En Son İzlediğiniz Film

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
''Kızımı hiç tanımıyormuşum.'' Kayıp Aranıyor çok sıkı bir ABD aile eleştirisi... İzleyin derim. Puanım 8/10
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
UPGRADE... Bir baş yapıt.
Hep düşünürdüm bir gün Terminator Mahşer Günü tadında bir film yapılabilecek mi diye. Çünkü ne kadar bilim kurgu izlersem izleyeyim bu film başka bir yerde. İşte bu baş yapıt tam da bu tadı veren, görselliğiyle olsun, gayet özgün konusu olsun insanı mest eden bir film. Son yıllarda izlediğim kesinlikle ama kesinlikle en iyi bilim kurgu-dram. Sonu çok güzel.
Fikir: 10/10
Yönetim: 10/10
Oyunculuklar: 10/10
Genel Puan: 100/10
Enfes...
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
El Royal'de Zor Zamanlar adlı yapım şimdi sona erdi. Önce filmde her şey birbirinden kopuktu. Huyumdur; bir şeye başladıysam onu bitirmeliyim. Bu filmin ilk 40 dakikası bu zorunluluğun içinde geçti. Sonradan her şey birleşmeye başladı, filmin tadı çıktı.
Zannımca bu filmin baş yapıt olmasını engelleyen tek bir sebep var; fazlaca Hıristiyanlık propagandası içermesi.
Ayrıca Emily'e olanlara çok üzüldüm, Rosie'ye olanlarsa içimi soğuttu.
Puanım 7/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
A Simple Favor/Küçük Bir Rica...
Bir kere Blake Lively çok güzel. Oyunculuğu da iyi. Diğer baş rol oyuncusu Anna Kendrick de çok inandırıcı oynamış.
Ortaya eli yüzü düzgün(ancak bundan fazlası olmayan) bir yapım çıkmış.
+18 sahneleri var mesela çok fuzuliler. Hiç gerek yoktu.
Merak duygusunu nispeten celbeden bir yapım.
Ancak keşke gerilim ve gizem olguları daha fazla öne çıkarılsaydı. Çok bekledim büyük bir bomba patlamasını; beklediğimle kaldım öylece...
Handikapları olmasa süper iyi bir yapım derdim. Yine de İMDB puanından aşağısını vermeyeceğim:7/10.
 
Son düzenleme:

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
Şimdi Equalizer 2- Adalet 2 adlı Denzel Washington filmi sona erdi. İzlenimler:
Filmin en başında, filmin geri kalanıyla hiç bir bağlantısı olmayan, safi Türkler'i küçümsemek-onları rezil etmek- amacını taşıyan bir bölüm vardı. Çok açık söylüyorum bu bölüm iğrençti. Peki orada ne olmuştu? Yurt dışından Türkiye'me gelen trende genç bir adam ve bir kız çocuğu göze çarpıyor. Çocuk, adamın kızı. Sonradan anlaşılıyor ki, adam yabancı uyruklu eşinden -çocuğunu sevmediği halde- çocuğunu Türkiye'me kaçırıyor. Denzel Washington da çocuğu adamdan almadan evvel bir sürü hakaret ediyor ve pek de efor harcamadan çocuğu alıp anasına teslim ediyor.
Benim ülkemin -aklı başında- hiç bir ferdi bir kuzuyu anasından ayırmaya kalkacak kadar hain değildir. Kimse kusura bakmayacak, tepkimi veririm ben.
Bu art niyetli bölümün dışında filmin aksiyonu gayet iyiydi.
Gözüme çarpan başka bir şey, Denzel amca serinin ilk filminden bu yana epeyce yaşlanmış. O hareketlere bilgisayar efekti eklenmiyorsa ben de Fatma değilim.
Türk ırkçılığı yapmış filme sırf aksiyonu için 1/10 veriyorum.
 
Son düzenleme:

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
Everybody Knows/Herkes Biliyor adlı İspanya-İtalya-Arjantin ortak yapımı şimdi bitti.
Konusu: Laura iki çocuğu ve eşiyle Arjantin'de yaşamaktadır. Kardeşinin düğünü için iki çocuğuyla İspanya'ya gelir. Kız kardeşinin düğün gecesinde kızı kaçırılır. Kızın kaçırılması umulmadık sırların ortaya çıkmasına sebebiyet verir.
Ne bileyim beni çok saran bir yapım olmadı.
İşlenişi değişik olsa bazı yerlerde çok sıktı; bende filmi kapatma isteği uyandırdı.
Puanım 1/10. Yeterli.
Bu arada Ricardo Darin gibi bir yetenek böyle mi kullanılır, pek sayın yönetmen?
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
Şimdi nefis bir Tayland yapımı, Bad Genius sona erdi.
Lynn, deha derecesinde zeki bir öğrencidir. Çok yüksek ücretli özel bir okula sırf çok yüksek notları nedeniyle kabul edilir. Lynn, öğretmen olan babasının aslında -burslu olmasına rağmen- okula yüksek miktarda ücret ödediğini öğrenince buna çok üzülür. Lynn'in okulda arkadaşlık ettiği tek kişi Grace'tir. Ve Grace onun başını yakmaya adım adım yaklaşmaktadır.
Tayland eğitim sistemini eleştiren, iyilik-kötülük kavramlarını müthiş heyecanlı biçimde işleyen, harika bir film. Çok iyiydi.
İMDB: 7,7 Fatma'nın notu: 9/10.
 
Son düzenleme:

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
Bad Samaritan (2018) adlı yapım şimdi bitti. Filmin türü gerilim-psikolojik gerilim.
Konusu: Sean ve Derek çok yakın iki arkadaştır. Bir restoranda vale olarak çalışsalar da, asıl yaptıkları iş müşterilerin evlerine girip hırsızlık yapmaktır. Bir gün mekanlarına Cale adında müthiş zengin bir adam Maserati'si ile gelir. İki kafadar arabayı görünce hemen bu adamın evinden neler aşırabileceklerini düşünmeye başlarlar. Bu, hayatlarının hatası olacaktır.
Puanımızı verelim: 7/10.
 
Son düzenleme:

HT

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
30 Haz 2017
Mesajlar
1,307
Maze Runner The Death Cure... serinin üçüncü ve sanıyorum sonuncusu..
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
The Negotiation, enfes bir Kore filmi... Bu filme 6,3 puan veren İMDB'YE itibar etmeyin kesinlikle. Filmin puanı 9/10.
Konusuna geleyim: Dürüst bir polis olan Ha, özellikle suçlularla arabuluculukta çok başarılıdır. bir gün bir olayda arabuluculuk yaparken rehineler öldürülür. Bunun basit bir rehine krizi olduğunu zanneden Ha, çok çok üzülse de olayı ardında bırakır. Uluslararası bir silah kaçakçısı, şebeke lideri Min birkaç üst düzey yönetici rehin alır ve kendisiyle tek muhatap olacak kişinin Ha olmasını ister...
Son Ye Jin çok bayıldığım bir aktris değil ancak Hyun Bin... Süper oynamış. Yine Kore adalet sistemine tokat gibi bir eleştiri...
E puanımı da vermişim, izleyin bence. Çok güzel.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
Dark Figure Of Crime adlı 2018 Kore yapımı an itibariyle bitti. Çok ama çok beğendim. Konusu: Dedektif Min, özellikle cinayet davalarında çok başarılı bir polistir. Psikopat seri katil Kang'ın kanıtlanamayan suçlarının peşine düşer. Seri katil Kang, dedektifle adeta oyun oynamaktadır. Dedektif, onu konuşturmak için para bile verir. Ancak hiç bir şey Kang'ı itiraf ettirmeye yetmez. Dedektif para vererek usulsüzlük yaptığı için üstüne üstlük sürülür. Sürüldüğü bölgeye gideceği zamana kadar davayı son bir kez gözden geçirir ve olaylar...
Film gerçek olaylardan esinlenilerek yapılmış. Oyuncular inanılmaz oynamış. Hele seri katil rolündeki arkadaşa pess yani diyorum. Bu kadar olur.
Her şeyiyle muazzam bir polisiye-gerilim.
Puanım 9/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
ABD yapımı Breaking İn adlı film şimdi bitti. 4 erkek suçlunun bir kadına güç ve akıl yettiremediği, yine saçma sapan ABD propagandaları ve mantık hatalarıyla dolu gereksiz bir yapımdı. Film bir yandan da ABD halkının ne derece insani duygulardan uzaklaşmış halde olduğunu apaçık gösteriyor. Onların ruhlarına adeta elinizle dokunmuş kadar oluyorsunuz. ABD'nin çirkin yüzünü gösteren bu yapıma, bunca mantık hatasına rağmen 10/10 veriyorum.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
Traffik adlı ABD yapımı sona erdi.
Konusu: Brea bir gazetecidir. Nişanlısı ile gittikleri tatil evinde başlarına hiç umulmadık korkunçlukta bir olay gelir: Kadın ticareti yapan insanlık dışı varlıklarla ölüm kalım mücadelesine girerler.
Çok fena bir film değildi, en azından bu korkunç konu akıcı işlenmiş.
Pek +18'lik görüntü içermemesine rağmen, konu hassaslığı nedeniyle kesinlikle 18 yaşından küçüklere uygun değil.
Sana puanım 4/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,964
Şimdi The Divine Move adlı Kore yapımını tamamladım. Konusu: Go satrancını oynamayı bilen ve seven bir abi kardeş var. Abi, satrancı para karşılığı oynamaya başlayınca, bu işi bahis haine getirmiş bir çeteye rastlar. Abi, bunlara borçlanır ve en sonunda öldürülür. Sümsük kardeş, gözleri önünde öldürülen abisinin intikamını almak için önce dövüşmeyi öğrenir. Ardından bir Go satrancı ekibi kurar. Artık düşmanlarına karşı her açıdan hazırdır...
Film, Go satrancı ve aksiyon-gerilim ögeleri arasında güzel bir bağlantı kurmuş.
Film için söylemenin elzem olduğu bir diğer şey kesinlikle +18 olduğu. Çünkü içinde yoğun şiddet var. Çok çok rahatsız edici bir şey yok ancak, bu film 18 yaşından küçüklere uygun değil.
Ben beğendim; kesinlikle akıcı, oyunculukları çok iyi, kurgu-senaryo-yönetimi iyi, kaliteli bir film.
Puanım 8/10.
 
Üst