Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Ö

Ömer Şimşek

Misafir
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Opium-Pour-Homme-562.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Opium-Pour-Homme-Eau-de-Parfum-28179.html

@esclapez hocamın hediye ettmiş olduğu her iki kokununda notaları sıralamadaki yerleri hariç birebir aynı
ama edp olanı ilk şıkıştaki durumu rahatsız edici saat 12:00 sıktım ve yarım saat oldu ,sol kolumda edp sağ kolumda edt var

edp olanda yıldız anason daha baskın sanki
edt olanda yıldız anason etkisini yitirmiş ve sabunsu bir hale bürünmüş
tertemiz pürüssüz kokuyor

kesinlikle edt

galanga
Havlıcan (Alpinia officinarum), zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasından köksapları baharat olarak kullanılan çok yıllık bitki türü. Anavatanı Hindistan, Güneydoğu Asya ve Laos'tur

star anise
yıldız anason

tolu balsam
Bazı ağaçlardan elde edilen, parfüm ve ilaçların yapımında kullanılan reçine
Benzoik asit, sinnamik asit veya bunların türevlerini içeren oleo-reçineler
Sıklıkla odunsu bitkilerden elde edilen reçine ve bu reçinelerden yapılan ilaç.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Anofta

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2016
Mesajlar
584
Dusita - Le Sillage Blanc

Papillon Dryad’den sonra Le Sillage da bende modern şipre etkisi yarattı. Koku dünyasında bu yönde bir eğilim olabilir. Portakal çiçeği ve neroli, acı yeşilliklere karışarak açıldı. Benim için tohumlu yeşillikleri temsil eden acı yeşil akor, Nuit de Bakélite’deki kadar tozlu ve acı değil. Guerlain Derby’deki kadar rafine ve pürüzsüz bir deri, kadifemsi, hafif küflü bir meşe yosunu ile yarışsa da meşe yosunu daha baskın. Biraz eski kafa kokmuyor değil. Tütün, kokuya aromatik bir zerafet katmış, özellikle bu dokunuşu çok sevdim. Tatlılık kararında. Tam splitlik bir koku. :)

Hayvansı öd ile Oud Infini, ferah bir yazlık olarak Isiara ve eskiye gönderme niteliğinde Le Sillage Blanc olmak üzere Dusita markasının 3 kokusunu denedim. Aynı dna’yı kullanmamaları ve farklı kulvarda, doğal içerikli kokular üretmeleri güzel olsa da fiyat olarak kolay ulaşılabilir değiller.

Koku Güzelliği: 7,5-8
Kalıcılık: 7,5
Farkedilirlik: 7
 

Ekli dosyalar

  • upload_2017-11-13_18-36-21.gif
    upload_2017-11-13_18-36-21.gif
    43 bayt · Görüntüleme: 80

blerox

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
1,636
orto parisi boccanera.
Açılışında acı bir kakao sonrasında ise sandal ağacının etkisiyle odunsu yöne evrilen ama kakaonun hiçbir zaman etkisini kaybetmediği bir parfüm. nasomatto pardon ve black afgano deneyenler aynı düzlemde ilerlediğini farketmişlerdir hemen.. bana bu parfümü deneme imkanı veren @Herobabyfb kardeşime çok teşekkür ederim buradan.
 
H

Herobabyfb

Misafir
orto parisi boccanera.
Açılışında acı bir kakao sonrasında ise sandal ağacının etkisiyle odunsu yöne evrilen ama kakaonun hiçbir zaman etkisini kaybetmediği bir parfüm. nasomatto pardon ve black afgano deneyenler aynı düzlemde ilerlediğini farketmişlerdir hemen.. bana bu parfümü deneme imkanı veren @Herobabyfb kardeşime çok teşekkür ederim buradan.
Rica ederim hocam lafı olmaz :)
 

taskin_gul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
16 Haz 2016
Mesajlar
1,408
Knize Ten... tam bir deri ... karanfilli citruslu acilistan sonra yerini tam bir deriye veriyor ... deri sevenlerin bayilabilecegi turdun diyebilirim.. ama acilistaki karanfilden dolayi anammm bu haci yagida neyin nesi diyebilirsiniz, tabi sonrasinda hus , sandal ve sedir ile husu icinde bir yol izlerken aniden deri ve tahtalarin yogun oldugu bir odada kendinizi buluyorsunuz..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Anofta

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2016
Mesajlar
584
Rania J. Cuir Andalou

Başta castoreum olmak üzere, paçuli, iris, vetiver, menekşe, gül ve daha bir sürü sevdiğim notadan oluşan güzelim harmanı safran ile boğmuşlar! Öd ve deri bile geride kalmış. Yumuşak odunsu gövdeyi, gül, iris ve menekşe süslüyor ama safran yine baskın! Tatlılık neredeyse yok. Merchant of Venice Craquele'yi sevenler bu zengin ve güçlü kokuyu da deneyebilir. Safran kullanımları benzer. Bu yüzden benlik değil maalesef.

Koku güzelliği: 6
Kalıcılık: 7
Farkedilirlik:6
 

Anofta

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2016
Mesajlar
584
Fathom V BeauFort London

Birbirine saygılı, yeşil notalar geçidi…

2017’nin ödüllü kokularından birisi olan Fathom V; rahatsız etmeyecek şekilde, adeta geniz yakarak açılıyor. Canlı ve benzersiz. Etkilendim. Yeşillikleri çıkarmaya çalışmadan tadını çıkarıyorum. Zaten tek tek çıkaramayacağım kadar kaynaşmışlar. Zambak ve kekik belirgin, özellikle zambak çok yakışmış. Yeşil aura taze, içerisinde hiç kuru ot veya acılık yok. Tam bahar havasında. Floral tatlılığıyla her iki cinse de göz kırpıyor. Zengin harman içerisinde yeşil omurga her daim baskın. Özellikle yeşil ve enerjik kokulardan hoşlananların mutlaka denemesi gereken bir çalışma. Çok zengin ve buna rağmen uyumsuzluk yok. Performansı da tatmin edici…

Koku Güzelliği: 8/10
Kalıcılık: 7,5/10
Farkedilirlik: 7/10
 

Hayrullah

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
7 May 2016
Mesajlar
641
Ursa , daha başlangıçtayım , çoğu arkadaşın yarım saat sonra güzelleşiyor dediği yeri bekliyorum , eski ayakkabılarla soba tutuşturulmuş gibi geldi .dumansız hali . At,ahır benzetmesi yapılmış ben iyice abartayım , sanki ata paçuli yedirmişler(civet kahvesi) bi kolumda ursa diğerinde grand soir bu ne yaman çekişki . Benzin tiner gibi kokular bazen çok hoş gelir sanırım o sınıfta bir koku . Bengay krem de aklıma geldi, koku olarak benzemese de kokunun burna hücum tarzı öyle. Ama koklayasın da geliyor .
Çürük kokusunu paçuli veriyor , öyle peynir gibi değil .tahta sandıkta çürüyen elma sandığa yapışmış kalmış . Kötülemek için yazmıyorum sadece dikkatimi daha çok çekti.bu gün 7 Yeni koku kokladım ama buna yazdım.
Son edit: güzel yeri hafif tütünlü odunsu olgun güven veren baba kokusu sanırım .

Ursa senin suçun yok, ben bağlanmaktan korkuyorum ..
 
Son düzenleme:

Hayrullah

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
7 May 2016
Mesajlar
641
Pure tonka ve back to black

Bi kokuma birini diğerine birini sıktım, ikisi de tam seveceğim kokular değil.
Pure tonka , havane kadar güzel değil . Yontulmamış bi koku. Zaten çok da beklentim yoktu, ama kilian maalesef hayal kırıklığı oldu. Oysa sevdiğim kokulara benzer notalar var. Oajan daki vişne var ama pürüzlü. Herod gibi şurup tadı var ama herod gibi lezzetli değil . TV ile karşılaştıracak yanı pek yok . Tv deki tütün daha hoş. Hadi pure tonkayı anlarım hoş görürüm fiyatı belli ama sen bu fiyatla beni DHİ kadar mutlu etmiyorsan kusura bakma :) kesinlikle kötü değil. Sadece fiyatına göre değerlendirdim.
 

drekremcakal

Pure Parfum
Yasaklandı
Katılım
12 May 2015
Mesajlar
1,158
Bugün Xerjoff nioyu tekrar denedim. Biraz royal mayfair havası biraz hermes voyage pure havası var bence. Belki 1000 liralara olasa 100 ml düşünülebilirdi. Ama çok uçtu fiyatlar.
Gucci İntense Oud--Black Afganoya benzeten çok. Performans olarak da yeterli ve daha ucuz bir alternatif son denemeleri yapıp şişeli alabilirim
 

drekremcakal

Pure Parfum
Yasaklandı
Katılım
12 May 2015
Mesajlar
1,158
Tatil gününde boşluğu değerlendirip Amouage leri denedim.
Dia ve Beloved bulabilirsem Umman üretimlerini alacaklar listesine ekledim
 

Mertus

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
29 Kas 2016
Mesajlar
458
Ekrem hocam biraz tarif etmeniz mümkün mü? Özellikle dia merak ettiğim bir koku.
 

drekremcakal

Pure Parfum
Yasaklandı
Katılım
12 May 2015
Mesajlar
1,158
Ekrem hocam biraz tarif etmeniz mümkün mü? Özellikle dia merak ettiğim bir koku.
Dilim döndüğünce yazayım hocam çok da becerim yoktur bu konuda.
Daha önceki amouage deneyimlerim reflection hariç kötü olmuştu. Memoir-İnterlude-Homour-Jubilation gibi baskın kokular bana göre gelmemişti. Dia ve beloved ten sonra amouage parfümlerine tekrar yöneleceğim gibi.
Dia başlangıçta çok da ferah olmayan turunçgil ve meyvemsi notalarla açılıyor başlangıcı gayet sevilesi. Zaman geçtikçe amber ve tütsü etkisine giriyor başlangıçla alakası olmayan. Koku dip notalarda vetiver etkisiyle sonlanıyor. Orta kısımdan itibaren hacı yağlarına benzetilse de ben hiç öyle bulmadım. Gayet sevilesi ve kullanılabilir geldi. Performans olarak çoğu amouage gibi kendine göstermeyebilir. Kalıcılık iyi farkedilirlik bence yeterli ama markanın diğer parfümlerine göre tene yakın kalıyor diyebilirim.

Belovedi ise odunsu tütsü kokularına sevenlere önerebilirim. Tenimde fresh ve meyvemsi notaları alamadım. performansı iyi oldu tenimde. Sıcak yaz ayları hariç 4 mevsime uyan bir koku diyebilirim. İkisi de radarıma girdi şimdiden
 

MeaCulpa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
21 Eyl 2016
Mesajlar
673
Aramis 900
Bugün elime geçti ve kullanma fırsatı buldum
Açılışı eski kafalı hatta baya eski kolonya kokularını andirdi hatta şöyle söyliyeyim bende çağrışım yapan açılış chypre palatin evet enteresan gelebilir chypre palatin gibi açılıyor daha sonra koku değişime geçiyor yakalamak çok zor anında değişti ne gül suyu ile karışmış yasemin algılıyorum orta notalarda gül baskın yasemin gülün yanında orta notaları taşıyorlar alt notalar bana çok karman corman geldi gördüğüm kadariyla civet paçuli sandal vetiver mese yosunu amber bunlar harika notalar sanirim bu notaları anca vintage da daha iyi algilariz bendeki 2016 edc versiyonunda performanslı zalim olmazasa edt ve edp ten bence iyi kalıcılık tatmin edici fark edilirlik burnuma 4 saat geldi test amacıyla kokladim detayli kullanmadim zaten rien kullanmistim paralize olmuşumdur genel olarak begendim açılışı ve alt notaları sanirim maskulenlik alt notalarda bence alt notalar ve açılış ile yürürmüs o kadar feminen güle ve yasemine gerek yokmuş
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
Merhabalar forum :)
Bu aralar her gün koleksiyonumdan bir parfüm deniyorum. Artık yeni katılanları notalarına ve yorumlarına bakmadan alıyorum ve bu şekilde çözümlemeye çalışıyorum. Burnumun bu şekilde daha iyi gelişeceğini düşünüyorum. Notalara baktıktan sonra herkes benzeri ve yakın şeyler söyleyebilir ama bakmadan denendiğinde herkes için farklı olacaktır o koku ve bence onları da sanat eseri yapan şey bu olacaktır. Yaklaşık 2-3 gündür koleksiyonuma yeni katılan Laudano Nero’ yu anlamaya çalıştım. İzlediğim program şu şekilde. Kesinlikle fragrantica vb sitelerden ya da herhangi birşeyden parfüm hakkında hiçbir bilgi almadan deniyorum ve bana hissettirdiklerini ve aldığım notaları yazmaya çalışıyorum. Bu koku çok bilinen bir koku buradaki tecrübeli kişilerden yardım almak açısından buraya yazmayı uygun gördüm. İnceleme olarak yazmayı da düşündüm fakat henüz haddime değil gibi daha çok başındayım çünkü. Parfüm hakkındaki bilgileri de öncelikle forum halkından almak istedim daha sonra tekrar deneyceğim. Notlarım şu şekilde oldu.

Tiziana Terenzi Laudano Nero


Çok sert bir açılış karşılıyor biraz plastiğimsi. Fakat yapay değil doğal ve çok karanlık. Sanayide staj yaptığım dönemleri hatırlatıyor bana makine yağı gibi bir açılış. Fakat beni rahatsız etmiyor aksine bu karanlık tarafına bayıldım. Parfümün adına bakılarak mekanik bir havada olmadığı anlaşılıyor fakat bana nedense bunları çağrıştırdı başta. Mürekkep gibi sert bir nota var içinde galiba bu notayı daha önce tatmadım o yüzden adını koyamıyorum.


Koku tene biraz daha oturdukça ayakkabı süngerlerini ve araba süngerlerini hatırlatıyor bana o tırtışlı yapısı aklıma geliyor siyah ve tırtışlı. Ve kokusu. Nota olarak pek birşey söyleyemiyorum diğer parfümlerim ile karşılaştırıyorum. Bu meyveli, fresh veya çiçeksi bir koku değil. Fakat tütün parfümlerimde aldığım his biraz var. Encre noire ın o dumansı yapısı kesinlikle var ikiside karanlık kokular zaten. Dior Homme Parfum da aldığım deri kokusu da var. Evet net olarak söyleyemesem de bu parfümde deri, baharat (tütün), encre noire ın dumansı karanlık yanını alıyorum. Ve bu zamana kadar denediklerimden çok daha kaliteli denediğim ve etkilendiğim en karanlık koku. Encre noire ı dumanlı yapan misk kokusu gibi birşeyler de var gibi. Malesef parfümün içeriğini ucundan gördüğüm için belki aklıma geliyor ama bana tütsü havası da veriyor. Bilmiyorum şuan alıyorum ama acaba içeriğini görmesem yine tütsü notası var diyebilir miydim bilmiyorum.


Şimdi daha net. Tütsü yakıldıktan sonra o içi burkan keskin koku. Kesinlikle tütsü notası var ve çok karanlık. Belki de o karanlık hava buradan geliyor. Ufak bir tatlılık var çok ufak fakat parfümün havasını tamamen etkiliyor. Bu tatlılık neyden kaynaklı şu an bilemiyorum. Ama bana yine o ayakkabı süngerlerindeki simli partikülleri hatırlattı. Deri notasından da emin olur gibiyim.


Koku birazcık hafifledi çiçeksi notalar hissediliyor. Koku o karanlık havasından çıkıyor gibi tatlanmaya başladı sanki biraz çiçeksi ve tatlı belki vanilya olabilir. Bu ufak tatlılığın yanında biraz koyu topraksı bir koku var.”

İlk detaylı izlenimim böyle oldu. Laudano benim ilk niş şişeli parfümüm daha önce bir kaç niş parfüm denedim fakat Laudano Nero onlara göre çok daha karmaşık bir yapıda sanırım. Cidden çok anlayamadım fakat koku çok hoşuma gitti sinema ve müzikte gotik öğeler çok dikkatimi çeker. Laudano Nero bana bir Tim Burton filmi hissiyatı verdi. Dinlediğim müzik gruplarından The Black Dahlia Murder’ ın 2007 Nocturnal albümünü getirdi kulaklarıma ve Blakkheim in Diabolical Masquerade projesinden o deneysel Nightwork albümü geldi aklıma. Zaten direkt açıp bu iki albümüde çevirdim koku ile birlikte. Beni daha önce kullandığım hiçbir koku bu kadar etkilememişti bunda kendimden birşeyler buldum galiba. Her zaman özel bir yerde olacak benim için. Üstadlarımdan da kokuyu daha iyi çözümleyebilmem için yardımlarını da bekliyorum.:)
Bir ekleme daha yapayım. Sonlara doğru parfümün açılıp biraz koku karakterinin değişimiyle de bana Dario Argento nun Suspiria filmini de hatırlattı. Hem bu kadar karanlık hemde içinde tatlılık barındırdığı için :)
 
Son düzenleme:

canbaba

Eau de Toilette
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
111
Harvey Nicholsta Amouage Jubilation ve Killian STH denedim. STH icin satis gorevlisi arkadas siseli 1100 tl, refillinde 500 tl civarinda oldugunu soyledi. Kafamda oha ne refill ne kadar ucuz mlsi 5 tl ye geliyor hesabi yaparken 50ml oldugunu hatirlayip bilekleri koklaya koklaya magazayi terk ettim
 

Benan

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
24 Mar 2016
Mesajlar
1,315
Merhabalar forum :)
Bu aralar her gün koleksiyonumdan bir parfüm deniyorum. Artık yeni katılanları notalarına ve yorumlarına bakmadan alıyorum ve bu şekilde çözümlemeye çalışıyorum. Burnumun bu şekilde daha iyi gelişeceğini düşünüyorum. Notalara baktıktan sonra herkes benzeri ve yakın şeyler söyleyebilir ama bakmadan denendiğinde herkes için farklı olacaktır o koku ve bence onları da sanat eseri yapan şey bu olacaktır. Yaklaşık 2-3 gündür koleksiyonuma yeni katılan Laudano Nero’ yu anlamaya çalıştım. İzlediğim program şu şekilde. Kesinlikle fragrantica vb sitelerden ya da herhangi birşeyden parfüm hakkında hiçbir bilgi almadan deniyorum ve bana hissettirdiklerini ve aldığım notaları yazmaya çalışıyorum. Bu koku çok bilinen bir koku buradaki tecrübeli kişilerden yardım almak açısından buraya yazmayı uygun gördüm. İnceleme olarak yazmayı da düşündüm fakat henüz haddime değil gibi daha çok başındayım çünkü. Parfüm hakkındaki bilgileri de öncelikle forum halkından almak istedim daha sonra tekrar deneyceğim. Notlarım şu şekilde oldu.

Tiziana Terenzi Laudano Nero


Çok sert bir açılış karşılıyor biraz plastiğimsi. Fakat yapay değil doğal ve çok karanlık. Sanayide staj yaptığım dönemleri hatırlatıyor bana makine yağı gibi bir açılış. Fakat beni rahatsız etmiyor aksine bu karanlık tarafına bayıldım. Parfümün adına bakılarak mekanik bir havada olmadığı anlaşılıyor fakat bana nedense bunları çağrıştırdı başta. Mürekkep gibi sert bir nota var içinde galiba bu notayı daha önce tatmadım o yüzden adını koyamıyorum.


Koku tene biraz daha oturdukça ayakkabı süngerlerini ve araba süngerlerini hatırlatıyor bana o tırtışlı yapısı aklıma geliyor siyah ve tırtışlı. Ve kokusu. Nota olarak pek birşey söyleyemiyorum diğer parfümlerim ile karşılaştırıyorum. Bu meyveli, fresh veya çiçeksi bir koku değil. Fakat tütün parfümlerimde aldığım his biraz var. Encre noire ın o dumansı yapısı kesinlikle var ikiside karanlık kokular zaten. Dior Homme Parfum da aldığım deri kokusu da var. Evet net olarak söyleyemesem de bu parfümde deri, baharat (tütün), encre noire ın dumansı karanlık yanını alıyorum. Ve bu zamana kadar denediklerimden çok daha kaliteli denediğim ve etkilendiğim en karanlık koku. Encre noire ı dumanlı yapan misk kokusu gibi birşeyler de var gibi. Malesef parfümün içeriğini ucundan gördüğüm için belki aklıma geliyor ama bana tütsü havası da veriyor. Bilmiyorum şuan alıyorum ama acaba içeriğini görmesem yine tütsü notası var diyebilir miydim bilmiyorum.


Şimdi daha net. Tütsü yakıldıktan sonra o içi burkan keskin koku. Kesinlikle tütsü notası var ve çok karanlık. Belki de o karanlık hava buradan geliyor. Ufak bir tatlılık var çok ufak fakat parfümün havasını tamamen etkiliyor. Bu tatlılık neyden kaynaklı şu an bilemiyorum. Ama bana yine o ayakkabı süngerlerindeki simli partikülleri hatırlattı. Deri notasından da emin olur gibiyim.


Koku birazcık hafifledi çiçeksi notalar hissediliyor. Koku o karanlık havasından çıkıyor gibi tatlanmaya başladı sanki biraz çiçeksi ve tatlı belki vanilya olabilir. Bu ufak tatlılığın yanında biraz koyu topraksı bir koku var.”

İlk detaylı izlenimim böyle oldu. Laudano benim ilk niş şişeli parfümüm daha önce bir kaç niş parfüm denedim fakat Laudano Nero onlara göre çok daha karmaşık bir yapıda sanırım. Cidden çok anlayamadım fakat koku çok hoşuma gitti sinema ve müzikte gotik öğeler çok dikkatimi çeker. Laudano Nero bana bir Tim Burton filmi hissiyatı verdi. Dinlediğim müzik gruplarından The Black Dahlia Murder’ ın 2007 Nocturnal albümünü getirdi kulaklarıma ve Blakkheim in Diabolical Masquerade projesinden o deneysel Nightwork albümü geldi aklıma. Zaten direkt açıp bu iki albümüde çevirdim koku ile birlikte. Beni daha önce kullandığım hiçbir koku bu kadar etkilememişti bunda kendimden birşeyler buldum galiba. Her zaman özel bir yerde olacak benim için. Üstadlarımdan da kokuyu daha iyi çözümleyebilmem için yardımlarını da bekliyorum.:)
Bir ekleme daha yapayım. Sonlara doğru parfümün açılıp biraz koku karakterinin değişimiyle de bana Dario Argento nun Suspiria filmini de hatırlattı. Hem bu kadar karanlık hemde içinde tatlılık barındırdığı için :)

Epey geniş bi' yorum olmuş, burnunuza sağlık diyelim :)
Tırtışlı ne demek, ne şirin ifade? :rolleyes:
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
Epey geniş bi' yorum olmuş, burnunuza sağlık diyelim :)
Tırtışlı ne demek, ne şirin ifade? :rolleyes:
Teşekkür ederim :)
Ya tırtışlı diye anlatmak istediğim aslında o his hani vardır ya nasıl diyeyim. Taşlanmış yüzey hissi. Bu iphone 6’ nın arkası gibi mesela :). Daha sonra fragranticadan notalarına baktığımda gördüm anlatmaya çalıştığım şey galiba “Slate” notasıymış :)
 
Üst