En Son İzlediğiniz Film

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
2019 Text filmini izledim. Yaklaşık 4 dakikalık fuzuli görüntüler hariç çok beğendim.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
Blue Ruin şimdi bitti. İnanılmaz gerçekçi bir filmdi. Konusu: Dwight'ın anne ve babası, babasının aşık olduğu başka bir kadının eşi tarafından öldürülür. İki aile arasında kıyasıya bir kan davası başlar. Dwight, kız kardeşini koruyabilmek için her şeyi yapmaya kararlıdır. Akıcı bir film değil, heyecan arayanlara göre kesinlikle değil. Ama söyleyecek çok sözü olan, tam manasıyla ''gerçek'' bir filmdi. Süresi gayet iyi, oyunculuklar çok doğal. Bir kan davası filmi. Beğendim. Puanım 8/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
Greta şimdi bitti. Konusu: Greta kızını kaybetmenin üzüntüsünü yıllardır üzerinden atamamış takıntılı, yaşlı bir kadındır. Bir gün el çantasını kaybeder. El çantasını genç bir kız bulur, ona geri verir.(Chloe Grace Moretz) Bu kızcağız annesini kaybetmiştir ve Greta ile vakit geçirmekten çok hoşlanmaktadır. Günlerden bir gün, kızcağız Greta'nın evine gittiğinde hiç ummadığı bir sürprizle karşılaşır.
Çok hareketli olmamasına rağmen film akıcıydı. Chloe Grace Moretz gerçekten rolünün hakkını verdi. İsabelle Huppert da aşırı estetikli yüzüne rağmen gerçekten etkili bir oyunculuk sergiledi. Filmin puanı 7/10. Ayrıca müzikler muhteşem.
 

Pervane

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
16 Kas 2017
Mesajlar
980
Çöl İşaretçileri ve Kayıp Güvercin Gerdanlığı. Çöl üçlemesinin ilk iki filmi. Tasavvufî literatüre aşina olmayanlar için anlamsız gelebilir. Üçüncü film ise en güzeli Bab Aziz'dir.

Geçip gidiyorlar!
Gezginlerin hayatı sonsuz bir dolaşmadır.
Kumdan başka bir şey görmezler.
Tozdan başka bir şeye neden olmazlar.

Çöl İşaretçileri


"Aşk, Allah seni korusun- başlangıcı kolay, nihayeti zordur."

“ Yazmak sonsuzluk ritmini veren ve görünenle görünmeyen kelimeler arasında zincir kuran bir eylemdir. ZAHİR ve BÂTIN. Harf bizim ibadetimizdir. Bu şekilde hat, ilahi güzelliğe kanıt olur.”

Kayıp Güvercin Gerdanlığı.
 

Scentinel

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
28 Eyl 2019
Mesajlar
1,081
Ford v Ferrari. Christian Bale'in oyunculuğu her zamanki gibi göz dolduruyor. Matt Damon'ın sahnelerinde sürekli olarak cakkıdı cakkıdı sakız çiğneyerek konuşması beni aşırı irite etti; ya sabır çeke çeke filmi bitirmeyi başardım.
 
K

kuzgun1984

Misafir
images (4).jpeg


Grave ( raw )
filmde yamyamlık, college havasında rahatsız edici bir şekilde işleniyor. yani filmin atmosferi bir yandan yeni nesil teenage kitleye göz kırparken, bir yandan ise sağlam mide sahibi veteranları hedef alıyor. Beğendim ya da beğenmedim diyemem ama bu tarz filmlere farklı bir bakış açısı sunmuş ve kolay unutulacak bir yapıda değil.
puanım: 10/?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
K

kuzgun1984

Misafir
RjVvoc.jpg


The Chronicles of Evil / Şeytanın Günlüğü
(2015 Kore yapımı - Suç, gerilim, dram)
Temposu giderek artan, kendini merakla izleten polisiye bir yapım. Türü sevenler için tavsiye ederim. 8/10
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
Bıçaklar Çekildi/Knives Out. Konusu: Best seller yazar Harlan, odasında ölmüş bulunur. Olaya, kendisini kimin tuttuğunu bilmeyen dedektif Blanc dahil olur. Harlan'ın ailesi zaten ayrı bir meseledir. Eşini aldatan damat, hiç çalışmayan torun, kızının üniversite giderlerini iki kat gösterip Harlan'ı soyan kız evlat... Aile tam bir şenlik, bir tane normal insan yok. Blanc, gerçeği bulmak için delicesine çalışacak.
Filmi çok beğendim. Yalan söylediğinde kusan hemşire gibi acayip detaylar var. Genel olarak çok eğlenceli. Harlan müthiş bir karakter. Kimseye eyvallahı yok. Damatlar, erkek evlat falan bunların oyunculukları mükemmel. Jamie Lee Curtis çok iyi. Daniel Craig iyi ama çikolata renkli polis çok daha iyi. Filmin türü gerilim falan değil. Bildiğin kara komedi. Puanım 9/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
2019 yapımı MA şimdi bitti. Konusu: Sue Ann lise yıllarında son derece ezik ve silik bir kızdır. Bu durumu onun akranları tarafından ezilmesine sebebiyet vermiştir. Aşırı boyutta zorbalığa maruz kalan Sue Ann yıllar geçse de yaşadıklarını unutamaz. Kendisine o zorbalıkları yapanlar da artık büyümüş liseye giden evlatları olmuştur. Sue Ann, intikam için şeytani bir plan hazırlar.
Asla 20 yaşından küçükler için değil. +18 saçma sapan görüntüler mevcut.
Bence Sue Ann intikam almakta ''kesinlikle'' haklı. Kimse kimsenin oyuncağı değil. Bütün bunları bir insana yapacaksın ve o da hiçbir şey yapmayacak he mi? Tedavi olması gereken Sue Ann değil sadece, tüm bu zorbalıkları yapanlar başta tedavi olmalı.
Çok hareketli bir film değil ancak bir şekilde merak duygusunu celbediyor. O yüzden film boyunca sıkılmadım. Süresi de ideal.
Filmin türü korku değil gerilim/psikolojik gerilim.
Oyunculuklar -özellikle Octavia Spencer- iyi.
Kurguda kopukluklar olsa da, filmin pozitif yönleri negatif yönlerinden daha çok olduğundan bu kopukluklar çok belli olmuyor. Puanım 7/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
Home İnvasion adlı 2016 yapımı tv filmi şimdi bitti. Konusu: Chloe, çok zengin bir iş adamıyla evli ve iş adamının izole bir adadaki, aşırı güvenlikli evinde, üvey oğlu ile beraber yaşamaktadır. Yakın arkadaşı Alice, Chloe'yi ziyaret etmeye karar verir. Chloe ve Alice sohbet ederlerken dışarıdan bir araba sesi duyarlar ve Alice büyük bir aptallık yaparak evden çıkıp araba sahiplerine ne istediklerini sorar. Çok mantıklı değil mi? Devam...Neyse, arabadaki insanlar Alice'yi öldürür. Bahçe kamerasından durumu fark eden Chloe ve arabadaki çete arasında büyük bir kedi-fare oyunu başlar.
Pek çok mantık hatası barındırsa da, çok ama çok sevdim bu filmi. Heyecanı çok güzel vermişler. Zaman zaman da adamı geriyor. Oyuncu performansları iyi. Bir filmde olmazsa olmazınız mantık ise, fragmana bile bakmayınız. Ancak öncelikli hedefiniz filmden zevk almaksa, bu filmden kesinlikle zevk alacağınızı düşünüyorum. İzleyin, valla güzel film. Puanım 8,5/10. Filmde +18 fuzuli görüntüler olmaması, aile olmanın-sevginin önemini vurgulaması ayrıca güzel.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
Eveet, biraz önce Penthouse North adlı ABD yapımını tamamladım. Minicik konusuna değineyim, izlenimlerime sonra geçerim. Sarah ve Ryan evliliği düşünen bir çifttir. Bir çatı katında beraber yaşamktadırlar. Sarah eski bir savaş muhabiridir ve Afgan-ABD savaşında gözleri kör olmuştur.(Afganistan'da işiniz neydi? Petrol değil mi, pardon oraya özgürlük getirmek için girdiniz Allahsızlar) Ryan ise bir yatırımcıdır. Efenim bir gün Sarah eve geldiğinde Ryan'ı ölü bulur. İşin kötüsü katil hala evdedir.
Saçma ama akıcı filmlerden olur bu film. 53 kiloluk, görme engelli bir kız, iki kana susamış canavarı nasıl hakladı, akıl sır ermiyor. Dün izlediğim House İnvasion, (benzer filmlerdir) bu filmden çok daha iyiydi. Çok daha heyecanlıydı. Bunu o kadar sevmedim ve puanım 4/10.
 

innotes

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Eki 2019
Mesajlar
410
Valhalla'nın yükselişi Eski dönemlerde Köle olarak ölüm dövüşlerine zorlanan ve ölüm makinesi olan bir adamın Valhalla'ya gitmek için yaptığı eylemleri anlatıyor. En acı verici şekilde öldürülmenin Valhalla'da onurla karşılanacağı inancı ile çıkılan yolculuğu çok profesyonelce bulmasamda boştayken izledim.
 
K

kuzgun1984

Misafir
Paralel-Hayatlar-1278713225.jpg


Paralel Hayatlar (Pyeong-haeng-i-ron / Parallel Life)
izlerken olurlarım değillere, değillerim olurlara dönüşüp durdu. baya sağlam bir gerilim/suç filmi. kore sinemasına aşina olanlar kaçırmasın.
8.5/10
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
Şimdi Şeytanın Oteli Fritt Vilt sona erdi. Konusu: 5 dağcı, bir tanesinin kaza geçirmesi sonucu, telefon dahi çekmeyen bir dağ tepesinde mahsur kalır. Yakınlarda terk edilmiş bir otel bulurlar ve oraya sığınırlar. Orada bir ölüm-kalım mücadelesine girişeceklerdir.
Son canlı kalan var ya, zamanında ateş etmediği için diğer iki arkadaşının kanına girdi. O yüzden canlı kalması kesinlikle haksızlık olmuş.
Çekim tekniği çok kasvetli bulunmuş eleştirmenlerce ama ben çok beğendim. Ne bekleniyordu, böylesi bir filmde eşsiz doğa manzaraları olacak, mavilik ve yeşillik dans mı edecekti? Çekim biçimi, konusuna gayet uyumlu olmuş.
Filmi çok beğendim, çok güzel bir slasher. Puanım 8,5/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
Kod Adı Angel. Konusu çok klişe. ABD başkanına Rus destekli suikast düzenlenir. Ülkesi için canını verebilecek kadar vatansever ajan Mike Benning, suikast girişiminde 1 numaralı şüpheli haline gelir. Mike, adını temize çıkarmak için ölümüne savaşmaya başlar.
Heyecanlı, akıcı, çok hareketli bir filmdi. Bu yönlerden güzel, konunun klişeliği bakımından oldukça bunaltıcı bir filmdi. Puanım 5/10, tamamdır.
 

innotes

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Eki 2019
Mesajlar
410
Maske-1 Rastgele aranırken buldum dayanamadım açıp izleyeyim dedim.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,984
2011 yapımı İn Time/Zamana Karşı. Baş rolleride Justin Timberlake, Amanda Seyfried ve Olivia Wilde var. Will ghettonun birinde annesiyle beraber yaşamaktadır. Zaman petrol için, para için savaşma zamanı değil, yaşam süresi için savaşma zamanıdır. Bu zamanda herkes daha fazla yaşayabilmek için birbirinden zaman çalmaya çalışmaktadır. Bunun için insanlar göz kırpmadan katil olmaktadır. Günün birinde Will'in annesi de ek zaman bulamadığı için Will'in ellerinde can verir. Will, annesinin hayatınını kaybetmesine neden olan kişilerle amansız bir hesaplaşmaya girer.
Konu bu... Sanıyorum ki, zaman temalı filmler beni pek sarmıyor. Çok akıcı olmasına rağmen bende tat bırakmadı. Puan falan vermeyeceğim.
 
K

kuzgun1984

Misafir
rough_cut.jpg

Rough Cut (Kaba Kurgu)
Kore filmlerinden beklediğimiz boyutta bir ters köşesi yok. ama ilginç konusuyla çok keyif aldığım bir film oldu. so ji seob müthiş oynamış.duruş ve bakışlar ben korenin yılmaz güney iyim der gibiydi. 8/10
 
Üst