Sonbahar Parfümleriniz

NightManager

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Kas 2019
Mesajlar
1,477
Evet malum sonbahar mevsimine giriyoruz ,koku sıkmanın en güzel mevsimlerimden hatta havalarından biri. Designer - Niş- İndie farketmez top 3 parfümünüz bu mevsim ne olacak , ufacık da tanımı ile birlikte yazabilirsek mükemmel bir bilgi alışverişi olacağını düşünüyorum.
images.jpg


Teşekkürler
 

xPixa

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,370
Son bir haftadır İstanbul’da hava oldukça serin geçiyor. Ben de bu süre zarfında son splitlerden kışlık diye aldığım dekantları kullandım. Kışın dondurucu havasında kullanmaktan daha çok keyif aldım bu süreçte. En çok keyif aldıklarım şu şekilde:

1)MFK Oud Satin Mood Edp: Anlatmaya gerek yok bence artık herkes biliyordur bu arkadaşı.

2)Maison Crivelli Iris Malikhan: Tozlu iris açılışı sonrasında ortaya çıkan böyle yağlı deri var. Yağlıdan kastım vıcık vıcık oud değil, yabancıların tasviriyle patisserie tarzındaki buttery kıvamında. Sonrasında da ortamı vanilya domine ediyor. Ruj ya da makyaj çantasının içi gibi bir hava baya var ama benim hoşuma gitti. Genelde sevmem bu tarzı, iris parfümleri ya çok donuk gelir bana ya da sıkıcı. Bu arkadaş ortada bir yerde bana göre. Wow etkisi yaratmadı ancak kullanması keyifli.

3) PdM Pegasus Exclusif: Normal Pegasus kokusuna oud eklenmiş. O tütsümsü yanan tarzdaki oud kokusu normal DNA’ya iyi yedirilmiş. Klasik versiyonuna göre daha maskülen olmuş. Yayılım bomba kıvamında değil, idare eder. Kalıcılık 8-9 saate yakın ama 5. saatten sonra baya silikleşiyor. Yine de serin havada dışarıda kullanması keyifli. Bir de o klasik versiyondaki metalik hava bunda yok denecek şekilde törpülenmiş, oldukça da iyi olmuş.

Bonus 1: Maison Crivelli Ambre Chromatique
Bence aşırı başarılı bir amber parfümü. Amber parfümlerini genel olarak sıkıcı bulan biriyim ama bu parfümün güzel bir enerjisi var. Özellikle ilk yarım saati bana göre aşırı güzel. Tütsü ve baharat birlikteliği harika. Dipten de sıcak sıcak amber vuruyor. Fakat sonrasında ortamı amber ve kirli-sexy-hafif odunsu vanilya domine ediyor. Bu kısıma kadar parfüm harika derecede unisex iken bundan sonra bana göre baya feminen faza evriliyor. İlk yarım saatteki kokusu şöyle 2-3 saat devam etseydi şişeli alırdım. Yayılım ve kalıcılık zirve, ihtiyaç şişeden sadece 2 fıs. Kazaklarda, atkılarda ya da montlarda haftalarca hatta aylarca kokusu kalabilir öyle diyeyim.

Bonus 2: Byredo Tobacco Mandarin
İsmi gibi narenciye ya da tütün ön planda değil. Hatta bence narenciye hiç yok. Hafif tatlı, karakterli bir tütün hissediliyor ama geri planda gövdeye destek şekilde. Asıl ön planda kimyon ve çevresinde şekillenen diğer notalar var. Genelde kimyon ya da karanfil gibi baharatların ön planda yer aldığı parfümler beni baya rahatsız eder ama bu öyle değil. Çok yumuşak, derin ve oturaklı. Yumuşak dediğime de bakmayın baya performanslı. Yayılım 3-4 saat çok başarılı, kalıcılık da tenimde bir yerden sonra silikleşmesine rağmen 20 saat civarı. Serin havada atkıya 2 fıs sıkıp dışarı çıkarsanız çok güzel kokacağına inanıyorum. Heralde bu da atkılarda yıkandıktan sonra bile kokabilir öyle diyeyim.
 

Burakc

Eau de Parfum
Katılım
17 Ağu 2021
Mesajlar
242
Clive Christian 1872 men, her ne kadar İlkbahar-yaz olarak oylansada ben eylül ekim aylarında kullanmayı çok seviyorum, eski şişe bir 30 ml e sahibim ve kendimi çok şanslı sayıyorum, içerisinde açıklanan çok fazla nota var, narenciye yoğunluğunda açılıyor ancak kokunun yönünü direk değiştiren muskat biberiye küçük tahıl, lavanta gibi eklemeler var ve ayırt etmesi benim adıma çok çok zor, biraz zaman geçtikçe hem çiçeklenip hem yeşil hissiyatı daha çok artıyor, ben hafif pudralı bir havada hissediyorum, çok karizmatik ve geçişleri muazzam.

Masque Milano Russian Tea, ilk denediğim de hafif acı ve sert geldi, ancak bir günü geçirmek için giyindiğimde burnuma dayayıp direk koklamakla arasındaki farkı anladım, tüm samimiyetimle söylüyorum 4 5 fıslatma ile etrafınızda muazzam koku çemberi ile güzel bir aura oluşuyor, çay notasını inanılmaz seviyorum ve buna eklenen deri-tütsü-ahududu onu diğer tüm çay temalı parfümlerden ayırıyor, tüm farklılığına rağmende çok giyilebilir olduğunu düşünüyorum.

Sonbahar da seçtiklerime dikkat ettim de hep biraz koyu ve olgun işler oldu, Chanel les exclusif serisinden cuir de russie ile devam edeyim, benim gözümde sonbaharın hem ılık hem serin, gündüz-gece her anına yakışır. Chanelin nefis derisine eşlik eden çiçekli notlar bu parfüme inanılmaz zarif ve klas bir hava katıyor, bununla ilgili söylemem gereken en önemli şey ise çabasız bir unisex olması, kesinlikle cinsiyeti yok, yalnızca klas ve güzel bir koku kimin giydiğinin bir önemi yok.

Seçmek çok zordu gerçekten ama sonbahara en yakıştırdığım işler bunlar oldu.
20220918_090230.jpg

Bu arada Designer bonusları vereyim,
Guerlain l'homme ideal edp, L'ınstant de guerlain edt, Encre Noir A l'extreme, Dior Homme edt, Ysl La nuit de l'homme
20220918_085642.jpg
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
816
Erkekler için,

1) Dior Sauvage Parfum: Karanlık lavanta temalı bir parfüm. Edt versiyonuna nazaran daha çok sevmiştim. Kalıcılığı 8-9 saati buluyor. Yayılımı da gayet iyi övgü aldırıyor. Tarz olarak naxosa benzetiyorum.

2) Parfums de Marly Herod: Kullandıkça sevdiğim parfümlerden. Tütün kokusundan çok buruk bir vişne kokusu alıyorum. Bence PDM markasının pegasus exclusif ile beraber en güzel kokusu. Kalıcılık 8 saati buluyor fakat yayılımı biraz zayıf.

3) Maison Francis Kurkdjian Amyris Homme Extrait: Çikolata-vanilya temalı bir parfüm. İlk koklayışta designer parfümlere benzetmiştim ancak içerik zenginliği zamanla kendine aşık ediyor. Kalıcılık 8-9 saat sürüyor.

Kadınlar için,

1) Initio Addictive Vibration: Sadece sonbahar değil çok sıcak yaz günleri hariç her mevsim kullanılabilir. TM Alien'a benzediği söyleniyor. Ben Sephora'da Alien'ı denedim fakat beğenmedim fakat AV'nin hastasıyım. Kalıcılık 6 saat fakat yayılımı gayet iyi.

2) Tom Ford Noir Femme: Külfi tatlısından esinlenerek üretilmiş. Tatlı-baharatlı güzel bir parfüm. Kalıcılık gayet iyi 8 saati görüyor.

3) Maison Francis Kurkdjian Gentle Fluidity Gold: Ya buna ne denilir ki bilemiyorum. Sanat eseri ! Masterpiece ! Kalıcılığı ve yayılımı olağanüstü. Kağıtta haftalarca kaldığına şahit oldum. Açılışı inceden biraya benziyor fakat o hava kayboluyor vanilya etkisiyle tatlı bir kokuya dönüyor.
 

Rorschach

Eau de Parfum
Katılım
6 Ocak 2017
Mesajlar
242
sonbahar için dior homme dan daha iyi bir parfum bilmiyorum tabi 2020 öncesi şişeler


2- fahri parfum

3- costume national homme özellikle resmi giyimle harika oluyor
 
Üst