Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,391
Roja Dove Manhattan: Roja eli değmiş Tobacco Vanille, Herod ve Boundless karışımı gibi bir şey. Tek fark bunlara eklenmiş olan aromatik denilebilecek herbal çiçeksi bir yapı. Şişeyi kapaktan koklayınca zaten direk TV diyorsunuz. Açılışı da neredeyse birebir TV olsa da sonrasında gelen çiçeksilik biraz ortamı değiştirir gibi ancak sıcak baharatlar Herod'u, tek başına tütün kullanımı da Boundless'ı anımsatıyor. Performans fena değil, 3 saat kadar kol boyundan biraz fazla yayılımla beraber 8-9 saat kadar kalıcılığı var. Güncel TV beğenmeyenler bu arkadaşa bir şans verebilirler.

He bir de Beymen'e Matiere Premiere markası geldi onu da söyleyeyim. Bugün mağazada markanın standları kurulmuş vaziyetteydi ancak ürünler rafta henüz yoktu. Bu hafta içerisinde satışa başlanılacağı söylendi. İlgilenmek isteyen olursa bir göz atsın derim.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Mançera Tonka Cola;
Boucheron Jaipur Homme ruh göçü yaşar ve Mancera Bağcılar Homme minvalinde bir Dızo olarak günümüzde canlanır. Jaipur; sofistike bir oryantal nasıl olunurun müthiş Tonka Cola ise kıllı böğür ve delici bakışlı keko oryantal erkekin daha da müthiş bir örneği. Tarçın, kuş üzümü, yenibahar ve biberler ile midye dolma üzeri kaçak çay ve tütün. Güzel iş.

Nicolai Caravanserail İntense;
Ürkütücü bir oryantal bu çünkü kimsenin bilmediği veya çoğunluğa anlatılmayan, resmedilmeyen yada onlardan gizlenen başka bir doğu dünyasını anlatıyor. Paçuli, kahve, duman ve baharatlar aslında Nicolai çizgisinde ama yine de yabancılık yaşatacak şekilde verilmiş fakat ana aktör bunlar değil: Devasa bir çam reçinesi ile sakız. Derin iş.

Etro Paisley;
Üç farklı dönem ve kimlik harikulade harmanlanmış. Başlangıçta feminen ve yumuşacık sarı / beyaz çiçekler, gelişme; lavanta bazlı temiz 90’lar fujeri, sonuçta ise sandal kremi, ylang vanilyası ve Zino paçulisi ile feminen Zino. Aslında kısaca da özetleyebilirdim ama parfümden anladığımın şeklini koymak istedim azıcık: Zino Femme. Başyapıt.
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
833
Ormonde Jayne Montobacco Intensivo: Aromatik bir açılış yapıyor çok sevdiğim vintage dior dune pour homme'u anımsattı. Orta notalara geçince meyveli bir havaya bürünüyor. Bu Mad Parfum'de Bleu de Chanel diye satılan ürün buna çok benziyor. Güzel ama 7-8 bin tl verilecek bir parfüm değil diye düşünüyorum.

Amouage Royal Tobacco: İlk defa içerisinde tütün geçen bir parfümde adam gibi tütün kokusunu alıyorum. Çok güzel harmanlanmış sanırım biraz boozy etkisi de var. Gündüz yaz sıcakları hariç dört mevsim kullanılabilir. Tütün sevenler eminim buna hasta olacaktır çok iyi parfüm Cecile abla bu işi biliyor.

Maison Francis Kurkdjian Oud Silk Mood Extrait: Papatya,gül ve oud ağırlıklı bir parfüm. Edp versiyonuna göre daha karanlık bir hale getirilmiş güzel bir gece kokusu olmuş.Maskülen tarafa daha yakın soğuk havalarda daha iyi gider diye düşünüyorum.
Şunu eklemek istedim bu üç parfüm de aşırı kalıcı parfümler. Kalıcılığa önem veren arkadaşlar bunları muhakkak denesin derim.
 

Akropolis

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
9 Haz 2019
Mesajlar
446
Hacıvatı pek sevememiştim X ini hiç sevmedim. Wulong cha fena değildi yazları bazen kullanırdım X ini hiç beğenmedim. Nishanenin hiçbir parfümü bana vaov dedirtmiyor. Kalıcılığı esans kalitesi vs onlardan anlamam sadece koku güzelliği…
Nishane safran denemediyseniz deneyebilirsiniz ,cok iyi
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Chanel Bleu de Chanel;
138 yıl önce deneyip neden böyle bi şey yaptığımı anlayamamış, o çok kısa zaman kaybı için kendime çok kızmış, Chanel’e küfürler yağdırmış ve bugüne yeniden denemek için hatırlatma eklemiştim…
Yeniden denedim ve gördüm ki 138 yıl önce de doğru yoldaymışım: Mandalina, metal, tütsü, odun ve sabun. Hepsinin kalitesiz sentezi = baş ağrısı ve mide bulantısı.
İğrenç.
 

Veysel07

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Eki 2022
Mesajlar
820
Acqua di gio Parfum

Dün sephora da denedim. Açılış biraz daha fresh ve edp ye daha yakın, tütsü notası törpülenmiş.Eğer elinizde Profumo'nuz varsa acele edip satın almanıza gerek yok. Kuruduktan sonra neredeyse aynı kokuyorlar.Performansı güncel Profumo batchleri ile aynı seviyede.
Profumo nun discontinued olup olmayacağı tartışmaları arasında malesef Armani nin web sitesinde official olarak “discontinued products” olarak sınıflandırılıyor.
Parfüm cemiyetinde Acqua di gio Profumo efsaneside tozlu raflara kalktı.


92EA8E67-9819-4136-89D8-AFD0FD785239.png
 
Son düzenleme:
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Les Liquides İmaginaires Blanche Bete;
Amarığadan gelen bir önce müşterim sonra da arkadaşım olan hanım kızımız dün: Bak Volkan bu hayatımın parfümü oldu gel eline sıkayım dedi ve sıktı. Tabi ben kör koklamayı sevdiğimden önce dur söyleme dedim adını başladım koklamaaa…
Direkt üç parfüm aklıma geldi ilk patlamada: Coco Vanille, Bronze Goddess ve Evreşe Monoi yani hindistancevizi, beyaz çiçek ve vanilyaylan amberli; sürdükten hemen sonra sahilde yıllık tatilinin 5. ve son gününde kendisini antik Helen tanrıçası sanan Kezo yağı kokusu…
Sonra çabucak bu üçlü; yoldan çıkarıcı şekilde üçlüsünü çekerek yerini İtalica ve High Frequency evliliğinden çıkma yine beyaz çiçekli ve badem ezmeli, yazlık muhitin geçiranzi pastane ambiansı kokusu halini aldı ama tepeden buraya tıpkı erkeğine baskı yapar gibi total press uygulayan Kezo efekt; arada Datura Noyir ve Un Boyis Noyir tatları da bıraktı damakta…
Son fazda ise tam patlama yaşayacakken arkadaşımın çimdiği ile uyandım ve dünyaya döndüm ve saate baktığımda yarım saat kadar geçmişidi…
Bozuntuya vermeden ver bi adına bakiyim dedim ve adı kör alış fantağzimin direklerinde patlayan Blanche Bete çıktı.
Bilemiyorum altancığım bilemiyorum..; fena bi belaya bulaştım.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
691
# Imaginary Authors

| Saint Julep

başlangıç ülker nanelim. sonrası yine bir süre nane şekerli, biraz daha otsu, citruslu. ilerledikçe sade ekşi tozlu vanilya.

| Soft Lawn
çiğ hanımeli, mimosa, yaş ıhlamur hisli az şekerli sarı? bitki çayı. bu doğal hisli karışımdan belirtildiği üzere tenis topu illüzyonu da görmek mümkün.

| In Love with Everything
meyveli haribo jelibonu biraz da gül reçeli. sade ama zevkli.

| Sun Drunk
müthiş keskin, ciddi çamaşır sulu yırtıcı başlangıç. dindiğinde neroli ve ilaçsı gül. rahatsız edici.

| Every Storm a Serenade
temelde çiğ bir java vetiveri. tuzlu akuatik bir kısım da var. köksü ve biraz yanık. Spade of Vetiver ile aynı çizgide biraz daha ferah.

| Cape Heartache
O.O. Woodcut ve Arso arasında. çilek vanilya damla sakızlı çam reçinesi. sanki ikisinden de biraz daha yanık. reçinesi Arso kadar çiğ değil. tatlı kısmı da Woodcut kadar sakızsı değil.

| Memoirs of a Trespasser
guaiac temelinde meyve likörlü yoğun vanilya. basit ama oldukça zevkli.

| Slow Explosions
temelde saydam elma gül şurubu. hafifçe metalik doku, plastiksi deri ve vanilya da belli kısımlarda etkin.
 

SRK

Pure Parfum
Katılım
14 May 2015
Mesajlar
899
Nishane Tero.

Tuzlu karamelli çikolatalarla aram iyi olduğu için bende merak uyandıran bir parfümdü. Açılışı tuzlu baharatlı bir şekilde yapan parfüm bana ilk başta itici gelse de, karamelin ağırlığını koymaya başlaması ile daha kullanılabilir bir hale geliyor.

Karamelin devreye girmesi ile direkt Kilian Black Phantom’a benzemeye başladığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Açıkçası karamel ile baharatları yan yana hiç yakıştıramadım ve bende hayal kırıklığı yaratan bir koku oldu.

Kilian markasını bir kez daha takdir ettim Tero’yu koklayınca. Karamel nasıl kullanılır dersi vermiş resmen Black Phantom’da.

Özetle: Tero= Black Phantom+Baharat+Tuz
1686857910525.jpeg
 

Pomak

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,862
Paco Rabanne İnvictus Victory Elixir Parfüm

Elime ufak bir sample geçti yoksa hususi gidip deneyeceğim bir parfüm değildi hiç de dikkatimi çekmemişti açıkçası fakat beni bir hayli şaşırttı diyebilirim, hatta şöyle söyleyeyim klasik İnvictus en sevmediğim parfümlerin başında gelir ve bende baş ağrısı yaratır ama bu Victory Elixir o dna dan bir hayli sıyrılmış diyebilirim, ilginçtir özellikle başlangıç kısmında ki hindistan cevizi patlaması ve aşırı yüksek performansıyla Nişhane Fan Your Flames kokluyorum gibi hissettim. Fan Your Flames seven fakat fiyatını yüksek bulanlar şans versin performansı da FYM ile kapışır.
 
Son düzenleme:
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Dün Mes Bisous Balle Rouge;
La vie est Belle ile Back to Black mamülü arsız çocuk. Süsen, badem, kırmızılar ve bal. Aşırı güçlü, aşırı tatlı fakat katlanabilen için büyük haz; hem kullanıcı ve hem çevre için. Bal metali beynime beynime vurdu da Allahtan o kadar beyin yok. Beğendim.
10-15dk. büyüsüne kapılır o anı yaşarım; şişe almam.
 

Rayihaa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Mar 2022
Mesajlar
717
Dün Mes Bisous Balle Rouge;
La vie est Belle ile Back to Black mamülü arsız çocuk. Süsen, badem, kırmızılar ve bal. Aşırı güçlü, aşırı tatlı fakat katlanabilen için büyük haz; hem kullanıcı ve hem çevre için. Bal metali beynime beynime vurdu da Allahtan o kadar beyin yok. Beğendim.
10-15dk. büyüsüne kapılır o anı yaşarım; şişe almam.
Fragrantica'daki tanıtım metni bir tanıdık geldi bana;

It is a lipstick inspired scent. Balle Rouge means Red Bullet in French. Also Rouge refers to lipstick. The perfume represents the story of a character who enjoys being playful and flamboyant. She always has her eyes up high, seeks the excitement and follows the voice of her heart. The slogan is "My name is trouble."
"Red lipstick is her fame,
Setting hearts to flame.
Screaming
'My name is trouble!'
Like her tyranny’s on fire."


Bu da Jovoy, Rouge Assasin;

A colour can have an odour. This Rouge Assassin perfumes the powdery nuances of a carmine, voluptuously ardent lipstick. A woman's lipstick, a woman in love who would use it to write a message on a mirror, a fervent declaration or fiery last words, final until tomorrow. Passion, jealousy, vengeance… Love is a hot-blooded killer who leaves behind a criminal trail. As he passes, both women and men succumb.

Yani, işte kırmızı rujlu Bond Kızı teması. Biri Kırmızı Kurşun ya da Rujdan Kurşun, diğeri Suikastçi Kırmızısı/Ruju (ya da onun gibi birşey).

Bir de Lipstick Fever olacaktı, "Juliette Has a Gun"dan 🤔
 
Son düzenleme:
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Fragrantica'daki tanıtım metni bir tanıdık geldi bana;

It is a lipstick inspired scent. Balle Rouge means Red Bullet in French. Also Rouge refers to lipstick. The perfume represents the story of a character who enjoys being playful and flamboyant. She always has her eyes up high, seeks the excitement and follows the voice of her heart. The slogan is "My name is trouble."
"Red lipstick is her fame,
Setting hearts to flame.
Screaming
'My name is trouble!'
Like her tyranny’s on fire."


Bu da Jovoy, Rouge Assasin;

A colour can have an odour. This Rouge Assassin perfumes the powdery nuances of a carmine, voluptuously ardent lipstick. A woman's lipstick, a woman in love who would use it to write a message on a mirror, a fervent declaration or fiery last words, final until tomorrow. Passion, jealousy, vengeance… Love is a hot-blooded killer who leaves behind a criminal trail. As he passes, both women and men succumb.

Yani, işte kırmızı rujlu Bond Kızı teması. Biri Kırmızı Kurşun ya da Rujdan Kurşun, diğeri Suikastçi Kırmızısı/Ruju (ya da onun gibi birşey).

Bir de Lipstick Fever olacaktı, "Juliette Has a Gun"dan 🤔
Esinlenmeler “masumane” bir şekilde hayatın her alanında “kaçınılmaz” olarak ne yapalım… 😑
 

Rayihaa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Mar 2022
Mesajlar
717
Bugün Dior siparişimle birlikte gelen deneme boylar çocuk gibi sevindirdi beni. Temiz, kozmetik, çiçeksi kokularından rica etmiştim. Hemen açıp kapaktan hızlıca hepsini kokladım, detaylı deneyip yazacağım ama ilk izlenimlerim:

Dioramour: Nostaljik pembe allık kokusu. Çok kibar. Çok beğendim.
Gris Dior: Sert karakterli pudra. Chanel La Pausa havasında. Beğendim.
Jasmin des Anges: Genelgeçer beyaz çiçekler. Bakalım..
Lucky: Meyve kokteyli. Keyfekeder tatil günleri.
Holy Peony: Versace Dylan Blue tarzı şampuan kokusu. Gündelik.
Sakura: Uçuş uçuş pembe çiçekler, tam baharlık. Güzel.
Rose Gypsy: Ortalama gül. Lancome Idole ekseninde.
Rose Kabuki: Gül lokumu ama tatlılık kararında, temiz. İlkbaharın serin günlerine yakışır. Çok beğendim.
La Colle Noire: Ağırbaşlı, odunsu gül.
Vanilla Diorama: Fıstıklı cevizli lokum. Tatlı ama bu da dengeli bir parfüm. Kış günleri için moral yükseltir, mutlu eder, tatlı krizine birebir. Beğendim.

Ambalajlamadaki özen harika. İletişimleri hızlı. En memnun kaldığım sipariş sürecim oldu.
 
Son düzenleme:

Rayihaa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Mar 2022
Mesajlar
717
Diorun kendi sitesinden verdiyseniz eğer öyle. Paketlemeleri harika ve bir sürü deneme boy ürün gönderiyorlar. Ben de çoğu zaman 300 500 fazla verip kendi sitesinden alıyorum ürünlerini.
Evet, kendi sitesinden aldım. Özel serisi yaşadığım yerde bulunmuyordu. Ürün güvenliği, kampanyalar, iletişim açısından mümkün olduğunca distribütörleri tercih ediyorum.
 
Üst