En üstte bir gözü kör kedi var. Kedilerin iki gözü kör olsa da evde, kapalı bahçede rahatlıkla bakılabiliyormuş. Size bağlanacaktır.. Böyle kedi görür ve kedi besleyeceksiniz de bir şans verseniz daha güzel olur..
Aşağıdaki sanırım kör alfabesi.. Allah onlarında bizim de yardımcımız olsun..
Konumuza dönecek olursak. Kör alış aslında hiç iyi bir olay değil parfümde. Herkesin algısı, zevki farklı olduğundan, etrafı dinleyip bu kör alış mayası her zaman tutmayabiliyor.. Ha kimi kişilerle daha isabetli alışlar olabiliyor..
Eğer yanlış alım yaparsanız, ucuz bile olsa paranız heba oluyor ki kimi parfümler biliyorsunuz çok pahalı oluyor. Dekant bulup, bekleyip önceden denemek en iyi çözüm, olay bence. Paranız varsa siz bilirsiniz tabiki..
Dekant hikayesi de ekledim başlığa :). Çok parfüm var ama belli başlıları yazayım. Gerçi çok baskı yapıyorum idare edin.. Değişik güzel parfümleri de yazarım ek olarak bundan sonra inşallah.. Devamlı yeni parfümler deniyoruz bakalım :)..
Bazen kör alış son çare olabiliyor. Mesela, Antonio Puig - Quorum for men ,
Jean Paul Gaultier-Gaultier 2 ,
Giorgio Beverly Hills - Giorgio for Men for men gibi parfümlerde dekant bulamadığımdan kör alış yapmıştım. Gerçi Gaultier2 yi alışveriş yaptığım yerlerden veya başka yerlerden test edebilirdim ama aldım işte.
Quorum ve Giorgio for Men 'den pişman değilim..
Dekantta Stéphane Humbert Lucas 777 - Black Gemstone for women and men bayan ve erkek , parfümü bir mucize çıkmıştı koku güzelliği ve kalitesi olarak..
Agarwoud James Heeley for women and men kokusu da güzel çıkan parfümlerden. Yoğun koyu bir parfüm.. Tek fıs teninize bu parfümü uzun süre sordurabilir.. Tam testini yapayım öyle editlerim, düzenlerim inşallah..
Hayal kırıklığı yaşadığım dekantlar oluyor. Mesela Mancera maceram şimdilik iyi gitmiyor. İyi parfümü de vardır belki Mancera'nın o ayrı.. Burada sonlandırayım MAncera'yı, sonra editleyebilirim, düzenleyebilirim mesajı..
MONTALE - Black Aoud Büyük hayal kırıklığı yaşadığım parfümlerden oldu.. Montale - Black Aoud for men
MONTALE çok ilginç parfümler üretiyor.. Black Aoud 'un hak etmesede, ününden dolayı, etkili parfüm yaparlarsa iyi satış yapacaklarını öğrenmişler, bu yüzden sanırım..
MONTALE - Black Aoud 'un daha doğalı veya çok doğalı TOM FORD - NOIR de NOIR.. Noir de noir 'i ilk başta sevmemiştim ama sonra çok sevdim.. Tom Ford-Noir de Noir
( Tom Ford-Noir de Noir )
Bond No 9 - New York Amber iyi ki dekantını almışım. Zaten o fiyatlara almazdım galiba parfümü. Dekant almam her zaman olduğu gibi akıldaki soru işaretlerine cevap olduğu gibi kesemizide koruyor :D genelde :)..
Neyse şimdilik ara vereyim.. Buğün çok mesaj yayınladım maşallah forumumuzda da.. Yoruldum, zaten yorgundum..
Okuyun, okuyun, ben yazmaya üşenmedim, sizde okumaya üşenmeyin lütfen:D.. Umarım güzel yazmışımdır, hatalar affola :)..
Son düzenleme: