En Son İzlediğiniz Film

K

kuzgun1984

Misafir
Kanıma Gir (Let Me In)
İki küçük çocuğun masum aşkları ve bir vampir hikayesi.
Düşük bir beklentiyle izlemeye başladım ama bayıldım diyebilirim. 8.5/10
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,999
2017 yapımı Mother şimdi bitti. Film 2 saat sürüyor. Tek yorum: Ben 2 saat boyunca bir ojeye baksam ve yönetmen Darren Aronofsky beni filme çekse, inanın çok daha anlamlı olurdu. O kadar.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,999
Woman İn The Window /Penceredeki Kadın. 1944 yapımı; gizem, polisiye, dram, romantik türde bir film. Fuzuli tek bir sahne dışında, ben bu filmi tanımlayacak olsam " kibar" derim. Çok naif bir film. Kimileri son 15 dakikası farklı olsaydı, Hitchcock'un Dial M For Murder adlı filmi kadar kıymetli olurdu diyor. Sinema okumadım, bilemiyorum ancak çok fazla film izleyen bir insan olarak, izlediğim en iyi noir movie/kara filmlerden bir tanesiydi. Gerilim değil de heyecan vardı içinde. Akıcı ve akılcı bir filmdi. Son 15 dakikayı ayrı sevdim ben. Puanım 9,5/10. O kadar iyiydi
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,999
The Fallen İdol. 1948 yapımı bir film. Güzel bir psikolojik gerilim/kara film örneği. Ebeveyninden yakın ilgi bulamayan evin çocuğu, evin uçağını önce kendine arkadaş ardından ise idol olarak kabul eder. Artık küçük çocuğun hayatı, uşakla paylaştıklarından ibarettir. Uşağın karısı çok kötü bir insandır ve uşak başka bir kadınla görüşmeye başlar. Bunu öğrenen eş çılgınca sinirlenir ve her şey bir anda karmakarışık bir hâle gelir. Puanım 8/10. Gayet güzel ve akıcı bir film.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,999
Peeping Tom 1960. Mark, çocukluğunda babasının tacizine uğramış ruh sağlığı yerinde olmayan bir adamdır. Kamerasıyla gece-gündüz çekimler yapar, herkesi çeker yani bir röntgencidir. Bu arada canının istediği kadınları önce kameraya çekmekte ardından onları öldürmektedir. Babasından kalan apartmanın her dairesini kiralamıştır ve bir dairede genç Helen ve görme engelli annesi yaşamaktadır. Helen, Mark'ın hayatını değiştirmeye ve onu insanlara katmaya çalışmaktadır. Helen'in görme engelli annesi de Mark'a acımakta ve onun için hiçbir şey yapamamaktan üzüntü duymaktadır. Acaba Mark'ın akıbeti ne olacaktır?
Konu bu işte. Babası tarafından hayatı kaydırılmış bir gencin, başkalarının hayatını karartma çabası... İzlediğim en kötü film olabilir. İMDB 7.7 bu arada. Bırak 7.7'yi, 0.7'yi bile hak etmiyor. Öyle kötü bir film. Bir de, inanılmaz iç karartıcı. Sevmedim sevmedim hiç SEVMEDİM. Baş rol oyuncusu Karlheinz Böhm'ün kızı Sissy, annesi ve babasının çocuk tacizinde bulunduğunu, yetişkin olunca açıklamış. Bunu Wikipedia'dan öğrendim. Doğruysa, Böhm'ün bir pisliği canlandırmada bu derece başarılı olmasının sırrını öğrendik diyebiliriz. Gerçekse, Allah zaten öbür dünyaya gitmiş olan bu varlığa gerekeni gayet güzel yapmaktadır. İnanıyorum. Filme puan vermeye gerek yok. Herhangi bir puanı hak etmiyor.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,999
Run All Night/Gece Takibi-2015 yapımı. Anne/baba olunca anlarsın... Fuzuli kısmını ileri sar, izle. Müthiş bir aksiyon filmi. İçinde heyecan, merak, gerilim, aile sevgisi, kızgınlık vb pek çok duygu barındırıyor. Zaten Liam Neeson demek aksiyon demek. Konusu: Eski bir mafya üyesi olan Jimmy oğlunu ve eşini mafya dünyasından uzak tutmak için onları terk eder. Bu terk ediş evladının ona kin duyarak büyümesine sebep olur. Olaylar öyle bir hâl alır ki, Jimmy oğlunu mafya babası Shawn'ın oğlundan korumak için, çok yakın arkadaşı olan bu adamın oğlunu öldürmek zorunda kalır. İşte bu andan itibaren Jimmy ve Shawn arasında bir ölüm kalım mücadelesi başlar. Aksiyon filmi seviyorsanız mutlaka izleyin. Ama mantık aramak yok.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,999
2020 yapımı Extraction şimdi bitti. Eşi ve çocuğu ölmüş bir Amerikalı paralı asker, bir mafya babasının kaçırılan çocuğunu bulması için görevlendirilir. Elbette çocuğu bulmak ve ailesine teslim etmek kolay olmayacaktır. Konu bu. Normalde Amerikan aksiyonlarında yüzlerce adamı tek kişi hallederken burada biraz daha inandırıcı olsun diye, ortalığı iki kişi tarumar ediyor. Bu iyi olmuş. Hintli rambomuz Saju filme apayrı bir tat katmış. Ancak bir paralı askerin hele hele Amerikalı paralı askerin bir çocuğu yaşatmak için bu kadar fazla zahmete katlanması inanılmaz komik olmuş. Bu yönüyle film aksiyon -komedi tür filme güzel bir örnek oluşturuyor. Bak hâlâ aklıma geldikçe gülüyorum. Hadi oradan Coni. :p:p:p:p
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,999
Sofra Sırları şimdi bitti. Fuzuli 1-2 sahnesi hariç konuşuyorum:
-Dopdolu bir film. Senaryo iyi, oyunculuklar iyi, yönetim iyi...
-Eşinin ilgisizliği sebebiyle kafayı yemiş bir kadın, sırf yemek yaparak ruh sağlığını korumaya çalışıyor ve yoluna çıkanları da çılgınca metotlarla ortadan kaldırıyor. Bir polis kadından fena şüpheli acaba kadını yakayalabilecek mi? Konu bu.
-Aksiyon falan yok ama bence gerçekten ilgi uyandırıcı bir film. Beğendim ben.
 
K

kuzgun1984

Misafir
The Lobster (2015)
Keyifle izledim. Tuhaf hikaye, bol bol metafor, yer yer de kara mizah. Senaryosunu Kafka yazmış deseler inanabilirim. Genele hitap edeceğini düşünmediğim, aksiyon hastalarının uzak durması gereken türden kaliteli bir yapım. 8.5/10
 
K

kuzgun1984

Misafir
Gattaca (1997)
Bilim (insan aklı) ile Tanrı arasındaki göz ardı edilemez çekişmeyi ve kader kavramını konu alarak çok çok güzel mesajlar veren bir film. Meğer bir klasikmiş, yeni farkettim. 8.5/10
 
Üst