SERGE LUTENS - Santal Majuscule - for women and men

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Serge-Lutens-Santal-Majuscule-ile-sandal-agaci-kakao-ve-gül.jpg
Santal-Majuscule loş kırmızımsı ışık sandal odunu afiş reklam k.jpg

SERGE LUTENS - Santal Majuscule - for women and men & kadın ve erkek için

İkinci resimdeki resim çok güzel, ışık arkadan, yandan falan vuruyor. Arka plandaki odunsu şey sandal odunu olmalı..

4 nisan 2016 18:25 de ilk testlere başladık.. Kısaca ten üzerindeki ömrünü yazayım, 7 saat ve devamı da çok hafiften var. 7.saatte tene yakın..

İlk sıktım heyacanlandırdı koku. Bu ne dedirtiyor. Belki hem psikolojik, taraflı, önyargılı hem aynı koku notaları çok kullanılmasa da benzediğinden, Serge Lutens - Chergeui den alıntılar hissettim. Onun kısmen alıntı kokusunun üzerine, limonlu ve greyfurtlusu gibi kokuyor ilk başları. Belki açıklanan içerikte gizliden vermemişlerdir turunçgilleri.

20 dakika sonra koku daha tatlılaştı. Bir hafif fıs sıktım elimin üstüne sonra parfümde hoşuma gidince güzel bir fıs daha sıktım deneme tam olsun diye.. Chergeui'nin kısmen daha yuvarlak, pamuksu kokusunu sevmeyenler, gene tatlı Santal Majuscule yi denesinler.


20-30 dakika sonra daha bir ayrı lezzetli oldu parfüm. Sandal odunu daha belirginleşti. İlk başlarda sandal odunu var mı deseler tam çıkaramazdım..

Gül hala kendini hissettirmedi ama ortak kokan kokuda etkisi vardır. Sandal odunu doğal desek kakaosu nasıl acaba. Kakao vuryasına Serge Lutens 'de katılmış..


Yarım saat civarı kakao da varım diyor. Çok sentetiklik hissetmedim parfümde her ne kadar genelde sentetik kakao kullanılsa da parfümlerde. Kim bilir belki doğal kullanılmıştır.. Tatlılık kimini bayacak düzeyde gibi, o yüzden çok tatlı parfüm sevmeyenler bir denesinler önceden.


Parfümün ilk başlarındaki keskinlik azaldı ama gene var dozunda. Keskinlik severler için de, sevmeyenler için de dozunda..

19:20 civarı kıyafete sıktım. Kıyafette çok daha ilginç bir deneyim yaşatıyor santal majuscule.. Çok ilginç bir parfüm. İlk başları gene turunçgilimsi ve süper değişik bir tatlılık var..

Jean Paul Gaultier - Gaultier 2 yi anımsatıyor tatlılık kısmı ama ondan daha yoğunmu dedim ama değil. Tatlılık ve keskinimsi güzel notalar var.. Turunçgillerden geliyor olabilir keskinimsilik.

1 saate kadar Jean Paul Gaultier - Gaultier 2 'nin kısmen tatlı hali gibi gene, ondan kısmen keskinimsi ve daha doğalımsı kokularda var. Çok ilginç bir deneyim oldu..

Ne naz yaparmışım be, kaç aydır bu parfüm bende idi, kısmet yeni deniyorum..

20:40 'da tekrar kıyafete sıktım, tekrar bir deneme yapmak için.

24:00 a daha gelmeden önce de sılajı yüksek bir parfüm değil.. 22:00 civarında da parfümü yakından yarım metreden hafiften hissediyorum. Gaultier2 benzeri koku hala var.

Saat 5 nisan 03:00 civarı gaultier2 efekti azaldı, çok azaldı. Yarım metreden hafiften hissediliyor. Çok sılajlı parfüm değil ama eh işte sılajı uzun süreli sayılır kıyafet üzerinde..

Fragrantica.com içerik yazısı ve üye oylarına göre içerik tablosu oranlı : ''

Ana hatları azalarak odunsu, sıcak baharatlı, balsamik, kakao, gül, pudra tozlu olarak nitelendirilmiş..

Santal Majuscule (Santal Büyük Harf) , Serge Lutens tarafından, bir oryantal odunsu (Oriental Woody) kokudur, kadınlar ve erkekler için. Santal Majuscule lanse edilme yılı 2012 'dir. Koku sandal ağacı özellikleri, kakao ve Şam gülü ( Anadoluya özgü bir gül, damask rose ise ingilizcesi).

Santal Majuscule Serge Lutens üye oy tablo oran sılaj ömür etki içerik k.jpg
Santal Majuscule Serge Lutens üye oy tablo oran büyük küçük.jpg

558 Sandal odunu ( Sandalwood ), 342 Kakao ( Cacao ), 338 Şam gülü ( Anadoluya özgü bir gül, Damask rose ).

Santal Majuscule Serge Lutens for women and men reklam afiş k.jpg


Hatalarımız affola, iyi günler, iyi kokular :)..
 

Yeftah

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
23 Şub 2017
Mesajlar
2,696
Bu parfüm hakkında başka yorum yapabilecek var mı:) Teması çok hoşuma gitti..

İnceleme gayet güzel olmuş ancak farkli goruşler de olursa daha iyi olur..
 
Son düzenleme:
H

harunozkan89

Misafir
Bu parfüm hakkında başka yorum yapabilecek var mı:) Teması çok hoşuma gitti..

İnceleme gayet güzel olmuş ancak farkli goruşler de olursa daha iyi olur..
ayrıntılı yorum yapamıycam ama cidden chergui haricinde sevdgm ve kullanılabılır buldgm 2. serge parfumu oldu. ciddi anlamda begendm sanırmı dayanamayıp alıcam oryantal koku kadroma eklemek için

ayrıca barış hocam bence tam senlik bi koku, hatta içerik ve tarzını dusundgmde imza kokun bile olabılcegını dusunuyorum senin
 

Rosa Del Rey

Eau de Parfum
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
186
Bu yaz keşfettiğim beni benden alan, bir Şehrazad'a donusturen koku... Sandalwood asigi olma sebebim. Başlarda ön yargım vardi acaba erkeksi midir diye ama tende oyle tatlılaşıp sicaklaşıyor ki karşı koyamiyorsun. Daha iyisini bulana kadar kış parfümüm bu olmalı. İçim ısıtıyor...
 

debian_lnx

Eau de Parfum
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
297
Benimde merak ettiğim ve almayı düşündüklerim listemde elimde arabie ve ambre sultan var kokuları çok ağır ve tatlı geliyor inşşalh bu da o şekilde afır değildir umarım
 

fsater

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
1,150
güzel yorumlamışsınız.hissettiğim bir çok şeyi yazmışsınız. turungil efekti çok kısa açlıştaki ilk 30 saniye sonra yok oluyorlar bende.jpg 2'ye pek benzetemedim
 
Üst