Masque Milano - Montecristo (2013)

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,637
Masque Milano – Montecristo, açılışında oldukça güçlü ve rahatsız edecek bir rom notası kullanılmış. Boozy bir hissiyatı da açıkçası yok. Bu açılışta rom notasının bu kadar baskın kullanılması biraz rahatsız edici. Doğal konyak notası kadar olmasa da rom da oldukça sert bir nota ve bu derece baskın kullanılması bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. Bu açılışın arasına yerleştirilmiş ham ve rutubetli bir tütün kullanımı mevcut. Ayrıca “amber çiçeği” (ambrette), siyah amber (reçine olan) ve geyik miskini andırır bir etkiye sahip.

33690_img-9355-masque-i_ii_montecristo_720.jpg

Bildiğiniz üzere siyah misk ya da geyik miski, misk geyiklerinin çiftleşmek için dişi geyiklere üreme için mesaj iletmekte kullandıkları keselerinden salınan bir tür sıvı. Bunun için misk geyiklerinin avlanıp bu keselerin çıkarılması gerekmekte. Bu da bu türün azalması ve soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmalarına sebebiyet vermekte. Bu doğrultuda özellikle parfüm sektöründe gerek etik ilkeler gerekse de sürdürülebilirlik açısından bu tür sentetik ya da doğal ve miski andıran notaları parfümlerde sıkça görmekteyiz. İşte ambrette denen amber çiçeği de bu tür hayvansal nüansları da barındıran amber ve misk hissiyatına sahip bir nota. Bu parfümde de bu notayı oldukça baskın şekilde görmekteyiz.

Amber çiçeğinin güçlü rayihası kokuya bir siyah misk hissiyatı katmış olsa da pudramsı yönleri ve amberi andırıcı yapısıyla rom ile birlikte "deneysel" bir çalışma olmuş.

Parfüm durdukça kalp notalara geçerken parfümün de adını almasını sağlayan ve referans bir tütün notasına geçmekte. Tütün notası oldukça başarılı ve ham bir halde. Yani tütün nasıl kokarın bir bakıma referansı. Bir parfüme benzetmem gerekirse Tom Ford – Tobacco Oud tarzı bir havası var. Benzerlik olarak çok benzer olmasa da tütün yönünden oldukça benzerler. Ancak montecristodaki tütünün deriye kaçan yönleri de mevcut ve özel bir iş.

Parfüm tenimde pek bir değişikliğe uğramasa da kalp notalarda durdukça kompozisyona odunsuluk eklenmekte. Parfüm özelinde verilen isim kesinlikle kafamda “montecristo” purolarının kokularını canlandırdı. Bu temayı oldukça başarılı vermişler. Güzel ve özel bir iş. Özellikle tütün notasını seven ancak tatlılaştırılmadan, karanlık ve dumansı yönlerini sevenler için çok başarılı.

unnamed.jpg

index.jpg

Oldukça maskulen ve deneyimsel bir parfüm olması sebebiyle niş dünyasında oldukça yenilikçi ve başarılı bir tarza sahip. Beğenimi kazandı ancak kör alışa kesinlikle uygun değil. Performansı ve kalıcılığıyla kullanıcıyı memnun edecek bir parfüm.

Özetle; Rom, tütün, amber çiçeği üçlüsünün baştan sona devam ettiği bu notalara kalp notalarda ve kuruma aşamasında odunsulukla derinlik verilmeye çalışılmış, puro severleri memnun edecek bir tütün parfümü diyerek yazımı sonlandırayım.
 
Son düzenleme:

NightManager

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Kas 2019
Mesajlar
1,473
Dekant alıp deneyimlemiştim , güzel parfüm ama herkese gitmez .Ben eski dedelerimizin evinde olan tütün kolonyasına benzetmiştim çekici ama biraz da zor :/ .
Teşekkürler hocam bana da yeniden hatırlattın :)
 
Üst