Ormonde Jayne - Cuir İmperial

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,637
Parfüm tema olarak deri ve süet’in çiçeksi notalar ile harmanlanmasının etrafında şekillenen bolca konyak, sedir ve tatlılaşmasını sağlayan kremsi bir sandal ağacı ile harmanlanmış müthiş bir maskulen. Sert ve köşeli hatlara sahip bir deri, bolca baharatlı, odunsu ve başlangıç olarak oldukça karanlık bir koku.

Ormonde-Jayne-Bespoke-Cuir-Imperial-Eau-de-Parfum.jpg

Parfüme geçersem, tenime sıktığım an deri akorları arasında oldukça baharatlı ve acımsı nüanslara sahip bolca kakule (cardamom) ile açılışını gerçekleştiriyor. Markanın Montabaco adlı parfümünde de karşımıza çıkan kakule burada daha karanlık bir deri akorunun gölgesinde oldukça baharatlı. Bu açılışın acımsı yönlerini hafifletmek için bergamot kullanılmış ancak açılışa eklenen bergamot bile acımsı hissi azaltamamış. Açılışında mevcut olan deri parfüm durdukça yanına eklenen süet deri ve safran ile birlikte deri temasını daha da ön plana çıkarmakta. Bu deri ve süet birlikteliği ile başlayan kakuleli, baharatlı-karanlık deri açılışının ardından parfümde yüksek miktarda konyak etkisini göstermeye ve parfümü oldukça boozy bir hale sokmakta. Kullanılan konyak yağı gerçekten etkileyici.

Açılışının 5 dakika sonrasında bu acımsı, baharatlı deri bolca konyağı içinde barındıran deri ve derinlerden gelen çok hafif ancak iyi ve ince işçilik ile kompozisyona eklenmiş gül ve süsen birlikteliği ile kendini sarmalamış. Sert ve maskulen deri parfümünün centilmen yönleri de böylece ortaya çıkarılmış.

Parfüm durdukça deri notamız süet ile karışık şekilde parfümün her yerinde bolca hissedilen konyak ile başrolü üstlenmekte. Orta notalardan itibaren oldukça etkileyici bir sandal ağacı, hafif bir sedir, tonka ile çok hafif çiçeksi notaların birlikteliğinin oldukça karmaşık ve çözümlemesi zor bir haline bürünüyor. Kesinlikle mükemmel kokuyor.

Dip notalara geçtikçe alışılagelmişin dışında parfüm daha da güzelleşiyor. Harika bir odunsu kokunun etrafında salınan sandal ağacı ve konyak birlikteliği ile tenden ayrılıyor. Kesinlikle tende durdukça güzelleşen her geçen saniye kendine daha da bağlayan bir çalışma olmuş. Beni büyüledi. Yüksek fiyatına rağmen bence kesinlikle oldukça başarılı ve piyasada olmayan harika bir deri yorumu. Performansı bir fıs ile tüm gün farkedilme ve güçlü yayılım sunmakta. Bu belki burnu yorabilir ama ben kesinlikle memnun kaldım. Tebrikler Linda.

Genel Puanım: 10/10
 
Son düzenleme:

ERGUN

Administrator
Yönetici
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
3,832
nefis inceleme olmuş kürşat eline sağlık. ulaşması zor bir parfüm ancak fırsat bulursam denemek isterim :P
 

Aragon

Extrait de Parfum
Yasaklandı
Katılım
4 Kas 2018
Mesajlar
389
Elinize sağlık çok güzel bir inceleme , bir fıs ne kadar etkili her şeyi anlatıyor
 
Üst