En Son İzlediğiniz Film

Umut Aras

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
16 Ocak 2018
Mesajlar
1,598
Laf olsun diye yapılıyor sanki 3D. Yoksa güzel olabilir uygun sahneler olsa hocam. 3D olması bile pazarlama unsuru sanırım. Imax hiç gerek görmedim övüldüğü kadar var mı gerçekten?
Ya övüldüğü kadardan ziyade sizin beklentiniz önemli ben 4dx miş screenx miş çoğunda film izledim bu boyut olayı bana göre değil mesela ama ımax hem görüntü hem ses kalitesi çok iyi sizde ikisine önem veriyorsanız fazlasıyla memnun eder
 

Guns

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Eki 2018
Mesajlar
607
Ya övüldüğü kadardan ziyade sizin beklentiniz önemli ben 4dx miş screenx miş çoğunda film izledim bu boyut olayı bana göre değil mesela ama ımax hem görüntü hem ses kalitesi çok iyi sizde ikisine önem veriyorsanız fazlasıyla memnun eder

Sinemada özellikle görüntü kalitesi yeterli olmuyor benim için. Ses filmine göre değişir ama görüntü hafif bulanık karanlık geliyor bana sinemada. Evde izlediğim kaliteye tavım aslında :)
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
Şimdi Marrowbone/Karanlık Sır adlı film bitti. İzlediğim en iyi psikolojik-gerilim-dram filmlerinden biri; belki de en iyisiydi. Bu klasmandaki meşhur Split filmi bunun yanında inanın sönük kalıyor. Tek kelimeyle MU-AZ-ZAM.
Konusu: Jack; annesi, kız kardeşi, iki erkek kardeşi ile annesinin ailesinden kalan viran haldeki eve taşınır. Jack ve ailesi, korkunç babalarından kaçmaktadırlar. Olaylar o eve taşındıktan sonra içinden çıkılmaz bir hal alır.
Filmin atmosferi çok iyiydi, bunu bu derece iyi planlayan sanat yönetmeni her kim ise, müthiş bir iş çıkarmış.
Filmi damarlarımda bile hissettim, o derecede gerçekçi idi.
Her şeyiyle bir bütün olarak hem halk için sanat olmuş hem de sanat için sanat olmuş, gerçek bir baş yapıttı.
Yönetmenin baktığımda hiç şaşırmadım: Sergio G. Sanchez. Yani bir İspanyol. Senarist de aynı kişi, yapımcılar da İspanyol. Bu derece kaliteli film bir onlardan bir de Koreliler'den çıkar zaten. Keşke oyuncular da İspanyol olaydı... Belki de film bambaşka boyutta olacaktı, ne bileyim...
Sonuç olarak 10/10'u hak ediyor mu? Evet, kesinlikle. İzleyiniz efendim.
 

Okan Akgönül

Eau de Parfum
Katılım
4 Ara 2017
Mesajlar
217
Deadpool kaçıncı izleyişim bilmiyorum ama Marvel'ın yaptığı en iyi iş diyebilirim. Eğlenmek için birebir.

Bu arada imax ile ilgili bi sohbet olmuş evet imax görüntü kalitesi olarak en iyisi fakat imaxin de türevleri var. 15/70mm ve dijital olmak üzere iki çeşit imax var. 15/70mm bu işin standartı maaliyeti çok fazla fakat görüntü kalitesi dijitale göre kat ve kat daha fazla. türkiyede 15/70mm salon sadece ankara ankamallde var
 

Umut Aras

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
16 Ocak 2018
Mesajlar
1,598
Gözleri Tamamen Kapalı - Mükemmel bir Kubrick filmi adam masonları çok iyi anlatmış zaten filmden sonrada ölü bulunmuş filmi ilginç kılan çok nokta var
 

erbay

Extrait de Parfum
Katılım
27 Ağu 2015
Mesajlar
383
See you yesterday'i izledim. Zaman yolculuğu filmlerine karşı özel bir ilgim var diye görür görmez izleyeyim dedim ama hiç beğenmedim.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
Blackmail/2018 Hindistan yapımı elan bitti.
Konusu: Dev 7 yıllık evlidir ve bir tuvalet kağıdı üretim ofisinde, patronun sağ koludur. Eşine aşıktır ancak ondan hiç karşılık bulamaz. Çünkü eşi onu eski sevgilisi ile aldatmaktadır. Dev, bir gece eve erken gelir ve eşini o adamla birlikte görür. Olaylar hiç beklenmedik derecede dallanıp budaklanacak ve Dev; ezik ve statik kişiliğinin aslında hiç tanımadığı bir başka yüzü olduğunu keşfedecektir.
Konusu bu.
Filmde en beğendiğim karakterler Dev/İrfan Khan ve Dolly'nin babası. Dolly'nin babasına tek kelimeyle BA-YIL-DIM. Tam Türk babası gibiydi. Evladı mutlu olsun diye her şeyi yapan, evladı üzüldüğünde bildiğin aslan kesilen...
Filmin türü için gerilim denmiş, hayır, alakası yok. Film çok çok başarılı bir komedi/kara komedi. Yemin ediyorum zaman nasıl geçti anlamadım. Çok ama çok eğlendim.
Vuhuuu! Oldukça çılgın, komik, kaliteli, çok akılcı olmayan ancak zaten size bunu göze batacak şekilde hissettirmeyen, çok akıcı, enfes bir filmdi. Zalımsın, taraflısın İMDB; bu filmin puanı nasıl 7/10 oluyor? 10/10 az bile, AZ!
Dev'in müthiş hikayesi sizleri bekliyor, izleyin bence.
 

Rorschach

Eau de Parfum
Katılım
6 Ocak 2017
Mesajlar
242
lock stock and two smoking barrels - yönetmen Guy Rİtchie
Snatch hastası biri olarak şimdiye kadar nasıl izlememişim kendime kızdım , guy ritchie sen nasıl bir insansın, bi insan bunu nasıl yazar? nasıl çeker ? çok üst düzey bir screenplay, müthiş stilize aksiyon, sanat eseri
 

Umut Aras

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
16 Ocak 2018
Mesajlar
1,598
Aladdin - Çocukken çizgifilmini ne izlerdim be :)
Filmi hem küçüklükten gelen hayranlık hemde Will Smith fanı olmamdan dolayı kız arkadaşımla izledik iyiki izlemişiz dedik film çıkışı çok eğlenceli bir film olmuş herşey tadında ailecek izlenebilecek sıcacık bir film sanatsal beklentinizi fazla yükseltmeden sadece stres atmak eğlenmek çocukluk anılarını yad etmek isteyenlere tavsiye edilir görsellik müzikler şahaneydi :)
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
Şimdi İntikamın Saflığı adlı Danimarka-Almanya ortak yapımı filmi izledim. Filmin yayın yılı 2018.
Konusu: Kopenhag'da inşaat işçileri kaldıkları evde bir bölmenin olduğunu keşfederler, polislerle beraber bu duvar yıkılır ve korkunç bir manzara ile karşılaşılır: Bir masanın çevresinde üç tane mumya vardır. Ancak dikkat çeken çok önemli bir ipucu vardır: Orada 4. bir sandalye vardır. Q Departmanı huysuz, kaknem dedektifi Carl ve insani özellikleri çok daha gelişmiş olan Esad, bu korkunç olayı araştırmaya başlarlar. Keşifleri onları uzun zaman önce Kopenhag'da kadın tedavi ve ıslah merkezi!!!!!(Ünlemlerden anlayın nasıl pis bir yer olduğunu...) olarak kullanılan Sprogo'ya götürür.
Öncelikle film +30 yaşa yönelik. Çok ama çok sert bir film. Sert bölümlerinden hiç hazzetmedim ve bu bölümleri hızlıca geçtim. Siz de böyle yapıp izleyebilirsiniz.
Tempo düşmedi, konu çok acayip, oyunculuklar süper. Sert bölümleri çıkartırsam film 10/10 yapar. Hakkını yiyemem. Ancak ne var biliyor musunuz? Bu kadar özenli yapılmış filmi hiç izlememeyi dilerdim. Ne bileyim, olanlar korkunçtu.
Film ayrıca meşhur Kafesteki Kadın filmiyle başlayan serinin en son -yani 4.- filmi. Bilginiz olsun.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
El Pacto adlı İspanyol yapımı şimdi bitti.
Konusu: Anne (Belen Rueda), hasta olan kızının ölmemesi için bir anlaşma yapar...
Genel olarak beğendiğim bir film oldu. Hristiyanlık propagandası olmayaydı iyiydi. Oyunculuklar çok iyiydi. Kötü rolündeki amcamız gerçekten ürkütücüydü. Filmin atmosferi şahaneydi. Elbette bir El Cuerpo değildi ancak bu yapımın da yabana atılmaması gerekiyor. Puanım 8/10.
 

ERGUN

Administrator
Yönetici
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
3,832
film sektörü gözlemlediğim kadarıyla yatırımını ve zamanını ''süper kahraman'' filmleri dışında dizi sektörüne kaydırmış durumda, zira son zamanlarda izlediğim filmler beni tatmin etmiyor, alelacele yapılmış ayakları yere sağlam basmayan işler ekseriyeti. bu durumun pek yakın zamanda gözükmese de değişeceğini umuyorum. sinemanın keyfi başkadır.

malum son zamanlarda netflix piyasayı sildi süpürdü ve TV olayının köküne nerdeyse kibrit suyu döktü. şahsen netflix ve türevlerinin zamanla daha çok artacağını ve TV nin yakın bir zamanda zamanının demirbaşı kasetler gibi tarihe karışacağını düşünüyorum.

başlıktan fazla kopmadan, son zamanda seyrettiğim ve beni etkileyen filmlerin başında - I am Mother geliyor (yine bir netflix filmi) en ufak spoiler dahi vermeden, sadece terminator 2 perspektifinde olduğunu söylemek isterim. T2 yi beğenenler muhtemelen bunu da beğenecektir. büyük beklenti içine girmeden izlenecek, tadında güzel bir bilim-kurgu olmuş.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
Sisteki Kız/ La Ragazza Nella Nebbia bitti.
Konusu: Anna Lou adlı kızıl saçlı bir genç kız ölü bulunur. Olayı soruşturması için dedektif Vogel görevlendirilir. Vogel çok başarılıdır ancak bir özelliği vardır: Suçlu olan kişiyi sezinlemekte ve eğer mahkeme gidişatı suçluya ceza verme eğiliminde değilse delilleri değiştirebilmektedir. Vogel yine hislerine dayanarak olayın failini bulduğunu sanır ancak olaylar sarpa sarar.
Konu, işleniş, oyunculuklar çok iyi ancak kafamdan 5 katı büyüklükte haçlara(Hristiyanlık sembolü haç var ya o işte) baş rolü vermek nedir kardeşim? Gerek yoktu buna. Filmde hiç bir aksiyon olmamasına rağmen işleniş o kadar iyi ki, merak duygusu daima dimdik ayakta kalıyor. Sıkı bir polisiye.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
Velvet Buzzsaw adlı Dan Gilroy filmi şimdi bitti. Gereksiz bazı bölümler dışında, tek kelime ile HARİKULADE.
Konusu: Josephina, bir sanat galerisinde, Rhodora'nın yardımcısı olarak çalışmaktadır. Disiplinsizliği sebebiyle işten atılır. Josephina'nın alt katındaki ressam Dease ölür, Josephina onun eserlerini sahiplenir. Her şey bundan sonra ölümcül bir hal alır.
İMDB puanı, Sinemalar puanı ne kadar düşük olursa olsun; bu film gereksiz görüntüleri hariç benim gözümde OLMUŞTUR. Gerilimi çok iyiydi, atmosferi çok iyiydi ve ben gerçekten kendimi bir sanat sergisindeymişim gibi hissettim filmi izlerken...
Nightcrawler/Gece Vurgunu ile başlayan Dan Gilroy-Rene Russo-Jake Gyllenhaal ortaklığı bu filmle de devam etmiş oldu. Ben Rene Russo'yu ciddi manada çok başarılı buldum.
Not: Kesinlikle aile ile izlenecek bir yapım değil. Gereksiz bölümlerini ileri sararak filmin tadını iyice çıkartabilirsiniz.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
The Witch: Part 1- The Subversion adlı Kore yapımı sona erdi.
Konusu: Çevresinde ''cadı'' lakabı ile bilinen genç kız, en yakın arkadaşının da zorlaması ile ulusal ses yarışmalarından birine girer, yavaş yavaş tanınmaya başlar. Ancak geçmişi bu kızcağızı rahat bırakmayacaktır.
Aksiyon sahneleri çok iyiydi. Evet bilgisayar efektleri mevcuttu ancak inanılmaz güzeldi. Oyunculuklar da çok iyiydi ancak filmin mantık düzeyi 0 (yazıyla 0) seviyesinde. Yine de, aksiyonu, heyecanı, mantıksız olsa bile işlenişi çok iyiydi. Belli ki, devam filmi de gelecek. Bence bu seri iş yapar. Yalnız, filmin bazı yerleri fazlasıyla kan içeriyor, yaş sınırı en az +20 olmalı. Çok beğendim -Bu film de mantıksız oluversin, ne olacak. Mantık dışında bir filmden ne kadar beklentim varsa hepsini fazlasıyla karşıladı. Daha ne olsun- Puanım 9/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
İtalyan yapımı Dogman elan bitti.
Öncelikle ben bu filmi KİMSEYE TAVSİYE ETMİYORUM ÇÜNKÜ FİLMDE ÇOK FAZLA KOKAİN ÇEKME (Tatlıses'in tabiriyle KOKOİN
1f642.png
:) ) sahnesi var. Bundan hiç hoşlanmadım.
Konusu: Marcello bir köpek bakıcısı-kuaförüdür. Bu ufak tefek adam aynı zamanda uyuşturucu satıcısıdır. Mecburen -evet kesinlikle mecburen- Simone ile arkadaşlık yapmaktadır. Çünkü Simone'nin fiziksel gücü altında ezilmektedir. Simone bir soygun planlar. Zavallı Marcello'yu soyguna katılması için zorlar. Bu olay Marcello-Simone arkadaşlığında tüm dengeyi değiştirir.
Dediğim gibi kimseye önermiyorum. Verdiği mesajlar anlamlı olsa da, filmin işlenişi ahlaki açıdan anormal yanlış. Puan yok.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
Kenneth Branagh'ın hem yönettiği hem de baş rolünde olduğu Doğu Ekspresinde Cinayet şimdi bitti.
Konusu: İstanbul'dan gelen, Paris'e gidecek olan trende bir cinayet işlenir. Bereket ki, acar dedektifimiz Hercule Poirot bu trendedir ve katili bulmak için elinden geleni ardına koymayacaktır.
Yine sanat yönetmeninin sırtladığı filmlerden. Atmosfer inanılmaz başarılı olmuş. Oyunculuklar fena değil. En beğendiğim oyuncu kesinlikle Willem Dafoe oldu. Ancakkk... Çoğu izleyiciye katılıyorum: İşleniş fazlasıyla sade hatta yavandı. Sonu da büyük bir ters köşe değildi. Herkes Kenneth Branagh'tan Hercule Poirot olur mu demiş ancak ben rolün icrasını beğendim. Devam filmi çekilecekmiş. Olabilir. Birçok birinci sınıf oyuncunun rol aldığı film, çok çok daha iyi işlenebilirdi. Puanım 6/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,996
Nerve/Amerikan yapımı şimdi bitti. Konusu: Vee, arkadaşı Sydney'in devamlı gölgesinde kalmış, özgüveni düşük bir genç kızdır. Sydney, bir gün ona oynadığı Nerve adlı oyundan bahseder. Oyun, zorluk derecesi giderek artan görevlerden oluşmaktadır. Vee de bu oyuna katılır ve başına olmadık işler gelir.
Film, Amerikan gençliğindeki yozlaşmayı, pisliği çok güzel gösteriyor. Oyunculuklar süper çünkü oyuncular rol yapmıyor; kendi gerçek kimlikleriyle oradalar. Film bu derece gerçekçi olduğu için benden 10/10 yani tam puan aldı. Heyecanlı, akıcı, dediğim gibi çok gerçek bir film.
 

erdimurat

Extrait de Parfum
Katılım
7 May 2019
Mesajlar
410
Dün akşam Annabelle 3 filmini izledim. Daha yeni vizyona girdiği için spoiler vermeyeceğim gidecek arkadaşlar olabilir. Güzel bir korku-gerilim filmi ancak beklentiyi çok yüksek tuttuğum için biraz hayal kırıklığına uğradım. Bazı sahneler çok oldu bittiye getirilmiş. Yine de 10/6 veririm.

annabelle.jpg
 

Ekli dosyalar

  • annabelle.jpg
    annabelle.jpg
    395.3 KB · Görüntüleme: 100
Üst