Unisex Mes Bisous Markası

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,634
Bugün size oldukça özenli ve sanatsal yönleriyle Fransız bir marka gibi duran ancak araştırınca arkasında bir Türk girişimci ve parfümsever olan Buse Köseoğlu'nun yarattığı “Mes Bisous” (okunuşu me bizu) yani Türkçe çevirisiyle öpücüklerim anlamına gelen bir markadan bahsetmek istiyorum.

Adsız.jpg


Belki de aşkın ve sevginin en yoğun ve güçlü olanı öpüşmektir desek abartmış olmayız. Hem sevginin en masum yanını hem de şehvetli halini iç içe barındıran hem nahif hem de erotik bir eylem. Markada hem sevginin en yoğun halini hem de şehvete açılan kapılarının ilk adımını marka adı olarak seçmiş. Parfümlerinde de temalarını seçerken hem etkileyici olmayı hem de şehveti koymuş. Basit bir öpücük ile başlayan bir süreci lirik yönde ele almışlar. Öpücüklerim gibi oldukça iddialı bir isimle başlayan süreç, sonrasında 2021 yılında extrait de parfüm yoğunlukta 3 adet parfümle devam etmiş.

Mes_Bisous 6.jpg


Parfümlerin tasarımları özellikle göze hitap eden, düşünülmüş işler olarak dikkat çekiyor. Kitap şeklinde kutuları ve bu kutuların arkalarında yer alan şiirler oldukça yaratıcı ve güzel düşünülmüş. Ayrıca bu kutuların dışının kumaş olması da oldukça etkileyici bir unsur. Kullanacak kişiye daha ilk elinize aldığınızda ben farklıyım hissiyatıyla beraber oldukça özgün ve yenilikçi şeyler beklemenizi sağlıyor.

Mes_Bisous 13.jpg


Mes Bisous, 2021 yılında aşağıda isimlerine yer verdiğim 3 parfümle sektöre giriş yapmış bulunuyor. Bunlar;



AMBERIQUE, TOBACCO FLIRTING WITH VANILLA ve ONE NIGHT ONLY.



2022 yılında ise, özellikle yurtdışında yakalanan başarıyla birlikte OUD HYPNOTİQUE ile oud notası ihtiva eden bir parfümle karşımıza çıkıyorlar.

04.jpg


Açıkçası gerek sunum gerekse de parfümler açısından her birini merak ettiğim bir marka ile karşı karşıyayım. Denedikçe parfümler hakkında da görüşlerimi paylaşacağım ama bu kadar özenli bir işin ardında göz ardı edilemeyecek derecede başarılı parfümlerle karşılaşacağımdan emin gibiyim.



Bu marka hakkında aslında deneyenlerin yorumları da aşağıda paylaşırlarsa çok sevinirim.
 
Son düzenleme:

Taklacı

Eau de Toilette
Katılım
19 Ocak 2021
Mesajlar
74
Merhabalar, 3’ünüde deneme imkanım oldu. Vaktim oldukça kısaca bahsedeceğim. Parfümler genel olarak çoğu kişinin beğenebileceği parfümler. Diğerlerine nazaran Amberique biraz daha zorlayıcı olabilir bazıları için.

Tobacco flirting with vanilla yabancı youtuberların “Randevu gecesi parfümü” diye belirttiği kategoride kesinlikle. Pahalı Dizaynır havasında bir koku. ( 2. Denememde Dizaynır düşüncem değişti. Büyük ihtimalle vişne kokusundan dolayı bu izlenime kapılmışım fakat vişne çok baskın o yüzden rahatsızlık vermiyor. Parfümün açılışı fena değildi ama bi 10 dakika sonra benim daha çok hoşuma gitti)

One night only yine pahalı dizaynır tarzında bir koku Tf ombre leather gibi düşünün.

Dizaynırı kötülemek için demiyorum. Biz kompleks olalım diye her şeyi boca etmemişler veya biz nişiz bizi sadece milyoner elit kullanıcılar beğenir diye şişenin yarısını doğal civet vanilya oud karışımıyla doldurmamışlar. Onun yerine az ve öz nota kullanılmış ve notalar çok güzel karıştırılmış.


460C45E1-57E0-4E91-8B50-B7D5F8BF962F.jpeg


D35737BE-A781-4BB8-BC1A-8D1D3E54A55B.jpeg

Şimdi Amberique. Amber notası bildiğimiz üzere Mür, Frankincense, Benzoin, Vanilya ve Misk birleşimi ile yapılabiliniyor. O yüzden her amber notası birbirindende çok farklı. Buradaki amber grand soir da ki gibi havadar değil onun yerine karanlık ve dumansı neredeyse derimsi havada. Bu parfüm direk karanlık ve dumansı bir amber kokusu, açılıştan kapanışa kadar. Oldukça linear kokunun ne olduğu açılıştan belli oluyor. Üst notalar tek tek yüzünüze vurmuyor sadece burnunuzu iyice yaklaştırırsanız “aaa sanki bu amberin içinde bir yerde ekşimdi bişey var bu greyfurt galiba diyorsunuz” Kullanılan misk kokuya pudramsı bir hava katmış. Yani tüm bu üst notalar ve gül dumansı ambere biraz daha farklı bir hava katmış.

Amberique tene çok yakın. Markanın diğer parfümlerinden daha zor deme nedenim daha karanlık olması ve daha çok kış kullanıma uygun. Diğer parfümler ise Sonbahar zamanlarınada yakışacak şekilde.

Diğerlerindende tekrar deneyimleyip bahsedeceğim

Birde bir arkadaş fragranticada Amberique’yi Armani stronger with you ya benzetmiş. Ya onun burnunda ciddi bir problem var yada bende; ama umarım ondadır 😂. Ama oradan aldanıp o tarzda bir şey beklemeyin
 
Son düzenleme:

fsater

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
1,150
Oud olan fena bir parfüm gibi.genel beğenisi düşük ama benim beğenime uygun.bu akşam elime sıktım.açılış biraz şurubmsu ve ilaç vari kokuyordu.devamında çok kaliteli bir safran ve gül devreye girdi beni benden aldı.mfk oud’e benziyor.full giyince ne olacak bilmiyorum ama şimdilik şok beğendim
 

halil ibrahim

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
11 Şub 2021
Mesajlar
503
Oud hypnotique iki defa denedim gerçekten güzel parfüm @fsater dediği gibi genel beğenisinin bizde yüksek olacağını sanmıyorum hacı yağı yaftasini yapıştırıp geçerler..üst notasıda safran olan parfümlerin girişi bana hep ilacsi geliyor bunda da yasadim aynı hissi oud for greatnes benzettim biraz da giriş kismini.oud ve gül ikilisinden olabilecek kombinasyon ve koku profili az çok belli o yüzden bilindik mi bilindik ancak koku bana çok kaliteli geldi.odun halde yakılan tütsü veren oud çeşitleri var onlardan aldığım hissi bu parfümde yaşadım doğal geldi.en çok da iki saat sonraki halini beğendim vanilyanin daha öne çıktığı gül ve oud gerilediği kısım.kalicilk 12 saati geçti diyebilirim bu anlamda da basarili.kış gelsin bı de o zaman denemek lazım dolaba attım bakalım.
 
Üst