Deniz Sarıtop Yaşam Hikayesi Ve Edebi Kişiliği

diyarsur

Eau de Cologne
Katılım
30 May 2024
Mesajlar
2
20240331_225628.jpg

20230825_204421.jpg


Ozan Deniz Sarıtop, gerçek adıyla Deniz Sarıtop, Kürd Filozof, Şair ve Yazar'dır. 5 Mart 1982 tarihinde Türkiye’nin Diyarbakır iline bağlı Kulp (Pasur) ilçesi - Karabulak köyünde doğdu. Şiirleri felsefe bağlamında uyanış, bilinç tazeletme ve aydınlanmanın bir karışımını yansıtır. Deniz Sarıtop’un şiirleri sadece kelimelerin birikimini değil, ifade edilmek istenen düşüncenin bütünlüğünü temsil eder. Bir cümlede şöyle der: “Şiir sadece kelimelerin toplamı değil, ifade edilmek istenen düşüncenin arkasındaki tutarlılıktır.” Ayrıca, “Şiirim bütün dünyayı kapsar” ifadesini kullanır. Şiirleri sıkça “Bilim-Felsefe” teması etrafında döner ve bilimsel felsefi kavramları hikayelerine ustalıkla entegre eder. Doğru sonuçlara ulaşmayı amaçlayan eğitmenlere bilgelik aktaran bir üniversite rolünü etkili bir şekilde üstlenir. Erken dönem şiirleri Esmer, Kaldıraç, Doğu Edebiyatı, EkinSanat, DüşünBil, Havuz, Herşeye Karşın, Güney, Afrodisyas Sanat, Ay Dili, Hâr, Mahsusmahal, Ozan Ağacı ve Anafilya gibi çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı. Bazı şiirleri ve alıntıları yabancı dillere çevrildi ve uluslararası edebiyat antolojilerinde yer aldı .Deniz Sarıtop’un şiir kimliği sınırları aşar, okuyucuları gerçekliğin özüne bakmaya, karanlıkla yüzleşmeye ve kendi bakış açılarını tanımlamaya davet eder. Eserleri okuyucularla rezonansa girer, gerçekliğin özünü gösterir ve özgürlüğün kapısını aralar.​
 

halil-A

Eau de Parfum
Katılım
19 May 2020
Mesajlar
199
Sanat,edebiyat, felsefe evrenseldir ve gerçeklerine her zaman saygımız var.
Kürt olarak altının çizilmesine ne gerek vardı ?

Benim, yan konşum kürt, hocam kürt, patronum kürt, böyle altını çizerek konuşmak büyük Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete saygısızlık olmuyor mu?

1937'deki hâliyle. Türk vatandaşlığının tanımı 1924 Anayasası'nın 5. değişiklikten sonraki hâlinde yine 88. maddede bütün olarak şu şekilde bulunur: Madde 88. - Türkiye'de din ve ırk ayırdedilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese “Türk” denir.
 
Üst