Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Adem kara

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Tem 2018
Mesajlar
810
image.jpg
Fresh bir parfüm olup bu kadar performanslı bu kadar kalıcı olarak gördüğüm nadir parfümlerden resmen oda dolduran aşırı yayılıyor hemen hissettiriyor kendini
 

Jari

Extrait de Parfum
Katılım
16 Şub 2023
Mesajlar
372
Roja manhattan edp
Roja önce ürünleri edp olarak çıkarıp sonra onların üretimini durdurup extraitlerini çıkarıp millete dayıyor. Tek istisna manhattan. Extrait olarak çıkıp üretimini durdurup edpsini çıkardılar.
Çiçeksi alt notalarla beraber gelen baskın bir hindistan cevizi, sıcak baharatlarla mixlenmiş tütün-vanilya ve iyice kuruyunca kalan koku vanilya ve biraz odunsuluk.

Kokunun ana hattı hindistan cevizi, baharatlar ve tütün-vanilya kombosu. Diğer tütün vanilyalardan ayrıştığı nokta oldukça kremsi ve yumuşak olması. Bu dnayı sevenlerin denemesini tavsiye ederim. Diğer rojalara göre gayet uygun, o dnaya sahip diğer kokulardan bir tık pahalı. Beymenden başka almamcılar için iyi seçenek olabilir orada tobacco vanilleye 10bin veren 3 daha koyup bunu alabilir.
 

murat0625

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Nis 2018
Mesajlar
2,225
Amouage Jubilation 40 – Amouage Jubilation (fildişi kapak) kendimce karşılaştırma

Parfümleri ilk önce bilekte denemek istedim, fildişi kapak daha odunsu meyveli bir yapıda ve yayılım olarak daha güçlü başlarken jubilation 40 daha derinlikli olduğunu hissettirerek hafif meyveli ve oryantal başladı, sonrasında birbirine daha yaklaşırken jubilation 40 daha lüks ve derin katmanlı kokarken, juibilation fildişi kapak daha temiz odunsu yapıda devam etti, başlangıçta jubilation 40 eskisi kadar değilmi derken bilekte son olarak tercihim daha lüks ve niche hissiyatıyla jubilation 40 oldu, daha yağlı yoğun yapısıyla geçişleri daha yavaş ve zevkli oldu benim için,

Üstümde denediğimde ise daha önce jubilation (fildişi kapak) odunsu ve meyveli hissiyatıyla düz bir yapıda bir parfüm oluyor bende, ayrıca fildişi kapak böğürtlen meyveli yapısı güncel versiyonlardan daha güzel oluyor genelde, jubilation 40 ise sıkar sıkmaz güçlü başlıyor ve daha derin ve geçişli ve biraz daha tatlı parfüm olacağı hissiyatını veriyor bana, fildişi kapaktan ayrılan noktalarından birisi daha köşesiz bir parfüm olması, jubilation 40 zaten genel olarak zarif bir parfüm öyle bas bas bağıran bir parfüm değil, jubilation 40 genel olarak fildişi kapağa doğru benzerlik olarak yaklaşarak devam ediyor, parfümlerde benim en çok dikkat ettiğim veya sevdiğim diyeyim parfümün kalıcılığı, yayılım bende ikinci planda parfümü başkası için değil kendim için kullanmayı daha çok seviyorum iltifat bonusu oluyor, hatta böyle kibar kokan parfümler parfümü daha çok sevmeme neden oluyor, çok bağırıp zamanla başımı ağrıtan değil ama kalıcılığı iyi arada burnuma esen parfümler daha çok hoşuma gidiyor,

Fiyatından bağımsız olarak benim tercihim jubilation 40 oldu
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,676
Uniqueeluxury - Zen’gi; ismi bence çok ulvi ve “zen” kelimesinden de geliyor olabilir ama bana başka şeyler hatırlatıyor. Koku olarak düz tuza bandırılmış limon/bergamot kabuğu kokuyor. Özelliksiz.
 
D

daraldım

Misafir
blend oud - oud zanzibar
dekant bitmesin diye kıyamadıklarımdan.
güçlü bir kavun kokusu, biraz baharat bolca sandal ağacı = güzel kokan el kremi gibi bir şey : )
benzer hissiyatı ani x de veriyor ama ani x biraz daha karmaşık bir koku. bu daha basıt ayrıca kalıcalık ve yayılım konusunda ani x e diz çöktürür tövbe ettirir : )

yine de herkesin seveceği bir koku değil. biraz tatlımsak bir koku ve lineer. ayrıca kavunun yoğunluğu herkesin hoşuna gitmeyecektir. onun haricinde bence mevsimi yok. yaz kış gider. dozaj ayarlanmazsa kapalı alanlarda rahatsızlık verebilir sanki.

şişeli alınabilir, yani almak isterim ama bitirmek çok zor olacaktır. onun yerine splite gelirse yüksek ml almak benim için daha mantıklı.
 

Ntmm22

Pure Parfum
Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
949
Oj montobaco cuba, limited edition çıkardı oj bu parfümü galiba, başlarda klasik versiyon yada intensivonun benzerini yüksek fiyatlara iteliyorlar muhtemelen dedim, hatta adında cubayı görünce belki tütün yoğun versiyondur denemekte fayda var diye düşündüm ama ters köşe olduk, yaseminli ve birazcık vanilyalı arkadan montobaco esintili bir parfüme denk geldim, yasemin çok yakışmış çok da güzel olmuş şişeli bulsam alırım, montobaco serisinden yazlık kışlık baharlık parfümler oluşturulabilir,
 

Aryan

Eau de Cologne
Katılım
21 Şub 2020
Mesajlar
48
Habit Rouge, Guerlain

Portakal çiçeği ile temizlenip gülün kadifemsi yumuşaklığıyla pürüzsüzleştirilmiş, küçük ama ilginç bir aydınlık/yağlı deri imgesi, tatlı ve pudralı, oriental, Shalimar-esque.
 
Son düzenleme:

suko79

Eau de Parfum
Katılım
30 Kas 2022
Mesajlar
261
Lalique Encre Indigo
Orta direğin dostu Lalique markasınının Encre Indigo kokusunu kullandım, markanın çok iyi çalışmaları var ve buda onlardan birisi, açılışındaki yoğun ardıç ve bergamot ile citrus açılış yapıyor, sonraları az safran eşliğinde markanın en çok sevdiği nota olan vetiver hissediliyor, kullanımı çok keyifli bir koku olmuş, ofis için mükemmel seçim olabilir.
100 ML 1900 TL, uygun fiyatı ile çok güzel bir hediye olabilir, Bleu de Channel'den daha albenili kokuyor. Kalıcılık ve yayılım ortalamanın üstü.
1705866033342.png
 
Son düzenleme:
Üst