Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
698
TRNP | Kafka
kremsi indolik champaca, tozlu topraklı nergis, kirli ambergris-misk. ambersi tatlılık labdanumdan ziyade ambergris tentürü çağrışımlı. animalik floral doku MEM tarzında fakat parlak neşeli çiçek cümbüşü yerine sade, kasvetli, mat topraksı ve tereyağlı. sona doğru topraksılık ön planda. bütünde storax'lı sert reçineli veya tütsülü bir yapı hissetmedim. kirlilik ile floral tatlı elementlerin dengesi iyi kurulmuş. toplum içinde kullanımı zor terapatik bir koku.

Olympic Orchids | Sonnet XVII
ananas-kayısı-ylang tarzı ballı parlak meyveli, ağır indolik sarı çiçekli biraz yeşil biraz topraklı kompleks bir karışım. tarzı hyrax'a kayan kirlilik akoru meyve-çiçekler ile çok iyi dengelenmiş. yine de birçok kişi anlaşılabilir olarak aşırı bulmuş. bütünde deterjanlı indolik çiçekleri MEM'e, ekstra olgun tropikal meyvemsi karışım Onda tarafına eğiliyor.
 
Son düzenleme:
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Giardino Benessere Ceo;
Salaria, Crio ve Rea ile dikkatimi üzerine çekmeyi fazlasıyla başaran Terenzi’nin Benessere; Ceo ile yeniden beni şaşırtmayı bildi. Bu da yukarıdaki üçlü gibi büyük oranda özgün ve çirkin bir çalışma. Hindu Grass’taki o yeşil, otlu, çimenli, sulu, samanlı, nemli, çaylı, tütünlü ve ilkbaharlı paçulinin gayet lezzetli bir lime ve neredeyse sıfır tatlılık bir vanilya ile desteklenmiş hali diyebilirim.
Kış harici her zamana ve yere biçilmiş kaftan. Yeşil alanda Corsica Furiosa ve Panorama’dan sonra beni inceden heyecanlandırdı diyebilirim ve tabi Allah rahmet eylesin Hindu Grass aşığı olarak…
Uygun fiyatlı bulabilirsem almam ama dolar 35 olduğunda kesinlikle bir şişesini edineceğim.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Le Labo The Noir (The = şapkalı e yani Tea olanı);
+-= üç aşağı beş yukarı Straight to Heaven.

ELdO Fils de Dieu du Riz et des Agrumes;
Hiç şüphesiz ki; Etat Libre d’Orange oturtunca kafasına muazzam işler çıkaranlardandı. Süt, limon, çay, paçuli, sandal, belki vetiver ve hindistancevizi… Vay anam vay!!!

ELdO Exit the King;
Referans aldehit beklerken tertemiz gül ve misk çıktı. Amca olduktan sonra yiğenimin sünnetinde sıkmak için çekmecemdeki yerini aldı bakalım.

Chanel Platinum Egoiste;
Bununla da geç tanıştım ve Chanel gibi kokmuyor. İnsense Ultramarine ile çok ortak yönü var ve onun gidişine ağlamak yersiz. Risksiz, temiz ve işini sadece iyi yapan düz 90’lar erkeği işte…
Beğendim.

Akro İnk;
+ - = üç aşağı beş yukarı Vetiver 46. Mürekkeple ve karanlıkla alakası olmayan büyük hayal kırıklığı.

Dior Eden Roc;
Hermes Un Jardin Sur la Lagune ile Hermessence Epice Marine evliliğinden olma ama Dior’a evlatlık verilmiş çocuk. Sucul, tatlı-tuzlu, çiçeksi, pudralı, odunsu ve baharlı güzel parfüm.
 

firatterrible

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2023
Mesajlar
145
Tom Ford Tobacco Vanille: Parfüm açılışını tütün, vanilya ve baharat notaları ile yapıyor, 20-30 dakika sonra vanilya birazcık daha ön plana çıkıyor ve kakao notası da kokmaya başlıyor. Parfüm tatlı bir parfüm, ama güzel dengelenmiş bir tatlılığı var kesinlikle rahatsız edici ya da bayan bir tatlılık değil. Parfümün teninizde koktuğu süre boyunca tütün, vanilya ve kakao notasını sürekli hissediyorsunuz. Burnu daha tecrübeli olanlar diğer notaları da algılayabilirler ben tonka fasulyesini alamıyorum nasıl koktuğunu bilmediğim için.

Kokuyu insanlar rahatsız olmasın diye az sıktığım için kalıcılığını ve yayılımını tam tecrübe edemiyorum şu an, ama diğer Tom Ford parfümleri gibi olduğunu farz edersek muhtemelen 1 kol uzunluğundan fazla yayılıyordur ve kalıcılığı minimum 8 saattir.

Parfüm ağır ve olgun bir parfüm, burda ağır derken kokunun ağırlığından değil karakterinden bahsediyorum, ne demek istediğimi denediğinizde anlarsınız. Herkesin taşıyabileceği bir koku değil.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
698
OSM | 15 - Foreverness
oldukça rutubetli fazla olgun sulu meyveler ile havadar çarpıcı kirli bir başlangıç sonrası meyveli kısım azalarak yaş orman zemini, mantar, yeşil yaprakları andırır biraz daha somut bir yapıya evriliyor. gittikçe temizlenerek bitiş vintage yeşil chypre'leri andırır tatlı-acı yumuşak galbanum yoğunluğunda misk-meşe yosunu bileşimini çağrıştırır şekilde. baştan sona evrimi çok iyi ayarlanmış. en çok anımsattıkları başta Sloth, ortada Chypre Mousse, sonda Le Sillage Blanc.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Başka bir parfümle karışmıştır
Başka bir kaynaktan yine The Noir dekantı söyledim ve baktım ki eskisi de The Noir’miş karışmamış. Yine kokladığımda yok abi bu Straight to Heaven. Onun başlattığı sedir, paçuli ve boozy meyveli tanıdık akor hani şöyle ki Ursa, Meftun, bu ve hatta Pulp aynı akorun ayarları ile oynanmış ve bi şeyler ekle çıkar yapılmış hali. Çaydı, tütündü, bay leaf vs ama meyve hep incir. Ya da ben hepsinde aynı yere saplandım ve kalanı koklayamıyorum…
 

halil ibrahim

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
11 Şub 2021
Mesajlar
503
MFK L'homme a la rose
Öncelikle şunu soyleyebilirim gül severler mutlaka denesin çok taze bı gül kokusuna sahip tatlı recelimsi ya da gül oud kombinasyonu tarzında değil bu notayı sevmeyenler bile tekrar şans vermek için A la rose deneyebilir.acilisi portakal ile yapıyor gülu ilk andan itibaren hissediyorsunuz çok fazla değişim gostermiyor üç dört saatte ten kokusuna dönüşüyor bunlar büyük eksileri ama gül bahcesinden hasat yapmış bir ispartali olarak diyebilirim ki yeşil ferah sulu bir gül sizi bekliyor..beni Mayıs ayında gün ağarırken yapılan hasatlara götürdü
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Serge Lutens La Participe Passe;
Gerçek anlamda kahve gibi dumanlı kuru kahve, kahvenin rengini almış karamelize toz şeker, poy baharı ve amber. Bu işin tatlı karanlık oryantal ayağı. İşin diğer ayağında ise nostaljik maskülen aromatik öğeler var: pelin, galbanum, paçuli ve kesinlikle meşeyosunu. Tiz bir deriye yol açıyorlar. Eminim ki rahmetli Rachid Taha; gençliğinde kasaba berberinden çıkarken böylesi bir parfüm kullanırdı.
 

Bettercallme

Eau de Toilette
Katılım
22 Tem 2021
Mesajlar
133
Merhaba. Uzun süre sonra parfüm denemek için alışveriş merkezine gittim ve Dutti parfümleri beni şaşırttığı için yazmak istedim.


Mineral Grey bir Gucci Pour Homme II klonu. Koklar koklamaz fark ettiriyor çünkü neredeyse birebir aynı. Gucci'de biraz daha fazla tarçın hissediliyor sadece. Performans açısından Dutti'nin daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Çok güçlü bir parfüm değil ama Gucci'yi bilirsiniz kolonya kadar kalıcılığı yoktur. Eğer Gucci'nin kokusunu beğeniyor ancak fiyatından veya performansından şikayetçiyseniz Mineral Grey'i mutlaka deneyin.

Red Evening beni çok şaşırtan ikinci koku. Bir oud, gül parfümü. Kesinlikle oryantal ve ismen bizler için zorlayıcı notalara sahip. Fakat fiiliyatta öyle değil. Zerre rahatsız edicilik barındırmıyor. Çok beğendim. Verdiği kalite hissiyatına şaşırdım. Oryantal koku sevenler zaten denesin. Fakat asıl kazanım benim gibi amber, oud, gül parfümlerini beğenen ama kullanılabilir bulmayan arkadaşlar mutlaka denesin.

Black Evening bir Tuscan Leather klonu fakat onun kadar sertlik barındırmıyor. Hatta aslında Tuscan Leather & Ombre Leather işbirliği de diyebiliriz. Çünkü ikisinden de izler taşıyor. Kalite hissiyatı fena değil, ucuz Arap parfümlerinin önüne koyarım. Performansı tatmin eder. Dutti düz kopyalar yapmak yerine işin hobi kısmındaymışcasına rahatsız olduğu kısımları törpülüyor, şu şekilde daha mı iyi olur diyor, önümüze farklı kombinasyonlar koyuyor. Bu yönüyle kardeş firma Zara'nın kötü şöhretini gölgede bıraktı benim için.

Zara demişken Tender Amber parfümünün Erba Pura, Kirke türevi sabunsu meyveli parfümlerin benzeri olduğunu söyleyeyim. Eğer Kirke'nin korkunç performansından şikayetçiyseniz ve insan içine çıkılabilir versiyonunu arıyorsanız deneyin derim. Atelier Rebul Bisous daha iyi bir Kirke klonu aslında ama firmanın yaptığı zamlar vs. ayrı bir sohbet konusu. Öyle bir duruma getirdiler ki CN Homme klonu olan İstanbul kokusu orijinalinden daha pahalı. Bisous için de o parayı vermek yerine yarım şişe Kirke çok rahat bulunur. Spreyleme düşünülürse yarım şişe Kirke, full şişe Bisous'tan daha uzun gidecektir.

Bir de White Evening var ancak hakkında çok uzun yazamayacağım çünkü performansı çok zayıf. Sıktığım ilk yarım saat duştan çıktıktan sonraki ten kokusu gibiydi. Prada lhomme gibi miskli, sabunsu, temiz kokan parfümler sınıfında. Ama bunu alacağıma çok daha uygun fiyata body mist alırım daha mantıklı.
 

alihsan19

Eau de Cologne
Katılım
25 Tem 2023
Mesajlar
13
merhabalar .. initio oud for greatness blessed baraca ikisini denemedim henüz .. kullanan sahip olan varmi ? greatness 270 € fiyat etiketine değer mi sizce , birde baccarat 540 nefret eden birisi olarak benzerlik taşıyor mu greatness . 250 300 Euro arası güzel performansli parfümleri tavsiye ederseniz sevinirim ..
 

Ekli dosyalar

  • IMG_3558.jpeg
    IMG_3558.jpeg
    481.2 KB · Görüntüleme: 59

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
698
Chabaud | Île Mythique
yanık şekerli ölmez otu, lavanta, bolca anason ve meyveli parlak amber. sona doğru iyice yumuşamış olan medikal yeşil baharatlar üstüne meşe - tonka tozu. Eau Noire'den üç, Le Participe Passe'den iki, Chene'den bir parça alınıp ambroxan'la saydamlaştırılmış. kullanımı daha rahat fakat hâlâ garip ve çarpıcı.
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
847
merhabalar .. initio oud for greatness blessed baraca ikisini denemedim henüz .. kullanan sahip olan varmi ? greatness 270 € fiyat etiketine değer mi sizce , birde baccarat 540 nefret eden birisi olarak benzerlik taşıyor mu greatness . 250 300 Euro arası güzel performansli parfümleri tavsiye ederseniz sevinirim ..
Evet oud for greatness baccarat rouge a benziyor. Br540 sevmiyorsanız side effecti denemenizi tavsiye ederim o da çok güzel bir koku.
 

alihsan19

Eau de Cologne
Katılım
25 Tem 2023
Mesajlar
13
Evet oud for greatness baccarat rouge a benziyor. Br540 sevmiyorsanız side effecti denemenizi tavsiye ederim o da çok güzel bir koku.
side effecti brükselde denemiştim çok hoşuma gitmişti .. ama şuan ki yorumlar parfümün reformüle olduğu yönde ve kalıcılık yok diyorlar kafamı kariştırıyor malesef ki . yoksa almiştim side effecti
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
847
side effecti brükselde denemiştim çok hoşuma gitmişti .. ama şuan ki yorumlar parfümün reformüle olduğu yönde ve kalıcılık yok diyorlar kafamı kariştırıyor malesef ki . yoksa almiştim side effecti
Bende 2020 yılına ait sample %76 alkol oranı var ve performansı canavar gibi. 2020 yılına ait şişe bulursanız kaçırmayın.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
698
DSH | Cuir et Champignon
isli demirli java vetiveri - huş katranı - mantar - karanfil - sandal bileşimi olarak hissediyorum. diğer bazı elementleri de kompleks akorlar içinde seçilebilir düzeyde. seviyeli kirli tatlılığı çok kompleks. hissettiklerimden katkısı olan kunduz - mysore sandal yanısıra tanımlayamadığım tozlu az fermente bazı hint ud yağlarını andırır bir illüzyon da var. ilerledikçe baş-ortadaki sertliği özellikle sandal yardımı ile giderek kırılıyor. en son tende kalan kısım LvD.Profumo Hindu Kush'u andırır yeşil vetiver, sedir ve tatlı yağlı bir sandal. bütünde A. Zworykina Cuir de Russie ile kalite ve tarz olarak aynı segmentte fakat bence daha iyi kurgulanmış.
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
847
Nishane Ege

Nishane'nin Ani ve Hacivat parfümlerinden nefret eden biri olarak Ege'yi çok beğendim. Anason,limon ve nanenin dışında güneş kremi ya da losyonlara benzeyen bir havası da var. Performansı hakkında zaten çok birşey söylemeye gerek yok Nishane o konuda çok iyi zaten. Hem erkek hem kadın kullanımına uygun çok güzel bir parfüm Ege.
 
Son düzenleme:
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Nasomatto Fantomas;
Bugün forumdan @PerpetualBurn dostumun gönderdiği bolca örneklerden ki eskiye dayanan bi ilişkidir bu; Fantomas’ı ele alak…
Black Afgano dibindeki Gucci Oud’un çaldığı tozlu, küllü ve kuru öd tozlarının ozonik kavun suyu veyahut big babol karpuzlu sakızla ıslatılması hadisesi. Bu ilişkiden bir de deri ortaya çıkıyor tabi…
Güzel deneme; deneysel, lik.

YSL Vinyl;
Vanilya, menekşe ve bütün balzamlarla beraber ortaya tatlı, sabunsu ve beğenmeyeni zor çıkacak tam bir Fransız iş çıkmış. Hanımın yüksek beğenisiyle beraber teşekkürü de geldi bu keşif için.
 

Zubeyr

Eau de Cologne
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
54
Nishane Ege

Nishane'nin Ani ve Hacivat parfümlerinden nefret eden biri olarak Ege'yi çok beğendim. Anason,limon ve nanenin dışında güneş kremi ya da losyonlara benzeyen bir havası da var. Performansı hakkında zaten çok birşey söylemeye gerek yok Nishane o konuda çok iyi zaten. Hem erkek hem kadın kullanımına uygun çok güzel bir parfüm Ege.
Hocam anason kokusu çok baskınmi
 

Gonca

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Nis 2017
Mesajlar
493
Elimdeki dekanttan Spritueuse double vanille denedim. Vanilya kokularını genelde çok sevmeme rağmen bu malesef şimdinin moda deyimiyle "benimle anlaşamadı" :) İş arkadaşıma hediye ediverdim dekantı, çok mutlu oldu.
 
Üst