Kahve Demlemek

DenizKSK

Eau de Parfum
Katılım
11 Ocak 2024
Mesajlar
175
@DenizKSK hocam sizin profil aynı kahve durumuyla diye tahmin ederek soruyorum hem burayı bi canlandırayim zp6 aldınız mı 😀
Her gün istisnasız kullanıyorum ☕☕
Ne zaman almıştım, 6 Şubat veya 7 Şubat tarihinde gelmişti alet.
Çıtır çıtır kesiyor ve çok saçma bir şekilde toz üretmiyor. 🤔
Elim artık o tank gibi Kinu'ya hiç gitmiyor, hoş espresso yaparsam tek yetkili Kinu, o ayrı bir konu.
Ama yabancıların 'clarity' dedikleri o berraklık hissi çok bariz alınıyor bu değirmende.
Sadece pour over - demleme (V60, Kalita, Deep27, Switch, clever) içenler için güzel değirmen ama çok doğrucu Davut bir değirmen, onu da ekleyeyim.
Şöyle bir forumlar arası yatay geçiş hakkımı da kullanayım 🤓

Üst taraf 3.0 değerinde, alt taraf 4.0 değerinde:

1740486285853.png


 
  • Beğen
Tepkiler: SRK

halil ibrahim

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
11 Şub 2021
Mesajlar
577
Hayırlı olsun :)
Ben de bi ara alsam mı diye cok araştırdım ama gövdeyi daha çok sevdiğimi farkedip almadım bir de sanırım hep üst düzey kaliteli kavrum kahvelerde kullanmak lazım
 

Gonca

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Nis 2017
Mesajlar
612
Merhaba,
Daha once yurtdisinda denediğim bir kahve çekirdeğine yakin bir çekirdek arayisina girmiş ve forumda da yazmistim. Su ana kadar aradigimi bulamamistim ki Ankara'da bir kafede tesadüfen ona yakin bir tat ve koku yakalayınca SPADA coffe'nin çekirdeklerini denemeye başladım. Cok basarili buldum ve meraklılarına denemeleri icin tavsiye etmek istedim. Selamlar.
 

themiard

Eau de Parfum
Katılım
15 Ara 2023
Mesajlar
349
Bende timemore c2 ile normal v60 makinesi var. Sezy kahve kullanıyorum genelde, benim için yeterli oluyor :) espresso sevmediğimden espresso için uygun c40 gibi makineleri almak saçma geldi.
 

emrekocakurt

Eau de Cologne
Katılım
13 Şub 2025
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar. Forumda bir kahve ekipmanı öneri konusu yazmıştım. Buradaki arkadaşlara da yardımı dokunabileceğini düşünerek alta iliştiriyorum. Kahve ile alakalı her sorunuzu yanıtlamaktan zevk duyarım. Fragrance başlığı da emrinize amadedir.🙂

 

halil ibrahim

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
11 Şub 2021
Mesajlar
577
elinize sağlık hocam
fellow aiden siparisi verdım bekliyorum bakalım sizde mevcut mu
Merhaba arkadaşlar. Forumda bir kahve ekipmanı öneri konusu yazmıştım. Buradaki arkadaşlara da yardımı dokunabileceğini düşünerek alta iliştiriyorum. Kahve ile alakalı her sorunuzu yanıtlamaktan zevk duyarım. Fragrance başlığı da emrinize amadedir.🙂

 

emrekocakurt

Eau de Cologne
Katılım
13 Şub 2025
Mesajlar
6
elinize sağlık hocam
fellow aiden siparisi verdım bekliyorum bakalım sizde mevcut mu
Hayır bende yok ama arkadaşım sahip. Daha önce filtre kahve makinesi kullandıysanız ben rakiplerine nazaran oldukça memnun edeceğine eminim. Sadece yazılımsal olarak problem yaşayabileceğinizi unutmayın, klasik Fellow problemidir. Umarım indirim ve vade farksız taksit fırsatlarını yakalayabilmişsinizdir. Öyle olmasa bile Sage SDC 400-450'nin de 20.000 bandına çıktığı şu günlerde 25.000TL yine değecektir.
 

ulasoz

Eau de Cologne
Katılım
21 Ara 2024
Mesajlar
32
Sıcakların yavaştan kendini hissetirmesiyle cold brew perileri yavaştan uçuşmaya başladı.
Genelde brezilya çekirdeklerini kalın öğütüp 1:10 oranıyla karıştırıp dolaba atıyorum. 1 gün sonra da süzüp buzla birlikte tüketiyorum. 2-3 günlük stok oluyor genelde 😄
Ya da bazı keyifli kahveleri japanese cold brew yöntemiyle tüketiyorum. Bu da daha ince öğütüm, bir miktar buz üzerine daha az su oranıyla v60 yöntemiyle olan diğer yol benim için.
 

RisingForce

Eau de Cologne
Katılım
11 Haz 2024
Mesajlar
26
İstediğiniz kadar taze çekim yapın, kahvenin kalitesi yavansa maalesef donuk/boğuk bir tat olur. Ayrıca kahve kaliteli olsa bile biraz iş hünere kalıyor. Kahve demleme süreci aslında ekstraksiyon dengesini sağlamaya dayanır. Suyun sıcaklığı, öğütme boyutu ve demleme süresi gibi faktörler, kahvenin içindeki çözünebilir bileşenlerin ne kadarının fincana geçtiğini belirler. İdeal bir demleme için su sıcaklığının genellikle 90-96°C civarı arasında olması gerek, çünkü çok düşük sıcaklık yetersiz ekstraksiyona, çok yüksek sıcaklık ise istenmeyen acılıklara yol açar. Ayrıca, kahve oranının su miktarına oranı (genellikle 1:15 ila 1:18 arasında ancak zevkler ve renklere göre değişebilir) da tat dengesini etkiler. Hangi demleme yöntemini seçerseniz seçin, en önemli nokta taze ve kaliteli çekirdekler kullanmaktır. Böylece kahvenin tüm aromatik potansiyelini ortaya çıkarabilirsiniz.
 
Üst