Ben oynamaya çok niyetleydim hatta birkaç hafta önce Steam indiriminde almamak için zor tuttum kendimi ama bilgisayarım biraz külüstür olunca düşük grafik ayarlarında oynamamak için yalan oldu bu isteğimxDxD
Aralık-Ocak gibi PS 5 bekliyorum ama onun da fiyatı malum en az 7 bin civarında olacak heralde :-/
Ps4 ile bitirdim bu oyunu ama pc için sanırım iyi bi sistem lazım
Red Dead Revolver ,Rdr ,Rdr2 ..Sadece 2 kelime muhteşem seri...
Ben doyamadım, 2.yi başladım.bana göre (rockstar daha iyisini yapana kadar) dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyunu. bayramlarda açar arthur dayı nın tepedeki mezarına gider fatiha mı okurum. arthur morgan adamın hammaddesidir.
oyun bittikten sonra 1 ay kendime gelememiştim. saint denis barlarında alkole vurdum kendimi :) 2.ye de 3.ye de başlanır. rdr2 ye oyun demek hakarettir. kendisi başka bir dünya..Ben doyamadım, 2.yi başladım.
Ta kendisi. İlk oyun için remastered bekliyorum, mutlaka çıkartacaklardır.oyun bittikten sonra 1 ay kendime gelememiştim. saint denis barlarında alkole vurdum kendimi :) 2.ye de 3.ye de başlanır. rdr2 ye oyun demek hakarettir. kendisi başka bir dünya..
Çok güzel yazmızşın hocam tekrar başlayasım geldi dur bu akşam ben bi daha deniyeyim şunu, bir de sanırım böyle oyunlara kendini verebilmek için uzun süreler oyunla başbaşa kalabilmek de önemli, benim gibi sürekli hadi beraber film izliyelim diye gelen bi eşe, parka inelim scootera binelim diye zıplayan bi bebeğe, ne olacak bu uçakların hali diye darlayan bi patrona, bu haftasonu torunumu getir de seveyim 15 gün oldu görmeyeli diye sızlanan bi anneye sahipken bu derinliğe inmek de zor olabilir ama yine de bu akşam bi daha yükleyip deniyeceğim Arthur içinsenin souls sevdanı okuyunca dedim ki “tamam, bu arkadaş acıyı sevenlerden.” ama tam da bu yüzden aslında rdr2 sana çok hitap edebilir, çünkü o da başka bir acı şekli anlatıyor: bu sefer kılıçla değil, yavaşlıkla, ağır ağır tükenen bir adamın, arthur morgan’ın, ruhunda dövüşüyorsun.
fromsoftware oyunları sana karanlığı çatır çatır gösterir, rdr2 o karanlığı usulca içirir; fark burada. açık dünyaya sabır diyorsun ama rdr2 bir oyun değil, bir karakter mezarlığı gibi. sabrettiğinde, “ben bugüne kadar sadece boss kesmişim ama hiç kimseyi gerçekten tanımamışım” diyebilirsin.
dmc’ye gelirsek... bak orada zaten seninle aynı saftayız. o seri, refleksle ruhu, görsel şovla felsefeyi öyle harmanlıyor ki, devil trigger açarken aslında insanın kendi şeytanına sarıldığını fark ediyorsun. bence yaz bu yaz. rdr2 seni şaşırtacak, eminim.
Evet inanılmaz detaylı ve epey slow motion bir oyun, yani ben kendim gibi bu oyuna katlanamayan çok insan gördüm, hareketlerin mıy mıy olması yürüyüş hantallığı aşırı detayda boğulmak oyundan ziyade simülasyon havası veriyor olaya. Souls oyunlarını çoğu kişi boss kesme zorluğu ile tanır ancak cidden felsefesi olan oyunlar hayatın ta kendisi gibi, güçsüzken sizi korkutan düşmanların çabalayıp emek harcandığında önünüzde boyun eğmesi, pes etmeyerek başarmak için önemli olanın ısrarla denemek olması, her düşmanın ürkütücü olsa da bir zayıf yönü olması ve bu bulunduğunda onu kolayca alt edilince gelen dopamin patlamasıRdr2 küçük detaylara çok fazla yer veriyor.Bu yüzden keyif alabilmek için her noktayı araştırarak gezmek gerekli.Hızlı oyun sevenler pek bu duruma katlanamıyor.Örneğin beyaz arap atını dağın başında bir uçta karın içinde tepinerek buluyorsunuz.Ufo ve cadı göndermeleri gibi çok fazla easter egg mevcut.Sadece define bulma mevzusuna bile epey uğraştığımı bilirim.Sekiro dışında hiçbir yeni nesil from soft. oyununa katlanamadım.Sekiro cidden başyapıttı.
Evet Sekiro soulslara benzemiyor ne lore, ne gelişim gereği, ne oynanış olarak...Kütük gibi bir zırlhla gelip tank gibi eze eze geçmek yok ki bu soulslarda da asla zevk vermeyen bir kaçış. Ya delikanlı gibi onurluca savaş ve yen ya geber git kılıcı kullanmayı öğren de gel yada hiç oynamaFrom,özellikle mekan tasarımı ve atmosfer konusunda en yetenekli firmalardan biridir.Günümüzde Elden ring ve souls oyunları ile bilinse de, yıllar evvel 6. ve 7. jenerasyon konsolların döneminde echo night isimli bilimkurgu başyapıt bir serileri vardı.Onların atmosferine günümüz oyunlarının çoğu yaklaşamaz bile.Zaten bloodborne çoğu eski oyuncuyu o sanat eseri gibi gothic atmosferi ile tavlıyor.Benim ayar olduğum nokta dövüş sistemi.Apartman boyunda düşmana level kasıp dalıyoruz ve takla atıp ayaklarına vurup kaçıyoruz.Sekiro hem başarılı düşman dizaynlarına hem de deflect tabanlı müthiş bir dövüş sistemine sahipti.Ne kadar levele uğraşırsan uğraş kılıç dövüşünü yapamıyorsan yaşatmıyorlar.Kılıçla çarpışma hissini bu kadar net yaşatan oyun sayısı bir elin parmağını geçmez.
Evet Sekiro soulslara benzemiyor ne lore, ne gelişim gereği, ne oynanış olarak...Kütük gibi bir zırlhla gelip tank gibi eze eze geçmek yok ki bu soulslarda da asla zevk vermeyen bir kaçış. Ya delikanlı gibi onurluca savaş ve yen ya geber git kılıcı kullanmayı öğren de gel yada hiç oynamaHele o çınn çınn kılıç sesleri ve mikiri counter sonrası kılıcı düşmanın böğrüne saplama hissi tarifsiz bir zevk, Miyazaki ya adam yapıyor bu sporu
![]()
Bak yaa zorla 3.cüye oynatacak bana Sekiroyu