Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Ö

ÖMER ŞİMŞEK

Misafir
COMME DES GARCONS BLACK
https://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Black-18368.html
EN BELİRGİN NOTALAR INCENSE - BLACK PEPPER - BİRCH
ALT NOTALAR LEATHER - LİCORİCE - OLİBANUM
KESİNLİKLE KIŞ KOKUSU GECE KULLANIMINA UYGUN

BU PARFÜME ANLAYAMADIĞIM BİR SEMPATİM OLUŞTU VE ŞİŞELİ ALDIM
KARA BİBERİN ÇOK BASKIN OLDUĞU YANIK MANGAL ÇIRASI KIVAMINDA BİR KOKU
AMA ANLAYAMADIĞIM BİR TATLILIK VAR SANKİ LAVANTA VAR GİBİ AMA NOTALARDA YOK
TATLILIĞI VEREN MEYAN KÖKÜ OLABİLİRMİ GALİBA SEMPATİM BU TATLILIĞA BAĞLI
CDG KOKULARINI HEP SEVMİŞİMDİR
https://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Luxe-Champaca-Eau-de-Toilette-22354.html bu kokusunuda merak ediyorum

KULLANDIKLARIM
CDG 2
CDG AMAZİNGREEN
CDG BLACK
CDG LUXE PATCHOULİ ( SEVEMEDİM )
 

Meursault

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
21 Haz 2016
Mesajlar
1,725
Bugün boş günüm. Jubilation Vintage, Jubilation Güncel ve Guerlain Songe D'un Bois D'ete karşılaştırması yapıyorum kendimce. Fiyat aralıkları benzer sayılır Jubi bir tık pahalı.

Songe'nin daha keskin bir havası var, kakulenin kattığı baharatlı havadan kaynaklı tahmin ediyorum. Öd ve mürü yumuşatan bir faktör var, safran sanırım. Bayılıyorum şu safrana.

Vintage Jubilation, koku güzelliği şahane. Farkedilirlik Songe kadar değil ama gayet yeterli. Notalar güzel hissediliyor. Tatlı notalarda tek sevdiğimidir bal. Reçineler, mür ve öd şahane birleştirilmiş. Nota geçişleri net hissedilmiyor ama kokular ayırt edilebiliyor gibi.

Jubilation Güncel; diğerlerininden birer fıs bundan iki fıs üstüste sıkmama rağmen farkedilirlik olarak en zayıf olanı. Güzel bir parfüm ancak notalar tek tek hissedilemiyor gibi, Vintage olanda da nota geçişlerini net hissedememiştim ama bunda hiç hissedemiyorum daha düz seyrediyor.

Çok Guerlain tecrübem yok ama denediklerim içinde en başarılısı Songe. Jubilation Vintage bulunursa muhakkak alınmalı. Güncelle arasında inanılmaz çok fark yok ama Amouage daha çok fıslatalımda daha çok parfüm alalım diye reformule etmiş sanırım.
 

MeaCulpa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
21 Eyl 2016
Mesajlar
673
Proraso Wood And Spice ;
Kağıda sıkarken buram buram bir koku geldi tanıdık derken mıh gibi saplandı burnuma Wood and Spice kokumuz Black Afgano ile çok benzer bilmiyorum sadece bende benzetiyor olabilirim açılış orta notalarda bir tık farklılık dip notalardada farklılık olsada aynı model arabanın makyajlı kasası gibi dip notalarda bana gelen sandal ağacını çok sevdim Afganonun odunsuluğu biraz bıtkınlık derecesinde fakat Wood and Spice daha sıcak geldi benim için genel olarak Black Afgano çok mu pahalı? Bulunması çok mu güç ? Wood and Spice al sorunu kökünden çöz afganoyu aratmaz fiyat araştırması yaptım biraz afganonun sahtelerinden daha ucuz :) bu arada baharat neredeydi ? Yanlışsam düzeltin
 

MeaCulpa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
21 Eyl 2016
Mesajlar
673
Pekji Panter ; Yeşilimsi köşeli bir açılışı var bu yeşil açılışta çimen hissediyorum fakat taze kesilmiş çimen suyu gibi o kadar gerçekçi ki kendimi çimenleri biçen belediye emektarı gibi hissettim daha sonra yeşil devam ederken bir o köşeden bir bu köşeden gelen herbalimsi bir o kadarda cüretkar otları karşıladı burnum odunsuluktan kuruluğa giden dip notalarında uysallaşan bir yapısı var ben Panter'i beğendim . Hakkında hiç bir bilgi yok sınıfı içeriği şuan büyük ihtimalle ilk ben yazıyorum üretilir ise bir şişe kapacağım.Parfümörü Ömer İpekçi , Pekji Perfumes bence değeri bilinmesi gerekiyor Nishane gibi dağıtım ağına sahip değil ama inanın çok değerli kompozisyonlar ve çok kaliteli hammadde kullanılmış
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/The-Library-Collection-Opus-V-11973.html

https://www.fragrantica.com/perfume/James-Heeley/Agarwoud-13541.html

Amouage - The Library Collection Opus V for women and men bayan ve erkek

Amouage Opus V

Amouage Opus V


@burhany hocam, kardeşim dikkatini çekeyim :). İki parfüm de 2011 çıkışlı ve içerikleri de çok benzer her ne kadar kağıt üzerinde öyle olmasa da. Ben bu parfümlerin parfümatörlerinin aynı olduğunu düşünüyorum. Amouage opus v parfümatörü açıklanmamış tıpkı Heleey Agarwoud gibi ( agarwood da bunun ismi agarwoud. İki odan biri u. Bu bence tarayıcılarda direkt çıksun diye yapılan bir iş).

Heleey Agarwoud da iris ve iris kökü açıklanmamış ama tıpkı iris gibi koku var ve çok benziyor kokular opus v 'e. Tabi farklılıklar var. Daha çiçeksi opus v ve Heleey agarwoud'da sentetik Montale - Black Aoud for men deki gibi sentetik ud kokusu var ya da ben öyle algılıyorum. yani sentetik kısmını falan. Opus v 'de de güzelim arabik uda, mistik uda rastlayamadım. Ama kimi parfümlerde o udun mest edici yumuşak özelliği öylemi ya, mükemmel onlar. Yumuşaklık da var saran ve keskinimsilik de, gerçek ud'da.. gizemli koku ud.. Bu dediğim üç parfümde ince keskinimsi, ilaçsı bir ud ama opus v daha çok iri ve çiçek kokuyor bu eksene yaklaşsa da o kadar rahatsı edici değil..

Ben Opus 5 hayranı @burhany hocamın Heleey Agarwoud 'u da çok seveceğini düşünüyorum. Biraz köşeli, sert daha koyu Opus v 'e göre. Ömürleri çok fark etmese de mesele 4.saatte Opus v sıcak bahar ayında tende azalırken oldukça, Heleey Agarwoud kokuyor hala.. İris benim tarzım bir koku değil gerçi Dior Homme Intense'de sevebiliyorum. Nevruz çiçeği isimi ki çok yerel isimi var ve ben gördüm bu çiçeği doğada ama kokusu yok öyle. Sanırım cinsleri var veya kökü kokuyor, şu an bilemeyeceğim..

6-7 saat sıcak bahar ayında tende kaldı diyebilirim Heleey Agarwoud ki aslında güzel bir değer.. Şu an bile kokuyor aslında 11 saat oldu..

Tekrar edeyim Amouage Opus v sevip Heleey agarwoud denemek isteyenler sentetiğimsi ve öyle olan hastane kokulu ud'a dayanmak zorundalar ki rahatsız etmeyebilir gibi de hani. Beni rahatsız etti çok olmasa da. İrisin hatırına dayanılır görünüyor sevenleri için :) :D.. Tokluk güzel
 
Son düzenleme:

Prothera

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
9 Mar 2017
Mesajlar
475
@baykalbul, Baykal Hocam güzel değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Parfümörler konusu merakımı celbetti ve meslek icabı (akademisyenlik) bir araştırma yaptım. Opus V'in parfümörü Jacques Cavallier, Agarwoud'un parfümörü ise markaya adını veren James Heeley'miş. Opus V'in parfümörünün, piyasa diye tabir edeceğimiz bir çok orta kalite parfümün arkasındaki burun olan Jacques Cavallier olması beni şaşırttı doğrusu :)
 

Zulkarneyn

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
10 Ağu 2016
Mesajlar
1,485
Ajmal Hatkora Wood : çok hoşuma gittim ismini de; çöpe atmış olduğum sample şişesini tekrar alarak yazdım kenara 10 dakika sonra:)
çok yumuşak amber ve öd geliyor arkadan ama kokladıkça rahatlıyorum meditasyon gibi bi etki yaptı bende:)
çokta kalıcı sanırım..varmıdır acaba birilerinde decant ?
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Dior Homme Eau for Men Christian Dior for men


Dior Homme Eau for Men
2014for men

dior homme eau for Men commercial eyfel kulesi demirleri arka plan.jpg
fragrance_dior_homme_eau_for_men_tanıtım var biraz içerik yazısı ingilizce commercial eyfel kule.jpg

@burhany hocam bu parfümü denemelisin opus v sevdiğin için. Daha önce bir yorum yazmıştım o yorumu bulamadım ve sentetik değil bu parfüm bence. Keskinlik yok Dior Homme Intense gibi fazla ve turunçgillerle güzel bir birleşim olmuş irisi, baharatı(kişniş)... Güzel bir yazlık mı derseniz olabilir belki ve kışında gideri var :).. Sılajını henüz test etmedim. Bende uzun süredir duruyordu bu parfüm. Yakında bakarım iyice inşallah.. Çok kuvvetli hatta kuvvetli değil maalesef. Parfüm kısaca DHI 'yı seyreltmişler ve turunçgil koymuşlar parfümü. Mest etmeye hazırlanan güzel bir parfüm, sılajını bir test edeyim kıyafette inşallah iyice :)..

Bu eyfel kulesi kullanmak da Christian Dior'da moda oldu ve bence iyi yapıyorlar. Bu eyfel kulesi daha teknolojiğini Türkiye'de de yapmalıyız bence. Gustave Eiffel tasarımcısıdır ve kaval kemiğini örnek almıştır. Hakkaten kaval kemiği uçları geniştir ve süngerimsi dairesel kemerlere sahiptir. Az madde ile az ağırlık ile daha büyük ve dayanıklı yapı yapma sanatı diyebiliriz. Uzay iskele, uzay tavan da mesela bir bitki tohumları şeklinden alınmadır, ilham olayı, doğadan taklit olayı. Allah'ın ayetleri çok Elhamdulillah :)..

Parfüm gittikçe tende DHI ya falan benzemeye başlıyor.
 
Son düzenleme:
H

harunozkan89

Misafir
baykalbul hocam Prada'nın yeni kokusu L'homme ile olan benzerliğine ne diyosunuz, denediniz mi, cokbenziyo ama prada nın performansı daha iyi dior eau for men tene cok yakın kalıyor cunku bence
 

BaddestMan

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
559
Bugün ne zamandır merak ettiğim Serge Lutens Fille en Aiguilles'i deneme şansına eriştim.

Tütsü,çam ve kuru meyvelerin yoğunlukta olduğu mistik bir parfüm izlenimi oluşturdu.Genel anlamda kuru meyvelerin desteğiyle hafiften tatlılaşmış bir çam-tütsü karışımı diyebilirim.Çok hafif bir baharat kullanımı da mevcut parfümde.

Performansa gelirsek sönük bir performansa sahip,ten parfümü olarak ilerledi genel olarak.Parfüm kullanılmayan günlerde bileklere sıkılıp 2-3 saatlik keyif yaşatabilecek bir parfüm olarak hafızamdaki yerini aldı Fille en Aiguilles.
 

Meursault

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
21 Haz 2016
Mesajlar
1,725
Bugün ne zamandır merak ettiğim Serge Lutens Fille en Aiguilles'i deneme şansına eriştim.

Tütsü,çam ve kuru meyvelerin yoğunlukta olduğu mistik bir parfüm izlenimi oluşturdu.Genel anlamda kuru meyvelerin desteğiyle hafiften tatlılaşmış bir çam-tütsü karışımı diyebilirim.Çok hafif bir baharat kullanımı da mevcut parfümde.

Performansa gelirsek sönük bir performansa sahip,ten parfümü olarak ilerledi genel olarak.Parfüm kullanılmayan günlerde bileklere sıkılıp 2-3 saatlik keyif yaşatabilecek bir parfüm olarak hafızamdaki yerini aldı Fille en Aiguilles.
Performans sorunu olmazsa her zaman elimin altında kalsın isterdim ama performansı bende de zayıf oldu Ceyhun Hoca'm.
 

Yinthei

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
496
Kenzo L'eau Intense Pour Homme
https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/L-Eau-Kenzo-Intense-pour-Homme-29989.html
Son derece gereksiz bir parfüm. Başından sonuna kadar rahatsız edici bir nota yüzüme yüzüme çarptı, fragrantica'da buna sebep olabilecek notayı da bulamadım, genelde güvenli notalar gibi duruyor. Invictus'a benzetenler olmuş, bence ilgisi yok, Invictus her ne kadar sevilmese de bu parfümü ağır tokatlar.
 

Yinthei

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
496
Invictus keske tersine reformule olsa da bisiye benzese. Biz de bi reformuleye sevinmis oluruz.
Doğru söylüyorsunuz hocam ama artık çok geç, açık parfümcüler o kadar güzel kopyalamışlar ki daha uzun yıllar bu kokuyu duymaya devam edeceğiz :)
 

baron

Eau de Parfum
Katılım
14 May 2017
Mesajlar
185
TM Pure Havane-İnvictus-Dylan Blue

İnvictus hemen tanıdık geldi.Arkadaşların belirttiği gibi açık parfümcüler piyasaya güzel salmışlar :)

Dylan Blue hiç hoşuma gitmedi.Tamamen piyasa için yapılmış..

Pure Havane yi ise koluma sıkınca bu ne diyip yerine koydum.Sonra hemen Aklıma rochas man geldi.Tam bir hayal kırıklığına uğradım.Sonra arabama binip işe giderken koku çok hoşuma gitti.Ama ülkemizde bu tip şekerli ballı parfümlerin açıkları bolca kullanıldığı için satın alma işini rafa kaldırdım.
 

Zulkarneyn

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
10 Ağu 2016
Mesajlar
1,485
Uzun süredir aklımdaydı fakat deneme imkanım olmamıştı aslında chanel coromondel denemek için gittim ama yokmuş sevil de,gözüme çarptı daha önce gelmemişti le male essence yi denedim, ilk sıktığım anda :aklımda der der oldum sonunda çıkarabildim:) koku Spice bomb u çağrıştıran ilk olarak, karışık baharatlarla açıldı yarım saat kadar sonra hafif hafif vanilya ve deri geride durdu hep, ama ağırlık baharatlar..özgün bir şey olmamış deri yi de çok alamadım açıkcası
 

Zulkarneyn

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
10 Ağu 2016
Mesajlar
1,485
Uzun süredir aklımdaydı fakat deneme imkanım olmamıştı aslında chanel coromondel denemek için gittim ama yokmuş sevil de,gözüme çarptı daha önce gelmemişti le male essence yi denedim, ilk sıktığım anda :aklımda der der oldum sonunda çıkarabildim:) koku Spice bomb u çağrıştıran ilk olarak, karışık baharatlarla açıldı yarım saat kadar sonra hafif hafif vanilya ve deri geride durdu hep, ama ağırlık baharatlar..özgün bir şey olmamış deri yi de çok alamadım açıkcası
Dipnot olarak ekleyeyim koku şu anda neredeyse tene yapıştı ve açılışla alakası yok baharatlar çekilmiş geriye, çok hafif tatlılık geliyor deri kendisini hissettiriyor bu noktada.. Ama yayılım gitti tabi, şayet ilk etapta bu formuyla yapılsaydı kesinlikle bir şişe alırdım.. Tekrar deneyeceğim bir vakit..
 
Ö

ÖMER ŞİMŞEK

Misafir
Givenchy Insense Ultramarine
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Insense-Ultramarine-858.html

en belirgin notalar black currant - water melon - mint
alt notalar iris - tobacco - magnolia
yazlık ve günlük kullanıma uygun bir parfüm

sucul parfüm dediklerinden sanırım bergamot ve mint alıyorum bol bol da çiçek
karpuzu ayırt edemedim black curretn meyveli kısmı oluşturuyor
yaz akşamlarında çok güzel olacaktır sanırım şişeli alıcam ;):)
 

Mode XL

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 May 2015
Mesajlar
860
Serhat hocamdan gelme dekantlardan bir kaçını denedim. Kesin fikir olmamak ile birlikte düşüncelerimi söyleyeyim.
Proraso Cypress Vetiver: Teoride güzel bir birliktelik lakin performans konusunda çok çok zayıf.( Sanırsam eau de cologne). İlk sıkıldığı andan itibaren vetiver başrolde haliyle, alttan alttan selvi destek veriyor. Tam bir ten kokusu hatta bayağı ileri derecede. Burnumu dayamadıkça kokuyu alamıyorum.
Reminiscence Noir. Bir aralar kör alış yapmayı düşündüğüm bir parfümdü. Açılışında bolca okaliptüs biraz turunç, birazda adını bilmediğim baharatımsı koku insanın suratına suratına vuruyor. Başlangıcına katlanmak gerçekten zor. Hafiften vicksi de andırmadı değil. Daha sonra tütsü ve hafiftende paçulinin devre girmesiyle parfüm bir nebze de olsa çekilebilir hale geliyor. Son demlerinde vanilyanın devreye girmesiyle parfüm tatlılaşıyor, en sevdiğim evre sonları oldu diyebilirim. Bu da oldukça tene yakın , başlangıçta çok farkedilir daha sonra tene yakın kalmayı tercih ediyor.
Nishane Fan Your Flames: Notalarına bakmadığım için flames filan diyince daha egzotik kırmızı notaların hakim olduğu bir parfüm bekliyordum ama bu tam coco bello parfümüymüş. Dedim ya coco diye, bildiğin hindistan cevizi temalı bir parfümmüş. Açılışından sonra ilk yarım saatlik kısımda boozy bir havada mevcut. Aslında hoş bir çalışma, tatlı seven arkadaşları üzmeyecek bir parfüm. Performans olarak da bayağı bir farkedilir ve kalıcı.
 
Üst