fyodor
Eau de Parfum
- Katılım
- 26 Ara 2016
- Mesajlar
- 340
Biraz anlatır mısınız hocam. Merak ettimBilgisayardaki e-kitapları karıştırırken karşıma çıktı.
Ekli dosyayı görüntüle 8383
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biraz anlatır mısınız hocam. Merak ettimBilgisayardaki e-kitapları karıştırırken karşıma çıktı.
Ekli dosyayı görüntüle 8383
Bunu yapabilenlere gerçekten imreniyorum. Ben kitabımın gerçekten özel olmasını umarım,tüm benliğimle ona odaklanmak, içine dalmak isterim. Dolayısıyla kitapla aramda duygusal bir bağ kurar, ona sadık kalır, bitinceye kadar başka bir kitaba bakamam.Belki bu şekilde yapan çok kişi vardır. Ben aynı anda birkaç kitaba birden başlarım. Şimdilerde okuduğum eserler şunlar: Mirac'a Davet-Necmettin Şahinler, Hayata Sufi Gözüyle Bakmak-Süleyman Uludağ, Bu Atlı Geçide Gider-Mustafa Necati Sepetçioğlu, Büyük Olayların Kısa Tarihi-Tufan Gündüz ve Şeyh Bedreddin-Ahmed Güner Sayar.
Beğendiniz mi hocam kitabı. Ben okumadım ama göz gezdirdim. Başlığı çok iddialı ama ince bir kitap. Muadili kitaplar tuğla kalınlığında oluyor genelde. Bence detaylı bir çalışmadan çok her konuya değinen bir özet niteliğinde.
Aynen dediğiniz gibi hocam cok fazla konudan bahsedilen özetin özeti şeklinde bir kitap ama zaten mahfi eğilmez’in tarzı bu. Basit bir anlatımla herkesin anlayabilecegi dilde sıkılmadan okunması icin yazıyor. Tavsiye ederim ben cok beğenerek okudum ekonomiye ilgim var ama alanım değil sadece ilgi düzeyinde, böyle sade kitaplarla bu ilgimi diri tutmaya çalışıyorum ayrıntılarda bogulabilirim çünkü..Beğendiniz mi hocam kitabı. Ben okumadım ama göz gezdirdim. Başlığı çok iddialı ama ince bir kitap. Muadili kitaplar tuğla kalınlığında oluyor genelde. Bence detaylı bir çalışmadan çok her konuya değinen bir özet niteliğinde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Okuma listeme ekliyeceğim. Tavsiye için teşekkürlerAynen dediğiniz gibi hocam cok fazla konudan bahsedilen özetin özeti şeklinde bir kitap ama zaten mahfi eğilmez’in tarzı bu. Basit bir anlatımla herkesin anlayabilecegi dilde sıkılmadan okunması icin yazıyor. Tavsiye ederim ben cok beğenerek okudum ekonomiye ilgim var ama alanım değil sadece ilgi düzeyinde, böyle sade kitaplarla bu ilgimi diri tutmaya çalışıyorum ayrıntılarda bogulabilirim çünkü..
Mimaride de eklektisizm deniliyor aslında bahsettiğiniz akıma. Belli bir çağa ya da akıma aidiyeti olmayan bi nevi taklitçilik. 'eserin ruhsuz kalması' çok güzel bir yakıştırma olmuş. merak ettim türkçe çevirisi var mı kitapın?Soyut sanat denildiğinde ilk akla gelen isimlerden Wassily Kandinsky'nin "Über Das Geistige Der Kunst" (Sanatta Ruhsallık Üzerine) kitabı.
"Her sanat eseri, çağının çocuğu ve pek çok durumda duygularımızın kaynağıdır. Bundan da anlaşılacağı gibi, uygarlığın her dönemi, asla tekrarlanamayacak olan, kendine özgü bir sanat meydana getirir. Geçmişin sanat ilkelerini canlandırma çabaları en fazla ölü bir sanat doğurur. Eski Yunanlılar gibi yaşamamız ve hissetmemiz olanaksızdır. Aynı şekilde, heykelde Yunan metodlarını takip etmeye çalışanlar, yalnızca bir form benzerliği elde ederler, eser sonsuza değin ruhsuz kalır."
Mimaride de eklektisizm deniliyor aslında bahsettiğiniz akıma. Belli bir çağa ya da akıma aidiyeti olmayan bi nevi taklitçilik. 'eserin ruhsuz kalması' çok güzel bir yakıştırma olmuş. merak ettim türkçe çevirisi var mı kitapın?