Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

puredistance

Eau de Parfum
Katılım
25 Ara 2019
Mesajlar
242
Nishane Hacivat: Ananaslı, turunçgilli falan güzel parfüm, Aventus benzeri yakıştırmalarını epeydir de okuyoruz; ama sevenleri mazur görsünler ki gerçekten çok yapay bir hâl almaya başlıyor orta notalardan itibaren bunu hissediyorsunuz. Bir de o meyvemsiliğin arasından sıyrılıp burnu yoran bir nota var ki gerçekten rahatsız ediyor, muhtemelen meşe yosunu diye tahmin ediyorum. Doğallık hissiyatı yönünden Aventus'a yaklaşamaz; ama performas olarak extrait konsantrasyonunda olması sebebiyle elbette iyi.

Guerlain L'homme Ideal Cologne: Bademli turunçgil şöleni, muhteşem bir yazlık. Performası da şaşırtıcı şekilde gayet iyi. Artık pek bulunmuyor eksi noktası da bu. Üretimi bitirildiyse yazık oldu hanesine yazılacak parfümlerden biri.

Nicolai New York Intense:
Bargamotlu, lavantalı nahif, beyefendi parfümü diyeyim gerisini siz hesap edin.

Valentino Uomo Intense:
Daha kibar bir DHİ!

Initio Atomic Rose:
Le Labo Rose 31 ve POAL sever biri olarak (Bence gül temalı parfümlere de referanstırlar) beklentimin gerçekten çok altında kaldı, hele de fragrantica oylamalarını görünce benim burnumda mı bir şey var acaba demekten kendimi geri alamadım. Teması başka bir nota olan parfüm yapmak isterken son dakika gül mü eklemek istediniz diye Initio'ya sormak isterdim.

Lalique Encre Noire Sport: Parfümün rengine bakınca bile yaz geldiğini anlıyor insan yahu! Vetiverin yoğun olduğu bir bölgede, sahil kenarındaymışsın da uzaktan bir yerlerden de meyvelerin kokusu estikçe geliyormuş misali...


 
Son düzenleme:

Leto

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
724
Efendm bir kac gundur daha once denememis oldugum MFKlari sampledan kullaniyorum.
Grand Soir: cok basit fakat cok guzel bir kompozisyon. Vanilya, amber, benzoin ve laden recinesi. Amber basrolde ancak tatlilik hayli mevcut. Sahsi kullanimim icin fazlaca tatli olmakla birlikle sevenini anliyorum, 10 yil once falan muhakkak sisesini alirdim.

Ciel de Gum: Grand Soir dnasinda oldugu suphe goturmez, bence daha kullanisli hali. Zaten Kurkcuyan amberi en iyi yorumlayan parfumorlerden bence. Bu kadar pahali olmasa almayi dusunebilirdim.

754: Kurkcunun temiz yorumlarini bilenler icin bu parfumde yeni hicbir sey yok. Limonlu cicekli temiz ferah carsaf.
 

UmuTzn

Eau de Toilette
Katılım
6 Haz 2019
Mesajlar
71
Parfum de Marly Herod: Markanın bir çok parfümünü denemiş olmama rağmen en çok merak ettiğim kokuyu deneme fırsatım bugüne kadar olmamıştı. Bir çoğunuzun daha önce bu parfümü denemiş, kullanmış veya bu parfüm üzerindeyken bir çok güzel anısı dahi olmuştur fakat bize yeni kısmet oldu :) Markanın hiçbir parfümünü sevememiş biri olarak Herod'dan beklentim her geçen gün azalmış ve bu parfümle PdM macerasını kapatacaktım. Baharatlı, tarçınlı ve ben tatlı bir kokuyum sinyalleri vererek açılan parfüm dakikalar içerisinde tütünlü bal gibi kokmaya başlıyor. Burnu yakan baharat hala içeride kendini gösteriyor. İlerleyen saatlerde koku hafiflemeye ve tatlılığını yitirmeye başlıyor. Kalıcılık anlamında koku grubu ve fiyatını düşünürsek hayal kırıklığı yarattı. Akşam üzeri bileğime sıktığım parfüm 8-9 saatin sonunda yok olmuş durumda. Kumaşta muhtemelen çok daha uzun süre kalacaktır ki tam bir kış kokusu olduğunu düşünürsek kazaklarda tam günü göreceğini düşünüyorum.

Genel anlamda kesinlikle beğendiğim şişeli almak için sıraya girmeyeceğim parfüm oldu. PdM defterini de 8-9 civarı parfüm denedikten sonra kapatmış oldum.

Issey Miyake Sport: Üzerine methiyeler dökmeyi gerektirecek kadar kompleks bir yapısı olmadığı için çok kısa keseceğim. Orjinal DNA'yı andıran, basit, serinletici, düşünmeden kullanıma uygun ve mutluluk verici bir narenciye kokusu. Açılışından itibaren limonsu havası hiç kaybolmuyor. Greyfurtla birlikte ağız sulandırıcı hal alıyor. Sabunsu bir vetiver kullanımı var ama çok baskın değil. 5-6 civarında bir etkisi var. Uygun fiyatlı güzel bir seçenek yaz için.

Issey Miyake Oceanic Expedition: Sporta göre daha karışık. Neroli ve petitgrain ile okyanus temalı bir daha koklamamıştım, çok keyifli olduğunu düşünüyorum. Üretimi durmuş sanırım yada ülkemizde satılmıyor, bilemiyorum. Uzun kullanımda sıkabilir ama hiç fena değil, denemeye değer bir çalışma.
 

UmuTzn

Eau de Toilette
Katılım
6 Haz 2019
Mesajlar
71
Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz: Hindistan cevizi notasının baskın olmasıyla ilgimi çekmeyi başaran ve denemeye değer gördüğüm parfümlerden kendisi. Hindistan cevizli bir kaç parfüm denemişimdir ama hiçbirinde o hissi tam olarak alamamıştım. Fakat Coconut Fizz tam anlamıyla hindistan özü gibi kokuyor. Bunu destekleyen su hissi var ki bu sulu meyve olarak tanımladıkları notadan geldiğini düşünüyorum. Kuruduğunda ise hindistan cevizi etkisi çok azalmış, hafif bir çiçeksilik ve tatlılık kalıyor. Unisex olarak pazarlanan bir parfüm ama bence feminen tarafta. Erkek kullanımı için çok doğru bir tercih olmaz ama hindistan cevizi özelinde denemeye değer. Kalıcılık zayıf maalesef. Ferah, meyveli, tatlımsı ve ana vurgu hindistan cevizli olarak tanımlayabilir kokuyu. Kör alışa uygun şayet bu tip kokuları seviyorsanız. Benim için hayal kırıklığı olmadı ama çokta sevdiğimi söyleyemem kalıcılık ve kadınsı tarafının ağır basmasından dolayı.
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
Must de Cartier Pour Homme Vintage

Klasik eski kafa bergamot-karanfil açılışı, acı turunç kabukları ve bergamotun çiğ mint havasıyla aromatik bir başlangıç. Metalik his taşısa da açılışı gayet kaliteli, ama benzersiz değil. Çok kısa süren açılışın ardından altlarda hissedilen dolgun, kararında tatlı ve kararında pudralı, odunsu dokunan ılık vanilyaya eşlik eden hem acı hem de fazlasıyla tatlı tonlar taşıyan, tozlu, fakat katılaşmış bir toz kadar yoğun ve boşluksuz, fazlasıyla gerçekçi, arasıcak olarak sunulan topak toprak bir tarçın mevcut.


Açılıştaki turunçların asitinin kaçmasıyla birlikte sakinleşen yeşil yapıda hissedilen, herbal ve yabani yönü fazlasıyla kuvvetlendirdiğini düşündüğüm defne, çay ve kişnişten, kendine ayrı bir çizgi oluşturmuş Obsessionımsı bir akor hissedilmekte. Arasıcakla harmanlanmış ve yabani herbal yapı ile süslenmiş ana yemek de sanırsam bu kısım. Bu iki yapı arasında çizgi görevi gören serin, buruk ve mayhoş bir kısım da mevcut. Bu kısmı pek yakalayamadım, detaylandıramıyorum.


Ek

Geçişleri fazla bekleyemeden duşa girdim maalesef. Suyun bileğime değmesi ile birlikte yükselen paçuli oldukça şaşırtıcıydı yalnız. Fazlasıyla topraksı, hatta çamursu, herbal, kirli ve acı. Sağnak yağmurlu havada artık çamurlaşmış ve seyrek yeşil otlarla donanmış bir bağ bahçe bir şeyde botlarımla yürüyorum. Bastıkça zemin ayağıma göre esniyor ve ayağımın izi zeminde kalıyor; zeminden bir parça da botumun tabanında. Seyrek otlardan kopmuş birkaç parça ile. Hemen bi düzlüğe çıkıyorum ve ayağımı köşesi düz ve ince kesitli bir mermere siliyorum. Evet işte orada kalan dışkımsı görünümlü çamur kokusu bu. Earthy kavramının çok net bir karşılığı. Su temas ettirmeyip geçişleri karıştırmasaydım bununla karşılaşır mıydım, deneyeceğim.


Must de Cartier Pour Homme her ne kadar bana öğrenci evinde kireçten sararmış ve asla temizlenemeyen çaydanlığımızda evde kıyıda köşede ne baharat ot bulduysam içine boca ederek demlediğim aşırı niteliksiz çaylarımı ve Obsession bazlı bir Jagermeister’ ı hatırlatmış olsa da bunların dışında teknik olarak değerlendirirsek; hem retro hem de milenyum, hem yaşlı hem de genç. Hatta tüm bunların arasındaki bir köprü.


Retro demişken
 

Hektor35

Eau de Cologne
Katılım
19 Eki 2019
Mesajlar
12
Son bir aydır epeyce bir pr çalışmasına maruz kaldığım Vakko Infinitiyi bugün deneme şansım oldu. Vakko'nun parfüm deneme kartı yerine kullandığı kumaş parçası gerçekten dahiyane. O un dışında olumlu bir şeyden bahsetmek oldukça zor benim için. Infiniti tam bir more than words kopyası. Oud kullanımı hacı yağı olarak tabir edilen türden. 3 kişiye daha denettim bu ne ya hacı yağı resmen tepkisi aldım. Önermiyorum kesinlikle önermiyorum. Sevenine saygım sonsuz ama 2020 yılında oud-gül kombinasyonundan kurtulmuş olmayı dilerdim.

VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hocam infiniti denediğinize emin misiniz. İnfinitinin more than words ile uzaktan yakından alakası yok. Hacı yağı denecek kadar ağır bir parfüm de değil. Oldukça sade , elegan bir koku. Gerçi for us denemedim ben. Sizin denediğiniz for her mi for us mu ?
 

Hektor35

Eau de Cologne
Katılım
19 Eki 2019
Mesajlar
12
bahsettiğiniz parfüm infiniti for us sanırım ayrıca parfüm more than words değil portrait of a lady e benzer bir parfüm. parfüm hakkındaki görüşlerinize saygı duyuyorum ancak katılmıyorum ne oud hacı yağı türünden ne de parfüm direkt oud gül kombinasyonu. ben çok başarılı buldum. benzer bir parfüm olsa da kullanılan materyal ve parfüm oldukça kaliteli.
Kesinlikle öyle. Tasarımcı tarafında, hatta ülkemizde gömlek pantolon satıp parfüm işine girmeyen yok. Kiğılı, Altınyıldız, hatemoğlu, Ramsey , damat, tanca, lc Waikiki fakat Vakko bunların yanında çok ayrı bir yerde. Kokuları oldukça kaliteli ve diğerleri gibi abi bu ay da 10 parfüm kopyalayalım demiyorlar. Yıllardır bir elin parmakları kadar parfümleri var ve infiniti her zaman elimin altında olan parfümlerden biridir. Performansı bana göre çok iyi.
 

alper2508

Eau de Cologne
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
21
Narciso Rodriguez-Blue Noir

kokusu cidden güzel
ama etkisi yarım saat sürüyor
yayılımı çok çok az
ben bile hissetmiyorum
 

HT

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
30 Haz 2017
Mesajlar
1,307
Hiç bir şekilde beklentim yoktu. umarım # Parfüm hobisinde yer alan Bol v'li Split' # 'den aldığım dekantı beğenmem böylelikle şişe masrafından kurtulurum diyordum ki;

Maalesef öyle olmadı. Tom Ford Beau de Jour Çarpıcı, etkileyici ve büyüleyici çıktı. Abartmayı sevmem belki farkında olmadan abartıyorumdur, çabuk sıkılgan birisi olarak eğer unutmaz isem 3 ay sonraki fikrimi belirteceğim.

Bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl mutlaka piyasaya (tester, sahte, açık, klon) yoğunlukla düşecektir. Yani her yerde karşınıza çıkabilir. Benim için notalar pek mükemmel görünmese bile Tom Ford genel beğeniye uygun harika bir iş çıkarmış. İlk başlarda pudralı, damla sakızı andırıyor. Açılışında nane biberiye lavanta çok hoş, ve devamında da gayet güzel.

Rive Gauche ve Davidoff Zino denemedim fakat Tom Ford efendi markasal avantajı sayesinde Beau de Jour neden ön plana daha çok çıkabileceğine hak veriyorum; sır olmayan yöntem "PAZARLAMA". Birde tarz olarak Creed Viking'e özenildiğini düşünüyorum.

Bana göre ilginç; Sebamed Kompakt Sabuna birazcık benzettim. Kendi kendime hep derdim bu sabunun parfümü yok mu diye.

1619179341956.png
 

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Hiç bir şekilde beklentim yoktu. umarım # Parfüm hobisinde yer alan Bol v'li Split' # 'den aldığım dekantı beğenmem böylelikle şişe masrafından kurtulurum diyordum ki;

Maalesef öyle olmadı. Tom Ford Beau de Jour Çarpıcı, etkileyici ve büyüleyici çıktı. Abartmayı sevmem belki farkında olmadan abartıyorumdur, çabuk sıkılgan birisi olarak eğer unutmaz isem 3 ay sonraki fikrimi belirteceğim.

Bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl mutlaka piyasaya (tester, sahte, açık, klon) yoğunlukla düşecektir. Yani her yerde karşınıza çıkabilir. Benim için notalar pek mükemmel görünmese bile Tom Ford genel beğeniye uygun harika bir iş çıkarmış. İlk başlarda pudralı, damla sakızı andırıyor. Açılışında nane biberiye lavanta çok hoş, ve devamında da gayet güzel.

Rive Gauche ve Davidoff Zino denemedim fakat Tom Ford efendi markasal avantajı sayesinde Beau de Jour neden ön plana daha çok çıkabileceğine hak veriyorum; sır olmayan yöntem "PAZARLAMA". Birde tarz olarak Creed Viking'e özenildiğini düşünüyorum.

Bana göre ilginç; Sebamed Kompakt Sabuna birazcık benzettim. Kendi kendime hep derdim bu sabunun parfümü yok mu diye.

sebamed-kompakt-sabun-100-gr-sebamed-80448-12-B.jpg
Ben de ilk defa mart ayında ingiltere dönüşü havalimanında umutsuzca denemiş ve beğenmeyeceğimi düşünmüştüm, beğendim, fakat sonrasında beğenmemiş gibi yapmaya devam ettim çünkü bazı niche parfümlere uygun rakama ulaşabilince bu tarz designerlar koku güzelliği ne olursa olsun fiyat performansta hep bir tık geride kalıyor ve ulaşılabilirliği de yüksek olunca genel kitle tarafından maalesef istemsizce bu tarz kokuları geriye atıyorum.
 

Hayrullah

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
7 May 2016
Mesajlar
641
TT kirke ; Güllü parfümler arabik , oud ağır gelebilir Tatlı gourmand kokular Bayar mide bulandırır bazen. ya da hayvansal-deri vs kirli kokup rahatsız eder . Hepsini anlarım da meyveli parfümü bu hale getirmeyi nasıl becerdiniz.
Kalıcılık,farkedilirlik efsane ama “Bana ne Amerika’dan”

korkutmasın genel beğeniye uyabilir. Benimki şakayla karışık tarifi oldu . Yazlık meyveli parfüm tanımıma uymadı.Uzaktan hoş gelebilir . Tropik meyveli miskli koku. Yazlık kokularda minimalistlik bekleyenler uzak dursun.
 
Son düzenleme:

UmuTzn

Eau de Toilette
Katılım
6 Haz 2019
Mesajlar
71
Azzaro Chrome Aqua: 28 yıllık hayatımın tüm dönemlerinde yaşadığım tüm şehirlerde aradığım temel kriterin denize kıyısı olmasından mıdır bilinmez aquatic kokulara karşı zaafım var. Azzaro Chrome Aqua'da baz modeline göre çok daha keyifli bir çalışma olmuş. Narenciye ve elmayla açılış yaparken yeşil ve deniz temasını da arka plandan hissediliyor. İlerleyen saatlerde deniz kokusu ile greyfurt önderliğinde doğal olmayan fesleğen ve yeşil temalı ayırt edemediğim bir harman parfümü tanımlıyor. Fiyatının ucuz olduğunu düşünürsek benim gibi deniz, okyanus veya marine temalı kokuları sevenler için denemeye değer olmuş. Kalıcılık ve yayılımı yüksek değil ama yaz sıcağında fiyat avantajıyla bol bol sıkılabilir.
9417d84699e2de22971df46bc050d9a9.jpg
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
Serge Lutens Jeux de Peau

Evdeki fırında kızarmayı, kabarmayı bekleyen poğaça, kek, kurabiye. Un, şeker, tuz. Üç beyaza dair her şey. Poğaça ev yapımı olduğu için köşelerindeki boyut uyumsuzluklarından dolayı oluşan kalın kenarlarda toplanan aşırı yağ ve diğer etli kısımlarına oranla daha kızarmış olan kısmın koyu ve sert tonları. Muhtemelen bu kısmın poğaçanın zemini olan yağlı kağıt üzerinden spatula ile derin girilerek alınması gerekecek. Ayrıca bu poğaça beyaz susamlı. Bunun yanında; İngilizler için Beş, Türkler için Pazar günü 3 olan çay saatine yetiştirilmek için biraz aceleye gelmiş ve fırından erken alınmış, ağıza atıldığında homojen olmayan çiğ hamur ve un tatları içeren, havuçlu meyvemsili kek. Muhtemelen kek kalıbını iş bittikten sonra bir müddet sıcak suda bekletmek gerekecek. Ve bunlara ev sahipliği yapmış fırının fanından gelen sıcak hava.

Notalarla birlikte okumanın anlamsız olduğu bir koku olmasına rağmen bahsettiğim yağlı kısımların ve beyaz susamların yerini florale yakın bir hindistan cevizinin tuttuğunu ve yumuşak meyveli nüanslarıyla bana annemin keklerine tatlandırıcı olarak kattığı meyve sularını hatırlattığını da eklemeden geçemeyeceğim. Bu arada açılışındaki sivri kısmın House of Matriach She’ ye fazlaca ilham olduğunu da düşündüğümü de söylemeden edemeyeceğim. İki kokuyu da deneyenlerden ufak bir yorum bekliyorum bu konuda.

Çok beğendim bunu.

 

Ozfragrance

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
26 Nis 2018
Mesajlar
1,008
Serge Lutens Jeux de Peau

Evdeki fırında kızarmayı, kabarmayı bekleyen poğaça, kek, kurabiye. Un, şeker, tuz. Üç beyaza dair her şey. Poğaça ev yapımı olduğu için köşelerindeki boyut uyumsuzluklarından dolayı oluşan kalın kenarlarda toplanan aşırı yağ ve diğer etli kısımlarına oranla daha kızarmış olan kısmın koyu ve sert tonları. Muhtemelen bu kısmın poğaçanın zemini olan yağlı kağıt üzerinden spatula ile derin girilerek alınması gerekecek. Ayrıca bu poğaça beyaz susamlı. Bunun yanında; İngilizler için Beş, Türkler için Pazar günü 3 olan çay saatine yetiştirilmek için biraz aceleye gelmiş ve fırından erken alınmış, ağıza atıldığında homojen olmayan çiğ hamur ve un tatları içeren, havuçlu meyvemsili kek. Muhtemelen kek kalıbını iş bittikten sonra bir müddet sıcak suda bekletmek gerekecek. Ve bunlara ev sahipliği yapmış fırının fanından gelen sıcak hava.

Notalarla birlikte okumanın anlamsız olduğu bir koku olmasına rağmen bahsettiğim yağlı kısımların ve beyaz susamların yerini florale yakın bir hindistan cevizinin tuttuğunu ve yumuşak meyveli nüanslarıyla bana annemin keklerine tatlandırıcı olarak kattığı meyve sularını hatırlattığını da eklemeden geçemeyeceğim. Bu arada açılışındaki sivri kısmın House of Matriach She’ ye fazlaca ilham olduğunu da düşündüğümü de söylemeden edemeyeceğim. İki kokuyu da deneyenlerden ufak bir yorum bekliyorum bu konuda.

Çok beğendim bunu.

Serge lutens jeux de peau gercekten cok guzel tanimlamissiniz gerçekten hepsi cok ozel kokular. Jeux de peau ile yine ayni parfum evinin santal majuscule acilislar haric cok benzerler.Ama bu tarz gurme kokularda ayni markanin un bois vanille uzak ara favorim.

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
Serge lutens jeux de peau gercekten cok guzel tanimlamissiniz gerçekten hepsi cok ozel kokular. Jeux de peau ile yine ayni parfum evinin santal majuscule acilislar haric cok benzerler.Ama bu tarz gurme kokularda ayni markanin un bois vanille uzak ara favorim.

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İkisi de merak ettiğim kokular Emre Hocam :) Umarım onlara da sıra gelecektir bir gün :)
 

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Serge Lutens Jeux de Peau

Evdeki fırında kızarmayı, kabarmayı bekleyen poğaça, kek, kurabiye. Un, şeker, tuz. Üç beyaza dair her şey. Poğaça ev yapımı olduğu için köşelerindeki boyut uyumsuzluklarından dolayı oluşan kalın kenarlarda toplanan aşırı yağ ve diğer etli kısımlarına oranla daha kızarmış olan kısmın koyu ve sert tonları. Muhtemelen bu kısmın poğaçanın zemini olan yağlı kağıt üzerinden spatula ile derin girilerek alınması gerekecek. Ayrıca bu poğaça beyaz susamlı. Bunun yanında; İngilizler için Beş, Türkler için Pazar günü 3 olan çay saatine yetiştirilmek için biraz aceleye gelmiş ve fırından erken alınmış, ağıza atıldığında homojen olmayan çiğ hamur ve un tatları içeren, havuçlu meyvemsili kek. Muhtemelen kek kalıbını iş bittikten sonra bir müddet sıcak suda bekletmek gerekecek. Ve bunlara ev sahipliği yapmış fırının fanından gelen sıcak hava.

Notalarla birlikte okumanın anlamsız olduğu bir koku olmasına rağmen bahsettiğim yağlı kısımların ve beyaz susamların yerini florale yakın bir hindistan cevizinin tuttuğunu ve yumuşak meyveli nüanslarıyla bana annemin keklerine tatlandırıcı olarak kattığı meyve sularını hatırlattığını da eklemeden geçemeyeceğim. Bu arada açılışındaki sivri kısmın House of Matriach She’ ye fazlaca ilham olduğunu da düşündüğümü de söylemeden edemeyeceğim. İki kokuyu da deneyenlerden ufak bir yorum bekliyorum bu konuda.

Çok beğendim bunu.

Hocam çok güzel bir yazı teşekkür ederim
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
Phuong Dang The Calling


Parlak karamelize şeker, şeftali suyu, kadife temiz tatlı ve cıvıl cıvıl aldehit yada çiçeklerle Thierry Mugler Angel’ a ufak bir selam vererek açılıyor. Çok geçmeden hissedilen ve kokunun ana rolü olan puro tütünü Angel’ vari açılışa katılıyor. Buradaki tütün de tanıdık. Evet, Pure Havane tütünü bu, fazlasıyla aynılar. Aşağı yukarı 20 dakika kadar süren bu “Gurmelere Saygı Kuşağı” sonrası asıl oyun başlıyor. Kuruyup çikolatalaşan puro tütünü ve akabinde hissedilen fazlaca kuru tensel hafif tatlı tozlu baharatlarla ayrı bir temaya taşınıyor. Açılışta neredeyse Thierry Mugler sentetikleri ile birebir olan yapay histen neredeyse eser yok. Şeftali suyu hissinin de kuruyup tütün eksenine yerleşmesiyle hissedilen sıcak azıcık boozy hava ve tensel baharatlar ki aralarında en çok hissedilen Bertrand Duchaufour ile bütünleşmiş lezzetli, buruk kabuksu kakule ile kendi özgün gurmeliğini yaratıyor. Cıvıl cıvıl açılışın ardından bu düşüş için fazla olmasa da hafif karanlık bir gurme yakıştırması yapabilirim. Kuru, tensel baharatlara gömülen ve artık çok da hissedilmeyen çikolatalı puro tütünü ile net anlayamasam da belki kuru misk olduğunu düşündüğüm gövde ile tenden uçuyor.


Açılışında barındırdığı Angel ve Pure Havane hareketleri ile “Hayır olamaz, bu olamaz.” dedirtse de daha sonra onların ufak bir selam olduğunu göstererek ters köşe yapan bir Bertrand Duchaufour kokusu The Calling. Milad ve Kült gurmelerin şıngır şıngır, cıvıl cıvıl temaları alınıp daha sonra onların burkulması durumu. The Calling bana İndie, Chillwave gibi müzik türlerinin son zamanlar olmazsa olmazı haline gelmiş gitarlar ve synthesizerlarla bolca kullanılan Tremolo efektini hatırlattı. Bu müzik türlerinde kullanılan akor ve melodiler bu efekt olmadığında gayet şıngır şıngır, neşeli şeylerdir. Fakat bu efekt işin içine girince anlamsız, güvensiz ve karanlık saykodelik bir rüya, hayal hissi oluşturur. Evet benim gözümde de The Calling ile Duchaufour eski gurmelerin belirgin özelliklerini alıp bu efekt ile tekrar yorumluyor. Yani umarım öyle bir şey amaçlamıştır.


 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
Bruno Fazzolari - Corpse Reviver

Kimyon, Şeftali ve Şeftali Suyu, Kahve(Hem Latte Hem de Filtre, Hem de Yeni Çekilmiş Kuru Kahve), Parlak, Kristalize Şeker Taneleri ve Yanık Yapışkan Karamelize Şeker, Bitter Çikolata, Kimyonla gelen tozlu plastiğimsi kuru deri, Big Babol Sakızı ve Ağızda Patlayan Şeker.

Notalarına bakmadan kör denememde bana çağrıştırdıkları bunlardı, gerçi notalarına baktıktan sonra da o piramitteki hiçbirini çağrıştırmadı bende. Bu ilk denemeydi, devam edeceğim. Sanki Jeux de Peau’ dan bir şeyler var gibi de hissettirdi bana, bilmiyorum. Nefis bir gurme, bayıldımm. Tekrar deneyeceğim!
 
Üst