cemremertdal
Eau de Toilette
- Katılım
- 20 Şub 2025
- Mesajlar
- 73
Hayırlı olsun ..herşey var bence stopÖncelikle merhaba, foruma yeni giriş yaptım :) 3.5-4 senelik bir koleksiyonumun sanırım daha fazla büyümesine izin vermeyeceğim son hali, belki biraz küçülmeye gider belki sadece olduğu gibi bırakırım. Önerilerinize açığım
Teşekkürler, ben de herhangi bir şey satmadığım takdirde böyle düşünüyorumHayırlı olsun ..herşey var bence stop
Eger satacaklariniz olursa, sanirim ben olsam Iris Poudre ve Coromandel alirdim, sayet iris ve paculi seviyorsanız ki Coromandel’deki paculi cok yerinde bence bas agrıtmayan nadir paculilerden bana gore.Öncelikle merhaba, foruma yeni giriş yaptım :) 3.5-4 senelik bir koleksiyonumun sanırım daha fazla büyümesine izin vermeyeceğim son hali, belki biraz küçülmeye gider belki sadece olduğu gibi bırakırım. Önerilerinize açığım
Ben bir tek EDP yi denedim Coromandelde. Hangisini bulursaniz deneyin bence EDT daha iyi diye duymustum ama artik uretimde mi emin degilim.Iris Poudre'yi birkaç sene önce denemiştim pek hatırlamıyorum fakat pudralı parfümleri beğeniyorum ve bir süredir arıyordum, bunu tekrar değerlendirmeye alabilirim. Coromandel'i ise hiç denemedim, sanırım iki versiyonu var, hangisini denememi tavsiye edersiniz?
Geç yanıtım için kusura bakmayın, ufak bir seyahate çıkmıştım ancak bugün fırsat bulabildim. Forumu yeni keşfettiğim için daha önce vintage şişeleri dolap tarzı uygulamalardan almaya cesaret edemedim fakat buradan temin etmenin güvenli olacağını düşünüyorum :) Onlar da zamanla eklenebilir, tavsiyen için teşekkürlerHocam bence de tamamdır. Bazı markalardan çok sayıda parfümünüz var. Belki onları elinizden çıkarıp yerine biraz daha sık kullanacağınız parfümleri ekleyebilirsiniz. Aralara 2-3 vintage ekleseniz de güzel olur :)
Aktif bir split de varken güzel bir şeyler denk getirilebilir.Geç yanıtım için kusura bakmayın, ufak bir seyahate çıkmıştım ancak bugün fırsat bulabildim. Forumu yeni keşfettiğim için daha önce vintage şişeleri dolap tarzı uygulamalardan almaya cesaret edemedim fakat buradan temin etmenin güvenli olacağını düşünüyorum :) Onlar da zamanla eklenebilir, tavsiyen için teşekkürler
2 şişe için talep girdim ve sanırım ilk mesaj atan benim. Pure Havane 2016 ve Beach Hut 2018. Pure Malt vardı ve hiçbir şekilde beğenmediğimden elden çıkarmıştım umarım Havane için durum aynı olmazAktif bir split de varken güzel bir şeyler denk getirilebilir.
Güzel koleksiyon..bu işin sonu yok.![]()
Kaliteli, ağır bir koleksiyon. Güzel günlerde kullanın![]()
Teşekkürler arkadaşlar :)Tam hayalimdeki koleksiyon.
Aslında yarı dönemli Bursa’da gibiyim fakat bir buluşma olursa neden olmasın :)Gerçekten çok güzel bir koleksiyon, güzel günlerde kullanın.
Eğer Bursa buluşması olursa mutlaka gelin üstad.
Yada biz buluşup size gelelim.![]()
Sanırım yaş ortalamalarını Ombra Nomade, Green Irısh Tweed, Fan Your Flamess, Alex II gibi kokular yükseltiyor :) Şaka bir yana yaş ile ilgili duruma pek dikkat etmedim şu ana kadar. Hatırladığım kadarıyla Green Irısh Tweed babamla yaşıt olmasına rağmen kullanmaktan çok keyif aldığım bir koku. Fakat benzer kokan çok koku olduğu kesinlikle doğru. Bazıları kasti bazıları tecrübesiz olduğum dönemde yaptığım hatalardı diyebilirim :) Örneğin Creed GIT varken Gentle Flu Silver'i kör alışla almak pek mantıklı denemez. Ya da Hacivat, Hacivat X, Aventus Absolu bir Arap klonu olması çok anlaşılabilir değil. Bazıları ise daha makul nedenlerden ötürü alındı, örneğin Layton 2017 batch diye hatırlıyorum ve şişe de baya bir azaldığı dönemde Layton Ex tercih etmiştim. Veya Hacivat X neredeyse bitti ve Hacivat'ı babama hediye edip rahat rahat Aventus Absolu kullanmayı tercih ettim :) E tabi kör alış hataları da vardı fakat büyük miktarını elden çıkarttım. Şimdilik elden çıkarttıkça satın alıyorum. Sonu yok bu işin. Bir de ''Koyu'' parfüm genellemesi doğru fakat fresh parfümlerle genel olarak çok aram yok ve Altair Rehab Layton hatta Lira gibi Kışlık Sonbaharlık kokuları da yazın dozajlamaya dikkate ederek kullanmayı çok seviyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim :)çoğunluğu çok koyu, dumanlı, odunsu ve kışlık bir koleksiyon gibi görünüyor bana. hemen hepsi de yüksek kaliteli ve maliyetli. aslında çok güzel bir koleksiyon kesinlikle ama hem orta yaş ve üzerine gider hem de çok benzer kokuları barındırmıyor mu?