Rock/Metal Dünyasında Neler Oluyor? En Son Gelişmeler Ve Haberler!

KeNZai

Extrait de Parfum
Katılım
23 Ara 2024
Mesajlar
582

Zakk Wylde: “Pantera’yı Asıl Efsane Yapan Neydi?”


''Metalde referans kabul edilen grup onlardır'' Zakk Wylde’a göre Pantera’yı metal dünyasında kalıcı bir güç haline getiren şey yalnızca müziğin ağırlığı değil, şarkı yazımındaki kaliteydi. Ve şu anki Pantera kadrosuyla sahneye çıktığında her performansı, vefat eden dostları Dimebag Darrell ve Vinnie Paul’a bir armağan gibi görüyor.

6717a0_b1db35cc5e8244e3af443b8cf44649bb_mv2.png


getty

Cowboys From Hell albümü 24 Temmuz 1990’da çıktığında, metalin yönünü bulmakta zorlandığı bir döneme denk geldi. 90’ların başında ana akım, geleneksel metal gruplarını geri plana iterken grunge sahnesi yükselişe geçmişti ve yeni bir metal kuşağı ancak ortaya çıkmaya başlıyordu. Dream Theater’dan Mike Portnoy’un sözleriyle, "Pantera, 90’larda metali ayakta tutan gruptu."

Ancak Zakk Wylde için Pantera’nın mirasını sağlamlaştıran şey, sadece "Walk" ya da "Mouth for War" gibi agresif şarkılar değildi. Billy Corgan’la The Magnificent Others podcast’ine katılan Wylde, Ultimate Guitar aracılığıyla şöyle dedi:

“Her zaman şunu söylerim: Sabbath’ı diğerlerinden ayıran şey sadece sert olmaları değil, şarkıların harika olmasıdır. Benim için Pantera da aynıdır. Kendi ekstrem metal türlerinde onlar altın standarttır. Tıpkı Sabbath, Zeppelin, The Stones ve The Beatles’ın kendi türlerinde altın standart olması gibi. Southern rock için bu standart Allman Brothers Band ve Lynyrd Skynyrd’dır. Yani ekstrem metalde herkes, Pantera’nın koyduğu çıtayla kıyaslanır.”

Günümüzde bu parçaları canlı çalarken Wylde, her performansı bir tür saygı duruşu gibi hayal ettiğini söylüyor.
“Bunu hep şöyle düşünürüm: Sanki Dime ve Vinnie hala yanımızda, biz de geliriz ve ‘Size erkenden bir yılbaşı hediyesi aldık’ deriz. Onlar da ‘Tamam dostum’ der gibi olur. Çünkü bu adamlar hep keyifli vakit geçirmeyi, parti yapmayı, mangal başında takılmayı severdi. Sonra onlara deriz ki, ‘Şuna bir bakın. Size küçük bir şey getirdik.’”

Wylde anlatmaya devam ediyor:
“Sonra adamlar ön sıralarda bir yerde oturuyor olur, aniden perde iner ve biz ‘A New Level’la gireriz. Perde düşer ve sahnede ben, Charlie, Phil ve Rex oluruz. Zakk ve Charlie size erken bir doğum günü hediyesi vermek istedik deriz. Onlar da ‘Bu dangalaklar gerçekten çalıyor!’ diye şaşırır.”
“Demek istediğim şu ki eğer bunu yapan Dime ve Vinnie olsaydı, biz de Charlie’yle seyircide olsaydık, onların Ozzy, Anthrax ya da Black Label çaldığını görseydik, gülmekten kırılırdık.”

Zakk Wylde için bu performansların duygusal bağı hâlâ çok güçlü:
“Her gece onları hayal ederim, gülümsediklerini düşünürüm, özellikle de Rita (Dimebag’in uzun süreli sevgilisi) sahnenin kenarındayken. Özellikle de o iki adamı, çünkü yaşamayı gerçekten seviyorlardı.”

 

KeNZai

Extrait de Parfum
Katılım
23 Ara 2024
Mesajlar
582

Yeni Bir A Perfect Circle Albümü Yolda Olabilir “Her Şey Zamanlamaya Bağlı”


Grup, yedi yılı aşkın süredir yeni bir albüm yayınlamadı.

Bu yıl 25. yılını kutlayan A Perfect Circle, geçen çeyrek yüzyılda dört stüdyo albümü, üç canlı albüm yayınladı ve yalnızca Spotify’da 1 milyara yakın dinlenmeye ulaştı. Kutlanacak çok şey var ve bunlardan biri de yeni A Perfect Circle albümünün yolda olması olabilir.

6717a0_0755ba39a63e4ed8881da53cff1c2df6~mv2.jpg


Maynard James Keenan (TOOL), Billy Howerdel, Josh Freese (Guns N’ Roses, Foo Fighters), James Iha (Smashing Pumpkins) ve Matt McJunkins’tan (Eagles Of Death Metal) oluşan süper grup, son albümleri Eat the Elephantı 2018’de çıkarmıştı. Yedi yıl uzun gibi görünse de, 2004 çıkışlı eMOTIVe ile 2018 arasındaki 14 yıllık arayı düşününce nispeten kısa sayılabilir. Ve bu kez hayranlar belki de o kadar beklemek zorunda kalmayacak.

Revolver’a konuşan Billy Howerdel, şu sıralar üzerinde çalıştığı yeni müziklerin ileride A Perfect Circle şarkılarına dönüşebileceğini belirtti:
“Yazarken bazen kendimi şöyle derken buluyorum: ‘Vay canına, bunu gerçekten beğendim ama bu baya karanlık.’ Şu sıralar uykusuzluk ve kendini keşfetme modundayım. Müzik yazarken tamamen gece kâbusları içindeyim, uykudan sıçrayarak uyanıyorum, aklıma huzur vermeyen bir şey var.”

Grubun 25. yılı kutlanırken, yeni şarkıların bir A Perfect Circle albümüne dönüşme ihtimali bile hayranlar için heyecan verici.
 

KeNZai

Extrait de Parfum
Katılım
23 Ara 2024
Mesajlar
582

KREATOR Resmi Belgeseli Hate & Hope’un Fragmanını Yayınladı


Efsanevi Alman thrash metal grubu KREATOR’un hikâyesini anlatan resmi belgesel Hate & Hope’un fragmanı yayınlandı.

110 dakikalık bu film, yönetmenliğini Cordula Kablitz-Post’un üstlendiği bir yapım olarak, 2 Temmuz’da Münih Uluslararası Film Festivali’nin 42. edisyonunda ilk kez gösterilecek. Almanya’da sinema prömiyeri ise 4 Eylül’de gerçekleşecek.

6717a0_988b151612a9454a85b77394563a101f~mv2.jpg


Resmî tanıtım metninde belgesel şöyle tanımlanıyor:

“Dünyadaki hayranları için onlar birer tanrı, ama müzikleri adeta şeytanın pençesinde, daha agresif, daha hızlı, daha tavizsiz. Alman grup KREATOR, thrash metal sahnesinde zirveye çoktan ulaştı. 'Kreator - Hate & Hope' filmi, grubun 1982’de Ruhr bölgesinde bir okul grubu olarak başlayan hikâyesinden bugünkü dünya turnesinin dev sahnelerine uzanan 40 yıllık serüvenini ilk kez anlatıyor. O zaman da, şimdi de, toplumdaki nefrete ve karanlığa karşı duruyorlar. Hannah Arendt alıntılarından cesetlere uzanan bu yolculukta, dehşetin simgeleriyle örülü kaotik bir şiir çıkıyor karşımıza. Kötülüğe karşı atılmış müzikal bir bomba.”

Yönetmen Cordula Kablitz-Post (Die Toten Hosen – You Only Live Once) bu yeni belgeselinde KREATOR’la birlikte bir yıl boyunca turneye çıkıyor: Wacken Open Air, Tokyo, Osaka, Bangalore, Los Angeles ve sonunda efsanevi “Klash Of The Ruhrpott” etkinliği… Filmde ayrıca grubun özel arşiv görüntüleri, sahne arkası anılar ve dikkat çekici röportajlar yer alıyor.


Katılımcılar arasında:

Scott Ian (ANTHRAX)
Chuck Billy (TESTAMENT)
Bela B. (DIE ÄRZTE)
Phil Demmel (ex-MACHINE HEAD)
Maik Weichert (HEAVEN SHALL BURN)
Nergal (BEHEMOTH)
Andy Sneap
Lars Eidinger

Mille Petrozza, Fistful of Metal dergisine verdiği röportajda belgeselle ilgili şu açıklamada bulundu:
“Açık konuşmak gerekirse bu belgesel fikri bize ait değildi ve yapım sürecine doğrudan dâhil olmadık. Tüm konsept Cordula’dan geldi ve yaratıcı kontrol tamamen onda. Kendisi daha önce inanılmaz belgesellere imza atmış çok saygın bir yönetmen. Bitmiş hâlini görmeyi büyük bir merakla bekliyorum.”

Petrozza ayrıca normalde yaratıcı süreçlerde her şeyi kontrol etmeye alışık olduğunu ancak bu kez işi güvenle devrettiğini belirtti.

Petrozza'nın Otobiyografisi Geliyor.

Mille Petrozza’nın gazeteci Torsten Groß ile birlikte kaleme aldığı Almanca otobiyografi kitabı Your Heaven, My Hell 28 Ağustos’ta Ullstein Verlag etiketiyle yayımlanacak. Kitap şu an ön siparişte.Petrozza ayrıca kitabın 2025’te İngilizceye çevrilmesinin planlandığını belirtti.
“Kitap, özellikle grubun ilk yıllarına, 1992’ye kadar olan döneme odaklanıyor. Tape-trading kültürü, grup kurma sancıları ve bugüne nasıl geldiğimizi anlatan pek çok hikâye var. Çıkacak detaylara gözünüz açık olsun.”

Yeni Albüm Yolda

KREATOR, şu sıralar İsveç’te Jens Bogren prodüktörlüğünde 16. stüdyo albümünün kayıtlarına başladı. Albümün 2026 başında çıkması bekleniyor. Bogren daha önce grubun Phantom Antichrist (2012) ve Gods Of Violence (2017) albümlerine de prodüktörlük yapmıştı.

Bu yeni çalışma, grubun 2022 çıkışlı Hate Über Alles albümünün devamı niteliğinde olacak. Söz konusu albüm, Hansa Tonstudio’da Arthur Rizk prodüktörlüğünde kaydedilmiş ve gruba 2019’da katılan Frédéric Leclercq’in ilk KREATOR kaydı olmuştu.
 
Üst