HERMES - Terre d'Hermes - for men - 2006 + HERMES - Terre d`Hermes Parfum - for men - 2009

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
terre Terre d'Hermes Hermes for men.jpg

Terre d'Hermes Hermes for men erkek için

@Miriel hocanın bu konusu da varmışi yeni gördüm ve ekliyorum. yok eskiden de görsem bu konu açılabilirdi o açıdan demedim.. Terre d'Hermes EDT vs Terre d'Hermes Pure Perfume

Hoş bir parfüm. Normalde söylenen ISO E Super zaten rahatsız edici değil o kadar bir sentetik koku notası olarak ve bu parfümde dozunda kullanılmış eğer varsa da.. Tatlılık söylenen ISO E Super 'den ne kadar geliyor güzel bir soru..

Bence çoğu ve şunu da belirteyim dediğime paralel, tatlılıkta çok sırıtmıyor ama
1f370
tatlı parfüm sevmeyenleri etkileyebilir.. Sentetik bayık şekerli de değil o kadar canım :)..

Bu arada @Erkan Ağa 'mızın dediği bir söz var, Aura maris koklayınca Terre'yi çöpe attım'' ,aman Erkan Ağam sen yere bırak yavaşcsa terreyi bana da söyle ve biz alırız sonra :D. şaka bir yana Aura maris deneyince kısaca editleyeceğim inşallah bu konuyu ve belki ayrı konusuda yazılır bence veya arkadaşlarca..

Bu arada Konuyu yazmıştım ama pure modelini bekledim Terre d'Hermes'in. Geldi ve onuda ekleyeceğim kısaca. Ayrı konusuda açılabilir..

Zaten Pure Terre d'hermes ile Edt Terre d'hermes çok benziyor birbirine. Hani ufak farklılık olur ya ikizlerde öyle ayırt edilebilirler, işte öyle bir durum bu iki kardeş parfümde de bu durum.. Tabi bu son reformulasyonlar için geçerli olduğu söyleniyor. Geçmişte oldukça daha farklıymış bugüne göre karakterleri. Terre d'Hermes EDT 'nin o topraksı, mineralli kokusu azalmış deniyor..

Asumer ( Abdullah ) hocanında dedigi gibi meşhur bir laf var Terre d'Hermes 'ler için '' EDP daha yoğun tene yakın, EDT daha saldırgan ve daha az kalıcı ''. Asumer hoca'ya göre EDP Terre'd Hermes daha başarılı..

Bence edt daha köşeli kısmen, keskinimsi biraz EDP 'ye göre, daha belirgin tende.

Terre d'Hermes parfum (Edp) ( kimi pure diyor kimi parfum.Bu konuda bir ayrılık var.Kutu üzerinde pure yazıyor..). Bu arada, biri Terre d'Hermes demişse otomatikman EDT anlaşılır. İlk çıkan EDT idi.. Biri 2006 yıllı diğeri 2009 yıllı. Aşağıda da okuyacaksınız şu an Terre d'Hermes 'de Hermes yüzde 45 iso e super kullandığını kabul ediyormuş. Kullanılan diğer silhat, portakal, greyfurt gibi hem tatlımsı hem fresh canlı notaların daha az kullanıldığını gösterebilir bu.

Bu arada ilk IFRA kısıltlamaları gelmeden önce kullanılan ISO E Super yüzde 55 civarı imiş ve sonra yüzde 45 lerde olduğu söyleniyor dediğim gibi.. Diğer molekülleri değiştirme özelliğindeki bu sentetik madde, ucuz, bol elde edilebilen bir madde ve o toprak, mineral madde etkisini verdiğini söyleniyor.. Hemen bu konuya aşağıda değinelim.

Özellikle portakal aroması ve sedir, Silhat(paçuli), kabesamanı (vetiver) akoru ana yapıyı sağladığı Asumer hocamızın görüşlerinden..

Asumer hocamız, kabesamanı (vetiver), Silhat(paçuli) ve sedir üçlüsünün kombosubun o topraksı ve çakmaktaşlı mineral kokuyu verdiğini söylüyor. Mantıklı yanları var ve katılmamak mümkün değil ve kişi diğer alternatifleri de düşünüyor gene.

Asumer hoca, iso e super 'in parfümün şekline bürünen sihirli bir esans olduğunu da söylüyor.

Yukarıda da dediğim gibi sentetikliği belli parfümlerin, usta parfumorlerce iyi kapattığı söylenir yani usta parfumatörün özelliklerinden biridir bu, ustalığına atıf olarak..

Ben bu işin(yani toprak ve mineral kokusunun oluşmasının, kaynağının ne olduğu) sadece Iso E Super 'in diğer koku notalarını değiştirme özelliğinden gelmemesini ( bunu da iddia eden var) , bu kadar basit olmamasını, doğal yollardan o mineral madde kokusu elde edildiğinin olmasını istiyordum. Kim bilir gizli bir elde edilme yöntemi vardır doğal yollardan belki, işi biraz masallaştıralım :).. Bu arada 2009 Terre d'Hermes Parfum'de çakmak taşı notası resmen açıklanmış.

Belki EDT versiyonda da vardır da açıklanmamıştır. Veya çakmaktaşı notası belki yoktur da, koku notaları toplamı, ona benzediği için varmış gibi bir mistiğimsi falan hava yaratılmaya çalışılıyordur.

Dediğimiz gibi Asumer hocamızın kabesamanı, Silhat ve sedir koku notalarının o topraklığı, mineral kokuyu vermesine de ben razıyım :).. Sonuçta organik ve doğal. Tabiki organik ve doğal zehirlerde var.. Biz doğal diyince aslında bedene toksik olmayan hatta daha doğrusu insanın doğada ihtiyaç duyduğu oranda karşılaştığı, kullanmayı öğrendiği materyalleri kastediyoruz ama zehirlenme dozajdanda ileri gelir, unutmayalım..

Eğer vintage Terre d'Hermes Edt bulabilirseniz süper olurmuş. Keskinlik ise rahatsız edici olabiliyormuş hatta yeni versiyona bile keskin diyenler var, hocalarımız var. Denildiğine göre ilk formulasyonlar yani Vintage Terre d'Hermes çok toprak ve mineral kokuyormuş. O koku hatta yok diyorlar kimi. Bence varda çok azalmış olaraktır, demek istedikleri budur.. Genelde bunu söylüyor zaten..



Topraksı kokuya Vetiver yani kabesamanı güzel eşlik ediyor hatta katkıda bulunuyor görünüyor düşüncesi bende vardı zaten..

Nasıl elde edildiği çok güzel bir soru her zaman, bu toprak ve belki çakmaktaşı yani mineral kokusunun.. Dediğim gibi, belki, bir masal, bir gizem hep kalacak.. Belki ikisinde de vardır. EDP versiyonunda açıklanan çakmaktaşı notası iki ikiz kardeş parfümde vardır belki direkt.

Dinlendirici bir parfüm. Çok afrodizyak, şehvet içermiyor belki, belki hepsini barındırıyor dozunda. Kimi daha çok seviyor bu parfümü.

Bu parfüme ısınamayan hocalarımız, usta burunlarda var.

Genelin kullanmasa bile rahatsız olmadığı bir parfüm Terre d'Hermes. Basenotes 'da, sitesinde modern 500 parfüm içerisinde birinci olma sebebide bu bence.

Çünkü sanırım oylama ilk 500 ünü sıralayın şeklinde yapılmamış görünüyor, Basenotes sitesi son modern 500 parfümün belirlenme testinde. Öyle olsa bence Terre d'Hermes birinci olmazdı. Benim tahminim, "TOM FORD Tobacco Vanille" daha üst sıralarda hatta birinci olabilirdi, oylama sistemi farklı olsa..

Herkes Terre d'Hermes e 10 üzerinden yüksek puan verdiğinden otomatikman çok oy almış oluyor, genel beğenice saygı duyulan bir parfüm olduğundan..

Ben turunçgili çok fazla algılayamadım yaz kullanımında daha doğrusu tek başına, harman iyi kaynaşmış. Var mı var.. Vetivere çok yakışan bir nota bence turunçgil notası. Bentley Infinite Rush da da tom ford Grey vetiver e rakip bence ve turunçgil notası daha çok gibi geldi. editlerim son sonuçlaerı inşallah.. Bu arada sılajı az deniyod Bentley Infinite Rush 'un..

Edp, Pure versiyonunda yani, @rasta82 hocamın dediği daha az burun tırmalayan keskinlik yokmuş o kadar.. Zevk meselesi burası. Çoğunluk Edt Terre d'Hermes i seviyor. Terre d'Hermes yazınca şipşak Edt versiyonu anlaşıldığını demiştim..

Ben ilk tanıştığımda, bir kenara koyayım bu Terre d'Hermes 'i zamanı gelir kullanırım demiştim, diğer parfümlerden fırsat bulursam..

Hani etsiz dürüm gibiydi ilk başlarda ama ette her zaman yenmez :).. Sonra kardeşimle tanıştırdım ve ilk kullanım listesinde yer aldı. Et parfümleri hayvansal notalar diyeyim :)..

Evet ilahi olarak ele alırsam biraz konuyu ki, okuyucularımız hoş görsün :).. Allâh dertler de veriyor ama rahmeti azabını geçmiş.. Bu parfüm de tüm parfümler gibi bir rahmet genelde inşallah.. Eskiden olsa bu dönem kadar çok tutmayabilirdi belki ama günümüz şehrinde maalesef toprak, kum bile görmeye hasret kalabiliyoruz kimi zaman ve bu yüzden bu parfüm çok tuttu..

Bu parfüm yağmur yağdıktan sonraki toprak kokusunu daha çok anımsamamıza yarar sağlıyor.. Allâh 'ın bir rahmeti, nimeti daha.. O tozlu toprak kokusu, mis gibi kokar..

Parfümün isminin anlamı, "Hermes'in toprağı" demek.

Parfümün bu kadar çok tutmasında bence bu doğallığa, doğaya hasret de var. Bir yıl sonra pek çok ödül
1f3c6
almış bu parfüm.

Bu arada tasarımcısı işin özünü seven, minimalist bir arkadaş. Çok parfüm notasını kullanmayı sevmiyor.. Bu konuda yazacağım altta. Onun felsefesi, Hz.Ali'nin, bilim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı sözünü hatırlatıyor, Allâh 'a sığınırım doğru-yanlışlığından. Tabiki bilimle uğraşacağız, söz buna karşı kullanılmamalı..

Parfüm eskiden tam bir performans canavarı olduğu söyleniyor, ikinci günlerden bahsediliyor.. Bu parfüm çok sıcaklarda (gölgede 40 dereceden fazla ki her zaman ve her yerde olmaz..) 10 saat sonra yarım metrenin daha aşağısından hissedilebiliyor ki daha yoğun olmasını isterdim..

Klimalı ortamda elimin üstünde 12 saat gitti EDT versiyon ve EDP 'de fena değil. EDT versiyonu 20 saat civarı azalsa da vardı. 12.saatteki koku sılajı tende yüzde 50-60 azalmıştı ki çok iiy bir rakam..

Bu parfümde satış grafiği yükselince, çok daha fazla satmak için talebi karşılamak için seyreltilmiş olabileceğini düşündürüyor.

Sıcak havalarda, ilk 5-7 saat yarım metreden hissedilebiliyor 23 düşük dekant fısında ki 7-10 fısa denk gelebilir şişesinden.. Fena da değil..

Aslında sılaj benim kategorimde düşük ama yaz için çok rahatsız etmeyeyim diyen parfüm kullanıcılar için iyi olabilir. 4-5 saat sonra kıyafete yakınlaşıyor. İleriki saatlerde odada bir kokusu var ama düşük düzeylerde.

200 ml'lik şişesini bu yüzden çıkarmış olabilirler yani 7-10 fıstan bile çok sıkmak gerekebilir şişesinden. Çok rahatsız etmedi benim denememde.

Yazlık mı kışlık mı derseniz 4 mevsim bence ama o Iso E Super yok mu, o tatlılık çeşidi kışın sıktırmayı da düşündürüyor.. Genede 4 mevsim diyorum ben :).. Yağmurlu havalarda tabiatla pişti olmamak için kullanmayabilirim ama bir insanla pişti olmak o kadar takmaz beni :)..

sghermester-2Terre d'Hermes Hermes for men çöle bakan genç kumlar.jpg
Terre d'Hermes Hermes for men afiş büyük çölümsü yer k.jpg


Videolar :
Aşağıda diğer resimler var ek mesaj olarak ve içerik tabloları resimli, fragrantica.com üye oylarına göre yapılmış, verilmiş oylar..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Terre d'Hermes parfum 'ün resimi diye geçiyor verelim. diğer üstteki mesajdakiler EDT versiyonunun idi diye biliyorum veya çoğu. üstüne damla olan edp versiyonu olabilir, şişe üzerinde damlayan su....
hermes_terre_poster_EDP Terre d'Hermes Hermes for men.jpg


Fragrantica.com içerik tablosu iki parfümün ..

Önce Terre d'Hermes i verelim ( EDT ) :

Terre d'Hermes: Jean-Claude Ellena tarafından 2006 yılında tasarlanan, Terre d'Hermes malzemeler için bir metafor, toprakları yanı sıra madde, toprak ve köklerin konuşan bir matristir.

Bu dikey yapılandırılmış koku ahşap bir simya dayalı, koku ilk turuncu gaity, greyfurt acı ve biber ve taze baharat canlılık getirmektedir.

Bu "bitkisellik" çakmaktaşı mineral etkisi ve vetiver hoyratlık ile flört. sedir hakim, koku reçine tatlılık ve benzoin impalpable voluptuousness( tutulamaz cinsel istekli benzoin'in / akılalmaz şehvetli benzoin'in) ile derindir.

Parfüm değerlendirmesi: 4.25 5320 oy 5 üzerinden.


Altta resimde görüyorsunuz ana anlaşmalar diye biraz aynlış çeviri olmuş. ana koku özellikleri naranciye sonra kısmen azalarak odunsu diye tespit edilmiş her nekadar doğru-yanlış ise sonra azalarak taze baharatlı, aromatik, dünyevi koku notaalrı denmiş..

Terre d`Hermes ana koku nota özellikleri tablo.jpg
Terre d`Hermes içerik üye oy tablo oran sılaj ömür etki k.jpg
Terre d`Hermes içerik üye oy tablo oran büyük k.jpg

2118 Portakal ( Orange ) , 1951 Kabe samanı, Vetiver ( Vetiver ) , 1487 Biber, Karabiber ( Pepper ) , 1227 Greyfurt ( Grapefruit ) , 1123 Sedir ( Cedar ) , 659 Silhat, Paçuli ( Patchouli ) , 624 Asalbent, Benzoin ( Benzoin ) , 514 Sardunya, Itır çiçeği ( Pelargonium ) .



Şimdide Terre d'Hermes Parfum 'ü tanıtalım . Fragrantica.com dan alıntı içerik tablosu üye oylarına göre :

Eklemelerim olacak inşallah..

Terre d`Hermes Parfüm tarafından Hermes . Erkekler için bir Woody Chypre kokuTerre d`Hermes Parfum bu koku arkasındaki burun 2009 yılında başlatıldı Jean-Claude Ellena . Üst notalarda greyfurt ve portakal vardır; Orta nota çakmaktaşı olduğu; Baz notları odunsu notlar, meşe yosunu ve benzoin vardır.


Parfüm değerlendirmesi: 4.40 üzerinden 5 ile 1624 oy.

Terre d`Hermes Parfum Hermes for men üye oy içerik oranlı tablo etkiler k.jpg
Terre d`Hermes Parfum Hermes for men içerik üye oy büyük kısım çakmaktaşı.jpg
Terre d`Hermes Parfum Hermes içerik üye oy büyük kısım k meşeyosunu.jpg

645 Portakal ( Orange ) , 586 Odunsu notalar ( Woody notes ) , 459 Greyfurt ( Grapefruit ) , 410 Meşeyosunu ( Oakmoss ) , 374 Asalbent, Benzoin ( Benzoin ) , 50 Çakmaktaşı ( Flint ).

Parfümatörün minimalist özelliğinden bahsedeceğim inşallah. kısaca değineyim ve altta değiniriz. Normalde 300-500 parfüm koku notası kullanıldığından bahsediliyor bir parfümde.. Jean-Claude Ellena bu miktarı çok daha aşağılara çekmekten yana şu anki görüşüne göre. Bu konuda röportajlarını bulabilirsem ekleyeceğim inşallah arkadaşlar, beyler..

terre2 Terre d'Hermes Hermes for men su damlıyor şişe belirgin.jpg
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
3.mesaj reserve. derin bir konu oldu. üzerinde konuşulacak çok konusu var Terre d'Hermes'in..
 
Son düzenleme:

Kokuesans

Eau de Toilette
Katılım
18 Eyl 2016
Mesajlar
124
Ekli dosyayı görüntüle 2279
Terre d'Hermes Hermes for men erkek için

@Miriel hocanın bu konusu da varmışi yeni gördüm ve ekliyorum. yok eskiden de görsem bu konu açılabilirdi o açıdan demedim.. Terre d'Hermes EDT vs Terre d'Hermes Pure Perfume

Hoş bir parfüm. Normalde söylenen ISO E Super zaten rahatsız edici değil o kadar bir sentetik koku notası olarak ve bu parfümde dozunda kullanılmış eğer varsa da.. Tatlılık söylenen ISO E Super 'den ne kadar geliyor güzel bir soru..

Bence çoğu ve şunu da belirteyim dediğime paralel, tatlılıkta çok sırıtmıyor ama
1f370
tatlı parfüm sevmeyenleri etkileyebilir.. Sentetik bayık şekerli de değil o kadar canım :)..

Bu arada @Erkan Ağa 'mızın dediği bir söz var, Aura maris koklayınca Terre'yi çöpe attım'' ,aman Erkan Ağam sen yere bırak yavaşcsa terreyi bana da söyle ve biz alırız sonra :D. şaka bir yana Aura maris deneyince kısaca editleyeceğim inşallah bu konuyu ve belki ayrı konusuda yazılır bence veya arkadaşlarca..

Bu arada Konuyu yazmıştım ama pure modelini bekledim Terre d'Hermes'in. Geldi ve onuda ekleyeceğim kısaca. Ayrı konusuda açılabilir..

Zaten Pure Terre d'hermes ile Edt Terre d'hermes çok benziyor birbirine. Hani ufak farklılık olur ya ikizlerde öyle ayırt edilebilirler, işte öyle bir durum bu iki kardeş parfümde de bu durum.. Tabi bu son reformulasyonlar için geçerli olduğu söyleniyor. Geçmişte oldukça daha farklıymış bugüne göre karakterleri. Terre d'Hermes EDT 'nin o topraksı, mineralli kokusu azalmış deniyor..

Asumer ( Abdullah ) hocanında dedigi gibi meşhur bir laf var Terre d'Hermes 'ler için '' EDP daha yoğun tene yakın, EDT daha saldırgan ve daha az kalıcı ''. Asumer hoca'ya göre EDP Terre'd Hermes daha başarılı..

Bence edt daha köşeli kısmen, keskinimsi biraz EDP 'ye göre, daha belirgin tende.

Terre d'Hermes parfum (Edp) ( kimi pure diyor kimi parfum.Bu konuda bir ayrılık var.Kutu üzerinde pure yazıyor..). Bu arada, biri Terre d'Hermes demişse otomatikman EDT anlaşılır. İlk çıkan EDT idi.. Biri 2006 yıllı diğeri 2009 yıllı. Aşağıda da okuyacaksınız şu an Terre d'Hermes 'de Hermes yüzde 45 iso e super kullandığını kabul ediyormuş. Kullanılan diğer silhat, portakal, greyfurt gibi hem tatlımsı hem fresh canlı notaların daha az kullanıldığını gösterebilir bu.

Bu arada ilk IFRA kısıltlamaları gelmeden önce kullanılan ISO E Super yüzde 55 civarı imiş ve sonra yüzde 45 lerde olduğu söyleniyor dediğim gibi.. Diğer molekülleri değiştirme özelliğindeki bu sentetik madde, ucuz, bol elde edilebilen bir madde ve o toprak, mineral madde etkisini verdiğini söyleniyor.. Hemen bu konuya aşağıda değinelim.

Özellikle portakal aroması ve sedir, Silhat(paçuli), kabesamanı (vetiver) akoru ana yapıyı sağladığı Asumer hocamızın görüşlerinden..

Asumer hocamız, kabesamanı (vetiver), Silhat(paçuli) ve sedir üçlüsünün kombosubun o topraksı ve çakmaktaşlı mineral kokuyu verdiğini söylüyor. Mantıklı yanları var ve katılmamak mümkün değil ve kişi diğer alternatifleri de düşünüyor gene.

Asumer hoca, iso e super 'in parfümün şekline bürünen sihirli bir esans olduğunu da söylüyor.

Yukarıda da dediğim gibi sentetikliği belli parfümlerin, usta parfumorlerce iyi kapattığı söylenir yani usta parfumatörün özelliklerinden biridir bu, ustalığına atıf olarak..

Ben bu işin(yani toprak ve mineral kokusunun oluşmasının, kaynağının ne olduğu) sadece Iso E Super 'in diğer koku notalarını değiştirme özelliğinden gelmemesini ( bunu da iddia eden var) , bu kadar basit olmamasını, doğal yollardan o mineral madde kokusu elde edildiğinin olmasını istiyordum. Kim bilir gizli bir elde edilme yöntemi vardır doğal yollardan belki, işi biraz masallaştıralım :).. Bu arada 2009 Terre d'Hermes Parfum'de çakmak taşı notası resmen açıklanmış.

Belki EDT versiyonda da vardır da açıklanmamıştır. Veya çakmaktaşı notası belki yoktur da, koku notaları toplamı, ona benzediği için varmış gibi bir mistiğimsi falan hava yaratılmaya çalışılıyordur.

Dediğimiz gibi Asumer hocamızın kabesamanı, Silhat ve sedir koku notalarının o topraklığı, mineral kokuyu vermesine de ben razıyım :).. Sonuçta organik ve doğal. Tabiki organik ve doğal zehirlerde var.. Biz doğal diyince aslında bedene toksik olmayan hatta daha doğrusu insanın doğada ihtiyaç duyduğu oranda karşılaştığı, kullanmayı öğrendiği materyalleri kastediyoruz ama zehirlenme dozajdanda ileri gelir, unutmayalım..

Eğer vintage Terre d'Hermes Edt bulabilirseniz süper olurmuş. Keskinlik ise rahatsız edici olabiliyormuş hatta yeni versiyona bile keskin diyenler var, hocalarımız var. Denildiğine göre ilk formulasyonlar yani Vintage Terre d'Hermes çok toprak ve mineral kokuyormuş. O koku hatta yok diyorlar kimi. Bence varda çok azalmış olaraktır, demek istedikleri budur.. Genelde bunu söylüyor zaten..



Topraksı kokuya Vetiver yani kabesamanı güzel eşlik ediyor hatta katkıda bulunuyor görünüyor düşüncesi bende vardı zaten..

Nasıl elde edildiği çok güzel bir soru her zaman, bu toprak ve belki çakmaktaşı yani mineral kokusunun.. Dediğim gibi, belki, bir masal, bir gizem hep kalacak.. Belki ikisinde de vardır. EDP versiyonunda açıklanan çakmaktaşı notası iki ikiz kardeş parfümde vardır belki direkt.

Dinlendirici bir parfüm. Çok afrodizyak, şehvet içermiyor belki, belki hepsini barındırıyor dozunda. Kimi daha çok seviyor bu parfümü.

Bu parfüme ısınamayan hocalarımız, usta burunlarda var.

Genelin kullanmasa bile rahatsız olmadığı bir parfüm Terre d'Hermes. Basenotes 'da, sitesinde modern 500 parfüm içerisinde birinci olma sebebide bu bence.

Çünkü sanırım oylama ilk 500 ünü sıralayın şeklinde yapılmamış görünüyor, Basenotes sitesi son modern 500 parfümün belirlenme testinde. Öyle olsa bence Terre d'Hermes birinci olmazdı. Benim tahminim, "TOM FORD Tobacco Vanille" daha üst sıralarda hatta birinci olabilirdi, oylama sistemi farklı olsa..

Herkes Terre d'Hermes e 10 üzerinden yüksek puan verdiğinden otomatikman çok oy almış oluyor, genel beğenice saygı duyulan bir parfüm olduğundan..

Ben turunçgili çok fazla algılayamadım yaz kullanımında daha doğrusu tek başına, harman iyi kaynaşmış. Var mı var.. Vetivere çok yakışan bir nota bence turunçgil notası. Bentley Infinite Rush da da tom ford Grey vetiver e rakip bence ve turunçgil notası daha çok gibi geldi. editlerim son sonuçlaerı inşallah.. Bu arada sılajı az deniyod Bentley Infinite Rush 'un..

Edp, Pure versiyonunda yani, @rasta82 hocamın dediği daha az burun tırmalayan keskinlik yokmuş o kadar.. Zevk meselesi burası. Çoğunluk Edt Terre d'Hermes i seviyor. Terre d'Hermes yazınca şipşak Edt versiyonu anlaşıldığını demiştim..

Ben ilk tanıştığımda, bir kenara koyayım bu Terre d'Hermes 'i zamanı gelir kullanırım demiştim, diğer parfümlerden fırsat bulursam..

Hani etsiz dürüm gibiydi ilk başlarda ama ette her zaman yenmez :).. Sonra kardeşimle tanıştırdım ve ilk kullanım listesinde yer aldı. Et parfümleri hayvansal notalar diyeyim :)..

Evet ilahi olarak ele alırsam biraz konuyu ki, okuyucularımız hoş görsün :).. Allâh dertler de veriyor ama rahmeti azabını geçmiş.. Bu parfüm de tüm parfümler gibi bir rahmet genelde inşallah.. Eskiden olsa bu dönem kadar çok tutmayabilirdi belki ama günümüz şehrinde maalesef toprak, kum bile görmeye hasret kalabiliyoruz kimi zaman ve bu yüzden bu parfüm çok tuttu..

Bu parfüm yağmur yağdıktan sonraki toprak kokusunu daha çok anımsamamıza yarar sağlıyor.. Allâh 'ın bir rahmeti, nimeti daha.. O tozlu toprak kokusu, mis gibi kokar..

Parfümün isminin anlamı, "Hermes'in toprağı" demek.

Parfümün bu kadar çok tutmasında bence bu doğallığa, doğaya hasret de var. Bir yıl sonra pek çok ödül
1f3c6
almış bu parfüm.

Bu arada tasarımcısı işin özünü seven, minimalist bir arkadaş. Çok parfüm notasını kullanmayı sevmiyor.. Bu konuda yazacağım altta. Onun felsefesi, Hz.Ali'nin, bilim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı sözünü hatırlatıyor, Allâh 'a sığınırım doğru-yanlışlığından. Tabiki bilimle uğraşacağız, söz buna karşı kullanılmamalı..

Parfüm eskiden tam bir performans canavarı olduğu söyleniyor, ikinci günlerden bahsediliyor.. Bu parfüm çok sıcaklarda (gölgede 40 dereceden fazla ki her zaman ve her yerde olmaz..) 10 saat sonra yarım metrenin daha aşağısından hissedilebiliyor ki daha yoğun olmasını isterdim..

Klimalı ortamda elimin üstünde 12 saat gitti EDT versiyon ve EDP 'de fena değil. EDT versiyonu 20 saat civarı azalsa da vardı. 12.saatteki koku sılajı tende yüzde 50-60 azalmıştı ki çok iiy bir rakam..

Bu parfümde satış grafiği yükselince, çok daha fazla satmak için talebi karşılamak için seyreltilmiş olabileceğini düşündürüyor.

Sıcak havalarda, ilk 5-7 saat yarım metreden hissedilebiliyor 23 düşük dekant fısında ki 7-10 fısa denk gelebilir şişesinden.. Fena da değil..

Aslında sılaj benim kategorimde düşük ama yaz için çok rahatsız etmeyeyim diyen parfüm kullanıcılar için iyi olabilir. 4-5 saat sonra kıyafete yakınlaşıyor. İleriki saatlerde odada bir kokusu var ama düşük düzeylerde.

200 ml'lik şişesini bu yüzden çıkarmış olabilirler yani 7-10 fıstan bile çok sıkmak gerekebilir şişesinden. Çok rahatsız etmedi benim denememde.

Yazlık mı kışlık mı derseniz 4 mevsim bence ama o Iso E Super yok mu, o tatlılık çeşidi kışın sıktırmayı da düşündürüyor.. Genede 4 mevsim diyorum ben :).. Yağmurlu havalarda tabiatla pişti olmamak için kullanmayabilirim ama bir insanla pişti olmak o kadar takmaz beni :)..

Ekli dosyayı görüntüle 2280 Ekli dosyayı görüntüle 2281

Videolar :
Aşağıda diğer resimler var ek mesaj olarak ve içerik tabloları resimli, fragrantica.com üye oylarına göre yapılmış, verilmiş oylar..
Hermes güzel parfüm fakat edp versionu çok sönük geldi farkedilirliği bayağı düşmüş
 

matador

Eau de Parfum
Katılım
8 Şub 2017
Mesajlar
230
bugün sevilde edt terre denedim ne acılığı var ne asitliği var nede mineralimsi bir kokusu var bendekiyle alakası yokmuş cidden. 4-5 saatte tenimden ayrıldı bendeki 1gün rahat tenimde kalıyor bendeki terre 2013 refill
 
Son düzenleme:

ozlemcixxx

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
1,083
@baykalbul hocam sizin yazilariniza bayiliyorum gercekten siz yazar olmalıymışsınız
Ekli dosyayı görüntüle 2279
Terre d'Hermes Hermes for men erkek için

@Miriel hocanın bu konusu da varmışi yeni gördüm ve ekliyorum. yok eskiden de görsem bu konu açılabilirdi o açıdan demedim.. Terre d'Hermes EDT vs Terre d'Hermes Pure Perfume

Hoş bir parfüm. Normalde söylenen ISO E Super zaten rahatsız edici değil o kadar bir sentetik koku notası olarak ve bu parfümde dozunda kullanılmış eğer varsa da.. Tatlılık söylenen ISO E Super 'den ne kadar geliyor güzel bir soru..

Bence çoğu ve şunu da belirteyim dediğime paralel, tatlılıkta çok sırıtmıyor ama
1f370
tatlı parfüm sevmeyenleri etkileyebilir.. Sentetik bayık şekerli de değil o kadar canım :)..

Bu arada @Erkan Ağa 'mızın dediği bir söz var, Aura maris koklayınca Terre'yi çöpe attım'' ,aman Erkan Ağam sen yere bırak yavaşcsa terreyi bana da söyle ve biz alırız sonra :D. şaka bir yana Aura maris deneyince kısaca editleyeceğim inşallah bu konuyu ve belki ayrı konusuda yazılır bence veya arkadaşlarca..

Bu arada Konuyu yazmıştım ama pure modelini bekledim Terre d'Hermes'in. Geldi ve onuda ekleyeceğim kısaca. Ayrı konusuda açılabilir..

Zaten Pure Terre d'hermes ile Edt Terre d'hermes çok benziyor birbirine. Hani ufak farklılık olur ya ikizlerde öyle ayırt edilebilirler, işte öyle bir durum bu iki kardeş parfümde de bu durum.. Tabi bu son reformulasyonlar için geçerli olduğu söyleniyor. Geçmişte oldukça daha farklıymış bugüne göre karakterleri. Terre d'Hermes EDT 'nin o topraksı, mineralli kokusu azalmış deniyor..

Asumer ( Abdullah ) hocanında dedigi gibi meşhur bir laf var Terre d'Hermes 'ler için '' EDP daha yoğun tene yakın, EDT daha saldırgan ve daha az kalıcı ''. Asumer hoca'ya göre EDP Terre'd Hermes daha başarılı..

Bence edt daha köşeli kısmen, keskinimsi biraz EDP 'ye göre, daha belirgin tende.

Terre d'Hermes parfum (Edp) ( kimi pure diyor kimi parfum.Bu konuda bir ayrılık var.Kutu üzerinde pure yazıyor..). Bu arada, biri Terre d'Hermes demişse otomatikman EDT anlaşılır. İlk çıkan EDT idi.. Biri 2006 yıllı diğeri 2009 yıllı. Aşağıda da okuyacaksınız şu an Terre d'Hermes 'de Hermes yüzde 45 iso e super kullandığını kabul ediyormuş. Kullanılan diğer silhat, portakal, greyfurt gibi hem tatlımsı hem fresh canlı notaların daha az kullanıldığını gösterebilir bu.

Bu arada ilk IFRA kısıltlamaları gelmeden önce kullanılan ISO E Super yüzde 55 civarı imiş ve sonra yüzde 45 lerde olduğu söyleniyor dediğim gibi.. Diğer molekülleri değiştirme özelliğindeki bu sentetik madde, ucuz, bol elde edilebilen bir madde ve o toprak, mineral madde etkisini verdiğini söyleniyor.. Hemen bu konuya aşağıda değinelim.

Özellikle portakal aroması ve sedir, Silhat(paçuli), kabesamanı (vetiver) akoru ana yapıyı sağladığı Asumer hocamızın görüşlerinden..

Asumer hocamız, kabesamanı (vetiver), Silhat(paçuli) ve sedir üçlüsünün kombosubun o topraksı ve çakmaktaşlı mineral kokuyu verdiğini söylüyor. Mantıklı yanları var ve katılmamak mümkün değil ve kişi diğer alternatifleri de düşünüyor gene.

Asumer hoca, iso e super 'in parfümün şekline bürünen sihirli bir esans olduğunu da söylüyor.

Yukarıda da dediğim gibi sentetikliği belli parfümlerin, usta parfumorlerce iyi kapattığı söylenir yani usta parfumatörün özelliklerinden biridir bu, ustalığına atıf olarak..

Ben bu işin(yani toprak ve mineral kokusunun oluşmasının, kaynağının ne olduğu) sadece Iso E Super 'in diğer koku notalarını değiştirme özelliğinden gelmemesini ( bunu da iddia eden var) , bu kadar basit olmamasını, doğal yollardan o mineral madde kokusu elde edildiğinin olmasını istiyordum. Kim bilir gizli bir elde edilme yöntemi vardır doğal yollardan belki, işi biraz masallaştıralım :).. Bu arada 2009 Terre d'Hermes Parfum'de çakmak taşı notası resmen açıklanmış.

Belki EDT versiyonda da vardır da açıklanmamıştır. Veya çakmaktaşı notası belki yoktur da, koku notaları toplamı, ona benzediği için varmış gibi bir mistiğimsi falan hava yaratılmaya çalışılıyordur.

Dediğimiz gibi Asumer hocamızın kabesamanı, Silhat ve sedir koku notalarının o topraklığı, mineral kokuyu vermesine de ben razıyım :).. Sonuçta organik ve doğal. Tabiki organik ve doğal zehirlerde var.. Biz doğal diyince aslında bedene toksik olmayan hatta daha doğrusu insanın doğada ihtiyaç duyduğu oranda karşılaştığı, kullanmayı öğrendiği materyalleri kastediyoruz ama zehirlenme dozajdanda ileri gelir, unutmayalım..

Eğer vintage Terre d'Hermes Edt bulabilirseniz süper olurmuş. Keskinlik ise rahatsız edici olabiliyormuş hatta yeni versiyona bile keskin diyenler var, hocalarımız var. Denildiğine göre ilk formulasyonlar yani Vintage Terre d'Hermes çok toprak ve mineral kokuyormuş. O koku hatta yok diyorlar kimi. Bence varda çok azalmış olaraktır, demek istedikleri budur.. Genelde bunu söylüyor zaten..



Topraksı kokuya Vetiver yani kabesamanı güzel eşlik ediyor hatta katkıda bulunuyor görünüyor düşüncesi bende vardı zaten..

Nasıl elde edildiği çok güzel bir soru her zaman, bu toprak ve belki çakmaktaşı yani mineral kokusunun.. Dediğim gibi, belki, bir masal, bir gizem hep kalacak.. Belki ikisinde de vardır. EDP versiyonunda açıklanan çakmaktaşı notası iki ikiz kardeş parfümde vardır belki direkt.

Dinlendirici bir parfüm. Çok afrodizyak, şehvet içermiyor belki, belki hepsini barındırıyor dozunda. Kimi daha çok seviyor bu parfümü.

Bu parfüme ısınamayan hocalarımız, usta burunlarda var.

Genelin kullanmasa bile rahatsız olmadığı bir parfüm Terre d'Hermes. Basenotes 'da, sitesinde modern 500 parfüm içerisinde birinci olma sebebide bu bence.

Çünkü sanırım oylama ilk 500 ünü sıralayın şeklinde yapılmamış görünüyor, Basenotes sitesi son modern 500 parfümün belirlenme testinde. Öyle olsa bence Terre d'Hermes birinci olmazdı. Benim tahminim, "TOM FORD Tobacco Vanille" daha üst sıralarda hatta birinci olabilirdi, oylama sistemi farklı olsa..

Herkes Terre d'Hermes e 10 üzerinden yüksek puan verdiğinden otomatikman çok oy almış oluyor, genel beğenice saygı duyulan bir parfüm olduğundan..

Ben turunçgili çok fazla algılayamadım yaz kullanımında daha doğrusu tek başına, harman iyi kaynaşmış. Var mı var.. Vetivere çok yakışan bir nota bence turunçgil notası. Bentley Infinite Rush da da tom ford Grey vetiver e rakip bence ve turunçgil notası daha çok gibi geldi. editlerim son sonuçlaerı inşallah.. Bu arada sılajı az deniyod Bentley Infinite Rush 'un..

Edp, Pure versiyonunda yani, @rasta82 hocamın dediği daha az burun tırmalayan keskinlik yokmuş o kadar.. Zevk meselesi burası. Çoğunluk Edt Terre d'Hermes i seviyor. Terre d'Hermes yazınca şipşak Edt versiyonu anlaşıldığını demiştim..

Ben ilk tanıştığımda, bir kenara koyayım bu Terre d'Hermes 'i zamanı gelir kullanırım demiştim, diğer parfümlerden fırsat bulursam..

Hani etsiz dürüm gibiydi ilk başlarda ama ette her zaman yenmez :).. Sonra kardeşimle tanıştırdım ve ilk kullanım listesinde yer aldı. Et parfümleri hayvansal notalar diyeyim :)..

Evet ilahi olarak ele alırsam biraz konuyu ki, okuyucularımız hoş görsün :).. Allâh dertler de veriyor ama rahmeti azabını geçmiş.. Bu parfüm de tüm parfümler gibi bir rahmet genelde inşallah.. Eskiden olsa bu dönem kadar çok tutmayabilirdi belki ama günümüz şehrinde maalesef toprak, kum bile görmeye hasret kalabiliyoruz kimi zaman ve bu yüzden bu parfüm çok tuttu..

Bu parfüm yağmur yağdıktan sonraki toprak kokusunu daha çok anımsamamıza yarar sağlıyor.. Allâh 'ın bir rahmeti, nimeti daha.. O tozlu toprak kokusu, mis gibi kokar..

Parfümün isminin anlamı, "Hermes'in toprağı" demek.

Parfümün bu kadar çok tutmasında bence bu doğallığa, doğaya hasret de var. Bir yıl sonra pek çok ödül
1f3c6
almış bu parfüm.

Bu arada tasarımcısı işin özünü seven, minimalist bir arkadaş. Çok parfüm notasını kullanmayı sevmiyor.. Bu konuda yazacağım altta. Onun felsefesi, Hz.Ali'nin, bilim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı sözünü hatırlatıyor, Allâh 'a sığınırım doğru-yanlışlığından. Tabiki bilimle uğraşacağız, söz buna karşı kullanılmamalı..

Parfüm eskiden tam bir performans canavarı olduğu söyleniyor, ikinci günlerden bahsediliyor.. Bu parfüm çok sıcaklarda (gölgede 40 dereceden fazla ki her zaman ve her yerde olmaz..) 10 saat sonra yarım metrenin daha aşağısından hissedilebiliyor ki daha yoğun olmasını isterdim..

Klimalı ortamda elimin üstünde 12 saat gitti EDT versiyon ve EDP 'de fena değil. EDT versiyonu 20 saat civarı azalsa da vardı. 12.saatteki koku sılajı tende yüzde 50-60 azalmıştı ki çok iiy bir rakam..

Bu parfümde satış grafiği yükselince, çok daha fazla satmak için talebi karşılamak için seyreltilmiş olabileceğini düşündürüyor.

Sıcak havalarda, ilk 5-7 saat yarım metreden hissedilebiliyor 23 düşük dekant fısında ki 7-10 fısa denk gelebilir şişesinden.. Fena da değil..

Aslında sılaj benim kategorimde düşük ama yaz için çok rahatsız etmeyeyim diyen parfüm kullanıcılar için iyi olabilir. 4-5 saat sonra kıyafete yakınlaşıyor. İleriki saatlerde odada bir kokusu var ama düşük düzeylerde.

200 ml'lik şişesini bu yüzden çıkarmış olabilirler yani 7-10 fıstan bile çok sıkmak gerekebilir şişesinden. Çok rahatsız etmedi benim denememde.

Yazlık mı kışlık mı derseniz 4 mevsim bence ama o Iso E Super yok mu, o tatlılık çeşidi kışın sıktırmayı da düşündürüyor.. Genede 4 mevsim diyorum ben :).. Yağmurlu havalarda tabiatla pişti olmamak için kullanmayabilirim ama bir insanla pişti olmak o kadar takmaz beni :)..

Ekli dosyayı görüntüle 2280 Ekli dosyayı görüntüle 2281

Videolar :
Aşağıda diğer resimler var ek mesaj olarak ve içerik tabloları resimli, fragrantica.com üye oylarına göre yapılmış, verilmiş oylar..
 

YILKANT

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
23 Mar 2015
Mesajlar
1,154
Bu terre edt deki batch olayına bir açıklık getireyim. Terre in yakın zamanda 2015,2014,2013,2011 batchlerinin tamamını kullandım. Daha önce elimde bulunan ve şu an görüşmediğimiz bir arkadaşa verdiğim bir şişe vardı elimde ilk sürümlerden biriydi o. Geçen hafta elime 2009 yılı üretimi de geçti. Toparlayayım kısaca. 2012 öncesi tüm batchler kuvvetli 2009 da dahil buna. Ancak benim ilk şişe terre m daha odunsu bir tavırda idi. Ben 2009 yılında parfümün edp sürümü ile reformüle edildiğini ve 2012 yılında ifra daki iso e süper kullanımı ile ilgili düzenleme ile seyreltildiğini düşünüyorum. Bu anlamda 2006 2007 ve 2008 yıllarında üretilen batch ler benim için vintage terre diğerleri farklı kategoride. Elinde bu batchler bulunan arkadaşlar benimle iletişime geçerlerse sevinirim. O dönemde alıp stoklamak lazımmış. İşte hep bir tren kaçıyor bu hobide beğendiklerinize sahip çıkıp yedekleyin arkadaşlar. Bugün borçlansanız da gelecekten alacaklı olduğunuzu bilin :)
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Bu terre edt deki batch olayına bir açıklık getireyim. Terre in yakın zamanda 2015,2014,2013,2011 batchlerinin tamamını kullandım. Daha önce elimde bulunan ve şu an görüşmediğimiz bir arkadaşa verdiğim bir şişe vardı elimde ilk sürümlerden biriydi o. Geçen hafta elime 2009 yılı üretimi de geçti. Toparlayayım kısaca. 2012 öncesi tüm batchler kuvvetli 2009 da dahil buna. Ancak benim ilk şişe terre m daha odunsu bir tavırda idi. Ben 2009 yılında parfümün edp sürümü ile reformüle edildiğini ve 2012 yılında ifra daki iso e süper kullanımı ile ilgili düzenleme ile seyreltildiğini düşünüyorum. Bu anlamda 2006 2007 ve 2008 yıllarında üretilen batch ler benim için vintage terre diğerleri farklı kategoride. Elinde bu batchler bulunan arkadaşlar benimle iletişime geçerlerse sevinirim. O dönemde alıp stoklamak lazımmış. İşte hep bir tren kaçıyor bu hobide beğendiklerinize sahip çıkıp yedekleyin arkadaşlar. Bugün borçlansanız da gelecekten alacaklı olduğunuzu bilin :)
:) .. Yılkant hocam stoklamanın bir dezavantajı var, gün geliyor daha güzel bir versiyon çıkıyor.. Tom Ford Tobacco Vanille stokluyorsun, sonra seni daha cezbeden veya eşit düzeyde başka parfüm oluyor..

Tabi mesela keşke Vintage Ysl Kouros daha çok stoklasaydım dediğim de oluyor.

Para varsa evet dediğiniz gibi alınabilir ..
 

matador

Eau de Parfum
Katılım
8 Şub 2017
Mesajlar
230
:) .. Yılkant hocam stoklamanın bir dezavantajı var, gün geliyor daha güzel bir versiyon çıkıyor.. Tom Ford Tobacco Vanille stokluyorsun, sonra seni daha cezbeden veya eşit düzeyde başka parfüm oluyor..

Tabi mesela keşke Vintage Ysl Kouros daha çok stoklasaydım dediğim de oluyor.

Para varsa evet dediğiniz gibi alınabilir ..
abi senin yüzünden kouros alacam valla bak :D:D
 

cmoarnveuts

Eau de Toilette
Katılım
22 Mar 2015
Mesajlar
142
Terre d'Hermes in reformülasyonundaki Iso-E-Super mevzusuna bir açıklık getirmek gerekli diye düşünüyorum.

Ben de bir zamanlar webden okuduklarımla bu izlenime kapılmıştım, Terre d'Hermes reformüle edildi ve bunu da kullanılan Iso-E-Super (IES) i azaltarak yaptılar şeklindeki genel web kanısını paylaşırdım ama bir gerçek var ki bu söylentiyi çürütüyor.

IFRA ya göre IES aroma kimyasalının izin verilen güvenli kullanım derişimi %10.

Terre d'Hermes te kullanılan IES miktarının ise %55 olduğunu okumuştum. Bayağ fazla bir miktar bu, parfüm esansının yarıdan fazlası bu aroma kimyasaldan oluşuyor.

http://perfumeshrine.blogspot.com.tr/2009/03/iso-e-super-its-merits-its-faults-geza.html

1 Molecule 01 (escentric molecules, 2005) 100%
2 Perles de Lalique (Lalique, 2007) 80%
3 Poivre Samarcande (Herme`s, 2004) 71%
4 Escentric 01 (escentric molecules, 2005) 65%
5 Terre d'Hermes (Hermes, 2006) 55%
6 Incense Kyoto (comme des garcons, 2002) 55%
7 Incense Jaisalmer (comme des garcons, 2002) 51%
8 Fierce for Men (Abercrombie & Fitch, 2002) 48%
9 Kenzo Air (Kenzo, 2003) 48%
10 Encre noire (Lalique, 2006) 45%​

Ara not olarak bir ufak yorum yapayım, yukarıdaki listede liste başına dikkat ettiyseniz Molecule 01 de parfüm esansının %100 IES den oluştuğu görülüyor. Eğer bu parfümü almak edinmek gibi bir niyetiniz varsa paranızı boşa harcamayın gidin Vedat Hoca'nın sitesinden Iso-E-Supre kokucuğu alın, aynı deneyimi paranızın çok büyük bir kısmı cebinizde kalarak yaşayın ki bu durum Molecule 02 ve Molecule 03 için de geçerli.

Şurayı bir inceleyin derim: http://kokucuk.com/Kokucuk-Lab-Serisi-Kokucuklar-10.html

Diyeceksiniz, ahanda %10 nerde %55 nerdee, IFRA sınırı %10 yaptı, kıstılar güzelim Iso yu, TdH da elden gitti. Zaten bu söylentinin çıkış noktası buradaki yanılgı.

%10 ile belirtilen sınır, bitmiş şişelenmiş üründe toplam sıvının - alkol + parfüm esansı karışımı - max.%10 luk kısmı IES olabilir diyor aslında.

%55 ile belirtilen miktar ise alkolle seyreltilmemiş parfüm esansının %55 ini ifade ediyor. Bilindiği üzere EDT konsantrasyonu kabaca %8-10 arası olur, parfümü EDT olarak şişelerken %10luk çözelti hazırlanırsa şişedeki IES konsantrasyonu %10 x %55 = %5.5 olacaktır ki bu değer IFRA sınırlaması olan %10 un altında kalıyor.

Dolayısı ile IFRA kuruluşunun IES ile ilgili yaptığı sınırlama, Terre d'Hermes te IES in azaltılmasını gerektiren bir seviyede değil.
 

YILKANT

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
23 Mar 2015
Mesajlar
1,154
Terre d'Hermes in reformülasyonundaki Iso-E-Super mevzusuna bir açıklık getirmek gerekli diye düşünüyorum.

Ben de bir zamanlar webden okuduklarımla bu izlenime kapılmıştım, Terre d'Hermes reformüle edildi ve bunu da kullanılan Iso-E-Super (IES) i azaltarak yaptılar şeklindeki genel web kanısını paylaşırdım ama bir gerçek var ki bu söylentiyi çürütüyor.

IFRA ya göre IES aroma kimyasalının izin verilen güvenli kullanım derişimi %10.

Terre d'Hermes te kullanılan IES miktarının ise %55 olduğunu okumuştum. Bayağ fazla bir miktar bu, parfüm esansının yarıdan fazlası bu aroma kimyasaldan oluşuyor.

http://perfumeshrine.blogspot.com.tr/2009/03/iso-e-super-its-merits-its-faults-geza.html

1 Molecule 01 (escentric molecules, 2005) 100%
2 Perles de Lalique (Lalique, 2007) 80%
3 Poivre Samarcande (Herme`s, 2004) 71%
4 Escentric 01 (escentric molecules, 2005) 65%
5 Terre d'Hermes (Hermes, 2006) 55%
6 Incense Kyoto (comme des garcons, 2002) 55%
7 Incense Jaisalmer (comme des garcons, 2002) 51%
8 Fierce for Men (Abercrombie & Fitch, 2002) 48%
9 Kenzo Air (Kenzo, 2003) 48%
10 Encre noire (Lalique, 2006) 45%​
Ara not olarak bir ufak yorum yapayım, yukarıdaki listede liste başına dikkat ettiyseniz Molecule 01 de parfüm esansının %100 IES den oluştuğu görülüyor. Eğer bu parfümü almak edinmek gibi bir niyetiniz varsa paranızı boşa harcamayın gidin Vedat Hoca'nın sitesinden Iso-E-Supre kokucuğu alın, aynı deneyimi paranızın çok büyük bir kısmı cebinizde kalarak yaşayın ki bu durum Molecule 02 ve Molecule 03 için de geçerli.

Şurayı bir inceleyin derim: http://kokucuk.com/Kokucuk-Lab-Serisi-Kokucuklar-10.html
Diyeceksiniz, ahanda %10 nerde %55 nerdee, IFRA sınırı %10 yaptı, kıstılar güzelim Iso yu, TdH da elden gitti. Zaten bu söylentinin çıkış noktası buradaki yanılgı.

%10 ile belirtilen sınır, bitmiş şişelenmiş üründe toplam sıvının - alkol + parfüm esansı karışımı - max.%10 luk kısmı IES olabilir diyor aslında.

%55 ile belirtilen miktar ise alkolle seyreltilmemiş parfüm esansının %55 ini ifade ediyor. Bilindiği üzere EDT konsantrasyonu kabaca %8-10 arası olur, parfümü EDT olarak şişelerken %10luk çözelti hazırlanırsa şişedeki IES konsantrasyonu %10 x %55 = %5.5 olacaktır ki bu değer IFRA sınırlaması olan %10 un altında kalıyor.

Dolayısı ile IFRA kuruluşunun IES ile ilgili yaptığı sınırlama, Terre d'Hermes te IES in azaltılmasını gerektiren bir seviyede değil.
O zaman hermesin tercihi bu yönde diyebiliriz heralde değilmi Onur bey
 

cmoarnveuts

Eau de Toilette
Katılım
22 Mar 2015
Mesajlar
142
O zaman hermesin tercihi bu yönde diyebiliriz heralde değilmi Onur bey
Yılmaz Bey keşke öyle olsaydı, yani Iso-E-Super kısıtlamasından kaynaklı olsaydı. Devası vardı o zaman, IES e ulaşmak zor değil. Alır eksiği tamamlardık iş çözülürdü. ;)

O zamanlar denemiştim bunu, pek işe yaramadı diye hatırlıyorum.. :D

Dip notalarında benzoin, meşeyosunu gibi başka bileşenler de var, muhtemelen Hermes in bu noktalarda da kasıtlı ve planlı müdehaleleri vardır bu konu kapsamında..
 

YILKANT

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
23 Mar 2015
Mesajlar
1,154
Yılmaz Bey keşke öyle olsaydı, yani Iso-E-Super kısıtlamasından kaynaklı olsaydı. Devası vardı o zaman, IES e ulaşmak zor değil. Alır eksiği tamamlardık iş çözülürdü. ;)

O zamanlar denemiştim bunu, pek işe yaramadı diye hatırlıyorum.. :D

Dip notalarında benzoin, meşeyosunu gibi başka bileşenler de var, muhtemelen Hermes in bu noktalarda da kasıtlı ve planlı müdehaleleri vardır bu konu kapsamında..
Yani ifra yine yapmış yapacağını 2006-07-08 batch bulursanız haberleşelim bir siz bir ben kaldık takipte :) 2009 var bende bir ara yollayayım size bir miktar ama kesmeyecek sizi biliyorum. Aynı şeyi arıyoruz çünkü
 

cmoarnveuts

Eau de Toilette
Katılım
22 Mar 2015
Mesajlar
142
zaten o formüle edilme olayının 2009 dan sonra yaşandığı söyleniyor, EDP nin çıkış tarihi. Belki de iç rekabeti kırmak için yapıldı. piyasada genel bir tavır haline geldi bu zaten, fazla sivriyi yumuşatmak. çok sevilsin ama çok çok ta sevilmesin..

biraz numuneliğe hayır demem doğrusu :) TdH ın benim için ayrı bir önemi var, o bir yana diğer tümü başka bi yana.. :D

bulursam haberleşiriz.. :)
 

Zulkarneyn

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
10 Ağu 2016
Mesajlar
1,485
Çok güzel konu olmuş, hem hermes tanıtımı adına hemde ifranın laneti üzerine:)
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
abi senin yüzünden kouros alacam valla bak :D:D

Çok güzel konu olmuş, hem hermes tanıtımı adına hemde ifranın laneti üzerine:)

baykalbul hocam makale niteliğinde kaliteli bi inceleme olmuş, eline sağlık

Teşekkürler arkadaşlar :).. Ol ol Matador kardeşim YSL Kouros'cu :D.. Yeni son versiyonu denemedim ama yazın sıcakta sıkılamayacağını tahmin edebiliyorum YSL Kouros'un.. Vintage i ise iki fıs rahat sıkabilirim ki deneyeyim bir ara :)

Öz yazmaya çalışıyorum genelde ki bazen çok detay giriyor, dikkat ederim inşallah.. Öz yazmış olabiliirm ama az yazı olmaaybiliyor o konuda haha :p:p:D:cool::)
 
Son düzenleme:

Yeftah

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
23 Şub 2017
Mesajlar
2,696
Vintage olsa da denesek..Çok güzel yorumlamışsiniz kaleminize sağlık
 

maksimum warp

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
114
"Ara not olarak bir ufak yorum yapayım, yukarıdaki listede liste başına dikkat ettiyseniz Molecule 01 de parfüm esansının %100 IES den oluştuğu görülüyor. Eğer bu parfümü almak edinmek gibi bir niyetiniz varsa paranızı boşa harcamayın gidin Vedat Hoca'nın sitesinden Iso-E-Supre kokucuğu alın, aynı deneyimi paranızın çok büyük bir kısmı cebinizde kalarak yaşayın ki bu durum Molecule 02 ve Molecule 03 için de geçerli."

Eski bir konuyu hortlatmak gibi olacak ama yukarıdaki yorum nasıl derler?

-Biraz sığ bir yorum olmuş bence. Bu bakış açısıyla gidersek niye MFK Lumiere Noire alayım ki? gider Fatih deki esansçılardan gül ve paçuli esansı alır sürerim bir sürü para da cebimde kalır, aynı kokuyu yakalamış olurum.

Vedat Ozan ı takip edenler bilir kendisi de Escentric markasının Iso-E kullanımını takdir eder. O parfüm serisinde kullanılan Iso-E nin hayli rafine ve kaliteli olduğunu ifade ediyor zaten.

Nasıl ki kalkıp amber temalı 2 parfümden serge lutens ambre sultan ile bond amber aynı kokuyor diyemezsek iso içeren tüm parfümler de aynı kokuyor diyemeyiz. Hatta içerikleri %100 oranında iso-e olsa bile diyemeyiz.
 
Son düzenleme:

YILKANT

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
23 Mar 2015
Mesajlar
1,154
"Ara not olarak bir ufak yorum yapayım, yukarıdaki listede liste başına dikkat ettiyseniz Molecule 01 de parfüm esansının %100 IES den oluştuğu görülüyor. Eğer bu parfümü almak edinmek gibi bir niyetiniz varsa paranızı boşa harcamayın gidin Vedat Hoca'nın sitesinden Iso-E-Supre kokucuğu alın, aynı deneyimi paranızın çok büyük bir kısmı cebinizde kalarak yaşayın ki bu durum Molecule 02 ve Molecule 03 için de geçerli."

Eski bir konuyu hortlatmak gibi olacak ama yukarıdaki yorum nasıl derler? Cahilce olmuş bence. Bu bakış açısıyla gidersek niye MFK Lumiere Noire alayım ki? gider Fatih deki esansçılardan gül ve paçuli esansı alır sürerim bir sürü para da cebimde kalır, aynı kokuyu yakalamış olurum.

Vedat Ozan ı takip edenler bilir kendisi de Escentric markasının Iso-E kullanımını takdir eder. O parfüm serisinde kullanılan Iso-E nin hayli rafine ve kaliteli olduğunu ifade ediyor zaten.

Nasıl ki kalkıp amber temalı 2 parfümden serge lutens ambre sultan ile bond amber aynı kokuyor diyemezsek iso içeren tüm parfümler de aynı kokuyor diyemeyiz. Hatta içerikleri %100 oranında iso-e olsa bile diyemeyiz.
Merhabalar hocam. Onur beyin o yazısı bir görüş bir öneridir. Kendi görüşü öyledir. Ve bakış açısı budur. Sizin düşünceniz öyle olmayabilir. Katılmayabilirsiniz; katılmadığınızı da rahatlıkla söyleyebilirsiniz ancak sizle aynı görüşte olmayanın sözünü "cahilce" diye nitelendirmeniz hiç olmamış. Lütfen yazınızı editlernisiniz. Kırıcı üsluplardan uzak durmalıyız. "Cahilce" kelimesi hakaret içeriyor. Ve bunun Onur beye söylenmesine karşı çıktğım gibi bu laf kime söylenirse karşı çıkarım. Tartışmanın veya uyumsuz fikirlerin böyle ifadelerle söylenmesi hiç doğru değil.
 

maksimum warp

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
114
Merhabalar hocam. Onur beyin o yazısı bir görüş bir öneridir. Kendi görüşü öyledir. Ve bakış açısı budur. Sizin düşünceniz öyle olmayabilir. Katılmayabilirsiniz; katılmadığınızı da rahatlıkla söyleyebilirsiniz ancak sizle aynı görüşte olmayanın sözünü "cahilce" diye nitelendirmeniz hiç olmamış. Lütfen yazınızı editlernisiniz. Kırıcı üsluplardan uzak durmalıyız. "Cahilce" kelimesi hakaret içeriyor. Ve bunun Onur beye söylenmesine karşı çıktğım gibi bu laf kime söylenirse karşı çıkarım. Tartışmanın veya uyumsuz fikirlerin böyle ifadelerle söylenmesi hiç doğru değil.

OK.
 

yanqoue

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Ocak 2018
Mesajlar
848
Vintage şişesine sahip olduğum, gelmiş geçmiş en efsane erkek parfümlerinden biri.

Bu kokuda çok farklı bir yayılım var.
Girdiğiniz ortamın kokusunu değiştiriyorsunuz.
Takım elbiseyle de en iyi bütünleşen kokulardan.
 
Üst