Tıraş Kozmetiği, Püf Noktalar, Pratik Bilgiler

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
tıraş kozmetiği old spice shave cream 311gr baykal baykalbul.jpg

Old Spice Classic Cologne bu işin zirvesidir bence. Cologne olarak demiyorum sadece ki kolonyasını genelde kullanmıyorum tıraş için şimdilik.. Zaten ben tıraş sonrası alkol veya herhangi bir şey su dışında yüzüme vurmam. Mantıklı mı bilmiyorum ama şimdilik böyle. Mantığını alltta yazacağım..

Gillette Mach3 gibi bir jilet makinası ile kaliteli köpüğümü sürer, vıj diye kaygan yüzümde hızlıca trajımı bitiririm.

Pek çok yöntemi, fırçası, makinası var tıraş zevkinin ama bence çok pahalıya kaçmaya gerek yok. Para varsa zevk bilir tabiki..

Beymen'de ev fiyatlarında tıraş takımı olduğu söylenmekte :eek:o_O:confused:, :).. Para çoksa siz bilirsiniz...

Brut'ünde kokulu tıraş köpüğü falan bulunmakta. Onu da sipariş edeceğim yakında. Nette kargo dahil çok ucuz fiyatlara bulmanız mümkün.

Aslında okullarda sakal serbest olmalı isteyenler için. Mesela gençken yüzde çıkan mantar, kabartılar, sivilceler ile tıraş olunduğunda cilt geri dönülmez tahrişlere, deri kayıplarına yol açabilir..

İlk tıraşımı dün gibi hatırlıyorum. Aslında kestirmek istememiştim. O sakalda mübarek kürk gibi idi be, yeni tıfıl tıfıl çıkan sakalım :)..

İlk tıraşımı babam yaptırmıştı. Hey gidi günler..

Tıraş sonrası neden alkol, after shave kullanmadığıma gelecek olursak, dövme yapılıyor ya, o mantık. Yani tıraşda üst deri fazl alınmış olabilir ve deri altına yabancı madde gitmemesi için sadece su ile duruluyorum şimdilik bakalım..

Belki saçma bir mantıkdır. Birde hassa ciltlerde benim yöntemimi uygulasa iyi olur..

Kimi tıraj balsamları çok güzel oluyor hele kokulu olanları, tavsiye bekleriz arkadaşlar. Tıraş balsamıda kullanmıyorum pek şimdilik..


Aslında kulağa hoş geliyor şimdi fırça olsa da yüzüme masajla tıraj jelini, köpüğünü yüzüme masajla yedirsem. Aslında tıraş olmasam bile belli süre sonra yüze masaj için de kullanılabilinir.

Dedemin tıraş kutusu olurdu 40cmx15cmx20 cm boyutlarında yaklaşık. Üstte ayna olurdu isli alüminyum kağıtlı. Kaliteli tahtadandı.. Onun resmini çekip yayınlayayım bir ara.

O tıraş kutusu ile çok oynardık çocukken. Hey canım benim, yumuşak huylu dedem :cool:;):)..

Çok önemli bir konu var o da berber gibi halka açık yerlerde tıraş tehlikesi. Eskiden kimi jilet bile değiştirmezdi. AIDS gibi hastalıklar kol gezerken iyi bir yöntem değil. Gerçi şimdi makina var yani jilet kullanmıyorlar ki daha iyi.

Bence tırajı berberde olmayın derim. Ustura oldukça tehlikeli bir yöntem bence.. Birde jilet keskin değil ve sakalınız sertse bu işkenceye dönecektir..

Rusya, SSCB devriminde 1992 ler gene, mavi rus jiletleri piyasaya çıkmıştı. Çok kalitesizdi o yıllar. Berber benim kılları almak için bastırırda bastırırdı, işkence olmuştu tıraş:oops:o_O:confused::confused::confused::eek:. Gerçi ben evde tıraş olurdum ama bazen tıraş et dediğim olurdu. KEşke berbere o gün tıraş et demeseydim :p:D:)..

Bu arada konu parfüm dışı konulara taşınabilir, ama kozmetik, kokulu ürünler işin içinde diye buraya açtım.

Bu arada mendebur domuzdan kıl fırça, porsuk fırça, sentetik fırça varmış. Fırçanın ortaları, dibi sert, ucu yumuşak olması tercih edilenmiş, ideal olanmış.. Tabi tercih meselesi. Kıl fırça alırken mendebur domuzun kıl olayına dikkat edin hassas iseniz..

Tıraj bıçağı yağ gibi akmalı eğe bir yeri çok tekrarlı alıp gidiyorsanız, jiletin değişme zamanı gelmiştir. Gillette mach3 turbo, özel kaplama kullanıyorum. Aslında bana belki ömürlük bile olabilecek tıraş bıçağı
çıkartırlarda çıkartmak istemiyorlar gibi me de geliyor. En azından daha uzun süre çıkarmaları mümkünde olsa çıkartmıyor olabilirler..

Gillette Mach3 kimi zamanlar kalitesi değişiyor. Rakibi Wilkinson iyi ki var. 1994 lerde yaklaşık, keskinliği yüzünden tel korumalı jilet başlığı çıkarmışlardı..

Sonra Mach3 çıkana kadar tahtta Wilkinson vardı. Şu an bile kalite üretiyorlar ama bıçakların arasından rahatlıkla su geçmesi büyük bir buluş..

Wilkinson böyle bir ürün çıkardıysa da patent davasını kaybetti.

Patentin belli yıl süresi olabilir. Süre dolduğunda eğer üretme hakkı varsa, asıl savaş o zaman başlıyor, tıraj dünyasında :p:D:)..

Bir arkadaşım tek makinayla uzun dönem 18 ay askerliğini geçirdiğini söylüyor, Wilkinson Quatro ile. Elektrik makinalı bir tarafı aynı zaamnda Wilkinson Quatro modeli var. LAvaboya vurup ses çıkmasını istemiyorsanız, Gillette Mach3 falan ürünleri tercih edeceksiniz..

Old Spice Bearglove ürünü gelecek. Onu da yazarım nasıl koktuğunu inşallah..

Old Spice Classic Orginial anlatılmaz yaşanır. Şefkatle saran ağırımsı, hoş tatlımsı kokusu yaşanmaya değer..

Bu arada nette çok uygun fiyatlara Gillette Mach3 turbo ürünlerini bulabilirsiniz ama çakma ürünleri olayına geen de dikkat edin derim.. Bazen kampanyalarda çok ucuza bulunabiliyor. Çok da stok yapmayın teknoloji deeğişiyor, gelişiyor :p:D:)..

Toplu 5 bıçaklı Gillette tıraş bıçağı ilginç bir buluş. İddia edilen yüz kıvrımlarına iyi cevap veriyor ve yüzümüze şekil vermeye gerek yok tıraş olurken.. Vardır da aza indirilmişdir.

Hatalarımız affola, iyi forumlar, iyi kokular, iyi günler :)..
 

ERGUN

Administrator
Yönetici
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
3,832
klasik arko tıraş sabunu mach 3 sensitive makina, porsuk fırça kullanıyorum ben başkan tıraştan sonra nivea men krem üstüne de acqua di selva Cologne yapıştırıyorum misler gibi oluyor. ıslak tıraş ayrı bir keyiftir.
 

mirtillo

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
14 Mar 2015
Mesajlar
408
Proraso tıraş sabunu kullanıyorum çok memnunum. Özellikle sandal ağacı kokulu kırmızı olanını çok beğeniyorum. Forumdan bir arkadaş geltir forumunu önermiş oradan çok şey öğrendim tıraş hakkında.
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
klasik arko tıraş sabunu mach 3 sensitive makina, porsuk fırça kullanıyorum ben başkan tıraştan sonra nivea men krem üstüne de acqua di selva Cologne yapıştırıyorum misler gibi oluyor. ıslak tıraş ayrı bir keyiftir.

Şu an bir link vermiştim ya Old Spice Cologne konusu altında, şu an kimi ürünler bitmiş. İnternette aratırken Old Spice tıraş yaz veya Old Spice 311gr., yaz. Sonuna da fiyat veya satış ekle çıkmazsa veya ayriyeten öyle arattır.. Eczane.com.tr 'den aldım dün, gelecek inşallah ürün. 20 tl artı 5 tl kargo, havale ile 24.25 tl ye mal oldu. Kimi yer 25 tl yapmış.

Edit, düzenleme : '' Eczane.com.tr 'den aradılar ürün stokta yokmuş :( ''

Old Spice Bearglove 198gr.tıraj jelini 29 tl'ye aldım hepsiburada.com 'dan Aymis satıcısından. Bakalım nasılmış. Nette çok övülüyor Amazon.com'da. Biri mentollü demiş başka bir ürünü için gene Old Spice Bearglove ürünü için.

Hepsiburada.com 'da Brut 269gr.tıraj köpüğü 9 tl kargo dahil ki normalde 15-16 tl ki kimi kargosuz..
''Brut Aloe Vitamin E Shave Foam Tıraş Köpüğü
Safari Kozmetik Kampanyaları Gör1
9 tl kargo dahil
''

Ben az sürüyorum OLd Spice tıraş ürünlerini, bakalım, aslında ne az ne çok.. Yani kar sürüme makinası olmasına gerek yok tıraş bıçağının haha :p:D:D.. 3 metre karda kalmış yolu süpüren kar makinası gibi kullananlar vardır, saygımız var :p.. Yani köpürdüğü sürece, iyice kapladığı sürece çok sürmüyorum tıraş köpüğü, jelini..

Birde pahalı olunca, israf olmasın diye daha fazla, ister istemez öyle olabiliyor.. Allah bereket versin ;):cool::cool:..

Bir tom ford'a bir de Baykal Reis'in atletlerine hastayım.. :cool:

Aslında tıraş olurken genelde üstüm çıplaktır :D:D.. Sağol Mehmet hocam :cool:.. Bu arada bir mesajda canavar demiştin ginepig için çok uysal o ya, yalayıp duruyor başka bir şey yapmıyor birde yiyip, içip yatıyor haha :D:D.. Birde zeytini kuru dışkısı var ufak :p:cool:..

Bir ara parfüm dışı konulara video linki koyarım inşallah ve resim. Ginepig'i öneririm ama evcil hayvan alırken forumlardan zorluklarını, ne emekler vermek gerek iyice öğrenmek bence şart. Hayvan ev ortamına alıştığı için sokağa bırakılması çok zor oluyor, daha zor oluyor..


Ha birde dün aklıma pudra geldi.. Pudra sürerdi benim arkadaşım tıraştan sonra krem üzerine idi sanırım.. Kolonya sonrası krem sonra pudra.. Pudrada nişasta var, olmayanı varsa daha iyi olur çünkü nişasta şeker olduğundan, mantar oluşumunu tetikleme ihtimali var veya bakteri arttırabilir..

Ben şimdilik, pudrayı tıraş olduktan 1-2 saat sonra sürmeyi düşünürüm kullanacaksam da..
 
Son düzenleme:

debian_lnx

Eau de Parfum
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
297
Old Spice ve Barbasolu bu konuda tek geçerim..Brut de fena değil ama bu ikisinin yerini tutmaz ayrıca Old Spice White Water adlı aftershave mükemmeldir tadından yenmez...
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
klasik arko tıraş sabunu mach 3 sensitive makina, porsuk fırça kullanıyorum ben başkan tıraştan sonra nivea men krem üstüne de acqua di selva Cologne yapıştırıyorum misler gibi oluyor. ıslak tıraş ayrı bir keyiftir.

@rasta82 kardeş, hocam başka yerde sormuştun ya orada da yok old spice tıraş köpüğü klasik 311 gr. . Piyasada zor bulunuyor. neti araştırıp durdum, amerikan pazarına gittim ama yok yok. Bulabilecek arkadaş varsa bana özelden falan da yazabilir lütfen.

Ebay 'da tıraş kremleri var old spice'ın onlardan alırım olmazsa. Her zaman tıraş olmama gerek yok onla. haftada bir olsam yeter bana, ne yapalım mecbur.. Bakalım :D..

Bu arada Brut tıraş köpüğü ile tanıştım. Resimleri eklerim inşallah. Aloe veralı e vitaminli 269 gram köpüklü model. Buram buram o eski brut kokusu olmasada hafiften koku var. Daha çok yeni yassı brut gibi kokuyor ama ondan bile iyi belki hele onun yarım saatinden iyidir..

Barbaros'da gelecek 312 gram 11oz. 283 gramı da çıkmış sanırım yeni modeli o. Gramaj olayına dikkat edin. Onun resimi başka ama aynı resimi
kullanan site var farklı olsa da gramaj.

Biri eski barbaros olmasada koku gücü olarak gene de zevk demiş tıraş onla, 312 gram barbaros original için.. Gelsin bakalım. Aslında şimdiye gelmesi lazımdı ama gecikti. Ararken barbaros veya barbaros original yazın n11 de veya nerede arıyorsanız. Zira tıraş kelimesini kimi yazıyor kimi yazmıyor. Bulamayabilirsiniz aramada. Size arama taktikleri nette tarayıcılarda falan :D..

Sevilde 14 küsür altı idi şimdi geri 14 küsür tl olmuş kargo dahil. Ben sevil'den iki adet aldım ve kargo bedeva idi. Tek üründe ne olur bilmiyorum. Şu an tedarik sürecinde hala... N11 ve hepsiburada.com'da 10.50 tl kargo dahil bulabilirsiniz.

İnşallah old spice tıraş köpüğü bulurum ya :oops:o_O;):cool:..

Bir tom ford'a bir de Baykal Reis'in atletlerine hastayım.. :cool:

Sağol mehmet kardeşim, hocam :)..

Old Spice ve Barbasolu bu konuda tek geçerim..Brut de fena değil ama bu ikisinin yerini tutmaz ayrıca Old Spice White Water adlı aftershave mükemmeldir tadından yenmez...

Hocam barbaros kokusunu biraz anlatır mısın lütfen. Old spice ile benzer deyiversen :D.

Old spice white water denemk farz oldu gibi. Klasik old spice koku ile karşılaştırabilirsen sevinirim.


Bu arada old spice bearglove 198 gram jel geldi. Eski old spice klasikle alakası yok ilk sürümde. Bu mentollü ferahlık, soğukluk veren parfümlü , parfümü. Ben bu açıdan hayal kırıklığına uğradım. Bence kargo dahil 25-29 tl'leri haketmiyor. Şu anki görüşüm bu..

Bu arada @rasta82 hocam, yeni çıkan mach3 turbo mu ne, sensetive tarzda gillette mach3 ün yani o yeşil renkli mach3 ile aynı cildi tahriş etmemede diye biliyorum. KEskinliği de daha iyi olması lazım..

Kaplama resmi olması lazım yeni ürünlerde galiba mach 3 ün. Bakalım teknoloji daha neler gösterecek.

Dediğin gibi mekanik yani kuru elektrikli makinaları ve tıraşı sevmiyorum daha doğrusu pek kullanamdım.

Eskiden şu metal delikli ince metal olan tıraş makinaları vardı elektrikli ki bazen gene çıkıyor. O ciltte çukurlar açar ileriki yıllarda derlerdi. Korkmuştum :eek::eek::D. Babamın braun u vardı. Braun du hgaliba ama alman malı idi onu biliyorum. Onu kullanmamıştım korkumdan :p:D.

Sonra philisp 3 oynar başlıklar çıktı. Onların başlıkları ile dikkatli oynamak lazım çıkardığınzda. Kuzen sayılacak bir akrabamın eline iyi kişnemişti yani batmıştı. Elektrikli makinaların ıslak modellleri de çıktı. İlk çıktığında makina suyun içinde reklamı vardı ve mağazalarda da bu şekilde suyun içinde makina duruyordu. Braun ilk yaptı diye hatırlıyorum 1995 'ler falan, sonra philips de çıkardı..

Cildimde bıçakların dans etmesi hızla bana pek rahatlatıcı gelmiyor. Birde benim kıllar sert. Askerde sabah keserdim ben çünkü birde çabuk uzardı. Bazen günde iki tıraş oluyorum mesela şu zamanlar :p:D:D. Oh iki defa tıraş keyfi :p. Tabi kimi zaman kişi köse veya sakal bıraksaydım dediği olabiliyor. Islak tıraj da evet ayrı bir zevk :cool:;):)..

Bu arada makina ıslak jilet kadar sinek kaydı yapmaz diyorlar forumlarda. Kuru makina ile tıraşı hafta sonu falan kullanan da var..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
tıraş köpükleri baykal baykalbul ginepig göz kapalı kulak yalıyor.jpg

Bu sefer siyah falan atletsiz bakalım :), bir dahakilere inşallah :p:cool:;):).

Barbasol Original 312 110z.geldi bakalım. Denedim iki gün. Daha deneyip yazacaktım ama şimdilik yazayım dedim..

Barbasol bir Old spice klasik tıraş köpüğü değil, onun gibi mest etmedi kokusu beni. Ama güzel mi güzel ama buram buram da değil..

Barbasol Original 312 gr.neye benziyor derseniz Gibbs diyeceğim. aynı koku ama ondan daha az parfümlü ama zamanında çok kuvvetlidir. Reformule olmuş diyorlar parfümü, tıraş köpüğünün..

Demir, paslı demir artı lavanta düşünün ama sonu yumuşak, keskin bir lavanta değil, sanırım diğer kokuların etkisiyle.. Demir lafı geçtiyse öyle raahtsız edici sentetik metalik koku yok. Sentetiklik yok bence tıraş köpüğü parfümünde..

Bu arada ginepig kulağımı yalıyor resimde :p:p:cool:..

Sıkım kuvveti düşük gibi geldi barbasol 'da şimdilik. Brut bayağı basınçlı. İlk sktığımda biraz köpük oldu etraf :eek::p:D.. OLd spice 'ın sıkımıda güzel. Barbasol sıkımı sanki biraz arkadan zorluyorlar gibi. Akıcı olmasını isterdim. Genede iyi canım.. Barbasol 283 gram nasıl acaba original versiyonu. Diğer versiyonları da bilmek isterdim.. Bilenler yazabilir..

Kokulu güzel kozmetik bilgisi olan yazabilir..
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Old Spice ve Barbasolu bu konuda tek geçerim..Brut de fena değil ama bu ikisinin yerini tutmaz ayrıca Old Spice White Water adlı aftershave mükemmeldir tadından yenmez...

Aynen zaman haklı olduğunuzu gösterdi.. Brut kokusu idare ederde, köpüğün kalitesini sevmedim, üstelik cildi hassas olanlar uzak dursa daha iyi olur gibi. Diğerleri daha iyi. Cildi hassa olanlar tıraş köpüğünden sonra doğal şampuanlarla cildi yıkayabilir. Mesela otacı şampuanların şu an doğalları var..

Tıraş köpüklerini şimdi anlatacağım da şunu söyleyeyim önce, tıraş makinasını kolonya ile eğer jiletse tıraş köpüğüne değdirerek dezenfekte etmekte fayda var.. Yüzünüze sürdükten sonra, elinizdeki kalan köpüğe tıraş makinasını değdirip bulayın derim. Sebebi ise makinanızı daha önce başkasının kullanmış olma ihtimali. Sonrada su ile yıkayın ve tıraşa başlayabilirsiniz. Bu konuda fikir vermek isteyeni bekleriz lütfen..

Ben mesela bazen kazara kardeşimin jiletini elime alıyor ve yüzüme sürüyorum.. Bu durumlar içinde önceden alışkanlık olarak, otomatikmen dediğim dezenfekte, temizlemek işini yapabilirsiniz.. Güzel olur.. Tabi kardeşim tıraş köpüğü kullanıyor ve zaten dezenfektedir o jilet makinası ama fazladan tedbir iyidir dozunda :)..


Barbasol'un yumuşatılmış lavanta kokusu ve diğer yumuşatılmış metalik kokusu çok hoş ve doğal. O kokuyu, kokuları bulacağım inşallah koklaya koklaya :D.. Gerçekten kılı yumuşatma iddiası doğru bu arada. Brut pek yumuşatmıyor bu arada. Cilde zarar vermeden tıraş köpüğü yüzde kalabilir bu sırada dişlerinizi mizvak veya zevke göre diş fırçası ile fırçalayabilirsiniz.. Barbasol'un çok uzun süre kalması gerekmiyor sakalı yumuşatması için ama sağlığa zararı var mı bu olayın bilmiyorum. Yani sakalı yumuşatan maddeden bahsediyorum..

Old Spice'da efsanelerden. Tıraş köpüğü çok iyi. Türk yapım orjinal old spice resimi paylaşacağım inşallah burada. Üretim tarihi geçmiş bendekiler ve bir süre sonra içinde olmasına rağmen çok çok zor sıkıyor hatta kımıl kımıl.. Damla damla.. Köpük seyrek ama yetiyor ve kokusu çok iyi. Cilde ise o kdar kötü değil ama o kdar iyi de değil, idare eder bakalım. Bu eskimiş Türk yapım Old Spice için diyorum. Umarım ilerde düzelir, öyle bir umut var bende..

Brut'ü biraz daha deneyeyim.. Şunu söyleyeyim vücuda hemen yapışmıyor bu özelliğini sevmedim Brut tıraş köpüğünün.. Sanki krem janti gibi bu açıdan belki o bile rahat yapışıyordur. Barbasol yoğun. Barbasolda yağlılıkda var gibi ama öyle bulaşık gibi yağ hissi bırakmıyor, merak etmeyin. Bu arada ben hala 11 oz. 312 gram Barbasol Original ( Kırmızı beyaz ) i denedim. Birde 286 mı ne gramlığı var. Farkları henüz bilmiyorum..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Yanlış anlaşılmış. 6 yıldır kesmiyorum dediysem jilet vurmam genelde bir tutamlık sakalım olur.En kızılından :)
Mümkün oldukça peygamberin sünnetine uymaya dikkat ediyorum .
Bir zamanlar şöyle denirdi, eğer hanımın istemiyorsa sakal kesilir.. Bunu islam ilahiyat hocaları diyordu.. Bu dediğim 1990 lar ve sonrası. Şimdi bu konuda genelde konuşulmuyor. Daha araştırayım inşallah..

Bence de mantıklı eğer eş istemiyorsa kesilebilinir sonuçta hep yüzüne batacak falan. Hayat müşterek eş ile..

Yani Allâh a sığınırımda böyle biliyorum.

Birde adam kiloludur, yüzü yuvarlaktır ve sakal daha büyük gösteriyorsa yüzü kesebilir derim ama bıraksa da güzel olabilir genede..

Bir de zevk meselesi bu sakal işi. Herkesde gür sakal olmayabiliyor mesela..

En iyisini Allah bilir :)..
 

Bahaddin

Perfume Lover
Katılım
17 Nis 2015
Mesajlar
1,392
Bir zamanlar şöyle denirdi, eğer hanımın istemiyorsa sakal kesilir.. Bunu islam ilahiyat hocaları diyordu.. Bu dediğim 1990 lar ve sonrası. Şimdi bu konuda genelde konuşulmuyor. Daha araştırayım inşallah..

Bence de mantıklı eğer eş istemiyorsa kesilebilinir sonuçta hep yüzüne batacak falan. Hayat müşterek değil mi ama..

Yani Allâh a sığınırımda böyle biliyorum.

Birde adam kiöoludur, yüzü yuvarlaktır ve sakal daha büyük gösteriyorsa yüzü kesebilir derim ama bıraksa da güzel olabilir genede..

Bir de zevk meselesi bu sakal işi. Herkesde gür sakal olmayabiliyor mesela..

En iyisini Allah bilir :)..

Bizi sakalımızla kabul edecek birini bulmadan evlenmeyiz bizde :)
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
6 yıldır sakalımı kesmem, jilet vurmam .Böyle daha mutluyum

Bizi sakalımızla kabul edecek birini bulmadan evlenmeyiz bizde :)

Bekara karı boşamak kolay derler :D.. bir de evlendiğiniz bayan sonradan sakal sevmeyebilir.. Hayırlısı inşallah :)..

Bu arada sakal kesmiyorsunuz ama Bahaddin hoca, bıyık kesmek sünnet mesela hemde bayağı keskin kesmek. Gerçi o dönem için mi geçerli bu da ayrı konuda olsa bence hep yapmakta fayda olabilir. Tabi bu arada Hilal bayrak bırakan Türk Milliyetçi kardeşlere lafım yok, bende bırakırdım bir ara. Bir ara bırakıp bir resim çektireyim..

Abiler Adana'da uyarırdı bu hilal bıyıkla laf duyabilirsin diye gençken, hatat dayak yiyierbilirsin derlerdi.. Adana kozmopolitik karışık bir yer ve solcusu da çok sağcısı da.. Cenentle müjdelenen kişiler bile farklı siyasi akımlarda olmuş, birbiri ile savaşmışlar ve sonuçta barış :D.. birbirimizi anlamak hak vermek hoşgörü lazım. Hepimiz bu ülkenin rahatını istiyor genelde zaten maşallah.. Neyse bu kadar sosyal mesaj yeterli :)..

Evet tıraş sadece sakal için gerekmiyor Baahddin hoca. Bıyık içinde gerekli mesela. Tıraş köpüğü birde sanırım mikrop öldürücü özelliğinden dolayı hijyen açısından da önemli..

Çok detaya girmeden mesela koltukaltını da tıraj köpüğü ile yapan var..
 
Son düzenleme:
M

Mehmet

Misafir
Çok detaya girmeden mesela koltukaltını da tıraj köpüğü ile yapan var..[/QUOTE]

:)))))))))) BaykalReyiz sen çok yaşa..
 

asumer

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
1,657

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
O iş öyle mach 3le tüp köpükle olmaz. :D Parfüme merak salan adam tıraşta da keyfin kapılarına yol açar diye umuyorum. Tıraşkeyfim bloguma bir göz atın arkadaşlar.
Özgün hocam hoşgelmişsin.

Biraz da buraya yazabilirsiniz :)..

Bu arada mach 3 Gillette Nano teknoloji kullanılmış ürünler. Yüzde tahrişi aza indirecek teknolojiler var.. Birde su arkada kalmıyor ve tortu, arkası boş.

Tabi nano teknolojili dediğiniz jiletler de olabilir.. Gillette Mach 3 'lerde şu an bir sürü patent, teknoloji var..

Eskiden habire yüz kesilirdi babamın, dedemin. Kantaşı basarlardı ve jiletin kağıdını kesip kesiğe yapıştırırlardı. Şu an eğer yan gitsen bile kesik küçük oluyor veya olmayabiliyor :).. Çok bastırıpta yan gitmemek lazım tabi her tıraş jiletinde..

Evet krem tıraş kremleri köpürtülüp uygulanması daha iyi olabilir ama tüp kremlerde güzel bence.. Tüp ile kremlerin içeriğindeki sentetik oranı hangisinde farklı bilmiyorum..

Ben şu an doğal şampuanı az elime sürüp yüzümü hafif köpürtüyorum sonra tıraş köpüğü kullanıyorum..

5 li tıraş jilet makinaları pek sıcak bakmıyorum. Ve kıl uzamış ise verimli olmazlar.. Günlük tıraşta verimliler ve dediğim gibi 5 ardarda jilet şu an mantıklı gelmiyor..
 
Son düzenleme:

asumer

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
1,657
Özgün hocam hoşgelmişsin.

Biraz da buraya yazabilirsiniz :)..

Bu arada mach 3 Gillette Nano teknoloji kullanılmış ürünler. Yüzde tahrişi aza indirecek teknolojiler var.. Birde su arkada kalmıyor ve tortu, arkası boş.

Tabi nano teknolojili dediğiniz jiletler de olabilir.. Gillette Mach 3 'lerde şu an bir sürü patent, teknoloji var..

Eskiden habire yüz kesilirdi babamın, dedemin. Kantaşı basarlardı ve jiletin kağıdını kesip kesiğe yapıştırırlardı. Şu an eğer yan gitsen bile kesik küçük oluyor veya olmayabiliyor :).. Çok bastırıpta yan gitmemek lazım tabi her tıraş jiletinde..

Evet krem tıraş kremleri köpürtülüp uygulanması daha iyi olabilir ama tüp kremlerde güzel bence.. Tüp ile kremlerin içeriğindeki sentetik oranı hangisinde farklı bilmiyorum..

Ben şu an doğal şampuanı az elime sürüp yüzümü hafif köpürtüyorum sonra tıraş köpüğü kullanıyorum..

5 li tıraş jilet makinaları pek sıcak bakmıyorum. Ve kıl uzamış ise verimli olmazlar.. Günlük tıraşta verimliler ve dediğim gibi 5 ardarda jilet şu an mantıklı gelmiyor..
Baykal hocam özgün bey in bahsettiği traş metodu çok daha farklı ve parfumden daha masraflı bir olay.. Porsuk kılı fırçalar, tek jiletli makinalar özel traş sabunlari vs :)
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Baykal hocam özgün bey in bahsettiği traş metodu çok daha farklı ve parfumden daha masraflı bir olay.. Porsuk kılı fırçalar, tek jiletli makinalar özel traş sabunlari vs :)
Anladım Asumer hocam. Zaten porsuk kılı yukarıda da bahsedildi. Kendisi direkt Gillette Mach 3 'den bahsetti mesela. Ben de o konuya özellikle değindim. Anlaşılmadık bir olay yok :).. Bu arada Gillette küresel semayenin bir kuruluşu ve tuttuğumdan dolayı övmedim şu an :)..

Porsuk kılını @rasta82 ve @Eternal77 falan arkadaşlar, hocalarda değindi. Bende kısmen değindim bu fırça olayına..

Bencede haftada, ayda birde olsa domuz kılı dışında fırça kullanılmalı derim.. Zevk meselesi..

Gerçekten hatırlıyorum, tıraş olanlarda eski yöntemlerle çok kesik olurdu her tıraşda olmasada tabiki..

Ee bekliyoruz bakalım diğer ürünleri :)..
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Özgün Demir hocam, arkadaş yanlış anlamasın. Severim kendisini.

Günümüz teknolojisindeki ki hepsini uygulamıyorlardır bence, Gillette Mach 3 Turbo ile bastırmak ve tersden almak gerekebiliyor sonraki tıraşlarda eskidikçe özellikle..

Demiştim kimbilir ne teknolojiler var ama uygulamıyorlar olabilirler şu an..

Normalde ustura ile bile tersten tıraş olabiliyormuş eskiden..

Bu arada Derby Platin 3 bıçaklı serisi çıktı, 3 tanesi 5 küsür tl, 6 Tl'ye yakın. Bir ara alıp deneyeceğim inşallah..
 
Son düzenleme:
Üst