PARFÜM NASIL KULLANILIR?

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,997
Ben bana göre ''Nasıl Parfüm Kullanılır?'' konulu yazımı maddeleyerek yazacağım.
1. Öncelikle ortama,mevsime,yaşa göre parfüm seçelim. Light Blue süper. Alın, sürünün.
2. Bana göre ikinci maddede temiz bir ten olmalı. Canlar, benim için parfüm banyo yaptıktan sonra kullanılmalı. Asla terli vücutta kullanılmamalı.
3. Parfüm tenden 15-20 cm. uzaktan sıkılmalı, kutu dik tutulmalı.
4. Eğer özel bir yere gidilecekse, parfüm havaya sıkılıp içinden geçilebilir.
 

almıla

Perfume Lover
Katılım
23 Tem 2016
Mesajlar
1,928
Ben asla tenime sıkmıyorum parfümü ne de olsa kimyasal içerik diye :) günlük de kıyafetlerimi değiştirdiğim için yeni yıkanmış giysilerime sıkıyorum bazen de hafif kokulardan ise başörtülerime de sıkıyorum.
Klimalı ortamda çalıştığım için yaz kış farketmez o gün ne sıkmak istiyorsam onu sıkıyorum sadece şantiye işimin olduğu günlerde yaza uygun parfümler seçiyorum hafif kalıcı olmayanları
 

A☆MEN

Perfume Lover
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
1,355
Guzel bir baslik,Turkiye'de maalesef parfumler konusunda turkce birinci elden kaynak bulmak oldukca zor



Bloglarda vs. Yorum yapan bloggerler tabi sagolsunlar guzel katkilari oluyor ama tabi onlarda yabanci forumlardan sitelerden faydalanarak parfum konusunda (notalar ozellikle) yorumlar yapabiliyorlar.

Turkiye'de begenerek takip ettigim kendini bu alanda yetistirmis Vedat OZAN bu konuda daha guvenilir bir kaynak gibi gozukuyor.



Konu ile ilgili bir videosu var,konuya da katkisi olmasi bakimindan paylasayim..

4.maddeye para israfi demis ama..illa da dogru kabul etmek zorunda degiliz tabi..

 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,997
Çok beğendim videoyu. Gerçekten doğru: Parfüm kol boyu alanını geçmeyecek şekilde sıkılmalı. Koku bu alanı geçtiğinde başkasının alanına saldırmış oluyoruz.
 

Erkan Ağa

Founder Member
Satış Onaylı
Katılım
10 Mar 2015
Mesajlar
1,797
Cok karisik ve ozel bi konu olmadigini dusunuyorum parfum kullanma seklinin. Saca, tene(boyun,kol,bilek), kiyafete bolca uygularim.
 

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Allah ne verdiyse basıyorum yoksa bitmezler ...
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Eskiden kullandığım dalan sabunu yüzünden kepek doluydu saçım maalesef.. Saç derisini yaşlandırır çünkü her bölünme hücrede yaşlanmaya yol açar. Deri pullaştıkça alttan sanırım yeni deri oluşuyor ve maalesef yaşlanıyor..

Otacı Doğal bazlı ve diğerleri de doğal katkılı sabunu keşfettim vd işler iyiye gidiyor gibi saçlarda..


Saça parfüm uygulaması yaptığımda artık saç derisi bembeyaz kepek olmuyor maşallah.. Keşke şu parfümlere katkı maddesi koymasalar zararlı sentetik..

Tene ve saça parfüm uygulaması çok önemli diye düşünüyorum.. Daha önce de yazmıştım, parfüm vücut kimyası, teri ile size özel oluyor ve bu mükemmel bir şey..

Sprey olması güzel bir olay ama kimi zaman dökme de hoşuma gidiyor.. Dökme şişeyi elime döküp saçlarıma parfümlemek çok hoş da dökme şile ağzı, kolonya şişeleri gibi 2 ml civarı olacak bence..

Dökme şişe deliği büyükse ele döküş bile verimsiz olabilir.. Şişeden tam ele kavuşmaz parfüm sıvısı..

Birde giysi üzerine dökme parfümde alttaki fanliya ya parfüm akacağını, alabileceğini unutmayın.. Beyaz fanliya ise lekeler oluşabilecektir..

Hımm konu uzuyor ama tecrübelerimi yazıyorum, kiminin işine yarayacaktır hayırlısı ile inşallah :)..

Dökme şişeden bir kısmıno başka özel bir şişeye alarak bu dertten kurtulabilirsiniz.. Esans, doğal esans şişeleri içün de geçerli bu durum..

Spreyli şişeden ise ele fıs fıslatıp saça, yüze falan sürüm yapılabilir.. Şişeyi direkt saça fıslstmak zor olabiliyor..

Birde parfümü,kokuyu el üzerine falan sıkarsanız kokuya alışsanızda elinizi burnunuza getirip koklayabilirsiniz.. Gömlek kolu da olabilir..

Bir de yeni aldığınız parfümü evde tanıdıklarınız ile bir test edin. Kimi çok sılajlı çıkıyor falan ve etraf rahatsız olabiliyor..
 
Üst