Tazminat parası ödememek için, Zor koşturan, Zulüm yapan Vahşi Kapitalizm

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Yardımın-Bedeli vahşi kapitalizm üçüncü dünya ülkelerinden bile yardım ederken para isteyebilir.jpg
kapitalizm_madevelet 30 dakika ambulans veremiyor firma veriyor pizza.jpg

Yukarıda en üstte vahşi kapitalizmi yeren bir fotoğraf var. Aç bebeğe süt verirken bile kredi kartı isteyen zihniyet.

Altta ise 30 dakikada ambulans garanti veremeyen devlet ama 30 dakika da pizza gönderen şirketi örnek veriyor. Evet kapitalizmin iyi yanları var, bence sosyalizm ile beraber olmalı kapitalizm..

Kişi açken kominizm ister, tokken kapitalizm ister, diye bir laf vardı. Lafın tamamını netten bulamadım ama belki hepsi budur..

Devlet çok hastane açabilir ama profösör yapmak bile bir tekel oluşturuluyor gibi durumlar var, sağlık üzerinden bir rant var. Mason gibi kimi örgütler doktorlar üzerinde eğemen olmaya çalıştığını duymuştum. İnanılmaz bir pasta var ilaç sektöründe mesela.. Neyse değinip geçelim, ayrıntı isteyen özelden yazabilir..

Şimdi bu konuyu açma sebebine gelelim ve çok uzatmayacağım. Yakın tanıdığım bir dindar olduğu iddia edilen bir şirkette idi. 2000 tl altında maaş veriyorlardı. Sonra birden pek çok çalışana en az 100 km veya o civarda uzaklara tayinler oldu.

Kimi istifa etti. Kimi evli idi ve gitmek zorunda kaldı. Hani 4000-5000 tl maaş verirsinde tayin çıkartırsın. Bu kişinin kredi kartları, araç kredisi borçları olamaz mı?

Zaten maalesef çoğu genç anne-baba evinde oturuyor.. Evlilik zorlaştı. Bu kişi nasıl 100 km ötede geçimini sağlasın? Bu insaf mı?

Bir yanlış anlama olduğunu düşünelim ve umarım düzeltilir ama kötü niyet olduğunu düşünüyorum yani istifalara neden diye sorulmadı. İlgilinilmedi..

Bu arada yeni işe girenlere daha az maaş verecekler maalesef.

Bimer 'ede öneri yapabilirim bu konuda. Gerçi kiminiz ne sorunlar var, bunun için mi yazacaksın diyebilir..

İstifa etse de bence tazminatı veren bir sistem olmalı. Tayin sadece bir zorluk çeşidi.. Başka zorlamalar da olabiliyor.. Değinmeyeyim şimdi..

Niyetimiz bağcıyı dövmek, taşlamak değil, üzüm yemek :).. ;):cool::).. Çok üzücü bir durum gerçekten :oops:o_O:eek::oops::oops:, hayırlısı inşallah :)..
 
Son düzenleme:

malibulife

Extrait de Parfum
Katılım
14 Ara 2015
Mesajlar
507
Maalesef hocam kapital sistem çok acımasız, güçlüyü daha da güçlendiren, zayıfı da güçlülere hizmet etmeye mecbur bırakan bir kölelik sistemi... Artık bu düzeni değiştirmek mümkün değil, hele ki insanları önce hasta edip daha sonra tedavi için ilaç satan bir düzen haline gelmişken çok zor. Savaşlar olmasa silah tüccarları nasıl zengin olabilirki?Bu örnekler sistemin özeti tabikide. Bu kadar basit bir konu değil bu konu. Söyleyecek çok şey var fakat yapacak hiçbir şey yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Bu dediğim firma Ülker'in olan ve daha sonra yabancı şirket ile birleşen ŞOK market zinciri arkadaşlar, hocalar, beyler, bayanlar..

Yani kesin kötü demiyorum ki bunu yasal olarak söymemem lazım sanırım.. Buradaki düşünceler benim şahsi fikrim..

Önce 20 mi kaç olduğunu bilmediğim kişiyi işten çıkardılar ki öncesi de var.. Tanıdığım kişi ben çalışamam ve kredi kartı borçlarım var, araba borcum var kredi falan dedi. İStanbul yapıyor, bizim yapacağımız bir durum yook dendi.. Sonra bu duruma rağmen 40 kişi daha bu dalgaya dahil oldu, tayin çıktı sinsice bence.. Neden çünkü maaşler yükseliyor çalışma süresi arttıkça ve tazminatları var.. Bu kişiler istifsa ettiği için tazminat ödemeyecekler maalesef :mad::mad::mad::mad::eek::eek::eek::eek::mad::oops::oops::oops::oops::mad:o_Oo_Oo_Oo_Oo_O:mad:..

Düşünün bu şikayette çok kişi bulundu ve ne ilginçtir ki yeni elemanlar o aynı şehirden seçiliyor..

Yani Adana'da çalışan birini Osmaniye'ye , Hatay ilini gönderiyorlar ama yeni elemanları aynı ilden bulup aynı ilde çalıştırıyorlar çünkü zaten bu maaş ve kadro garantisi olmadan kimse çalışmaz..

Sanki 4000 ( 4 bin tl ) en az maaş veriyorlarmış gibi tayin çıkarıyorlar. Dedikleri yere giden kişinin ev kirası ödemesi lazım ve elektrik, su artık sayın masrafları ve mutfak masrafları.. Verdikleri para ise 2000-2100 Tl civarı o da Şok marketi içinde yani tek markette en üst mevki..

Evli olup mecbur çalışmak zorunda olanlar gitti ama çoğunluk ayrılmış.. Yazık değil mi sizce? Bence yazık.. Yazıklar olsun, Allah ıslah etsin dilerim..

Bu sadece Adana bölgesi için bildiklerimiz.. Haksızlık karşısında konuşan dilsiz şeytandır hadis i şerifi var.. Arkadaşlar bu durumu biliyorsanız sizde Bimer'e yazın.. Akp'den tanıdığınız varsa bu durumdan bahsedin.. Ha benim özel istek ve durumlarım vardı, onu da iletirlerse sevinirim.. EE bu devirde dayı olacak ki biz Allah'a sığındık.. Allah'ta sebepleri söylüyor, siz iyi niyetli arkadaşlar sebep olsun.. Bana özelden yazabilirsiniz, konuşabiliriz.. AKP'nin beni de kızdıran kararları oluyor ama ben ümitliyim Tayyip Erdoğan'dan, inşallah haklı çıkarım :D:cool::cool:;);):):):)..

Yazdığım haksızlığı anlıyorsunuz değil mi.. Ne kadar kötü bir olay.. Zaten üç beş kuruş alan insanlar, kişiler ve tazminatlarından oluyorlar ve işsiz kalıyorlar..

Be Şok çalışanları neden bu tayin zihniyeti. Üstelik çalışanlar ayrılırım diyor ve yeni elemanları tayin etmiyorsunuz genelde çok uzak yerlere belki hiç etmediniz ama bu eski elemanlara neden çoğuna tayin getirdiniz.. Ülker grubu dini ve insani vicdanı olduğuna inanıyorum, umarım kulaklarına gider ve bu işi, bu hatayı yapan müdürlerine gferekeni yaparlar eğer kendileri de bu işte yoklarsa..

Neyse bu kadar yeter şimdilik..
 

rizom

Eau de Cologne
Katılım
9 Mar 2017
Mesajlar
8
kapitalizm yeni insanlığın üst dinidir,geri kalan herşey sadece ona hizmet ettiği sürece varolabilir...
 
Üst