Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

fsater

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
1,153
body kouros vintage

sabah sabah hemen övgüleri kaptı.genel beğenisi yüksek bir parfüm.tütsü,tarçın,amber ve reçineler hissettiğim notalar.le male'in kötü flankerlarına ve armand bassi diye bir parfüm vardı ona benzettim.ben şahsen beğenmedim beni bayan bir tatlılığı var.muhtemelen 2000 lerde deneyip beğenmemişimdir.
 

dörtgöz

Eau de Parfum
Katılım
7 Şub 2017
Mesajlar
209
Caron le3 homme. En iyi siprelerden. Lavanta ve vanilya, abisi caron homme'a gore cok daha modern ve uyumlu kullanilmis. Imza kokusu yapabilecekken alerjik bir durumla ayrilmak zorunda kaldigim parfüm oldu kendileri. Seni tanidigim icin cok mutluyum sevgili le3. Yolun acik olsun.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

halil ibrahim

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
11 Şub 2021
Mesajlar
503
Xerjoff naxos
Kullandığım dekantlar 18batcti bu kullandığım 22.bariz şekilde fark var; açılışında turunçgiller net hissediliyor tütün hissiyatı ve tatlılık azalmış.dun de denemiştim yayılımı kalıcılığı yeterli ancak bana çok hoş gelen parfümün o lüks hissiyatı azalmış derinliği kaybolmuş.üzdü..
 

Pomak

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,862
House Of Matriarch Amanita

Kesinlikle şehirli işi değil topraksı, küflü ve yosunlu vermek istediği o karanlık nemli orman hissiyatını kullanıcıya çok güzel yansıtan bir çalışma olmuş. Bahsedilen notalarında ki mantar gerçekten hissediliyor ama marketlerde pakette satılan tertemiz kültür mantarı gelmesin aklınıza doğada yetişen ve çıktıktan sonra yağmuru yemiş ıslanmış neredeyse çürümeye geçmiş yabani bir mantar kokuyor, aramızda mantar merakı olanlar varsa bilirler porsuk mantarı yada bazı yerlerde puf mantarı diye geçen zehirli olmayan fakat besin değeri de olmayan doğada yaygın bir mantar türü vardır hatta ilk bakışta yenilebilir çimen mantarı ile karıştırılabilen bu mantarın yeni çıkan halinde pek olmaz fakat büyükçe olanlarının içinde sarı renkte toz halinde sporlar olur elinizle bastırdığınızda patlayarak etrafa dağılırlar işte Amanita'da ki hissiyat aynı porsuk mantarında ki o küflü sporlar gibi.

Şişeli alınıp kullanılacak bir parfüm mü diye soran olabilir şahsen ben full şişeli alıp kullanmam belki düşük miktar şişe ama o da yine fiyatı göz önüne alındığında bir hayli maliyetli olur en iyisi bir miktar dekant alıp arada evde fıslatılarak farklı dünyalara ışınlanmak mümkün.
 

TayfunS

Eau de Parfum
Katılım
28 Ocak 2023
Mesajlar
186
Bois Imperial.

Bugün İstanbul havasına çok yakıştı. Bana göre yaz için fazla bunaltıcı bir parfüm olur. İlkbahar/Sonbahar tam mevsimi.

Forum splitlerimiz sağ olsun aldığım bir sürü dekant olduğu için genelde her gün farklı koku kullanıyorum. En çok adını sorduran ise Bois Imperial…
 

Veysel07

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Eki 2022
Mesajlar
820
JPG - Le Male Elixir

Le parfum versiyonunu daha çok beğeniyorum. Daha oturaklı ve elegant kokuyor. Elixir biraz daha yapay bir tatlılık hissiyatı veriyor bana.
Yinede İris notasını beğenmiyorsanız Elixir daha iyi bir seçenek olabilir.
 

sertamagercek

Eau de Cologne
Katılım
22 Kas 2022
Mesajlar
45
Roja vetiver... Nasıl anlatsam; sanki andra pradesh kırsalında gezintiye çıkmışsınız, saatlerdir yürüyorsunuz ve tam öğle saati bastıran sıcak ve yorgunlukla birlikte bir vetiver tarlası yanında dur şurada bir soluklanayım diye bir ağacın gölgesine vermişsiniz sırtınızı. Sıcak nemli rüzgar vetiver tarlasından yeşil kokuları taşıyor, bir yandan 50 metre uzaktan itme arabası ile geçen karton toplayıcıdan gelen laktonik karton kokuları karışıyor vetivere, bu kadar mı diyorsun o sırada vetiver tarlasında öğle molasında olan işçilerden birinin yediğini tahmin ettiğim portakallı kulfi kokusu dahil oluyor senfoniye, çok kompleks değil ama kesinlikle kaliteli. Her kuruşuna değer
 
Son düzenleme:

suko79

Eau de Parfum
Katılım
30 Kas 2022
Mesajlar
262
Mizensir - Very Musc
Hafif hayvansal nota eşliğinde buram buram vanilya ve misk ile lüks ve elegan kokuyor, geçtiğiniz yerde iz bırakacak kadar aşırı performansa sahip. Bayanların erkek parfümü dediği, erkeklerin bayan parfüm dediği zıt yönleri olan unisex koku.
1707749935425.png
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,047
Dior Hypnotic Poison kullandım, bendeki EDT. Kokusu suyunun da suyu olsa bile hâlâ çok çekici. Kalıcılık ve yayılım orta. Baskın kokuları seven ben, bu parfüme büyük bir muhabbet beslemekteyim. Mutlaka deneyin arkadaşlar, pişman olmazsınız.
 

Pomak

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,862
DS Durga Spirit Of The Glen

Hafif tatlı meyveli açılış kısımlarından ziyade kurudukça daha bir odunsu ve tütsülü halleri bence daha güzel, boozy taraflarında ise viskiden ziyade malt daha hissedilir geldi burnuma. Performansı bir hayli iyi, göz korkutmasın genel beğeni anlamında da başarılı. Özet olarak kış mevsiminde çok rahatlıkla kullanılabilecek hatta çevreden övgü de aldıracak çok iyi bir boozy. 9/10
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,679
Houbigant - Duc de Vervins(DDV); 1985 yılında ortaya çıkan ve berber parfümü temasının içine bolca yerleştirilmiş meşeyosunu ile şipreye evrilen başarılı bir çalışma. 1982 Dünya Kupasında Fransa’nın Batı Almanya’ya penaltılarda kaybetmesi sonucu Fransız parfüm sektörü böyle bir parfümle intikam alalım demiş gibi harika bir iş çıkarmış. Sonrasında aynı yıl kupayı kazanan İtalya bizden 42 yıl daha ileride olduğu için sanırım o dönemin genç şimdinin botokslu ve aşırı dolgulu Tom Ford’u tarafından “öykünüp” bizim şimdilerde yaptığımız gibi daha nahif ve güçsüzünü yapmışlar ve bu parfüm Gucci - Nobile olmuş.

Nobile ‘88, DDV ‘85 çıkışlı parfümler ve neredeyse birebir aynılar ancak DDV kesinlikle daha güçlü ve daha cüretkar.

Aromatik lavanta ve citrusların meşeyosunu içinde öyle başarılı yedirilmesiyle beni Vizontele’de yer alan “Katırcı Bedri’nin katırlarını över” gibi övmek istesemeye motive etse de sonrası aklıma geldiği için bir şişe almayı tercih ettim. Nobile’i benim için bitiren ve Tom Ford’u da dolgular sonrası Stallone ile birlikte gözümden düşmesine rağmen bu öykünme ile daha da düşüren nefis bir iş.
 

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,391
Rosendo Mateu No 5

Yakından koklayınca yanık lastik-plastik gibi bir koku, havadan burnuma gelince çiçeksi bir yapıya eşlik eden kremsi-tereyağımsı amber vanilya birleşimine eşlik eden tertemiz bir misk. Feminene yakın uniseks. Başlangıçtaki o yanık yapı olmasa (ki çoğu kişinin burun kıvırdığı kısım burası) sıradan feminen bir parfüm derdim. Yine de uğruna ölüp bayılanacak bir şey olmasa da fena değil.

Ancak çok uzun zamandır bu kadar dandik bir sprey mekanizmasına sahip şişeye denk gelmemiştim. Bazen Dior şişeleri gibi gayet kaliteli püskürtüyor, bazen de nokta atışı yapıyor. Ama her halükarda spreyin altındaki metal halkadan parfüm sızdırıyor. Şişesine 200€ istenen üründe tat kaçırıyor.
 
Üst