluyor zaten. Rakı gibi değil anlayacağınız. 2 saat sonraki halini PDM Sedley'e benzettim.
Devamli dekant listeme ekleyip çıkarıyordum sırf anason kullanımından dolayı. Rakıdaki gibi değilse alıp denemek lazım çok faydalı oldu yorumunuz teşekkür ler.
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
821
Devamli dekant listeme ekleyip çıkarıyordum sırf anason kullanımından dolayı. Rakıdaki gibi değilse alıp denemek lazım çok faydalı oldu yorumunuz teşekkür ler.
Açılışında biraz anason var çok değil 2 saat sonra kayboluyor kuruyuşta ise olivier crespin aromatik parfümlerine dönüyor. Sedley, dune gibi..
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Guerlain Mouchour de Monsieur;
Balzamları arttırılmış Shalimar ve turunçları çıkarılmış Jicky’i bir kapta eşit oranda karıştırıp üzerine bol berber miski ekliyoruz. Sonuç bu. Birçok berber dükkanı kompozisyonunun atası olarak saygı duydum ama tabi ne yazık ki günümüzde karşılaştığımız için şaşırmadım.
 

Rockatansky

Eau de Parfum
Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
268
Dior Fahrenheit (1990):Splitten aldığım bir başka parfüm olan meşhur Fahrenheit’ın 1990 üretimini deneme fırsatım oldu.İlk defa Fahrenheit deneyeceğim için güncellerden ziyade eski bir versiyonundan başlamak istedim.İlk etapta hiçbir şey anlamadım.Zaten çok kısa bir süre içinde burnu resmen köreltiyor.Hiçbir koku alamadım.Hatta öncesinde diğer bileğime sıktığım dior elixir bile kayboldu.Neyse ki şekerli cıvık günümüz yapısından uzak.Genel olarak ilk etapta yeşil arka planda lastik,yanık plastik,kauçuk kokusu gibi bir koku hissediyorsunuz.Sonrasında yeşil tema güçleniyor o meşhur yeşil salatalık hissi başlıyor.Sonlara doğru ise 90’lı yıllarda misafirliğe gittiğinizde kapı açılıp içeri girdiğiniz anda burnunuza gelen o evin kokusu.Ben onu çocukken, kolonya,mutfakta yapılan yemek-tatlı ve lavabo gideri kokusunun karışımı sanıyordum.Aslında o Fahrenheit’miş.
 

Ekli dosyalar

  • A957A903-06BB-4EBF-AD37-A7B4B566E65A.jpeg
    A957A903-06BB-4EBF-AD37-A7B4B566E65A.jpeg
    115 KB · Görüntüleme: 93

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
686
Olympic Orchids | Mardi Gras
kirli tozlu topraklı civet, bolca vanilya ve az biraz neroli. sonrası yağlı kakao - hindistan cevizi sütü ile kayda değer arınma çabası. iki oran Lui, bir oran Molinard Patchouli Intense. oylandığı kadar beyaz floral bulmadım. oldukça keyifli.

Olympic Orchids | Salamanca
yosunlu sıcak balçığa gömülü saman - kırsal çalı çırpı. gittikçe üste çıkan deve derisi kuppi'lerde bekletilen vetiverleri anımsatan sert bir deri. ve tüm bunları sarmalayıp daha da ısıtan waxlı polenli plastikli bir mimosa. eser miktarda tatlılığı içinde mimosa ve saman abs. katkısı haricinde labdanum - ölmez otu daha az. fevkalade acayip bir birleşim. ancak sert deri severler için kullanılabilir çok iyi bir tematik.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
PG Neroli at Astra;
Bal, şeftali, püresi ve ballı şeftali püresi veya bal gibi şeftali. Böylece beyaz çiçekler de gelir kaçınılmaz olarak arada da ıhlamur. Şaşırmadım.

PG Entre Ciel et Mer;
Plastik beyaz çiçekler, plastik ağaç rendesi ve sentetik deniz suyu burun spreyi. Blend Oud Zanzibar ile hemen hemen aynı.

PG Bouquet Massai;
Muz ve ylang ylang. Yada sadece ylang.

PG Jangala;
Ajax futbol akademisinin Güney Afrika madenlerinde keşfedip Gençlerbirliği’ne sattığı ve Gençlerbirliği Cavcav’ın da sessiz sedasız İnegöl Belediyespor’a yarım sezonluğuna itelediği şeftalici striker Jangala…
Ceza sahası içinde paralı askerleri affetmeyen; Sandal ve baharat kokularıyla girişi yapıp kokonatla nektarları akıtan büyük forvet.

PG Jasmagonda;
Açılışı yaseminli Ormonde Man.

PG Aqaysos;
Meo Fusciuni’nin adını unuttuğum Aramis Havana kafası beni etkileyen parfümüne benzer bir garip Dihydro Myrcenollü 90’lar aromatik baharlı tütünü. 10/10.

PG İndian Wood;
Tiksindiğim yerden beni alıp büyük bir heyecana sürükleyen old school hindistancevizi!!! Burada ne yazsam boş Drakkar Noir ile Virgin İsland Water evlense çocuğu bu olurdu. Anlayamazsınız.
100/100 Platin Yıldız. 🎉🎉🎉

PG Superlady;
= Superkezban. Ballı bademli meyve tabağı ve çiçek püresi.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
İmaginary Authors Telegrama;
10-15 dakikalık dünyanın en güzel sap saman ot papatya ve çayır çimen patlayışından sonra koca bir hiçlik…
Bunu parfüm diye şişeye koyup satmak ne bileyim biraz ayıp oluyor ha diğer taraftan böylesi bir şey yapılıp satılabiliyorsa türkler neden herşeyi çalıp böyle bir güzellik yapmaya üşeniyor o da orijinaliyle neredeyse aynı fiyata çakma satıp sonra bi de ortamlarda şekil yapıyor orası da ayrı bir ayıp tabi…
Sevgili Ömer İPEKÇİ yıllar evvel bu omurgayı alıp olabildiğine geliştirerek dünyanın en güzel hayvansal fujeri Zeybek’i yaptı mesela o da buradaki parfüm önerilerinde çaylaklara yapılan t.şak konusu olmuştu tabi bu da en büyük ayıp ve gerizekalılık.
 

cvdm

Eau de Toilette
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
100
Nishane Ege

Nishane'nin Ani ve Hacivat parfümlerinden nefret eden biri olarak Ege'yi çok beğendim. Anason,limon ve nanenin dışında güneş kremi ya da losyonlara benzeyen bir havası da var. Performansı hakkında zaten çok birşey söylemeye gerek yok Nishane o konuda çok iyi zaten. Hem erkek hem kadın kullanımına uygun çok güzel bir parfüm Ege.
Benim de son zamanlarda denediğim en özgün ferah parfümlerden biri oldu Ege. Sizin saydıklarınıza ek olarak menekşe akoru da kokuya ozonik ve adeta soğuk nefes gibi bir hava katmış, daha güzel olmuş. Nishane’nin B-612 ile beraber en beğendiğim parfümü Ege.
 

cantona8

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
800
Kloon Ken Atelier Castana: İlk kez denediğim bir marka. Genel olarak yumuşak amberimsi odunsu bir parfüm. Performansı ortalama. Kokusu ELdO Bijou Romantique ile Frederic Malle Dries Van Noten arasında geziyor. Bolca kestane ve vetiver algılıyorum. Aromatik kısmı ise yaseminden geliyor. Güzel ve zarif bir dokunuş. Çok enteresan bir parfüm değil. Benzer/yakın hisler yaşatacak birçok parfüm var piyasada 👍
 

cantona8

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
800
Pierre Guillaume Coze Verde 2.1: Bu markanın gerçekten çok boş işleri de var, çok enteresan işleri de... Coze'yi de denemiştim. Coze Verde baya bir farklı olmuş. Yeniden yorumlanmış gibi. Parfüm genel olarak erkeksi, hafif berber dükkanı havasında ve epey güçlü bir açılışa sahip. Çok ferah hissettiriyor ama bu ferahlığın ortasına yerleştirilmiş biraz yırtık bir odunsu var. Neymiş diye merak ettim, baktım, incir ağacı imiş. Şimdi bu yönüyle bakınca olaya biraz daha oturmaya başladı. Kırılmış incir dalını biraz daha ezip yüzüme doğru sallasam sanırım odunsu kısmını tarif etmiş olabilirim. Neyse, genel olarak parfüm erkeksi ferah bir odunsu diyelim. Çok özel bir tarafı olmasa da bence başarılı. Performansı da yeterli. Bu kadar yorum da yeterli 👋
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Geçen akşam pek de sevgili ve sevimli olmayan @Acemiburun dürtmesiyle yeni bir keşifte bulunduk ve sitesinden keşif seti söyledik İnşAllah.
Dün de bu seti teslim alıp güzel güzel kokladık maşallah.
Genel yapı ve estetikleri itibari ile indie/artisan duruşta bir proje, biri sanatçı diğeri ise tanımadığım ikilinin başlattığı bu proje 4 farklı çalışmayı barındırıyor ve Pekji’den aşağı yukarı bi 7-8 yıl sonra özgün işler koklamak beni çok memnun etti diyebilirim.
Göğsüm kabardı, umarım uzun ömürlü olurlar, yolları açık olsun ve Allah bereket versin gibi zırva palavra ve samimiyetsiz kelamlar etmeyeceğim çünkü böyle bir dertleri de yok ki böyle işler çıkmış. Demek ki neymiş: Yapılabiliyormuş böyle çalmadan, ego kasmadan, gürültü patırtı koparıp b.mb.k şekillere bürünmeden falan filan…

- Missing Feeling; kısaca boozy misk. Kendi halinde, oldukça basit, gri / beyaz tonlarda kekremsi içkili, tozlu, hafif tatlı, kremsi misk.

- Liquid Skin; kakule, yenibahar, tuz ve tuzlu sulu vetiver. Çiçeksi alt tonları hoş.

- Dark Dreams; boozy sandal. Erik, tarçın ve gül reçeli/likörü de var. Kafası güzel Egoiste dersem cuk diye oturur.

- Lost Chemistry; mor neon çiçekler, kırmızı olgun püreler, dev portakal çiçeği, ve güllü yağlı fındıklı sandal.

Estetikleri ve endüstriyel gerilla tipi yaklaşımları da hoş; fotolar aşağıda.
 

Ekli dosyalar

  • 606A38A4-87C3-40AC-B858-59302BD834A4.jpeg
    606A38A4-87C3-40AC-B858-59302BD834A4.jpeg
    301.8 KB · Görüntüleme: 71
  • D89A1117-EC64-4439-94A6-7B33DC9D27B7.jpeg
    D89A1117-EC64-4439-94A6-7B33DC9D27B7.jpeg
    225.8 KB · Görüntüleme: 64
  • 575D97B9-CD96-4EBC-8343-6355ACC57642.jpeg
    575D97B9-CD96-4EBC-8343-6355ACC57642.jpeg
    314.4 KB · Görüntüleme: 67

Sparfume

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
2 Nis 2018
Mesajlar
2,000
Ben Mising Feeling ' i begendim... Tabi kokulara "kullanabilirmiyim, midemi bulandirdi mi?"duygusuyla yaklastigim icin @Makedon dan farkli seyler hissediyorum... hele bi tanesi oyyy midemi kaldirdi... Belki cok duydugum icin etrafta bu notayi kullanan cok parfum oldugu icin tahammul edemiyorum ... Hangisi oldugunu yazmim ama cok tanidik bir koku oldugunu soyliyim... Bir de parfum olarak degil de oda kokusu yada sampuan kokusu olarak sevebilecegim "Liquid Skin" i beğendim... Tene cok yakin kokular oldugunu da ekliyeyim...

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Rockatansky

Eau de Parfum
Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
268
Beaufort London Iron Duke:Son zamanlarda denediğim en sağlam işlerden biri.Açılışı bol dumanlı derili alkollü bir patlamayla gerçekleştikten sonra hafiften balans verilip yumuşatılmış bir oud ve acı kakaolu bir havayla devam ediyor ya da çikolatalı acı tütün vs diyebilirsiniz.Bu havaya hemen ardından metalik bir his eşlik ediyor.Bu metalik hava madeni para gibi geniz yakan histen ziyade yağmur sonrası demiryolundan burnunuza gelen koku gibi.Genel itibari ile arka plan çizgisel şekilde koyu dumanlı derili metalik bir şekilde devam ederken yine içkili,miskli klas bir şekilde kuruyor.Tüm bunların ağır olduğunu,kullanmanın zor olacağını düşünseniz de deneyince ne kadar güzel bir şekilde harmanlandığını ve rafine bir iş çıktığını göreceksiniz.Sonbahar ve kışa gider.Gündelik olmasa da arada bir hatta karlı havalar için atkıya,kazağa yakışır.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Bugün sabah işe giderken tramvay durağında muhteşem bir koku geldi. Önümdeki arkadaş grubu kadınlar ve yanımdaki iki ayrı hanım… Kokunun nereden geldiğini çözmeye çalıştım. Rüzgarla gelen koku ki lanet olsun güneşin alnındaki Sirkeci durağı ancak yanımdaki tek kalan hanıma kilitlendim ve emindim. Aynı vagonda ona yakın durdum ve hınca hınç ve bu anı kaçırmamalıydım ve koku hala geliyordu dedim bana ne akşam haberlerine veyahut dandik X videosuna çıkmak varsa da taciz maciz olsun…
Merhabalar günaydın dedim. Gülümseyerek günaydın dedi ve devamını ben sormadan getirdi: Parfüm benden gelmiyor 🤦🏻‍♂️ Nasıl koklandıysam artık 😬 ancak hayatım alt üst oldu ve koku tüm gündür burnumda: Hafif yeşil, pirinç ve pudra kokusu bariz, çiçeksilik çok kuvvetli menekşe ile leylak sanki. Ve son noktada varla yok arası tatlılık…Kekremsi buruk bir hava, kuvvetli beyaz misk ve belki sandal belki de sedir odunu cabası… Evet herkesin aklına benim de geldiği gibi Chloe Love geldi yeniden üzerinden geçeceğim fakat daha önceki Love deneyimlerime dayanarak o değil gibi ancak burnum da değişmiş olabilir. Diğer şüpheli İnsolence. Diğer kalan şüpheliler için fikirlerinizi bekliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
686
Olympic Orchids | DEV #4: Reprise
genel olarak saydam çilek aromalı sakızlı labdanum. Foreplay gibi yine Olympic Amber bazı ile Woodcut'ın çilekli sakızını akla getiriyor. ekstradan afrika buhuru hissi var. DEV #1'in zaten az olan yemek baharatları ve hayvansal dokunuşu tamamen çıkarılsa yaklaşık bu olur. güzel yine de serideki diğerlerine göre basit. yumuşak bir kapanış.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
686
Olympic Orchids | Tropic of Capricorn
bolca indol ve hyrax'lı şerbetli mango. Sonnet XVII ile benzer hisli, ekstra hayvansal. meyve-çiçek tarafında onun kadar parlak aldehidik ve boyutlu değil. baş-ortadaki fecale çalan kirli mango yoğunluğu sebebiyle, Sonnet'ten en çok ayrıldığı yer olan sümbülteber yoğunluğundaki beyaz çiçek karışımı ve sandal ancak bitişe yakın hissediliyor. benzetilen Plumeria de Orris, Femme, Salome, Ceylon'la pek bir alakası yok. en yakın seçenekler Sonnet XVII ve Fiona b4.
 

Zubeyr

Eau de Cologne
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
52
Blend Oud - Zanzibar, çok başarılı bir yazlık parfüm olmuş. Harika bir kavun notasına sahip. Bol sulu, tatlı ve nefis kokulu. Bu meyve kokusunu bubble gum efektine büründürmemek için güzel sıcak baharatlarla desteklemişler ve oldukça keyifli bir meyve temelli parfüm çıkmış ortaya. Kavundan gelen o bubble gum hissi yine var olmasına var ama ucuz kokmuyor. Baharatlar zengin ve derinlikli bir hale getirmiş. Ayrıca malzeme kalitesini çok beğendim. Kuruma aşamasında nefis bir sandal ile son buluyor ama son bulana kadar baymayan keyifli bir yapısı var. Benzerleri olan Xerjoff/Sospiro - Erba Pura ya da Byredo - Pulp gibi parfümlerdeki bayıcılık burada yok. Beğenimi kazandı.
Hocam performansindan da bahsedermisiniz biraz. Kavun aromasini çok sevdiğim bi meyve parfümde de denemek isterim.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
686
Unleashed Apothecary | Musk Exhibited
başta üriner tatlı sıcak bir misk çok baskın. sonrası miskin yavaş yavaş önüne geçecek şekilde keskin yasemin-sümbülteber ve belirtilmemiş ama bolca avustralya sandalı hisli.

UA. | Find Me in the Dark ch. II
bol tonkalı kuru toprak, kust, meşe-sedir tozu ve hafiften çam. gotik sayılmaz fakat genel itibari ile oldukça tozlu ve mat. tozlu tonka hissi FB. Crime'daki ile yakın. bütünde Oxylus, Geist, Fanghorn ile aynı çizgide.
 

ireyal

Eau de Cologne
Katılım
22 Nis 2019
Mesajlar
27
Bir haftadır Ege’de tatildeyiz, 20 küsür parfüm denedi eşim en çok 2 tanesine bayıldık, biri Chloe Love muadili Philly.. Çok değişken ve şaşrtıcı , aynı zamanda saygıdeğer bir parfüm..
Philly nin hangi modeli chloe love benziyor hocam.

Chole love niye bitirdiler anlamak mümkün değil, tüm dünya benzerini bulmaya uğraşıyor.
 
Üst