Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,631
Amouage - Interlude Black Iris, klasik interlude çizgisinde tütsülü, ödlü, yanık o muhteşem kokunun tatlılığının hafif artırıldığı süsen ile sivri yanlarının törpülendiği süsen ile tütsünün ve ödün inanılmaz bir uyum yakalamış hali. Nefis çalışma.
 

HT

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
30 Haz 2017
Mesajlar
1,307
2 Yıl önce markanın 9'lu travel setini almıştım, içlerinde bazılarını çok beğenmiştim ve set takasta gitti.
2 yıl içerisinde setin içinde bulunan bir çok kokuyu şişeli olarak edindim. Bunlardan biri;

Maison Francis Kurkdjian Masculin Pluriel
Daha evvelki yorumumdan alıntı yaparak görüşlerimi yineliyorum.
Yaklaşık 6-7 yıl önce Nivea nın sprey deodorantını kullanırken kokusunu çok beğenir ve keşke parfümü olsa derdim. Bugün benzer kokuyu Maison Francis Kurkdjian: Masculin Pluriel eserinin başlangıcında hissettim. EDT formunda ve Lavanta, vetiver ve paçuli ön planda kendini gösteriyor...
 

NemesisSephiroth

Eau de Parfum
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
267
Bu gün değil de dün test edip beğendiklerimi yazayım, sayılır herhalde

Nicolai - Patchouli Intense: Övüldüğü kadar var, imza parfümü yapılacak derecede kompleks kokuyor. Çok iyi koku.

Dunhill - British Leather : Çok şaşırdım ama son zamanlarda denediğim en iyi parfüm olabilir. Mükemmel bir paçuli parfümü, deri çok zayıf hissediliyor ismine takılmayın. Bence ileride oldukça fazla adı konuşulacak buralarda.
 

enis

Eau de Parfum
Katılım
5 May 2016
Mesajlar
264
Tiziana Terenzi Foconero

Bol tuzlu ve limonlu bir açılışı var. Bu Tuzlu-limonlu yapı parfümün başlangıcından sonuna kadar devam ediyor. Bu bağlamda biraz sıkıcı buldum çünkü kokuda çok bir değişim yaşanmıyor. İlk etapta designer havası verdi bana. Orta notalara geçince toparladı kendisini ancak parfümünün genelinde bir basitlik-yapaylık var gibi.

Orta notaları açılışa göre nispeten daha iyi. Çiçeklerin katılmasıyla daha yumuşak bir hal alıyor. Parfümün en zevkli yeri bu kısımlar bana göre.

Genel olarak yaz için iyi bir alternatif olabilir. Genel beğenisi de iyi olur, kötü diyen çıkmaz ancak uygun fiyatlı olması lazım yoksa 1000 tl bandında bu parfümü almak pek mantıklı gelmiyor bana.

Yayılımı ilk 1-2 saat iyiyken daha sonra fazlasıyla tene yaklaşıyor. Kalıcılık ise daha iyi. Uzun bir süre teninizde kalıyor fakat hissetmek için bir hayli çaba sarf etmeniz gerekiyor.
 

alper2508

Eau de Cologne
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
21
Emin misiniz hocam gül sanki yok gibiydi onda nerede denediniz?
dekantını aldım. zaten içinde gül var demedim gül kokuyor dedim. bunun sebebi pudra vanilya çikolata tonka karışımı olmalı. çünkü gül kokusu ortadan sonra ve bitime doğru geliyor. belki başkası başka şekilde yorumlayabilir ama gelen koku gül. bir parfümde de kiraz olmadığı halde bademden kaynaklı kiraz kokusu geliyor diye yorumlar vardı, hangi parfümdü hatırlamıyorum givenchy olabilir...
yani sözün özü bence kesinlikle maskülen değil. zaten anneme verdim...
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,631
dekantını aldım. zaten içinde gül var demedim gül kokuyor dedim. bunun sebebi pudra vanilya çikolata tonka karışımı olmalı. çünkü gül kokusu ortadan sonra ve bitime doğru geliyor. belki başkası başka şekilde yorumlayabilir ama gelen koku gül. bir parfümde de kiraz olmadığı halde bademden kaynaklı kiraz kokusu geliyor diye yorumlar vardı, hangi parfümdü hatırlamıyorum givenchy olabilir...
yani sözün özü bence kesinlikle maskülen değil. zaten anneme verdim...
Anladım hocam yanlış anlamanızı istemem bu tür yorumlar zenginlik katmakta forumumuza ben o dediğiniz gül hissinş alamadığım için sormak istedim, cevabınız için çok teşekkür ederim
 

Oguzfb

Eau de Toilette
Katılım
29 Eki 2019
Mesajlar
155
ADG Profondo’yu denedim
Profumo’yu çok seven biri olarak neredeyse %80-90 aynı içerik gibi hissettim. Tamam flanker benzerde bu neredeyse ikizi gibi olmuş. Sadece Profumo’nun daha tuzlu versiyonu gibi.
Belki başka zaman tekrar denerim ama Profumo varken ADG serisinden başka tercih yapacağımı sanmıyorum
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
305
Lartisan Poivre Piquant

Poivre Piquant yoğun, kirli, oldukça hayvansal ve biraz tatlılığı ile metalik sayılabilecek bir beyaz bal ile açılıyor. Bal oldukça kirli, fakat şekerli yönü de köşelerde fazlasıyla mevcut. Kirlilik biraz duruluyor. Kuru ve biraz yanık esmer şeker kıvamlı meyankökü hissediliyor. Bu kısım ile birlikte, balın şekersi yönünün biraz meyankökü ile yanıp kurutulduğu sandalımsı bir yapı ortaya çıkıyor. Bahsi geçen lactonic olarak adlandırılan yapı sanırım burası ve kesinlikle de hakkını veriyor. Üstünde markasının yazılı olduğu jelatini sökülmüş, fakat kırmızı kapağından Coca Cola olduğu anlaşılan 2.5 litrelik plastik şişenin içinde, fazlasıyla tam yağlı köyden ya da pazardan pembe kalitesiz, kanserojen transparan bir poşet içinde getirilmiş taze süt. Daha sonrasında bu süt evdeki en büyük tencerelerden birine süzgeç referansı ile aktarılacak ve kaynatılmaya başlanılacak. Üzerinde toplanan yağlı ve hayvansal kaymak tabakası muhtemelen kahvaltıları kısa bir süre süsleyecek.

Yaklaşık 1 saat sonunda Poivre Piquant’ ı pek göremiyorum maalesef. Süt gövde devam ederken altlarda biraz odun talaşı, metalik sedir, belki. Açılıştaki kirli bal, kaymak tabakaya fazlaca benzemekte. Sütün kaynaması esnasındaki yukarıya doğru yükselen ısı ise galiba lactonic dediğimiz ibarenin karşılığı, açığa çıkarılmış bir süt akoru ile yaratılmış ozon hissi. Balın ve Meyankökünün metalik kirli kesişim noktası da tabii ki tenceremiz. Tüm bunların geneline baktığımızda benim görüşüm, Poivre Piquant belli bileşenlerle oluşturulmuş kocaman bir Misk akoru aslında.

Poivre Piquant çeviri ile edindiğim genelgeçer bilgiye göre Acı Biber demekmiş. Baharatsı izler var, fakat bence yok denecek kadar. Daha odunsu oryantal bir havası var bence Poivre Piquant’ ın. Şu anda ailemin yanında bulunduğum için 2 haftada bir maruz kaldığım ve maruz kalmaktan keyif aldığım süt kaynatma rutinini bana anımsatan Poivre Piquant’ ı denediğim için mutluyum, ama bir çok kişiye de kör alış yapmamasını öneriyorum. Daha tematik bir koku, benim görüşüm.
 
Son düzenleme:

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
305
Cale Fragranze Mistero

Açılışında fazlaca isli ve köksü bir vetiver var, bol bol is, yanan yapraklı ağaç dalları ve köksü, yanmış olmasına rağmen ıslak hissettiren vetiver. Çok kısa süre sonra issi havanın sebebi olan buhur tarzı reçineler belirginleşiyor. Bu kısımda yanan ağaç dalları sönüyor; dallarda yanmadan kalabilmiş ağaç yapraklarının sağladığı oldukça yeşil, hafif mentol hissi uyandıran ferah balzamik hava ve sönmesine rağmen üstünde hala ince ince dumanı tüten ağaç dallarından oluşuyor bu kısım. Açılışı kadar şaşırtıcı olmasa da bu kısmın da bir rolü var, bağlantı olarak görüyorum biraz burayı.

Yaklaşık bir saat içerisinde sıcak ve çok azıcık animal gövdeli bir misk tabanında kuru oud ve muskat cevizi ya da tonka gibi bir yardım ile oluşturulduğunu düşündüğüm oldukça dengeli romsu şekerliliği ile güzel bir ters köşeye dönüşüyor Mistero. Bu kısım daha misk düzlemli vanilik, tatlı ve oldukça tok.

Açılıştaki kasvetli issi rutübetli yosunsu karanlık reçineli kısım balzamik severleri oldukça mutlu edecektir. Ters yüz olan kısım daha genel beğeniye uygun sanki, bence oldukça lüks ve dikkat çekici bir duruşu var ilgilenenleri için. 3 Sprey sıktığımda oud ve romlu kısım daha belirgin olmuştu, laden de net hissettiğimi anımsıyorum, bu denememde 2 sprey uyguladım ve daha balzamik yöne eğilimli oldu tenimde Mistero. Anlaşılacağı üzeri dozajlamaya göre de değişken bir koku.
 

zeugman

Eau de Toilette
Katılım
12 Ağu 2019
Mesajlar
101
958ce0d0e1fff235588c2e933de22ddb.jpg



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Diageo

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Şub 2019
Mesajlar
615
Vakko infinity for us - repertuarım sınırlı olduğundan denediğim parfümlere atıfta bulunarak yorumlarsam, açılışı bentley homme intense ile isabey lambre de carthage nın oturmuş halinin karışımı gibi geldi. Bebe aspirinini çiğnediğiniz zaman damağınızdan burnunuza vuran bir koku vardır onu anımsatıyor :) ilk kısım biraz zorlayıcı. Parfüm oturduktan sonra gül ve ud ön planda. Tozlu kirli gül misler gibi kokuyor. Denildiği gibi poal e çok benziyor. Porpora buna göre daha feminen. Performansı ikisini de ezer. Kağıda sıkalı 24 saat oldu ve hala farkediliyor usul usul vuruyor burnuma. Poal ya da porporadan fiyatları yüzünden kaçarken bunun 100 lüğünü 475 liraya alabiliyor olmak lütuftur arkadaşlar benden söylemesi :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
305
Parfum d’ Empire Tabac Tabou

Saman ile kurulaştırılmış Coumarin hissi ile toklaştırılmış, Ceviz Kabuğu kadar sert ve Çürük Ceviz İçi kadar acı issi küllük gibi tütün ve tanımlayamadığım yardımcı oyuncularla oluşturulmuş; Ahır İlüzyonu yaratacak kadar hayvansal bir deri akoru. Uzun bir süre bu şekilde devam edip yavaşça animalik enfes bir miske dönüşüyor.

Deri bir tütün kesesinde taşınan; viski ile yıkanmış Golden Virginia’ vari kupkuru ve kopkoyu tütün yaprakları. Bu tütün yapraklarının arap kağıdı ile sıkıca incece sarılması ve tüketilip önündeki camdan kalınca kül tablasına kardeşlerinin yanına dik bir şekilde basılması. Tablanın yanında; ne kadar eğim verilirse verilsin kesinlikle bardaktan dışarı çıkamayacak kadar viski barındıran viski bardağı ve bu odadan hiçbir cam pencere açılmaksızın acele ile çıkılmış olması durumu.

Aslında bakarsanız sigaradan daha çok, İsveç’ de Snus, Türkiye’ de Maraşotu denilen cigaretta türevi şeylerin kokusu Tabac Tabou. Bana ilginç bir şekilde ceviz ve demlenip işi bitmiş kurumuş poşet çay çağrışımları da yaptı. Galiba şimdiye kadar en beğendiğim Tütün Merkezli kokuyu denedim. Sert sevenler denemeli. Benzettiğim daha derli toplu ve efendi olanı hatırladığım kadarıyla Par Amour Pour Lui idi, ama bunu tekrar deneyip yazsam daha iyi olacak.

Snus ile İsveç’ de yaşayan bir arkadaş vasıtasıyla tanıştım. Arkadaş bu ürünü kullanıyordu ve sorduğumda Türkiye’ deki Maraşotunun aynısı olduğunu söyledi ve daha önce bunu deneyimlemiş arkadaşlarım da bunu doğruladı. Maraşotu ile daha önce de karşılaşmış, ancak “maraşotu kokladım” olmasın diye uzak durmuştum. Arkadaşımın Snus Tabakasını kokladım ama, koku hafızamın bana hatırlattığı kadarı ile bağdaştırdım. Forum Nickimin altında “Müptezel” adlı bir ibare oluşup yer almasın diye de bu eki paylaşmak istedim.

 

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Parfum d’ Empire Tabac Tabou

Saman ile kurulaştırılmış Coumarin hissi ile toklaştırılmış, Ceviz Kabuğu kadar sert ve Çürük Ceviz İçi kadar acı issi küllük gibi tütün ve tanımlayamadığım yardımcı oyuncularla oluşturulmuş; Ahır İlüzyonu yaratacak kadar hayvansal bir deri akoru. Uzun bir süre bu şekilde devam edip yavaşça animalik enfes bir miske dönüşüyor.

Deri bir tütün kesesinde taşınan; viski ile yıkanmış Golden Virginia’ vari kupkuru ve kopkoyu tütün yaprakları. Bu tütün yapraklarının arap kağıdı ile sıkıca incece sarılması ve tüketilip önündeki camdan kalınca kül tablasına kardeşlerinin yanına dik bir şekilde basılması. Tablanın yanında; ne kadar eğim verilirse verilsin kesinlikle bardaktan dışarı çıkamayacak kadar viski barındıran viski bardağı ve bu odadan hiçbir cam pencere açılmaksızın acele ile çıkılmış olması durumu.

Aslında bakarsanız sigaradan daha çok, İsveç’ de Snus, Türkiye’ de Maraşotu denilen cigaretta türevi şeylerin kokusu Tabac Tabou. Bana ilginç bir şekilde ceviz ve demlenip işi bitmiş kurumuş poşet çay çağrışımları da yaptı. Galiba şimdiye kadar en beğendiğim Tütün Merkezli kokuyu denedim. Sert sevenler denemeli. Benzettiğim daha derli toplu ve efendi olanı hatırladığım kadarıyla Par Amour Pour Lui idi, ama bunu tekrar deneyip yazsam daha iyi olacak.

Snus ile İsveç’ de yaşayan bir arkadaş vasıtasıyla tanıştım. Arkadaş bu ürünü kullanıyordu ve sorduğumda Türkiye’ deki Maraşotunun aynısı olduğunu söyledi ve daha önce bunu deneyimlemiş arkadaşlarım da bunu doğruladı. Maraşotu ile daha önce de karşılaşmış, ancak “maraşotu kokladım” olmasın diye uzak durmuştum. Arkadaşımın Snus Tabakasını kokladım ama, koku hafızamın bana hatırlattığı kadarı ile bağdaştırdım. Forum Nickimin altında “Müptezel” adlı bir ibare oluşup yer almasın diye de bu eki paylaşmak istedim.

harika bir yazıydı okurken çok keyif aldım, teşekkürler.
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
305
Parfum d’ Empire Tabac Tabou

Saman ile kurulaştırılmış Coumarin hissi ile toklaştırılmış, Ceviz Kabuğu kadar sert ve Çürük Ceviz İçi kadar acı issi küllük gibi tütün ve tanımlayamadığım yardımcı oyuncularla oluşturulmuş; Ahır İlüzyonu yaratacak kadar hayvansal bir deri akoru. Uzun bir süre bu şekilde devam edip yavaşça animalik enfes bir miske dönüşüyor.

Deri bir tütün kesesinde taşınan; viski ile yıkanmış Golden Virginia’ vari kupkuru ve kopkoyu tütün yaprakları. Bu tütün yapraklarının arap kağıdı ile sıkıca incece sarılması ve tüketilip önündeki camdan kalınca kül tablasına kardeşlerinin yanına dik bir şekilde basılması. Tablanın yanında; ne kadar eğim verilirse verilsin kesinlikle bardaktan dışarı çıkamayacak kadar viski barındıran viski bardağı ve bu odadan hiçbir cam pencere açılmaksızın acele ile çıkılmış olması durumu.

Aslında bakarsanız sigaradan daha çok, İsveç’ de Snus, Türkiye’ de Maraşotu denilen cigaretta türevi şeylerin kokusu Tabac Tabou. Bana ilginç bir şekilde ceviz ve demlenip işi bitmiş kurumuş poşet çay çağrışımları da yaptı. Galiba şimdiye kadar en beğendiğim Tütün Merkezli kokuyu denedim. Sert sevenler denemeli. Benzettiğim daha derli toplu ve efendi olanı hatırladığım kadarıyla Par Amour Pour Lui idi, ama bunu tekrar deneyip yazsam daha iyi olacak.

Snus ile İsveç’ de yaşayan bir arkadaş vasıtasıyla tanıştım. Arkadaş bu ürünü kullanıyordu ve sorduğumda Türkiye’ deki Maraşotunun aynısı olduğunu söyledi ve daha önce bunu deneyimlemiş arkadaşlarım da bunu doğruladı. Maraşotu ile daha önce de karşılaşmış, ancak “maraşotu kokladım” olmasın diye uzak durmuştum. Arkadaşımın Snus Tabakasını kokladım ama, koku hafızamın bana hatırlattığı kadarı ile bağdaştırdım. Forum Nickimin altında “Müptezel” adlı bir ibare oluşup yer almasın diye de bu eki paylaşmak istedim.

Arkadaşlar özür dileyerek; denediğim ve en beğendiğim tütün merkezli olan bu parfüm PdE Tabac Tabou değil, Parfum d’ Empire Fougere Bengale’ miş. Gönderen arkadaşımız şimdi düzeltti
 

ersan_u

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2015
Mesajlar
557
En son Hermes Vetiver Tonka denedim ancak biraz ağır geldi sanırım bana, halbuki bugüne kadar vetiver adının geçtiği tüm parfümler cuk oturuyordu bana :)
Ten uyumu sorunu galiba .)
 

Kemküm

Eau de Toilette
Katılım
11 Şub 2020
Mesajlar
105
Bir koluma Armani Acqua di Gio profondo bir koluma calvin klein eternity Flame men(şuan sevilde 1 alana 1 bedava kampanyası olan parfüm) denedim. Hatayı başta yaptım biri yaz biri kış, ck flame bastırdı profondoyu.
Daha önce de belirtildiği gibi profondo profumoya çok benziyor. Ben daha ozonic bişey beklemiştim ama Bi tık daha tuzlu geldi sadece orijinal gio dnasından.profumoda okyanus havasını daha çok hissettim ve tercihim yine profumo olurdu.
Ck eternity Flame e gelecek olursak bana ilk hatırlattığı şey şurup kokusu oldu :xd. Daha sonraları açıldı biraz daha ama bilinen Bi koku olarak hissettirdi kendini.fragranticaya baktığımda açılışında ananas olduğunu gösteriyor ki çok şaşırttı hiç anlamadım. :xd Genel beğeniye uygun Bi parfüm olabilir ancak beni sarmadı.
 

Kemküm

Eau de Toilette
Katılım
11 Şub 2020
Mesajlar
105
Bir koluma Armani Acqua di Gio profondo bir koluma calvin klein eternity Flame men(şuan sevilde 1 alana 1 bedava kampanyası olan parfüm) denedim. Hatayı başta yaptım biri yaz biri kış, ck flame bastırdı profondoyu.
Daha önce de belirtildiği gibi profondo profumoya çok benziyor. Ben daha ozonic bişey beklemiştim ama Bi tık daha tuzlu geldi sadece orijinal gio dnasından.profumoda okyanus havasını daha çok hissettim ve tercihim yine profumo olurdu.
Ck eternity Flame e gelecek olursak bana ilk hatırlattığı şey şurup kokusu oldu :xd. Daha sonraları açıldı biraz daha ama bilinen Bi koku olarak hissettirdi kendini.fragranticaya baktığımda açılışında ananas olduğunu gösteriyor ki çok şaşırttı hiç anlamadım. :xd Genel beğeniye uygun Bi parfüm olabilir ancak beni sarmadı.
Ek:
Ck eternity Flame hissedilirliği şaşırttı. İlk 1-2 saat gayet iyi biçimde geliyordu. Daha sonra 4 saate kadar kendini ara ara hissettirdi.
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
305
L'artisan Mechant Loup

Yanık bal ve şekersi karamelize meyankökü ile cilalı eski bir ahşap eşyayı andıran gövdeli ve tok açılış ardından hafif kekremsi, acı ve tatlı zıtlıklar barındıran, pekmezsi ve aynı zamanda oldukça tok bir düzleme oturuyor. Açılıştaki bal ve meyan ile oluşan akorun oturmasıyla acımtrak sedir tonları hissediliyor.

Artan tonkavari toklukla birlikte kısa kısa otlar çimler ve seyrek seyrek çiçekler ile konumlanmış bir patika haline geliyor Mechant Loup. Hatta bu çimler üzerinde odun talaşları ve ağaçlardan düşmüş sert kozalaklar bulmak da gayet mümkün.

Acı-Tatlı çizgisinin gittikçe tatlıya doğru kaymasıyla birlikte minik minik tınlayan tatlı sandal odunu dumanı ile vedasını gerçekleştiriyor.

Mechant Loup; Acı-Tatlı gibi zıtlıkları ve Yeşil-Kahverengi kontrastları bünyesinde barındıran, Tonka-Coumarin olduğunu düşündüğüm etki ile birlikte fujer tınılara da sahip olan başarılı bir mini tematik ve mini bir gourmand. Mini diyorum çünkü tene biraz fazla yakın davranıyor. Açılışındaki Meyan ve Bal ikilisiyle yine fırına bir şeyler mi girecek diye düşündürse de hiç öyle olmadı bu sefer ki buradaki bal kullanımı gördüğüm en minimal bal kullanımı.

Yine Mechant Loup; Sabit bir kütük üzerinde kırılmış odunların kısa çimlerin üzerine bıraktığı kalıntıları ve bir takım kozalak olarak aklımda yer edecek. Ben oldukça başarılı ve sevimli buldum, giymeye de çalışacağım ve bundan da muhtemelen keyif alacağım. Herkese önermem, öneremem; ama gurme ve fujer izler taşıyan tematik bir sedir kokusu yine de farklı olabilir gibi. Bu arada Mechant Loup için fındıktan fazlaca söz edilmiş; fındık denilebilecek bir tokluk mevcut, fakat ben o şekilde yorumlayamadım. Fındık temalı bir koku da koklamadığım için bu kokuda onu bulamadım. Yersiz, abartı bir örnek görebilirsiniz belki ama; elimde 0.1 ml kadar spreysiz sürmeli şişede Areej Baikal Gris var. Her gün plastik aparatı üzerinden koklarım. Bence buram buram yağlı yağlı fındık kokuyor. Benim fikrim tabii. Eğer fındığa dair bir şey söylemek de gerekirse ki az önce biraz bahsettim; ben Mechant Loup’ da fındıktan daha çok fındığın habitatını hissettim diyebilirim galiba. Ek olarak; oldukça sıcak aynı zamanda da susuzluk yaratacak kadar kupkuru bir odun kokusu olmasına rağmen bence ilkbahar ve çok sıcak olmayan yaz günlerinde de kullanılabilir.

 
Ü

Üye silindi 2804

Misafir
Regalien Mystique denedim. Alexandria II birebir kopyası. 6 saat geçmesine rağmen koku hala güçlü. Splitten ml fiyatını 7-7,5 tl ye aldım Alexandria' nin 30 tl lik fiyatına kıyasla bedava. Alexandria II beğenenler mutlaka denesinler
 
Üst