Perfume Point Hakkında

M-rah

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
1,132
Bu iddiaları duydum ama bunların şehir efsanesi olduğunu da duydum, bu ülkede neye, kime güveneceğini şaşırır insan. Zaten dediğiniz şekilde ise bu parfümleri Araplar falan hiç almaz, yogun şekilde olan kokuları seviyor bildiğim kadarıyla, belki uzak dogu ülkelerine satarlar, fakat böyle bir iddia var ise, onlar da neden alsın düşük esanslı, az kokan parfümleri. Popüler parfümlerin çok fazla sahtesinln oldugunu düşünüyorum ben de, fakat sahte parfümü kullanan, hele daha önce parfümü bilen biri zaten fark eder diye düşünüyorum.
Şehir efsanesi olduğunu zannetmiyorum çünkü benim karşılaştığım ve gördüğüm bir durum...
Araplar yoğun kokuları seviyorlar ama 40-50 derece sıcaklıkta ne derece kullanırlar bilemem..

Neden alsın düşük esanslı parfümleri; Yılın her mevsimi sıcak ve nemli bir iklimde Tobacco vanille kullanmak helede %25 esans oranıyor.! ;) %10-%15 esans oranlarında bir TV düşünürsek nispeten 15-20 derece kullanılabilir.
Örnek; Orjin TV nin hakkı şuanki istanbul havası ;)
 

Enverg

Eau de Cologne
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
31
Kurumsal bilindik mağazaların giderleri fazla olduğu için kar marjları da fazla oluyor.
Sevil ve Beymenin arasında bazı ürünlerde farklılıklar oluşuyor. Decant olarak satan kişi ve kurumları iyi tanıyıp güvenmen gereliyor tabiyki sonuçta şişesini sana göndermediği için anlaman biraz zor olabilir yada elinde orjinal şişeli varsa iki bileğe sıkarak kıyaslama yapabilirsin. Dubai ürünler kullanılıyor çok ben bile kullanmışımdır bilinçlenmeden önce ama sonrasından yoğunluk ve kalıcılık bakımından farklılıkları test edince daha dikkat olmaya başladım.
Burası Türkiye babana bile güvenmeyeksin ve bunun yanısıra biz miilet olarak çakma her türlü üretim yapmayı ve temin etmeyi severiz 😬

Dekant satan bir arkadaşa sorduğum zaman indirimli aldığını söylemişti. Gerçi Dubai ürünü olsa bile bunu söylerler mi bilmiyorum. Aynı zamanda dekant satan kişilerin de sayısı belli olduğu için çok fazla seçenek bulunmuyor ki zaten fiyatları da gördüğüm kadarıyla aynı(sürekli olarak satanlardan bahsediyorum).

Ben dekant ile Sephora tester olarak Dior Homme Parfum denemiştim. Koku ve kalıcılık olarak pek bir fark göremedim(gerçi küçük şişeyi dökmekle atomizer kullanmak arasında da fark oluyor). Ancak dekantı beğenip orijinal almaya karar verenler, arada fark varsa bunu anlayacaktır diye düşünüyorum.

Siz nasıl fark etmiştiniz Dubai üretimlerini? Batch kodu veya seri numarasından anlama imkanı var mı? Birde kokunun normal üretimini bilmeden de kaıcılık süresini tespit etmeye çalışarak bunu anlama imkanımız var mı?
 

mm.olcayto

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
2 Eyl 2015
Mesajlar
921
Parfümlerinin orjinalliği ile ilgili iyi şeyler okumadım forumlarda, genellikle süresi geçmiş ürün sattıkları iddia ediliyor.
Bende geçen yıl Bodrum Havalimanı'ndaki şubelerinden Orlane Paris markasının vücut losyonunu almıştım. Tarihini kontrol ettiğimde 2 yıl önce üretilmiş ve kokusu gerçekten rahatsızlık vericiydi. Bu olaydan sonra açıkçası ön yargı oluştu bende.
Süresi geçmiş olması sorun değil, hatta bir çok parfüm severce tercih edilen bir durum bu, tabii öyle güneşin, sıcağın altında kalmış şekilde olmaması kaydıyla. Elimden belki 1000 civarı parfüm geçmiştir öyle bozulan bir parfüme rastlamadım diyebilirim
 

Loading

Eau de Parfum
Katılım
26 Ara 2018
Mesajlar
309
Dubai'de üretilen ürünler orjinaldir fakat nemli ve sıcak bir iklim olan asya piyasası için üretildiğinden içindeki esans oranı çok azdır ve kalıcı değildir. Kısaca sıcak ülkelere üretilen niş parfümlerin esansları düşük ve fiyatları ucuzdur.Performansları Türkiye ikliminde yeterli olmayaktır. Ayrıca tarihi geçmiş ürünlerede dikkat...
Piyasa çokca karşına çıkacaktır özellikle elden, eşten dostan satışlara bile dikkat etmek gerekiyor çünkü onu sana satan kişi bile Farkında olamıyabiliyor. Naçizane önerim şişenin ve kutusunun altındaki barkodların ve batchlerin kesilmemiş, tahrip olmamış olmasına dikkat edin....

Dubai ürünlerin bolca satıldığı platformlar genelde internet siteleride çünkü ben satayım kozmetik ürünü olduğu için geri gönderemez gibi çirkin ve etik olmayan bir mantıkta sahtekarlık yapmaktadırlar.
Trendyol, Morhipo, Boyner, perfume point gibi mağazalar artık bana güvenılır gelmıyor kesinlikle parfüm losyon tarzı ürünler almam..!
Şahsım adına Dubai Ürünleri normal parfüm gibi lanse ederek fahiş fiyata satış yapan kişiler ve kurumlar hakkında ciddi araştırma başlattım hatta avukatımla bile bu konu hakkında istişare yaptım yakaladığım yere dava açacağım ve ifşa edeceğim!!!!
O halde Made in Oman Amouage diye ısrar etmemek gerekiyor? Bir çok parfum satıcısı "bu made in oman, uk değil" diye daha yüksek fiyat verebiliyor.
 

Mademoiselle

Eau de Cologne
Katılım
11 May 2021
Mesajlar
43
Beş kez alışveriş yaptım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. Online alışverişlerimde tercih edeceğim ilk yerlerden biridir.
 

Pervane

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
16 Kas 2017
Mesajlar
977
Ben bir kez Acqua di Gio Profumo bir kez de Eros Flame aldım. İkisi de orjinaldi.
 

halil-A

Eau de Toilette
Katılım
19 May 2020
Mesajlar
161
Esans az diye bir şey olamaz!
ozaman elimizde, aynı bacht kod iki parfümün karşılaştırmasını yaparız herşey ortaya çıkar, böyle bir şey var mı ?
yok.
Ürün ya gerçektir ya sahtedir bu kadar, Orijinal tester, duba ürünü bunların hepsi sahte ürünleri satmak için kelime oyunu, aynı, diğer sektörlerin yaptığı gibi kafa karıştıma
örnek : internet
limitsiz - sınırlı
sınırlı-limitsiz
 

Rayihaa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Mar 2022
Mesajlar
711
Bir kez alışverişim oldu, başka yerde olmayan bir parfüm satın almıştım. Gelen kutuda ithalatçı etiketi yoktu (Niche&Co,, Brandroom gibi mağazalarda da başıma gelmişliği var), sorunca distribüıör faturasını göstermişlerdi.
 

AbeUsmanAga

Eau de Cologne
Katılım
26 Şub 2022
Mesajlar
20
Tüm distribütörlerle çalışan bir parfümeri. Zamanında çok güzel fiyatlara ürünlerini bulup korkup almamıştım dubai söylentisi yüzünden. o kadar pişmanım ve ayrıca sinirliyim ki bu dubai söylentisini yayanlara. tamam evet ülkemizde milyon tane sahte parfüm satıcısı olduğu doğru fakat artık öyle bir noktaya geldik ki mağaza fiyatından daha uyguna ürün bulunca hemen paranoya oluyoruz (satan kişi resmi distribütör bayisi olsa bile). İşin saçma kısmı ürünleri n11 den alınca daha uyguna getirebiliyorsunuz. Üretim tarihine takılan biri değilim fakat takılanlar için söylüyorum buradan birkaç alış verişim oldu. maksimum 6 aylık ürün gödermişlerdi. Hala burdan almaya çekinen varsa en basitinden Arcon kozmetiğe telefon etsin ve Perfumepoint ismini versin. En doğru bligiyi Distribüterler verir sizlere.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Dubai “söylentisi” nedir? Bu söylentiye göre Dubai’de satılan veya herhangi bir Duty Free’de satılan X bir marka ile aynı markanın distribütör eliyle verilmiş yetkili satışçısı veyahut officiel sitesinde yada markanın bizzat kendi fiziki mağazasında satılan ürünleri arasında konsantrasyon, kalite, kimlik-karakter cart curt farklılığı mı vardır yoksa direkt Dubai sahte diğerleri gerçek midir..?
Bu söylentiyi adı üzerinde söylentiyi söyleyenlerin dayanağı nedir?
Ve bir düşünün ben Sergio Momo’yum ve Dubai’ye başka, Free Shop’a başka, Roma’ya başka, Lucky’e başka, Ausliebe’ye başka yada Bağcılar’a başka başka şeyler vererek prestijimi zedelemek ister miyim eğer böyle bir şey var ise..?
Burada da okuyorum Beymen’den aldım 182 gün kokuyo, çok kokuyo bi de şey dibindeki miski hakkaten Tonkin geyiğinin şeyinin suyunu sıkarak koymuş Miroslav Petkov ama Dubai’deki yarım gün kokuyo ve çok sentetik… gibi…
Gerekçe vs. Psikolojik etkenler meselesi çünkü ben de o kadar parayı versem kutudaki, şişedeki, kapaktaki puntolarda karakterlerde bile bir hinlik ararım…
Zırva…
 

volkandeniz

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 Eki 2021
Mesajlar
717
Bilmediğim için soruyorum resmi distribütör olduğunda sahte satamaz mı? Yani bunu denetleyen bir mekanizma var mı? Parfüm değil de farklı ürün türlerinde ülkemizde orijinal ile sahtenin yan yana satıldığını çok gördüm. Beymen gibi yerlerden aslında parfümle beraber güven satın alıyoruz gibi
 

AbeUsmanAga

Eau de Cologne
Katılım
26 Şub 2022
Mesajlar
20
Bilmediğim için soruyorum resmi distribütör olduğunda sahte satamaz mı? Yani bunu denetleyen bir mekanizma var mı? Parfüm değil de farklı ürün türlerinde ülkemizde orijinal ile sahtenin yan yana satıldığını çok gördüm. Beymen gibi yerlerden aslında parfümle beraber güven satın alıyoruz gibi
Resmi distribütör zaten sahte satmaz. Sen distribütör bayilerini sordun sanırım. Eğer bu yetkili bayiler sahte satarsa, anlaşmayı ihmal ederler ve başları distribütörle belaya girer. Örneğin Mavi kozmetik yetkili bayidir ve gidip Arcon kozmetik distribütöründen aldığı ürün yerine sahte bir ürün satarsa bu illa ki tespit edilir ve Mavi kozmetik artık yetkili bayi olmaktan çıkarılır. Bunu denetleyen mekanizmalar ana distribütörlerin kendisi zaten. Aslında Beymenin bu bayilerden bir farkı yok. Yani Beymen de bir yetkili satıcı sadece mağaza zincirleri var bu da insanlara güven veriyor. Fakat mağazalarının olması demek, giderlerin de fazla olması ve bunun sonucu ürünlerin fiyatının yüksek olmasıdır.

http://www.mmkozmetikgrup.com/Sayfa/mm-group/bizden-haberler buradan yetkili satıcılara bakabilirsin. Bunların dışında da distribütörden ürün çekenler var fakat nedense isimlerini listelememişler. Belki de yazıda dediğim sahte satma durumunda listede bilerek gösterilmiyor olabilirler. Fakat yukarıdaki herhangi bir satıcıdan alacağın üründe bir sıkıntı çıkmaz.
 

volkandeniz

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 Eki 2021
Mesajlar
717
Resmi distribütör zaten sahte satmaz. Sen distribütör bayilerini sordun sanırım. Eğer bu yetkili bayiler sahte satarsa, anlaşmayı ihmal ederler ve başları distribütörle belaya girer. Örneğin Mavi kozmetik yetkili bayidir ve gidip Arcon kozmetik distribütöründen aldığı ürün yerine sahte bir ürün satarsa bu illa ki tespit edilir ve Mavi kozmetik artık yetkili bayi olmaktan çıkarılır. Bunu denetleyen mekanizmalar ana distribütörlerin kendisi zaten. Aslında Beymenin bu bayilerden bir farkı yok. Yani Beymen de bir yetkili satıcı sadece mağaza zincirleri var bu da insanlara güven veriyor. Fakat mağazalarının olması demek, giderlerin de fazla olması ve bunun sonucu ürünlerin fiyatının yüksek olmasıdır.

http://www.mmkozmetikgrup.com/Sayfa/mm-group/bizden-haberler buradan yetkili satıcılara bakabilirsin. Bunların dışında da distribütörden ürün çekenler var fakat nedense isimlerini listelememişler. Belki de yazıda dediğim sahte satma durumunda listede bilerek gösterilmiyor olabilirler. Fakat yukarıdaki herhangi bir satıcıdan alacağın üründe bir sıkıntı çıkmaz.
Bu markalar dışında diğer markalar için böyle bir liste var mı peki hocam. Bunlar pek aldığım markalar değil
 

fsater

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
1,148
Dubai “söylentisi” nedir? Bu söylentiye göre Dubai’de satılan veya herhangi bir Duty Free’de satılan X bir marka ile aynı markanın distribütör eliyle verilmiş yetkili satışçısı veyahut officiel sitesinde yada markanın bizzat kendi fiziki mağazasında satılan ürünleri arasında konsantrasyon, kalite, kimlik-karakter cart curt farklılığı mı vardır yoksa direkt Dubai sahte diğerleri gerçek midir..?
Bu söylentiyi adı üzerinde söylentiyi söyleyenlerin dayanağı nedir?
Ve bir düşünün ben Sergio Momo’yum ve Dubai’ye başka, Free Shop’a başka, Roma’ya başka, Lucky’e başka, Ausliebe’ye başka yada Bağcılar’a başka başka şeyler vererek prestijimi zedelemek ister miyim eğer böyle bir şey var ise..?
Burada da okuyorum Beymen’den aldım 182 gün kokuyo, çok kokuyo bi de şey dibindeki miski hakkaten Tonkin geyiğinin şeyinin suyunu sıkarak koymuş Miroslav Petkov ama Dubai’deki yarım gün kokuyo ve çok sentetik… gibi…
Gerekçe vs. Psikolojik etkenler meselesi çünkü ben de o kadar parayı versem kutudaki, şişedeki, kapaktaki puntolarda karakterlerde bile bir hinlik ararım…
Zırva…
Dubai söylentisi şu şekilde;

Yanılmıyorsam sevildeki bir parfümü bvgari tygara benzemiş bilmiyen farkı anlayamaz demiştiniz.bende gidip denemiştim parfümü.benzer şeyi türkiyede regaliende yapıyor orjinale yakın parfümler üretip satıyor.dubaidekilerin farkı yüksek kalitede parfümü üretip yine yüksek kalitede ürettikleri şişelere koyup graymarkete veriyorlar
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Dubai söylentisi şu şekilde;

Yanılmıyorsam sevildeki bir parfümü bvgari tygara benzemiş bilmiyen farkı anlayamaz demiştiniz.bende gidip denemiştim parfümü.benzer şeyi türkiyede regaliende yapıyor orjinale yakın parfümler üretip satıyor.dubaidekilerin farkı yüksek kalitede parfümü üretip yine yüksek kalitede ürettikleri şişelere koyup graymarkete veriyorlar
Ama ikisi farklı şeyler; ilk iki örnek kendi markası ve şişesi altında kompozisyonu hacılıyor ve utanmadan da bir parfümör yaptı diyor ikincisi ise yani Dubai daha takdir edilesi bir şey açık açık ve mertçe biz hırsızız diyor da… bu tam bir saçmalık dostum; grey market mantığı sahte ürün mantığı değildir ticarette serbest rekabet kanunları üzerinden mal yine faturalandırılır ve kah perakende kah toplu satılır ve kimse de bu mantıkla illa ki distribütör ile çalışmak, illa da İtalya’dan almak yada bizimkisi gibi acayip bi ülkeyse de gümrükten geçiremeyeceği için parfümün kendisi yerine başka bi takım tiplere parfümün üç katını da verip almak zorunda değil.
Ayrıca bir düşünsenize; Dubai’de yada Trinidad & Tobago’da böylesi bir şey var ve ulusüstü güce sahip LVMH, Estee vb. grup ortalığı yakıp yıkmıyor..?
Demek ki güçleri sadece İnstagram sayfası kapatmaya mı yetiyor 🙂
Zırva.
 

Rayihaa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Mar 2022
Mesajlar
711
Dubai “söylentisi” nedir? Bu söylentiye göre Dubai’de satılan veya herhangi bir Duty Free’de satılan X bir marka ile aynı markanın distribütör eliyle verilmiş yetkili satışçısı veyahut officiel sitesinde yada markanın bizzat kendi fiziki mağazasında satılan ürünleri arasında konsantrasyon, kalite, kimlik-karakter cart curt farklılığı mı vardır yoksa direkt Dubai sahte diğerleri gerçek midir..?
Bu söylentiyi adı üzerinde söylentiyi söyleyenlerin dayanağı nedir?
Ve bir düşünün ben Sergio Momo’yum ve Dubai’ye başka, Free Shop’a başka, Roma’ya başka, Lucky’e başka, Ausliebe’ye başka yada Bağcılar’a başka başka şeyler vererek prestijimi zedelemek ister miyim eğer böyle bir şey var ise..?
Burada da okuyorum Beymen’den aldım 182 gün kokuyo, çok kokuyo bi de şey dibindeki miski hakkaten Tonkin geyiğinin şeyinin suyunu sıkarak koymuş Miroslav Petkov ama Dubai’deki yarım gün kokuyo ve çok sentetik… gibi…
Gerekçe vs. Psikolojik etkenler meselesi çünkü ben de o kadar parayı versem kutudaki, şişedeki, kapaktaki puntolarda karakterlerde bile bir hinlik ararım…
Zırva…
Dubai söylentisi iki çeşit ama ben mantıklı bir zemine oturtamıyorum:

1. "Arap ülkeleri sıcak olduğu için firmalar o pazara yönelik ürünlerin esans oranı azaltıyorlar."

Firmalar konsantrasyonla oynamak yerine belli coğrafyalara yönelik olarak standart ürün gamı dışında adıyla sanıyla yeni ürünler tasarlıyorlar zaten. Örneğin Mon Guerlain Sensuelle sadece Brezilya pazarına yönelik olarak üretildi. Serinin meraklıları epey zahmete girerek orijinaline göre daha güçlü (yukarıdaki mantıkla düşünürsek Brezilya soğuk memleket sonucu çıkar) olduğu söylenen Sensuelle'i edindiler. Aynı şekilde Narciso Grace de Rusya'ya özel bir parfüm olarak tasarlanmıştı (Narciso standartlarına göre hafif olduğu söyleniyor, demek ki Rusya sıcak memleket). Hafif parfümlerin çoğunlukla tercih edildiği Uzakdoğu ülkekeri için Guerlain'ın sadece bu coğrafyada satışa sunulan parfümleri var.

Bunu söyleyenler Arap parfümlerinin nitelilğinden de bihaber olmalı ayrıca.

2. "Uygun fiyatlı paralel ithalat ürünleri Dubai üretimi, onların da esans oranı az oluyor." (yukarıdaki sebepten ötürü)

Firmaların üretim yerleri bellidir. Bazıları Avrupa ve Amerika üretimi olarak ayrılabiliyor ya da zaman içinde lisansı el değiştirip örneğin İtalya'dan Fransa'ya taşınabiliyor. Ancak bu da açık bir bilgidir, üretici firmanın ismi ve üretim yeri kutuda yazar. "Made in France" yazıyor ama Dubai'de üretiliyorsa ortada bir yalan vardır, büyük ihtimal üründe de bir hile vardır. "Dubai üretimi" demek "taklit" demenin kafa karıştıran ve üzerine mazeret üretilen bir yolu olmuş diye anlıyorum.

Paralel ithalat apayrı bir konu, ticaretten anlamadığım için yorum yapamayacağım. Ama piyasada bulunmayan, üretimi durmuş, hatta "vintage" tabir edilenlere denk geldiğim parfümler hep bu paralel ithalatçılardan çıkıyor. Bundan da resmi distribütörün listeden düştüğü ürünlerin ya da yurtdışında büyük ıtriyat depolarının temizliğine paralel ithalat yardımcı oluyor diye bir sonuç çıkarıyorum.

Genelde şüpheyle baktığım parfümler, güncel satış listesinde oldukları halde piyasaya göre makul olamayacak fiyatlara satılan ürünler.
 

fsater

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
1,148
Ama ikisi farklı şeyler; ilk iki örnek kendi markası ve şişesi altında kompozisyonu hacılıyor ve utanmadan da bir parfümör yaptı diyor ikincisi ise yani Dubai daha takdir edilesi bir şey açık açık ve mertçe biz hırsızız diyor da… bu tam bir saçmalık dostum; grey market mantığı sahte ürün mantığı değildir ticarette serbest rekabet kanunları üzerinden mal yine faturalandırılır ve kah perakende kah toplu satılır ve kimse de bu mantıkla illa ki distribütör ile çalışmak, illa da İtalya’dan almak yada bizimkisi gibi acayip bi ülkeyse de gümrükten geçiremeyeceği için parfümün kendisi yerine başka bi takım tiplere parfümün üç katını da verip almak zorunda değil.
Ayrıca bir düşünsenize; Dubai’de yada Trinidad & Tobago’da böylesi bir şey var ve ulusüstü güce sahip LVMH, Estee vb. grup ortalığı yakıp yıkmıyor..?
Demek ki güçleri sadece İnstagram sayfası kapatmaya mı yetiyor 🙂
Zırva.
Tam olarak öyle olmuyor.çok yakın bir arkadaşımın yayın evi var.öğrenci kitapları basıyorlar.özel okulları var yakında üniversite olacaklar.her siyasi partiden tanıdıkları var ancak korsan yayının önüne geçemiyorlar.digitürkün sahibinden zengin ve nüfuslu kaç kişi var ancak maçlar her hafta internetten bir şekilde korsan yayınlanıyor.parfüm işindede durum aynı bir şekilde açığını bulup usulune uygun ithalat yapıyorlardır bence.grey marketin hepsi sahte demiyorum ama orjinal sahte karışık itekliyorlar
 

AbeUsmanAga

Eau de Cologne
Katılım
26 Şub 2022
Mesajlar
20
Bu markalar dışında diğer markalar için böyle bir liste var mı peki hocam. Bunlar pek aldığım markalar değil
Tabi ki var fakat bu liste kadar basit bir liste değil. Mesela Armani, Ysl gibi markaların temsilcisi Lorealde böyle liste yok. Kendiniz Loreal kozmetiği arayıp sormalısınız. Mesela ben A satıcısında en uyguna Armani parfüm buldum. Bu satıcıyı Loreal kozmetiğin müsteri temsilcisine bizzat sorabilirsin. Ya da Dior, Paco rabanne, Hermes ürünleri için Arcon kozmetiğe danışıp bilgi alabilirsin. Sana attığım listedeki satıcıların n11 mağazalarına felan bak aradığın markayı satıyorlar mı. Satıyorsa o markanın distribütörünü arayıp teyit et ürün veriyorlar mıymış. Yüksek ihtimalle onaylarlar. Yani sonuç olarak biraz kurcalaman lazım.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Tam olarak öyle olmuyor.çok yakın bir arkadaşımın yayın evi var.öğrenci kitapları basıyorlar.özel okulları var yakında üniversite olacaklar.her siyasi partiden tanıdıkları var ancak korsan yayının önüne geçemiyorlar.digitürkün sahibinden zengin ve nüfuslu kaç kişi var ancak maçlar her hafta internetten bir şekilde korsan yayınlanıyor.parfüm işindede durum aynı bir şekilde açığını bulup usulune uygun ithalat yapıyorlardır bence.grey marketin hepsi sahte demiyorum ama orjinal sahte karışık itekliyorlar
🤷🏻‍♂️ Ne diyeyim; herkes bildiğini yapmakta özgür…
 

Valmont

Eau de Cologne
Katılım
21 Eki 2015
Mesajlar
16
Dior Savage Elixir leri sıkıntılı olabilir, after shave kolonyası gibiydi , Dior 'un Resmi Distribütörü olan Arcon Kozmetik in satış noktalarından biri olarak da görünmüyor. Şüphelendirdi
 
Son düzenleme:
Üst