Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Costume National So Nude EdT;
Aşırı keskin alkol ve bunu yumuşatmak için basılan plastik akorunu bir baz olarak düşünüp bu baza SL Jeux de Peau ekmeği, keki ve kurabiyesi ile Poisonvari beyaz çiçekler ekliyor ve son dokunuşu ılık baharatlı süd ile yapıyoruz.
CdG Jeux de Peau yapsa böyle olurmuş ama CN yapmış. Beğendim.

Salvatore Ferragamo Signorina Misteriosa;
Muhtemelen bu satırları okurken lan hakikaten bu parfümü biz çıkarmışız deyip hatırlayacaklardır Ferragamo departmanı bu parfüm üzerine…
Keşke çıkarmasalarmış. Aşırı tatlı koyu mor, pembe ve kırmızı öksürük şurubu ki daha çok öksürttü koklarken efendim sonra işte bunun yeşile dönüşü normalde tersi olması lazım ve sonra da krema mrema iğrenç bi şeyler ve tatlılık hep var… Paralı asker parfümü işte anlamayanlar için k.şar parfümü.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Versace pour Homme;
Morillas’ın en sevdiği ve 78.319 parfümde kullandığı temiz, turunç, odun, su ve hafif aromatikler içeren naylon tatlı; Versace Man Eau Fraiche ile arasında çok bir fark göremediğim bununla beraber de Fragrantica’da Chanel Allure Homme Sport ile benzerlik kuran herkese yarı çıplak halde sevgilerimi ilettiğim son derece traş iş.

Jil Sander Sun Man;
Tozlu yeşilli, kuru saman indollü, hoş vanilyalı ve sandal pudralı Schweppes yada Fanta veya Yedigün lan hadi en olmadı Le Mandy gazoz.
Çok beğendim.
 

Gonca

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Nis 2017
Mesajlar
493
Versace pour Homme;
Morillas’ın en sevdiği ve 78.319 parfümde kullandığı temiz, turunç, odun, su ve hafif aromatikler içeren naylon tatlı; Versace Man Eau Fraiche ile arasında çok bir fark göremediğim bununla beraber de Fragrantica’da Chanel Allure Homme Sport ile benzerlik kuran herkese yarı çıplak halde sevgilerimi ilettiğim son derece traş iş.

Jil Sander Sun Man;
Tozlu yeşilli, kuru saman indollü, hoş vanilyalı ve sandal pudralı Schweppes yada Fanta veya Yedigün lan hadi en olmadı Le Mandy gazoz.
Çok beğendim.
Jil SAnder hanım kullanımı için uygun mudur?
 

Zubeyr

Eau de Cologne
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
56
Bvlgari Rain Essence: Yazlık designer parfüm arayanlar için güzel bir alternatif. Yeşil çay ve miskli bir açılış yapıyor kuruyuşunda ise odunsu bir hissiyata bürünüyor. Koku güzel kalıcılığı da gayet iyi ama kutu-şişe tasarımı nedir kardeşim sen bvlgarisin ya :)

Roja Oceania: Çok beğendim ancak zayıf bir parfüm. Açılış 1-2 saati çok zengin, aromatik, sanki biraz köşeleri törpülenmiş Creed Silver Mountain Water gibi kuruyuşu ise Rebul Ice kolonyası.

Kilian Roses On Ice: Salatalık ve gül baskın çok natürel kokuyor en beğendiğim kilian oldu. Bu arada kadınlar için can't stop loving you'yu muhakkak denemelerini tavsiye ederim bir love dont be shy değil ama ben çok beğendim.

Memo Russian Leather: Cem Yılmaz bunu kullanıyormuş diye merak ettim kokladım, bildiğin çam ağacını şişelemişler öyle sıradışı birşey yok.

Jo Malone Fig and Lotus Flower: Koku güzelliği 10 numara ama esans kalitesi zara seviyesinde. O paraları sakın bu markaya vermeyin aman diyim.
Hocam kilian roses on ice performansi nasıldı günü çıkarirmi uc beş fisla. Bide notalara bakınca biraz feminen tarafa daha yakın gibi sanki.
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
862
Hocam kilian roses on ice performansi nasıldı günü çıkarirmi uc beş fisla. Bide notalara bakınca biraz feminen tarafa daha yakın gibi sanki.
Feminen mi maskülen mi o biraz göreceli net birşey söyleyemem denemeden kesinlikle almayın. Kalıcılık gayet iyi hatta bazen mevsimine göre boğucu bile olabiliyor.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Birkaç Houbigant parfümü denedim bugün;

Bois Mystique; sürekli birşeylerin yandığı o tanıdık odun çalışması. CdG 2 Man, Balmain Carbon, Gucci 1 falan filan yazmaya gerek yok artık… Ama duruşu ve karakteri sağlam bunu belirtmeliyim hani yazacağım diğer parfümleri için de bu geçerli alanı kendim dahil yadırgamam.

Figuier Noir; bu da tıpkı Pazzaglia’nın Adem ve Havva’sı gibi acı bir incir yağrağı/ağacı üzerine… Sonradan hafif çok çok hafif bir tatlılık ve pudra geliyor ama koku realistik ve olgun. Yani bu parfümü daha doğrusu bu acı inciri yaratmak için Celine Ellena olmaya gerek yok evde oturduğum yerden osura osura bunu üç materyal ile rahatlıkla yapabiliyorum ancak bu işi Houbigant gibi bir yerden yayınlamak veya kendi parfüm evin olması için Celine Ellena olmaya gerek var.

Patchouli Sauvage; bu da paçuli gibi kokan gerçek bir paçuli parfümü. Bilmeyen bir kişiye bak bu paçuli işte böyle kokar bu paçuli dediğinizde çok çok iyi iş çıkarır. Meyvesi, çukulatası, odunu ve amberi de var ama zor yani buna bende sıra gelmez.

Tabac Nomade; bir tütüncü dükkanında envai çeşit şeylerle tatlandırılmış tütünler vardır işte baldı, meyveydi vs falan pek bir tütünlüğü kalmamıştır onların ama işte görürsün karşında tütün şeklinde bir tütün olarak duruyordur…
İşte bu da böyle bir tütün. Tonka kaymağı ve heliotrope balı hakimiyetinde bir garip tatlı çalışma.

Oud Or; standart safran, gül ve öd. Bu kadar.

Ambre des Abysses; en çok ilgimi çeken ve takdir ettiğim çalışma çünkü amber değil. Açılıştaki sakızımsı, sabunumsu ve keskin tatlı yeşil geriye çekildiğinde ön tarafa tozlu, tiz hayvansal, yanık dumanlı ve mekanik devreli bir deri ortaya çıkıyor. Derinin dibinde de kakuleli misk var teeee kaç saat sonra. Bu uyumlu ve aynı zamanda dengeli savaşan kontrast beni etkilemeyi başardı çünkü Cyber Garden’a olan göndermeleri çok fazlaydı…
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

yanqoue

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Ocak 2018
Mesajlar
857
PDM Layton %82: Reformülasyon olmuş gerçekten de ama minör farklılıklar mevcut. Bahsedildiği gibi %78 versiyonunun açılışındaki mentol havası bu yeni versiyonda azalmış. Ayrıca yeni versiyonda tatlılık biraz bastırılmış ve bence daha dengeli açılıyor. Performansı hala güçlü. Exclusif versiyonuna daha çok benzettim bunu.

Guerlain L'Homme Ideal Platine Prive EDT: Imagination'dan ziyade Afternoon Swim'e daha çok benziyor. Badem notasını ferah turunçgillere pek yakıştıramadım, uyumsuz bir kontrast oluşturmuş. Özgün olmakla birlikte çok özel hissettirmeyen bir parfüm.

Bvlgari Tygar: Doğal bir greyfurt ve rahatsız edici olmayan dozda ambroxan kullanımı var. "Wow" etkisi yaratmadı. Biraz daha sentetikliğe tahammül edilebiliyorsa L'Immensite tercih edilmeli.

LV City of Stars: Mod yükseltici, tropikal bir parfüm. Açılışı Virgin Island Water'ı anımsattı. Beyaz çiçeksi notalar ile turunçgillerin birleşimi hindistan cevizi hissiyatı yaratmış. Feminen bir parfüm, performans ortalama.

LV Orage: Patchouli bombası. Sağanak yağışta ıslak atmosferden aldığım kokuya benziyor. Terre D'Hermes benzetmelerine pek katılmıyorum. Bana Straight to Heaven'in daha hafif versiyonu gibi geldi.

LV Meteore: Bu markanın "duş jeli" sınıfındaki parfümü de bu sanırım. Percival ve Sedley arası bir koku. Orijinallikten uzak ama genel beğenisi yüksek ve piyasadaki designer muadillerine kıyasla biraz daha doğal kokuyor. Genç yaştaki kişilere hitap edebilir.

LV Sur la Route: Çok rahatsız edici, keskin bir yeşil nota ile açılıyor. Hacivat'ın 3-4 saat sonraki halini seviyor ve bunun abartılmış bir versiyonunu arıyorsanız belki size hitap edebilir.
 
Son düzenleme:

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,410
JPG Le Male Elixir: Başlangıcı klasik Le Male ile aynı. Ferah ve aromatik nane-lavanta birlikteliği. Sonrası ise Le Parfum versiyonuna gayet benziyor. Kakule ve tozlu iris gitmiş yerine bal gelmiş. Bal kullanımı güzel, rahatsız etmiyor ve bayıcı da değil. Dip kısmı ise bence en güzel yeri. Bal-tonka-vanilya çok güzel harmanlanmış. Genel olarak başarılı bir designer ama gereksiz bir flanker. Performans arayanları da pek tatmin etmez, öyle çok saldırgan bir yapısı yok. Gerçi iyi ki de yok çünkü bu haliyle kullanması daha keyifli olabilir. Kendim tercih etmem ama bayıcı tatlılıkta olmayan designer arayanlara tavsiye ederim.

TF Grey Vetiver Parfum: Ufak tefek nüans farklılıkları dışında Edp ile neredeyse aynı. Edp açılışındaki ferah narenciyeli yapı bunda yok. Bu daha toprağımsı ve vetiverin köşesiz, yumuşak bir şekilde ama çok daha ön plana çıkarıldığı bir parfüm olmuş. Edt ya da Edp elde varsa bunu ekstra almazdım. Hiçbiri yoksa bunu tercih edebilirdim. İlla Grey Vetiver alacaksanız çok narenciyeli olsun diyorsanız Edt, narenciye olmasın diyorsanız Parfum, ikisi arasında bir şey olsun diyorsanız da Edp derdim.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
707
Chanel | Le Lion
keskin isli bergamot patlaması sonrası koyulaşıp katranlı derili minimal tatlılığa sahip spesifik bir labdanuma ve bir görünüp kaybolan ıtır-güllü bir efekte kendini bırakıyor. ara ara Shalimar'a bir göz kırpsa da daha sade, sert ve az vanilyalı. derisi AZ.'nin Cuir de Russie'sini andırır kalınlıkta fakat hayvansal değil. sönüş kısmında biraz daha vanilya ile yumuşatılmış temiz paçuli, demir tozu, ince misk ve huş var. o kadar sıradışı olmasa da neredeyse bir Cuir et Champignon tadında, koyu, ciddi ve zevkli bir karışım.
 
Son düzenleme:

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
707
Mona di Orio | Vanille
çok kısa asidik yeşilimsi portakallı galbanum-melekotuvari küçük bir patlamadan sonra nötürlenen bu yeşil nahif arka planda öne çıkan bolca kremsi-odunsu mysore sandal, buna eşlik eden pudralı eugenol, y.ylang ve waxlı ince bir vanilya. aslı itibari ile keskin olan elementlerinin köşeleri olabildiğince yuvarlanmış. pudralı demek için yeterince pudra, tatlı demek için yeterince tatlılık, yeşil otsu bir vanilya demek yeterince yeşil tema, parlak demek için yeterince ışıltı yok. herşey dengede, saf, durgun mat bir beyazlık hakimiyetinde. yakın olarak benzetebileceğim bir kokuya denk gelmedim. çok ilginç ve özgünlük kokan sofistike bir birleşim.
 
Son düzenleme:
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Chanel | Le Lion
keskin isli bergamot patlaması sonrası koyulaşıp katranlı derili minimal tatlılığa sahip spesifik bir labdanuma ve bir görünüp kaybolan ıtır-güllü bir efekte kendini bırakıyor. ara ara Shalimar'a bir göz kırpsa da daha sade, sert ve az vanilyalı. derisi AZ.'nin Cuir de Russie'sini andırır kalınlıkta fakat hayvansal değil. sönüş kısmında biraz daha vanilya ile yumuşatılmış temiz paçuli, demir tozu, ince misk ve huş var. o kadar sıradışı olmasa da neredeyse bir Cuir et Champignon tadında, koyu, ciddi ve zevkli bir karışım.
Çok sağlam çoook…
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Mona di Orio | Vanille
çok kısa asidik yeşilimsi portakallı galbanum-melekotuvari küçük bir patlamadan sonra nötürlenen bu yeşil nahif arka planda öne çıkan bolca kremsi-odunsu mysore sandal, buna eşlik eden pudralı eugenol, y.ylang ve waxlı ince bir vanilya. aslı itibari ile keskin olan elementlerinin köşeleri olabildiğince yuvarlanmış. pudralı demek için yeterince pudra, tatlı demek için yeterince tatlılık, yeşil otsu bir vanilya demek yeterince yeşil tema, parlak demek için yeterince ışıltı yok. herşey dengede, saf, durgun mat bir beyazlık hakimiyetinde. yakın olarak benzetebileceğim bir kokuya denk gelmedim. çok ilginç ve özgünlük kokan sofistike bir birleşim.
Ben bunu nedense Memoyırs of a Trespasser’e onu da buna yakın bulmuşumdur ama nedenini bilmiyorum. Ve ikisinin de verdiği ağır neredeyse bozulacak yiyecek hissini sevmiyorum.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
707
Ben bunu nedense Memoyırs of a Trespasser’e onu da buna yakın bulmuşumdur ama nedenini bilmiyorum. Ve ikisinin de verdiği ağır neredeyse bozulacak yiyecek hissini sevmiyorum.
evet biraz benzerlik var gerçekten. M.of Trespasser'da yeşil ve citrus öğeleri yok ve rahatsız etmeyen sentetiğe yakın parlak guaicwood temelli isli bir vanilya var. Sanırım ikisinin likörsü tarafı bu bozulma algısını verebilir ama bende bu his tetiklenmedi.
 

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,410
YSL MYSLF: Sentetik, jenerik ve sıkıcı ama gündelik aşağı yukarı giderken kullanmalık iltifat aldıracak sıradan bir designer. Libre’nin deterjanımsı beyaz yapısı ile Y’nin tatlı gövdesinin birleşimi gibi. Olmasa da olurmuş.

Roja Dove Isola Blu: Gerçekten çok pahalı bir Terre de Hermes yorumu. Terre’nin içerisine Roja’nın aromatik ferah imzası kaçmış gibi. İsim olarak yeni ancak asıl olarak 2016 yılında Oligarch ismiyle çıkmış bir parfümmüş. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ticari kaygı ötürüyle Roja bu parfümü yeniden markalandırarak bu ismi vermiş. Kokusu güzel mi; yani fena değil diyeyim de Terre’nin güncel hali bile varken 50 ml şişeye 450-500€ verip kesinlikle tercih etmem. Yine de kodaman elit beyler alsınlar pek tabi 🙂
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Chloe Love üzeri tekrar geçtim bugün geçtiğimiz gün anlattığım tramvay hezimeti öyküme dair. Bu değil zaten biliyordum ama belki yeni bir şeyler çıkarabilirim fikriyle yeniden girdim ancak bu parfüm bana çok az şey anlatıyor. Anlattığı şeyler de zayıf fakat genelinde o rahatsız edici tarafları görmezden gelirsem bir huzur hakim belki sevdiğim şarkıların bulunduğu klasör açık ve kafam bayağı güzelken koklarsam etkilenebilirim ancak gerek yok. Geriye kalan iki şüpheli İnsolence ve L’İnstant Magic. Ücreti karşılığında dekant paylaşmak isteyen lütfen benimle iletişime geçsin.
 

Rayihaa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Mar 2022
Mesajlar
725
Chloe Love üzeri tekrar geçtim bugün geçtiğimiz gün anlattığım tramvay hezimeti öyküme dair….
Geriye kalan iki şüpheli İnsolence ve L’İnstant Magic. Ücreti karşılığında dekant paylaşmak isteyen lütfen benimle iletişime geçsin.
Hikayenin bu kısmı gerçek idiyse eğer, Sephora’larda her ikisinin de tester’ı bulunuyor.
 
Üst