Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

UMUT KORKUT

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
2,396
Sağol umut kardeşim, sanırım 2/3 güne kadar yine gideceğim, 2/3 roja ve 2/3 tane farklı birşeyler test edeceğim , senin için bakarım musk oud ve roja oud'a, zaten oud hayranı birisiyim, yazarım artık birşeyler..
Performans olarak çok yüksek olmadığını yazmışlarda fragta o beni düşündürüyor o yüzden bildiğim tanıdığım bir arkadaşımın fikirleri çok faydalı olur benim için Sedat’ım
 

sedobey

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
23 Mar 2017
Mesajlar
839
Hatta Don için şöyle bir tasvirde bulunayım, bana filmini izlediyseniz eğer

Pahalı Deri koltuğunda Don Carlone, az önce tabancasıyla bir şarjör boşaltmış ve barut kokusu bulaşmış elinde baş parmağıyla serçe ve yüzük parmağının arasında buzlu viskisi, aynı elin orta ve işaret parmağı arasında yakmaya hazır purosuyla oturuyor... Benim aklıma bunu getirdi Don..
 

ibrahimB.

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ağu 2017
Mesajlar
1,695
Xerjofflara karşı özel bir ilgim var, koku kalitesi ve performansları açısından sevdiğim bir marka. Alexandria 2, more than words, naxos ve Casamoratti 1888 içok beğenen kullanan biri olarak diğerlerini de ara sıra deniyorum. Bugün don, mefisto, lira ve cruz del sur ben'i denedim..

Xerjoff - lira
İlk denediğim lira oldu, ben unisex biliyordum ama kadın parfümüymüş, baskın vanilya ve karamelli açılışıyla tatlı bir koku, erkek kullanımına açık değil bence en azından benim için. Tatlı kokuları sevsemde Liradaki vanilya hoşuma gitmedi zaten uzun süreli koklamadım, sevmediğim için bıraktım kağıdı..

Xerjoff - Mefisto
Limon, bergamot, greyfurtlu açılışı, ferah temiz güzel bir koku, orta notalarda lavanta ve gül var ama narenciye yoğunlukta baştan sona .. Creed - silwer Mountain waterın ikizi gibi, yazlık ferah meyveli bir koku ama o kadar para verip şişeli alabileceğim bir koku değil..
Hocam Mefisto'yu ilk kokladığımda aynı sizin gibi düşünmüştüm,sonraki kullanımlarda hayran kaldım ve şişeli aldım,başta basit gibi gelen ama kullandıkça derinliği anlaşılan bi parfüm bence.
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,684
Zoologist Tyrannosaurus Rex: Açılışı başarılı ve güçlü bir deri ile yapmakta. Oldukça dumansı ve açılışında hafif oryantal havada. Açılışı oldukça performanslı ve sert. Net olarak indolik bir tütsü. İndolik beyaz çiçekler, gül ve tütsü- deri bileşimi. Kullanması kolay olmayan bir yırtıcı. Sonrasında çiçeksi yanı giderek artarken reçine de giderek belirginleşmekte.

Reçinelerle iç içe geçmiş tütsünün bana her zaman ferah gelen yapısı (bazen damla sakızını da anımsatıyor bana) ile dumansı yapınının hafifçe hissedildiği bir yapıda ilerliyor. Açılışın ilk 5 dakikasını saymazsam genel olarak bana hitap eden kullanışlı bir parfüm ancak iki gün üst üste denememe rağmen çevreden özellikle de yabancılardan sert tepkiler aldım. Genel beğenisi gelişmemiş bir burun için çok düşük. Dip notalarda reçine ve odunsu notalar ile oldukça başarılı ve sakin bir şekilde sonlanıyor.

Deri olarak başarılı bir deri hissiyatı var ancak parfümör Antonio Gardoni’nin daha önce tasarlamış olduğu Bogue – MAAI ve AEON – 001 parfümlerinden izler taşıyor. Benim bu parfümlerden en beğendiğim AEON – 001 oldu. T-Rex’in farklı bir işten ziyade saydığım parfümlerden ortak izler taşıyan deri, tütsü, çiçeksi ve odunsu notaların bileşimi olarak yaklaşılabilir. 6,5/10
 
Son düzenleme:

ruhi_

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
7 Haz 2017
Mesajlar
1,389
Zoologist Tyrannosaurus Rex: Açılışı başarılı ve güçlü bir deri ile yapmakta. Oldukça dumansı ve açılışında hafif oryantal havada. Ben bu derinin yanında net şekilde gül, ylang ylang ve yeşil notalar hissettim. Odunsu bir hissiyatı da var kokunun. Belki nutmeg yüzündendir. Açılışı oldukça performanslı ve sert. Kullanması kolay olmayan bir yırtıcı. Sonrasında çiçeksi yanı giderek artarken reçine de giderek belirginleşmekte champaca oldukça belirgin. Reçinenin bana her zaman ferah gelen yapısı (bazen damla sakızını da anımsatıyor bana) ile dumansı yapınının hafifçe hissedildiği bir yapıda ilerliyor. Hayvansallığı pek hissedemedim. Dumansı hissi anladığım kadarıyla biraz olibanum(günnük) vermekte. Açılışın ilk 5 dakikasını saymazsam genel olarak bana hitap eden kullanışlı bir parfüm ancak iki gün üst üste denememe rağmen çevreden özellikle de yabancılardan sert tepkiler aldım. Genel beğenisi gelişmemiş bir burun için çok düşük. Dip notalarda reçine ve odunsu notalar ile oldukça başarılı ve sakin bir şekilde sonlanıyor.

Deri olarak başarılı bir deri hissiyatı var ancak parfümör Antonio Gardoni’nin daha önce tasarlamış olduğu Bogue – MAAI ve AEON – 001 parfümlerinden izler taşıyor. Benim bu parfümlerden en beğendiğim AEON – 001 oldu. T-Rex’in farklı bir işten ziyade saydığım parfümlerden ortak izler taşıyan deri, tütsü, çiçeksi ve odunsu notaların bileşimi olarak yaklaşılabilir. 6,5/10
Eline saglik Kursat Hocam, senin yorumlari okuyup google ladigim bir parfum daha oldu :)
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,684
Penhaligon's - The Uncompromising Sohan: Notalara bakınca yine klasik ver gül-oud parfümü diye düşünebileceğiniz parfümlerden. Ancak bu öyle değil.Açılışı çok başarılı bir gül ile gerçekleşiyor. Bu gül biraz tatlı bir hissiyata sahip meyvemsi bir yapıda. Kullanılan öd “laotian” olarak belirtilmiş. Bu öd’ün temel karakteristik özelliği oldukça karanlık dumansı ve hayvansal oluşu ancak bu parfümde maalesef bu nota yok. Safran ve hafif öd akoru ile ortaya öd hissiyatı yaratılmaya çalışılsa bile “yer mi bu millet” bunu ey Penhaligon’s (!). Notalar oldukça başarılı gül notası safran ve laden reçinesi ile desteklenmiş başarılı bir parfüm. İlerledikçe gülde bulunan tatlılığın azaldığı ve kremsi yapısı ile devam edip tenden ayrılıyor. 7/10
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,391
6ca69b07a65cc67d6fc4d69805f333a1.jpg


Gianfranco Ferre Lui-Him

Parfüm 2004 yılında piyasaya sürülmüştür. Parfümün burnu Jean-Charles Niel dır.
Parfümümüze geçersek ilk bakışta şişe tasarımını çok beğendiğimi söylemek isterim. Bu güne kadar sahip olduğum Ferre lerden anladığım kadarıyla kokuların kalitesi ve güzelliği kadar şişe tasarımınada çok fazla özen gösterilmiş.
Başlangıçta hafif odunsu tütsü ile freş bir birlerim bizi karşılıyor. Bu freşlik yeni tür yaz kokularına asla benzemiyor. Gerçekten özgün bir hali var. Bu özgünlükte aldehitlerin etkisinin yüksek olduğunu düşünüyorum. İlerleyen süreçte tütsü hissinin azalıp hafiften küçük hindistan cevizinin hakim oluşunu zevkle hissediyorum. Orta notalara geldiğimizde kaliteli silhat ve sedir ile yine bize odunsu hisleri yaşatmak istiyor parfüm. Drydown a geçtikce parfüm daha rahatlıyor ve freş havayı daha hissettiriyor insana. Bunda net bi şekilde algıladığım kaliteli bergamotun rolü çok büyük.
Parfüm sonlarda drydowndaki freş his ile bizimle vedalaşıyor.
Genel olarak parfümü günümüz yazlık parfümlerine göre çok kaliteli, değişken ve özgün bulduğumu söylemeliyim. Öyle ki bir ben odunsu baharatlıyım, bir hayır hiç değiş bildiğin ferah, ozonij bir parfümün diyor:)
Performans noktasında sınıfı geçsede yazlık kategoride bir parfüm olması gereği daha yukarılara çıkamıyor.

Kalıcılık : 5-6 saat
Yayılım : 2-3 saat
Genel Puanım : 7/10

Cüneyt Akçetin




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,684
Soivohle – Underworld: Parfümü tenime uyguladığım an oldukça yeşil ve nemli bir vetiver ile başlıyor. Bu yeşil hissiyatın hemen yanına birinci sınıf bir kakao ekleniyor. Kısa süren bu ıslak vetiverli açılış sonrasında kahvenin belirginleşmeye başlaması ile dumansı bir hissiyata bürünüyor. Kokuya derinlik katması amacıyla hafif ve sert bir deri de gerilerden kendini hissettiriyor. Oldukça kaliteli bir karanfil notası ve tarçın da hissetmekteyim. Karanfil notasının karanlık tarafı hafif balzamik bir halde reçinelerle adeta dans ediyor. Tarçın ise kokuya biraz sıcaklık katmış. Açılışı üst düzey kaliteli notaların müthiş bir uyumu ile başlıyor.

Orta notalarda balzamikliğin artıp tarçın ve karanfilin geriye çekildiği deri hissiyatının da azalıp yerine kadifemsi çiçeksi notalar ve özellikle gülün hissedildiği kahve ile karışık dumansı bir vetiver hissediliyor. Açılış sonrasında kakao çok hafif hissedilmekte. Tatlılık da bu noktada azalmış oluyor. Dip notalar da yine aynı şekilde vetiver ve balzamik bir havada uzun bir müddet tende duruyor.

Koku harman olarak çok başarılı. İçerik doğal notalardan oluşmakta. Kalıcılık tende bir günü rahat çıkarıyor. Giyside daha dumansı bir hissiyatla daha uzun süre kalıcı. Özgün ve oldukça başarılı. 10/10
 

Ozfragrance

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
26 Nis 2018
Mesajlar
1,008
D&G The One Grey:Sık ve unut parfumlerinden Dolce gabannanin acilisi bol citruslu orta ve sonlari the one ile cok benzer.Kalicilik ve yayilim the one gibi tene yakin.Degisik bir sey yok.Pazarlama,ambalaj vs hep ayni taktikler.

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Meursault

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
21 Haz 2016
Mesajlar
1,725
Jeroboam Ambra: Patchuli ve tütsü ile hafif kirletilmiş, orta tatlılıkta bir vanilya kokusu. Uniseks kullanım için uygun. Vanilya fazla genelde fazla tatlı kullanıldığı için pek beğenmiyorum ama bu parfümde tatlılık dozu iyi. Extrait konsantrasyonda. Kalıcılık 8, farkedilirlik 7.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Debussy

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
1,115
Jean Paul Guerlain M.E.C - My Exclusive Collection deneme kartları.

Maalesef kart oldukları için ve bekleyen kartları uzun bir süre deneyemediğimden ötürü zayıfladığı için yorum yapmayı doğru bulmuyorum ama edindiğim küçük izlenimler kokuların başarılı olduğu yönünde. Keşke sample seçeneği olsaydı.
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,684
Sammarco – Vitrum: Açılışını bergamotun acımsı ferahlığı ve nemli yeşil hissiyata sahip bir vetiver ile gerçekleştiriyor. Bu açılış yaklaşık bir dakika sürmekte. O bir dakikalık sürede oldukça kaliteli bir vetivere şahit oldum. Vetiver doğal ya da çok iyi kalitede sentetik. Bana doğal geldi. Sonrasında karabiber kokusunun oldukça baskın olduğu dumansı bir parfüm hissediliyor. Gerilerden derinlik kazandırmada başarılı ve eski kafa tozlu bir meşeyosunu hissiyatı da var. Koku ilerleyen dönemde ara ara vetiveri hissettirmekte. Tütsü oldukça karanlık bir yapıda ve vetiverin dışarı çıkmasını kendini göstermesini bazı anlarda bastırmakta. Açılışındaki nemli yeşil vetiverin kaybolup tütsü ile birlikte kupkuru bir hal alması ve böyle bir değişikliği gösterebilmesi parfüm için benim gözümde olumlu. İşin ilginç yanı dikkatlice kokladığımda bu parfümdeki vetiverin bir an tütsü ile birleşip kuru acımsı bir hal alırken bazı anlarda tütsüyü geçip nemli bir hal alması. Vetiver severler açısından farklı vetiverlerin bir araya gelmiş ve yorumlanmış hali. Bana keyif veren bir koku oldu ancak performansı 1 saat sürdü sonrasında vetiver yerine çok hafif bir tütsü tenime yerleşti ancak burnumu tenime dayasam dahi kokuyu zor aldım. Performansı oldukça vasat. Vetiver kullanımı ile öne çıkan ancak tütsü ile biraz bu keyfin önüne geçen tütsünün sentetik olduğunu düşündüğüm ve bana baş ağrısına neden olan kimyasal nedeniyle baş ağrılı bir koku oldu bende. Genel kompozisyon için puanım 6,5/10 (sadece vetiver dikkate alınırsa 8/10)
 

kosovic

Eau de Toilette
Katılım
18 Kas 2017
Mesajlar
146
Frederic Malle Monsieur. Rom'un tatlılığı, Portakal'ın mayhoşluğu, Paçuli nin odunsuluğu. Sıkar sıkmaz bu üçlü arasında gidip geliyor. Mükemmel bir parfüm şişeli listesine ekledim. Azıcık Kemi Hayat havası alır gibiyim. Sanırım paçuli ve tütsüden kaynaklanıyor.
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,391
0cae266fb4c88b76842c6cafd19d86a8.jpg


Jean Patou Voyageur Vintage (Ship Collector Edition)

1995 yılında piyasaya çıkan parfümün burnu Jean Kerleo dur.

Parfümümüz eski dönemin kasıp kavuran Patou parfümlerinin son örneklerinden. Başlangıçta meşe yosunu, lavanta, portakal ve greyfurt karışımı kokuyu biraz garipsememe neden oldu. Ancak daha sonra devreye giren sedir ve adaçayı sayesinde parfüm sanki derin bir nefes aldı ve rahatlamaya başladı :) Sonrasında aldığım keyifi anlatamam. Bu kadar az nota ile farklı bir tarz marine temalı fresh bir koku çıkması heyecan verici. Sanırım bu kadar az ve basit notaların bu birleşimi oluşturmasının en büyük nedeni tüm materyalin doğal ve kaliteli olması. Zaten araştırmalarımda 70 li ve 90 lı yıllarda Patou nun başını çektiği bazı parfüm evlerinin aralarında en kaliteli malzemeyi kullanma ile ilgili büyük bir çekişme varmış. Bunun sonucundada o yıllarda çıkan çok başarılı işlerin olması şaşırılmayacak bir durum.
Parfüme dönersem kaliteli notların verdiği seyr-i alem ile beraber keyif devam ederken orta ve drydown aşamalarında hafiften sandal ağacınında devreye girmesi hiç bırakma beni dedirtiyor.
Genel olarak bahsettiğim yıllarda çıkan tüm Patou işlerinin denemesi gerektiğini düşünüyorum.

Kalıcılık : 7-8 saat
Yaylım : 3-4 saat
Genel Puanım : 8/10

Cüneyt Akçetin





Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,684
OUD DENEMELERİ PART .1

Oudfactory, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan bir ud yağı üreticisi firmasıdır. Oldukça iyi ve başarılı ud yağları üretmekte ve bunları satmakta. Doğada doğal yolla yetişen "wild" sıfatlı udları olmakla birlikte kendi yetiştirdikleri çiftlik udları da bulunmaktadır. Ud yağları açısından Türk Lirası'nın biraz değersiz olması sebebiyle 3 ml yağların en ucuzu 350 - 450 ₺ arasından başlayıp 2000 ₺'ye kadar uzanmakta. Benim tavsiyem denemeniz yönünde kesinlikle pişman olmayacağınız ud yağları üretmekteler.

Bu kadar açıklama sonrasında bu markadan @Serhat Çınar Enes abinin almış olduğu yağları hediye etmesi ile deneyip dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Umarım faydalı bir dosya olur ve ud yağı sevenlere bir katkısı dokunur.

Not:
Ud yağları alkol ile karışık olmadıkları için kıvamları koyu ve sprayer ile sıkılması mümkün olmadığı için tenime sürerek denedim.


TRAT OUD OIL:
İlk ud yağımız Tayland kökenli trat udu. Markanın en ucuz yağı. 3 ml’i 250 AED yani 385 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

Yağın kokusuna ilişkin analizim hafif hayvansal, canlı, çiçeksi ve tatlı. Tenimde ilk sürdüğüm an 10 yıllık Kamboçya udunda da hissettiğim ağır bir kuruluk ve karanlık gizemli yapıda kokusunu hissetmeye başladım. Açılışında bu kuru odunsu yapı hafif hayvansal şekilde -eşimin tabiriyle köyde inek ağılı gibi koktuğu- açılışını yapıyor. Sonrasında bu muhteşem yağ çiçeksi bir hissiyata bürünüp hayvansallığı geriye doğru itmeye ve meyvemsi yönü ile tatlılaşmaya başlıyor. Aslında bu bir mucize. Çünkü saf yağ olan bu koku zaman geçtikçe değişiklik gösteriyor. Koku uzun bir ara geçtikten sonra oldukça azalmış earthy topraksı metalik bir his ve hafif hayvansallık ile tenden uzaklaşıyor.

Yağ karakteri; Çiçeksi, tatlı, hafif hayvansal, hafif odunsu. 9/10


SEUFI OUD OIL:
İkinci denediğim ud yağı Hindistan’ın Assam bölgesinden oldu. Seufi kelimesinin anlamı “yüksek kalite” anlamına gelmekte. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

İlk sıktığım andan itibaren oldukça sert bir ud ile karşılaştım. Karnıma yumruk yemişim de nefessiz kalmışım kadar sert bir hayvansallık bulunduruyor. Herkesin koklayamayacağı kadar sert ve hayvansal hissiyatta. Bana bile fazla sert geldi. Ufacık minnacık bir damla yağ çalışma odamı kapladı ve oldukça sert tepkiler aldım. Sonlara varıncaya kadar sabit bir şekilde güçlü şekilde ilerlerken sonlara doğru Tiziana Terenzi Ursa’dan görebileceğimiz ud ve paçuli karışımı kremsi bir yapıya bürünüyor. Yağın sonlara doğru olan halini beğendim.

Koku karakteri; Oldukça hayvansal, tekdüze, karanlık, sert, dip notalarda odunsu ve kremsi yapıda. 7/10


UNIQUE PRACHIN OUD OIL:
Üçüncü denediğim ud yağı yine Tayland’a ait. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

Yağın tenimde ilk temas ettiği an açılması biraz uzun sürdü. Sonrasında hafif alkolleşmeye başlamış meyvemsi bir hissiyata sahip oldu. Derinlerden gelen meyvemsi his canlı ve kaliteli. Ferah bir yapısı var. Oldukça kullanılabilir bir yapıda. Meyvemsi hafif tatlı yapısı ile benim oldukça beğenimi karşıladı. Sonlara doğru yağ hafif ve çok kaliteli bir kayısı kokusunu andırır şekilde tenimden ayrıldı. Tek kelimeyle harika bir kokuydu.

Koku karakteri; Hafif hayvansal, meyvemsi, hafif ekşi, sonlara doğru hafif tatlı kayısı kokusunu andıracak yapıda. 10/10

CAMBODIAN OUD OIL:
Dördüncü denediğim ud yağı, Kamboçya’nın Koh Kong bölgesine ait bir yağ. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

Yağ ilk anda oldukça kapalı kasvetli karanlık bir açılış ile başlamakta. Biraz da hafif tatlı bir hissiyata sahip. Dumansı bir yapıda ve kakaoyu da andırır bir hissiyata sahip. Yağ açıldıkça tatlı yapı daha da belirginleşiyor ve odunsu hissiyat artıyor. Çiçeksi bir şekilde ilerliyor.

Koku karakteri; Hafif hayvansal, meyvemsi, tatlı ve çiçeksi sonlara doğru paçuli kıvamında topraksı. 10/10

LAOSIAN OUD OIL:
Beşinci denediğim oud yağı, Hindistan’a ait bir yağ. 3 ml’i 400 AED yani 600 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

Yağımız tenime sürdüğüm andan itibaren hafif tatlı ve çiçeksi bir şekilde gerçekleşiyor. Bu tatlı – çiçeksi yapısına eklenen hafif hayvansal peynirimsi hissiyat da oud’a ekleniyor. Koku uzaktan böyleyken burnumu tenime dayadığımda oldukça hayvansal – odunsu bir yapısı olduğunu seziyorum. Uzaktan oldukça keyif vericiyken yakından oldukça sert ve sarsıcı. İlerledikçe ve yağ tenimle uyum sağladıkça kokudaki hayvansallık kaybolmaya odunsu, sandal ağacı kıvamında bir yapıda oldukça keyif verici derin, hafif tatlı çiçeksi, odunsu yapısı ile parfüm tarzı bir yapıya bürünüyor. Bu kadar keyif alacağımı tahmin etmediğim bir oud oldu benim için. Sabah tenimde daha odunsu ve tatlı kremsi bir yapıya bürünen bir koku şekliyle baş döndürücü oldu.

Koku karakteri; Açılışı hafif tatlı - çiçeksi ve hayvansal, meyvemsi ve odunsu yönleri ağır basıyor. 10/10
 

UMUT KORKUT

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
2,396
OUD DENEMELERİ PART .1

Oudfactory, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan bir ud yağı üreticisi firmasıdır. Oldukça iyi ve başarılı ud yağları üretmekte ve bunları satmakta. Doğada doğal yolla yetişen "wild" sıfatlı udları olmakla birlikte kendi yetiştirdikleri çiftlik udları da bulunmaktadır. Ud yağları açısından Türk Lirası'nın biraz değersiz olması sebebiyle 3 ml yağların en ucuzu 350 - 450 ₺ arasından başlayıp 2000 ₺'ye kadar uzanmakta. Benim tavsiyem denemeniz yönünde kesinlikle pişman olmayacağınız ud yağları üretmekteler.

Bu kadar açıklama sonrasında bu markadan @Serhat Çınar Enes abinin almış olduğu yağları hediye etmesi ile deneyip dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Umarım faydalı bir dosya olur ve ud yağı sevenlere bir katkısı dokunur.

Not:
Ud yağları alkol ile karışık olmadıkları için kıvamları koyu ve sprayer ile sıkılması mümkün olmadığı için tenime sürerek denedim.


TRAT OUD OIL:
İlk ud yağımız Tayland kökenli trat udu. Markanın en ucuz yağı. 3 ml’i 250 AED yani 385 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

Yağın kokusuna ilişkin analizim hafif hayvansal, canlı, çiçeksi ve tatlı. Tenimde ilk sürdüğüm an 10 yıllık Kamboçya udunda da hissettiğim ağır bir kuruluk ve karanlık gizemli yapıda kokusunu hissetmeye başladım. Açılışında bu kuru odunsu yapı hafif hayvansal şekilde -eşimin tabiriyle köyde inek ağılı gibi koktuğu- açılışını yapıyor. Sonrasında bu muhteşem yağ çiçeksi bir hissiyata bürünüp hayvansallığı geriye doğru itmeye ve meyvemsi yönü ile tatlılaşmaya başlıyor. Aslında bu bir mucize. Çünkü saf yağ olan bu koku zaman geçtikçe değişiklik gösteriyor. Koku uzun bir ara geçtikten sonra oldukça azalmış earthy topraksı metalik bir his ve hafif hayvansallık ile tenden uzaklaşıyor.

Yağ karakteri; Çiçeksi, tatlı, hafif hayvansal, hafif odunsu. 9/10


SEUFI OUD OIL:
İkinci denediğim ud yağı Hindistan’ın Assam bölgesinden oldu. Seufi kelimesinin anlamı “yüksek kalite” anlamına gelmekte. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

İlk sıktığım andan itibaren oldukça sert bir ud ile karşılaştım. Karnıma yumruk yemişim de nefessiz kalmışım kadar sert bir hayvansallık bulunduruyor. Herkesin koklayamayacağı kadar sert ve hayvansal hissiyatta. Bana bile fazla sert geldi. Ufacık minnacık bir damla yağ çalışma odamı kapladı ve oldukça sert tepkiler aldım. Sonlara varıncaya kadar sabit bir şekilde güçlü şekilde ilerlerken sonlara doğru Tiziana Terenzi Ursa’dan görebileceğimiz ud ve paçuli karışımı kremsi bir yapıya bürünüyor. Yağın sonlara doğru olan halini beğendim.

Koku karakteri; Oldukça hayvansal, tekdüze, karanlık, sert, dip notalarda odunsu ve kremsi yapıda. 7/10


UNIQUE PRACHIN OUD OIL:
Üçüncü denediğim ud yağı yine Tayland’a ait. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

Yağın tenimde ilk temas ettiği an açılması biraz uzun sürdü. Sonrasında hafif alkolleşmeye başlamış meyvemsi bir hissiyata sahip oldu. Derinlerden gelen meyvemsi his canlı ve kaliteli. Ferah bir yapısı var. Oldukça kullanılabilir bir yapıda. Meyvemsi hafif tatlı yapısı ile benim oldukça beğenimi karşıladı. Sonlara doğru yağ hafif ve çok kaliteli bir kayısı kokusunu andırır şekilde tenimden ayrıldı. Tek kelimeyle harika bir kokuydu.

Koku karakteri; Hafif hayvansal, meyvemsi, hafif ekşi, sonlara doğru hafif tatlı kayısı kokusunu andıracak yapıda. 10/10

CAMBODIAN OUD OIL:
Dördüncü denediğim ud yağı, Kamboçya’nın Koh Kong bölgesine ait bir yağ. 3 ml’i 350 AED yani 540 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

Yağ ilk anda oldukça kapalı kasvetli karanlık bir açılış ile başlamakta. Biraz da hafif tatlı bir hissiyata sahip. Dumansı bir yapıda ve kakaoyu da andırır bir hissiyata sahip. Yağ açıldıkça tatlı yapı daha da belirginleşiyor ve odunsu hissiyat artıyor. Çiçeksi bir şekilde ilerliyor.

Koku karakteri; Hafif hayvansal, meyvemsi, tatlı ve çiçeksi sonlara doğru paçuli kıvamında topraksı. 10/10

LAOSIAN OUD OIL:
Beşinci denediğim oud yağı, Hindistan’a ait bir yağ. 3 ml’i 400 AED yani 600 ₺ (kur 1 AED = 1,54 ₺) değerinde.

Yağımız tenime sürdüğüm andan itibaren hafif tatlı ve çiçeksi bir şekilde gerçekleşiyor. Bu tatlı – çiçeksi yapısına eklenen hafif hayvansal peynirimsi hissiyat da oud’a ekleniyor. Koku uzaktan böyleyken burnumu tenime dayadığımda oldukça hayvansal – odunsu bir yapısı olduğunu seziyorum. Uzaktan oldukça keyif vericiyken yakından oldukça sert ve sarsıcı. İlerledikçe ve yağ tenimle uyum sağladıkça kokudaki hayvansallık kaybolmaya odunsu, sandal ağacı kıvamında bir yapıda oldukça keyif verici derin, hafif tatlı çiçeksi, odunsu yapısı ile parfüm tarzı bir yapıya bürünüyor. Bu kadar keyif alacağımı tahmin etmediğim bir oud oldu benim için. Sabah tenimde daha odunsu ve tatlı kremsi bir yapıya bürünen bir koku şekliyle baş döndürücü oldu.

Koku karakteri; Açılışı hafif tatlı - çiçeksi ve hayvansal, meyvemsi ve odunsu yönleri ağır basıyor. 10/10
Kalemine sağlık çok güzel yorumlamışsın kardeşimm
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,391
079a02d42e38c629b6b4664e4488517b.jpg


Yves Saint Laurent Pour Homme Haute Concentration Vintage

Parfümün ilk olarak 1983 yılında piyasaya sürülmüştür. 1971 yılında ilk çıkan versiyonun günümüzdeki parfümlerden aşına olduğumuz Intense versiyonu denilebilir.

Parfüme geçtiğimde ilk sıktığımda çok güzel ve ferah bir amalfi limonu ve biberiye ile taptaze, doğal hissettiren aromatik eski dönemlerin maskülen kokusu ile karşılaşıyoruz. Spreyin ise çok yumuşak ve kaliteli püskürtmesi kalite hissini arttırmada gerçekten etkili oluyor.
Süper başlangıçtan sonra orta notalarda odunsulaşan parfüme karafil ve silhat katılılıyor. Bu aşamada parfümde hafif buruk acımsı bir hal oluluyor bunu sevemedim. Ancak bu çok sürmeyip devamında küçük hindistan cevizi ve tonka fasülyesi işe hissettiğim acımsılık ortadan kalkıp çok keyifli bir aromatik-odunsu parfüm haline geliyor.
Drydown ve kapanışta çok hareketlenmeye parfüm aromatik-odunsu olarak bize veda ediyor.
Genellemede ufak bir nüans hariç çok keyif aldığım bir klasik olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Kalıcılık : 8-9 saat
Yayılım : 2-3 saat
Genel Puanım : 7,5/10

Cüneyt Akçetin




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,391
d4837c26e974098838d9eddd1f83cd20.jpg


Moschino Pour Homme Vintage

Parfüm 1990 yılında piyasaya sürülmüştür.

Parfüm için kendi ölçülerimde değerlendirdiğimde en iyi Moschino çalışması diyebilirim.
Parfümü ilk sıktığımızda hafif balzamik acımsı bir giriş yapıyor. Kısa süren bu girişten sonra çok kaliteli sert olmayan modern havada deri ve gerçek meşe yosunu ile merhabalaşıyoruz. Meşe yosunu kalitesi beğendiğimi söyleyebilirim.
Modern olsada baskın bir rol oynayan deriye karanfil ve kaliteli lavanta ile hafif kömür ile başlardaki baskın havanın maskülen havaya sokularak desteklendiğini söyleyebilirim. Ayrıca kullanılan lavanta çok kaliteli ve doğal böyle olan lavanta notası bence hangi erkek parfümüne girse bi kademe atlatıyor.
Başlangıçtaki etkileyici girişten sonra orta notalarda deri biraz naifleşiyor. Meşe yosunu rolünü hiç kaybetmiyor. Bu aşamada alttan almaya başladığım gül ve sedir çok başarılı. Parfümün yönünü tamamen değiştiriyor diyebilirim.
Drydown a geçtiğimizde meşe yosunu hafifleşirken gül daha belirginleşiyor.
Kapanışta daha sakin tatlımsı çiçeksi bir veda yapan parfümde bunu hindistan cevizi, tonka fasülyesinin ve yasemin birlikteliği önemli rol oynuyor.
Deri içerikli parfümler noktasında sıralamaya dahil edilebilecek bir parfüm olduğunu düşünüyorum.

Kalıcılık : 9-10 saat
Yayılım : 3-4 saat
Genel Puanım : 8/10

Cüneyt Akçetin



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Üst