Guerlain - SANTAL ROYAL - for women and men - 2014

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
guerlain-ambre-eternel-ve-santal-royal-reklam-afi%C5%9Fi-new-k-jpg.2100

guerlain-ambre-eternel-ve-santal-royal-reklam-afi%C5%9Fi-oryantal-vurgu-jpg.2101

Guerlain - SANTAL ROYAL - for women and men - 2014

Yarım saat sonra koku feminenleşiyor yavaşça. İlk başı da kimi için feminen olabilir. Şişesinden koklamak güzel, hoşuma gitti, uniseks ( hercins ) kokuyor..

2 saate yaklaşırken sılaj düşüyor tende hatta 1.saatte düşüyor sılaj... Gene koku var da daha kuvvetli olması lazımdı bence.. Ambre Eternel ile benzerlikler var ama daha doğal Guerlain Santal Royal.

Koku çok güzel. Daha kuvvetli olmasını isterdim dediğim gibi, daha doğrusu ilk başladığı sılajla 5-7 saat devam etse ve 12-17 saatte yarım metreden hissedilse yeterli olurdu kıyafette ama gene 22-23 saatte 30-35 cm'den hissedilebiliyor parfüm eğer etrafda başka kuvvetli bir parfüm yoksa.


Altta da okursunuz inşallah performansın devamını :).. Ekmeği yutmak için de çiğnemek yani bir emek gerekir :), okuyanda emek göstersin :)..

İlk başta ud kokusu var diğer notalara ek olarak. Çok güzel başlıyor parfüm. Teyzem çok sevdi.

Parfüm daha sonra ilk baştada olan tatlı amber reçinesi ile de devam ediyor. Ten ve kıyafet performansını yazdım.. Bu arada parfüm çok çok hafif sarımsı. Şişe sıvısı resmini koyarım inşallah arkadaşlar, koymasam bile rengini söyledik bakalım :)..

Amber reçinesi amber ağacından elde edilen bir reçine ve kuvvetli bir koku. Bu parfümde kehribar mı amber reçinesi mi kullanılmış derseniz amber reçinesi olabilir..

Aslında amber reçinesi yanı sıra narkotik, uyuşturumsu bir nota var ve hep devam ediyor. Bu ylang ylang sayesinde gibi görünüyor, açıklanan içerikte olmasa da.. Passiflora yani çarkıfelek kokusuna da benziyor o narkotik koku.

Bahçeli evler çoktu yaşadığım ilçede bir zamanlar ve değişik değişik bitkileri koklama imkanım oldu kısmen. Bunlardan biri çarkıfelek çiçeği(Passiflora flowers)'dır. Sarmaşık tarzında bir çiçekti.

Konusunu okursanız bu narkotik, baş döndürümsü koku Guerlain Ambre Eternel'de de var. Onda ylang ylang açıklanmış bu kokuyu verebilecek koku notası olarak. Guerlain - AMBRE ETERNEL - for women and men - 2016

Aslında Santal Royal, Ambre Eternel 'dan daha iyi bence. Daha doğal geldi. İkisini özellikle düet yaptırıp burada da yazacağım inşallah. Çok doğal koku notaları kullanılması iyi bir şey Santal Royal 'da..

Parfümde, tende 1-2 saatte daha hissedilir sandal odunu koku notası da var. 2.saatte çok hoş ve daha yalınımsı koku sandal odunu. Seviyorum sandal odunu koku notasını..

Koku artı ➕ 2 saatten 3 saate kadar pudralaştı koku tende. Bu hali daha uniseks..

Üstteki ten testi idi. Kıyafet testi de idare eder.

İlk bir saat sılaj güzel 5-7 fıs için. Diğer bir-iki saatte sılaj daha da düştü.

Odaya girince koku hissediliyor. Bu çok güzel. Çok kuvvetli de değil, bu da kiminin tercih sebebi olabilir.

Diğer saat 1-2 metreye düşüyor sılaj.

Sonraki 5.saate kadar sılaj hızla düşse de yarım metreden hissedilen sılaj 24 saate kadar düşerek gidiyor. 5.saatte eğer etrafta başka koku notaları varsa, yarım metreden duyulamıyabiliyor parfüm. Pek çok parfüm için geçerli bir şey bu.

Kıyafette de ilk saatten itibaren narkotik, uyuşturumsu bir koku var. Yukarıda bahsetmiştim bundan.

Parfümün 22-24 saat sonra 30-35 cm den hatta yarım metreden çok hafiften de olsa kıyafetten hissedilmesi güzel. Normalde parfüm yarım
1f313
metreden kokması iyi bir şeydir, iyi bir performanstır tabi sılaj dereceside önemli.

Fragrantica.com içerik yazı ve tablo alıntıları : ''

Koku ana notaları azalarak ud, sıcak baharatlı, odunsu, deri, gül, balsamik de hatırı sayılır oranda var..

Arapça şekilde, Guerlain özel baskı sunan Guerlain Santal Kraliyet mağaza Harrods Salon de Parfums açılması vesilesiyle başlatılan. Altın renkli ve siyah ve altın şerit detaylarla dekore edilmiş parlak siyah flakon, kehribar ve misk gül, sandal ağacı, deri, ud, portakal çiçeği esansı, tarçın notaları ile bir oryantal kompozisyon gizler. 125ml Eau de Parfum. Olarak koku, Ekim bakan satışa sunulacak Santal Kraliyet Bu koku arkasındaki burun 2014 yılında başlatılan Thierry Wasser .


Parfüm değerlendirmesi: 4.09 üzerinden 5 ile 247 oy.

Santal Royal Guerlain içerik tablosu üye oy oran sılaj ömür etki k.jpg
Santal Royal Guerlain içerik tablosu üye oy oran 2 k.jpg

208 Öd, Ud ( Agarwood, oud ) , 166 Sandal ağacı ( Sandalwood ) , 147 Deri ( Leather ) , 143 Gül ( Rose ) , 125 ( Cinnamon ) , 78 Kehribar, amber reçinesi ( Amber ) , 54 Misk ( Musk ) , 41 Neroli, Portakal çiçeği ( Neroli ) , 26 Şeftali ( Peach ) , 10 Yasemin ( Jasmine ).

Güzel okumalar, güzel kokular, özel ve güzel anlar :)..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
inceleme için teşekkürler.

Sagolasın Ustad hocam :).. Bu arada inceleme mayıs ayı sonlarına doğru yapılmıştı ama arada kalmış, yayınlamayı unutmuşum. Şu günlerde Santal Royal indirimleri duyuyorum, güzel oldu o açıdan yayın, okuyanlar ve bu parfümü almak isteyenler için umarım.. İndirimli fiyatı 330 larda indirimle uzay parfümeride imiş ( UzayExclusive ).
 
U

ukiyo

Misafir
buram buram kalite kokan guerlain parfümü.

yoğun, oturaklı bir koku olduğu için benim bunu kullananlar için yorumum 'ne istediğini bilenlerin kokusu' olurdu. her ne kadar uniseks diye geçse de, bence kadınlardan çok erkeklere uygun bir koku. uniseks özelliği de ancak sıktıktan birkaç saat sonraki halinden geliyor bence. biraz kadınsılık sezdiğim anda tam boyunu almayı beklediğim kokulardan biri olarak kalacak benim koku sıramda. elimdeyse 4 adet 1 ml'lik samplelardan sadece bir tane kaldı. ayrılma vakti yakın görünüyor:(

bir de notalarında geçen o çiçeklerin hiçbirinin kokusunu alamıyorum ben sadece oud alıyorum nedense. karanlık, gizemli tarafını da bundan alıyor olabilir.

her ne olursa olsun, alıp baş köşeye koymalık şişesiyle enfes bir şey bu parfüm.
 

fyodor

Eau de Parfum
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
340
Kullandığım en iyi sandal parfümü


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Umut Aras

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
16 Ocak 2018
Mesajlar
1,598
Çok güzel bir inceleme elinize sağlık arandık esintiler taşıyan kokuları seviyorum hele ortada birde Guerlain kalitesi varsa
 
Üst