İnceleme Mancera Saharian Wind

lyrica

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Ağu 2016
Mesajlar
1,286
Mancera Saharian Wind

Çöl (Sahra) Rüzgarı. 2020 yılında üretilmiş. Forumda daha önce spliti yapıldı.]

Son zamanların oud çılgınlığı ile ne yapacağını şaşırmıştı firmalar. Mancera’da bunlardan biri. Çok gayret sarfetti. Belki eh işte işlerde çıkardı ama istenen tam anlamıyla olmadı. Bu merakla meşgulken araya farklı işlerde serpiştirdi.

Saharian wind bunlardan biri. Belki pek ilgi alaka gösteremeyip özenmediler. Belki üzerinde enteresan şeyler denemediler. “Su akar yolunu bulur” deyimi gibi olmadık işler denemeyince bu parfüm oldu/olmuş. Kanaatimce sadece olması gerekeni denediler ve oldu.

Parfüm notaları beklentimi çok yükseltti. Sevdığım tüm notalar var içinde. Pembe biber, deri, turunç, lavanta, selvi, paçuli vs.
Parfüm 1-2 dakikalık bir kirli açılışla başlıyor. Tüm ön yargılarım hareketleniyor tabi yine olmamış diye. Düşünmeye fırsat vermeden kirlilik bitiyor. Deri tene yerleşiyor. Harikulade hoş bir deri. Ne kirli ne tatlı. Lüks deri. Baharatlar ve odunsu notlar ile çok güzel yedirilmiş. Güvensizlikten şimdi bir tatlılık peydah olur herşeyi berbat eder diye düşünüyorum. Fakat deri üzeri lavanta, selvi hiç tatlılığa müsaade etmiyor.
Alt notalar ortaya çıkınca kokumuz tatlanarak teni terk ediyor.
“Bu tatlılığa dayanabilirim.” diye düşünürken “Bu tatlılık bitmesin” istiyorum. Tatlılık tam istediğim yerde. Derinin yanında değil. Harika bir bitiş.

8-12 saatlik ömrü 2-3 saat kol boyu silajı var. Çok saldırgan değil. Abartılı bir silaj, abartılı bir ömür yok. Parfümde herşey yerli yerinde.

Ofiste, toplantıda, deri koltuklar ile kaplı bir odada,lüks arabada kullanılır. Açık hava,akşam yemeği, serin ve soğuk havalara yakışır

Kokladığım en iyi deri parfümlerden birisi. Bu parfüm olmuş. Konusu açılmayı hak ediyor. Bunu roja, xerjoff üretip etiketlese methiyeler düzülür. Çok paralar dökülür.

Beğenip fırsat olarak gördüğüm için yazdım.
Unutmayalım! Parfümler herkes için aynı etkiyi göstermez. Denemeden para harcamayalım.
İnsan hakkında fikri olmadığı şeylere inanır.
 

halil ibrahim

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
11 Şub 2021
Mesajlar
500
Elinize sağlık hocam güzel yazi olmuş gizli hazine gibi aslında parfüm:)dediğiniz gibi soğuk havalara yakışacak bir koku ama çok sıcak hariç kullanınca da rahatsız etmiyor en sevmediğim notalardan biri olan deriyi bana sevdirdi.ozellikle iki üç saat yayılım çok başarılı bence burnu yaklaştirinca değil de havada yayılan kokusu çok daha güzel.bir de ben notalarda olmasa da gül kokusu almıştım bu parfumden
 

xPixa

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,324
Çok güzel bir yazı olmuş, büyük keyifle okudum. Mancera ve dolayısıyla Montale benim de önyargımın çok fazla olduğu ve yıldızımın asla barışmadığı markalar. Fakat bu parfümü bir ara denk geldiğimde deneyeceğim 👍
 

Loading

Eau de Parfum
Katılım
26 Ara 2018
Mesajlar
309
Elden çıkardıklarım arasında "Keşke, kalsaydı" dediğim parfumlerden.. Yormayan, elegant bir parfum..
 
Üst