Parfüm konuşulan, sosyal platformlarda dönen muhabbetlerinin, onu aldım, bunu kullandım, az kaldı çok yayıldı, şuna benzedi buna benzedi vs muhabbetlerinin kaynağının hatrı sayılır miktarı bu esans olayı temelli olmaya başladı dikkatten kaçmıyor. Adam fragranticaya bile girmiş yazmış, xxx parfümü %40 esansı ile yaptım orijinalinden harika oldu diye. Tabi bu kişilerin çoğu forum gibi ortamlarda esans muhabbetini açmıyor. Ne diyor? Bugün roja elysium kullandım bence abartılan bir parfüm JPG le beau male'e benziyor onun performansı daha iyiydi diyor :) benzer tabi güzel kardeşim esansı %5 kıssan mesela Davidoff Cool Water'a da benzeyebilir.Arkadaslar su anda inanilmaz bir esans furyasi var. Binlerce insan yok MG gulcicek aldim yok seluz aldim HER PARFUM hakkinda ahkam kesiyor. Siz bu duruma ne diyorsunuz?
Yanlış olmasın bende aynı yorımu blonda amber da görmüştüm çok garibime gitmiştiParfüm konuşulan, sosyal platformlarda dönen muhabbetlerinin, onu aldım, bunu kullandım, az kaldı çok yayıldı, şuna benzedi buna benzedi vs muhabbetlerinin kaynağının hatrı sayılır miktarı bu esans olayı temelli olmaya başladı dikkatten kaçmıyor. Adam fragranticaya bile girmiş yazmış, xxx parfümü %40 esansı ile yaptım orijinalinden harika oldu diye. Tabi bu kişilerin çoğu forum gibi ortamlarda esans muhabbetini açmıyor. Ne diyor? Bugün roja elysium kullandım bence abartılan bir parfüm JPG le beau male'e benziyor onun performansı daha iyiydi diyor :) benzer tabi güzel kardeşim esansı %5 kıssan mesela Davidoff Cool Water'a da benzeyebilir.
İlla ki denk gelir her yerdeler, twitter, instagram, youtube... Ülke ekonomisi tabiri caizse cacık olunca millet de alım gücünün düşmesine mukabil iyice kafayı yedi.Yanlış olmasın bende aynı yorımu blonda amber da görmüştüm çok garibime gitmişti
Parfüm konuşulan, sosyal platformlarda dönen muhabbetlerinin, onu aldım, bunu kullandım, az kaldı çok yayıldı, şuna benzedi buna benzedi vs muhabbetlerinin kaynağının hatrı sayılır miktarı bu esans olayı temelli olmaya başladı dikkatten kaçmıyor. Adam fragranticaya bile girmiş yazmış, xxx parfümü %40 esansı ile yaptım orijinalinden harika oldu diye. Tabi bu kişilerin çoğu forum gibi ortamlarda esans muhabbetini açmıyor. Ne diyor? Bugün roja elysium kullandım bence abartılan bir parfüm JPG le beau male'e benziyor onun performansı daha iyiydi diyor :) benzer tabi güzel kardeşim esansı %5 kıssan mesela Davidoff Cool Water'a da benzeyebilir.
Marketten mevye suyu konsantresi veya toz portakal/limonlu içecek alıp evde sulandırmaktan bir farkı yok. Esansı al, alkolle seyrelt bu kadar basit bir iş aslında ama bu arkadaşlar parfüm yaptıklarını sanıyorlar :) esans oranları ile kafalarına göre oynamalar, esansları karıştırmalar neler neler?Açık parfümleri sadece o parfüme ait esansı alıp üzerine bir şeyler ekleyip mi yapıyorlar gerçekten? Bu kadar basit ve erişilebilir bir şey olmasına şaşırdım. Bir şekilde kimyagerlerin notalara göre birleştirip benzer koku çıkartmaya çalıştığını düşünüyordum. Google'da esans diye aratınca her kokunun esansının satıldığını gördüm.
Bence çok güzel bir şey. Bunun sağlık boyutunda tabii ki riskler var ama korsan kitabın gerçek kitabın önünü açtığını aynı şekilde de korsan parfümlerin orijinal parfümün yolunu açacağını düşünüyorum. Ayrıca sadece etil alkol kattım yok, onun bir hesabı kitabı veya Ombre Leather gibi parfümlerde farklı bir yapılış mekanizması var. Gülçicek cidden iyi kalite esans üretiyor, adam da muadilcide bulamadığını kendi yapıyor. Siz bakmayın şu an insanların klasik parfümleri yaptığına, insanlar klon parfümde daha fazla farklı markalara merak salıyor fiyat olarak aşağı yukarı olduğu için. Bu furyanın -Arap klonlarının yansıması bence esans- da orijinal parfümü geliştireceğini düşünüyorum, Liquid Burn Althair'e çok benzerken insanlar neden yaklaşık 3-4 kat fazla para versin? Parfümler de farklı kalitelerde daha grift parfümler çıkarırlar. 5 nota koydum parfüm yaptım -bir parfüm için en az 5 ya da 8 nota gerekiyor herhalde- yerine daha kaliteli daha fazla nota koyarlar.Arkadaslar su anda inanilmaz bir esans furyasi var. Binlerce insan yok MG gulcicek aldim yok seluz aldim HER PARFUM hakkinda ahkam kesiyor. Siz bu duruma ne diyorsunuz?
Bu arada bu işte GC/MS sonuçlarını paylaşan sayfa da var. Adam parfümleri gönderiyor sana formulünü atıyor. Böyle yapılan parfümler Gülçiçek'in yaptığı tutmuyor ama. Gülçiçek'in fabrikasının arkasında kimyagerler var, uğraşıyorlar tutturalım diye veya kullanamadıkları için -Akigalawood telifliydi mesela 2-3 sene önceye kadar- ona benzer bir şey arıyorlar. Arkada ciddi emek var bence.Marketten mevye suyu konsantresi veya toz portakal/limonlu içecek alıp evde sulandırmaktan bir farkı yok. Esansı al, alkolle seyrelt bu kadar basit bir iş aslında ama bu arkadaşlar parfüm yaptıklarını sanıyorlar :) esans oranları ile kafalarına göre oynamalar, esansları karıştırmalar neler neler?
Hırsızlık için gösterilen bunca emek bence de takdire şayan :DBu arada bu işte GC/MS sonuçlarını paylaşan sayfa da var. Adam parfümleri gönderiyor sana formulünü atıyor. Böyle yapılan parfümler Gülçiçek'in yaptığı tutmuyor ama. Gülçiçek'in fabrikasının arkasında kimyagerler var, uğraşıyorlar tutturalım diye veya kullanamadıkları için -Akigalawood telifliydi mesela 2-3 sene önceye kadar- ona benzer bir şey arıyorlar. Arkada ciddi emek var bence.
İşin etik-ahlaki tarafı bir yana dursun, en mühim konu sağlık zaten. Bir şişe parfüme 10 bin tl mi verilir? Onun yerine 5 şişe muadil alırım ya da esansını alır yaparım, alma-yapma. Kullanmak zorunda mısın? Ekmek değil, su değil. Parfüm kullanmadı diye ölen kimse olduğunu sanmıyorum tarihi kayıtlarda.Akıllı insan işi değil, ne tenime sürerim ne ciğerime solurum, denetlenebilirliğin minimum olduğu, en çok domuz etinin adanada kebapçılarda yakalandığı, hergün sucuk diye at eşek eti kestikleri belirlenen onlarca ifşa haberi görülen memleketimizde hiç de akıllıca değil. Instagramda karşıma çıktıkça ibretle izliyorum, göz kararı 3-4 esansı karıştırıp Quentin Bisch tribine giren mi dersin, kendi formüllerim var diye Walter White tribine giren mi dersinAl iki parfüm kullan bir yıl yazlı kışlı, bu durum çakma rolex takıp metrobüse binmek kadar saçma.
3 sene önce bu hobiye yeni başladığım dönemler her yere saldırıyorum. YouTubeden videolar izliyorum falan. Karşıma kel gözlüklü bir tip çıktı. Muadil parfüm yapıyormuş. Ben de o zamanlar sanıyorum ki adam orijinalini alıp kokluyor, analiz ediyor kendisi ona göre birebir aynı olmasa bile yakın bir formul üretiyor. Neyse verdim bir şişe sipariş. Sıktığım ilk gün üst solunum yolları pert. 1 hafta 10 gün işe bile gidemedim hayatım darmaduman oldu.