İnceleme Yves Saint Laurent - Tuxedo

azzura

Vintage Parfum
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
10,221
Aslında bu yazıyı 16 Ekim’de yazacaktım ancak doğru zaman bugünmüş. Onur Ünlü diyor ki; "Bazen olmuyor, hatta o kadar güzel olmuyor ki, ancak bu kadar güzel olmayabilirdi diyorsun." onca parfüm oluyor ama bir yerde gerçekten Yves Saint Laurent markasından bir şeyler olmayınca olmuyor.

Yetişkinlerin % 77 ' si, unutamadığı bir aşkın hatıralarıyla yaşar. Hani bazı kadınlar vardır. Huyu da suyu da güzeldir. Ayrıca kainat güzeli seçilmediyse, adaylığını koymadığındandır hani ve sizi sevmeyi seçmiştir. İşte bu parfüm bu kadar şansın bir araya gelmesiyle oluşan uçurumun dibini boylamadan önce manzaranın tadını çıkartmak gibi güzel. Hangi parfümden mi bahsediyorum? Tabi ki Yves Saint Laurent – Tuxedo.

2015 yılında çıkan parfüm 2024 yılının sonlarında şişe etiketi değişimiyle ve adına eklenen “sharp patchouli” ile günümüzde hala üretilmekte. Koku olarak oldukça güzel derin ve zengin çiçeksilik kadına kaçmadan müge ve paçuli ile güzel bir havaya bürünmüş. Bu kadar saf, sakin ve rahatsız etmeyen bir paçuli oldukça zor bulunur diyebilirim. Evet bazı yönleriyle maskulenlikten uzakta. 'Olurdu, olabilirdi, olmalıydı' nakaratını meczupça bir saplantıyla habire tekrarlatıyor.. Ancak yine de olduğu gibi kabul etmek gerek.

Koku açılışı ve kalp notalarıyla oldukça etkileyiciyken sonlara doğru o yaratıcı ve zengin derinliği kaybediyor. Güzel ve genel beğeniye hala oynuyor. Rahatsız etmiyor ancak bu biraz da bir zamanlar çok yakın olduğun birine tümüyle yabancılaşmak gibi bir hisse neden oluyor. Yine de bence duygusal bir görüşme için tercih edilecek en iyi date parfümleri listesinin en üstünü zorlayacak bir parfüm diyebilirim.

Gerçekten güzel parfümler hep hatırlanır. İşte bir gün sonlanacak bile olsa YSL Tuxedo bu derece güzel ve hep hatırlanacak derecede keyifli bir parfüm. Denemediyseniz kesinlikle denemenizi öneririm.

"Ah nasıl da lezzetli asalar birikiyor kirpiklerimde
Ve kooperatifler boyu gül koklayan beynelmilel Varakalar!

gidişini başka türlü açıklayamıyorum..."


böyle de güzel anlatıyor işte parfümü bu mısralar.


HOMUfQBZhS4RHWc.jpg
 
Son düzenleme:

prefrontalcortex

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
10 Ağu 2024
Mesajlar
1,539
Kürşat hocam yine kitap yazacakken son anda parfüm incelemesi yazmış. Elinize sağlık hocam çok çok başarılı bir yazı. Son dönemde en beğendiğim yazınız bu oldu.
 

roylemonia

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
20 Ara 2023
Mesajlar
753
tuxedo'dan ziyade yazı dikkatimi çekti. duygusal bir inceleme olmuş elinize sağlık. parfümü merak etmemek elde değil
 
Üst