Geçtiğimiz haftalarda her gün bir borntostandout parfümü deneme imkanım olmuştu. Bu parfümler hakkında bir şeyler karalamak istiyorum.
Dirty Heaven: İsmi nedeniyle çok merak ettiğim bir kokuydu. Açılışında çok anlaşamadığım safran mevcut. Bu safrana vanilya ve ambroksan eşlik ediyor. Açılış kısmında dirty kısmına vurgu yapılmış sanırım çünkü metalik bir hava kesinlikle hissediliyor. Zaman geçtikçe beyaz çiçeklerle birlikte amber ve vanilya devreye giriyor ve daha tatlı-kremsi bir havaya dönüyor parfüm. Sanıyorum burada da heaven kısmına bir vurgu var. Ancak bana heaven kelimesi çok çok iddialı geldi. Mest edecek bir koku almadım. Tende kalan son haliyle amberli vanilyalı hoş bir parfüm olsa da tam boy şişe alacağımı düşünmüyorum.
Dirty Rice: Laktonik notalar ve sandal ağacı bir araya gelince beni hep heyecanlandırmıştır. Bu nedenle merakla beklediğim bir kokuydu. Ancak dirty heaven'ın aksine burada pek dirty bir dokunuş hissetmedim ki bu beni rahatsız etmedim. Animalik notalarla aram pek iyi değildir. Parfümden gayet güzel bir süt kokusu aldım. Buradaki süt akoru çiğ bir süt değil aksine ocakta pişerken tatlılaşan sütler gibi. Bu süt kokusuna eşlik eden çok güzel bir sandal ağacı ve misk notası mevcut. Kokuyu çok beğendiğimi söyleyebilirim. Lineer olup pek farklılaşmasa da arkadan hafif hafif gelen koku çok hoş. Ancak şu anki fiyatıyla bir şişe edinmeyi düşünmüyorum.
Drunk Saffron: Bu parfümü gün içinde defalarca denesem de notaların hiçbirini burnum algılamadı. Bana hafiften tatlı, miskli bir parfüm gibi koktu. Ama ne konyak ne erik ne de safran kokusu almadım. Rahatsız etmeyen, günlük kullanıma uygun bir parfüm ancak şişeli alınacak bir özelliği olduğunu düşünmüyorum.
Mad Honey: Adından da anlaşılacağı üzere bal teması üzerine kurulmuş bir parfüm. Balı, vanilyayı ve gülü hissedebiliyorum. Ancak diğer notaları burnum pek seçemedi çünkü bal kullanımı epey baskın ve parfümü ele geçirmiş vaziyette. Fragranticada oud bouqet ve tabac rose'a benzetilmiş ancak bence o parfümler daha kullanılabilir ve genel beğeniye daha çok uygun. Mad honey daha cesur kullanıcılara hitap ediyor. Kötü bir koku değil, performansı da diğer parfümlerden yüksek ancak yine de şişeli almam.
Smokin' Gun: Adından ötürü oldukça mesafeli olduğum bir parfümdü ancak kısmen beni yanılttı diyebilirim. Sıkınca bana direkt tom ford- ebene fume'i hatırlattı. Klon veya kopya asla değil ancak ikisinde de ortak bir yanık odunsu bir hava var. Bunun dışında ebene fume'den daha tatlı,tütünlü, bir tık daha kullanılabilir bir parfüm olduğunu düşünüyorum. Bu haliyle de tobacco vanille'i hafiften andırıyor. Kesinlikle soğuk hava isteyen ve maskülen kullanıma uygun olduğunu düşünüyorum. Yayılım ve performans olarak sınıfı geçiyor ve evet şişeli almam.