Hangi şampuan'ı kullanıyorsunuz?

manilafortuna

Eau de Toilette
Katılım
14 Ocak 2016
Mesajlar
162
Merhaba arkadaşlar, Benim saçlarım ince , önlerden biraz açıldı... Arkadan da ufak ufak gidiyorlar... Ve çabuk yağlanıyorlar... Hergün yıkamak zorundayım...

Ben Bain Densite diye bir Şampuan kullanıyorum

Dönüşümlü olarak 2 Ay Bain Divalent kullanıyorum...

Sizlerinde önerilerine açığım... Merak ettiğim bir konudur
 

Yinthei

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
496
Forumda eksik olan bir konuydu, teşekkürler öncelikle.
Ben yıllardır iyi bir şampuan olmadığını bile bile Clear Men kullanıyorum (mentollü ve 2'si 1 arada olanlar değil, dökülmeye karşı etkili olan).
Bu şampuanı kullandığım sürece kepek problemi hiç yaşamadım, bu açıdan çok başarılı ve saçları da kurutmuyor. Ancak içeriğinin temiz olmadığını ve neticede bir market şampuanı olduğunu biliyorum.
Değiştirme denemelerim oldu, öncelikle içeriğinde zararlı maddeler olmayan bebek şampuanlarına başvurdum. Dalin ve Johnson's Baby şampuanlarda SLS maddesinin (köpürmeyi sağlayan zararlı madde) bulunduğunu üzülerek fark edince SLS maddesinin dahi olmadığı içeriği son derece temiz olan Eczacıbaşı üretimi Unibaby'yi alıp kullandım.
Yıllarca alışmışız "köpürmüyorsa temizlemiyordur" düşüncesine, bu şampuan köpürmüyor arkadaş, meğer köpürmeyi sağlayan şey zararlı kimyasallarmış.
Bir büyük şişe kadar kullandım, orta uzunlukta bir saça sahibim ve saçımı adeta keçe gibi yaptı. Duştan sonra fön çekemedim saçıma, fırça takılıp takılıp yoldu resmen. O parlaklıktan o yumuşaklıktan eser kalmadı. Kepek problemi yaşamadım gerçi ama uzun süreli kullanımda tekrar değerlendirmek lazım.
Dolayısıyla zararlarını göze alarak geri Clear Men'e döndüm. Kerastase gibi pahalı markaları deneyecek bütçem de yok şu anda.
Aslına bakarsanız en güzeli doğal soğuk kalıp yöntemiyle üretilmiş kirli beyaz renkte zeytinyağlı sabunlarla hem saçı hem de vücudu yıkamak.
Özellikle kirli beyaz rengi vurguladım, gerçek zeytinyağlı sabun arap sabunu rengi gibi yeşil olmaz. Marketlerden aldığımız o sabunlar %100 zeytinyağlı değil.
Bu aralar Nashi argan yağlı şampuanın methini çok duyuyorum ama dökülme ve kepeklenme riskini göze alamıyorum şampuan konusunda bir türlü...
Bu konuya gelecek cevapları heyecanla bekliyorum, sadece şampuan değil diğer saç bakım ürünleriyle de ilgili tecrübeli forumdaşlarımız görüşlerini paylaşırlar umarım.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,962
Çok uzun zamandır Organicum kullandım. Saçlarım ince telli, yağlanmaya aşırı müsait. Eskiden her gün yıkıyordum saçlarımı. Kuaförüm İlknur, her gün yıkamanın saçları çok daha fazla yağlandıracağını söyledi bana. Ben de haftada 2'ye alıştırdım saçlarımı. Ancak her sabah duş almaya devam. Öz bakımıma aşırı derecede düşkünüm. Şimdilerde saçlarım için Otacı 10 Bitki Özlü Şampuan kullanmaktayım. Organicum çok daha iyi temizliyordu ancak Otacı daha yumuşak yapıyor. Saçlarım Otacı'ya da alışacaktır, eminim. Her iki şampuan da bitki kokuyor. Otacı'nın kokusuna aşığım.
 

almıla

Perfume Lover
Katılım
23 Tem 2016
Mesajlar
1,928
lesoil kapalılar için şampuan + giovannini saç kremi kullanıyorum hayvan testi yapmayan bir marka anca açılıyor saçlarım..kıvırcık ve sık oldugundan taranması zor..
 
Ö

ÖMER ŞİMŞEK

Misafir
Pantene
kepeğe karşı etkili

Kremlisini kullandığım zaman saç diplerim kaşınıyor
firmaya fotoğraflı olarak bildirdim
Geri dönüş yaptılar sağolsunlar
Son 15 senedir başka marka kullandığımı hatırlamıyorum
Devamlı gittiğim berberde bile almış olduğum şampuanım duruyor
Farklı bir berbere gittiysem şampuansız yıkatırım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yinthei

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
496
Palmolive kepeğe karşı etkili

Kremlisini kullandığım zaman saç diplerim kaşınıyor
firmaya fotoğraflı olarak bildirdim
Geri dönüş yaptılar sağolsunlar
Son 15 senedir başka marka kullandığımı hatırlamıyorum
Devamlı gittiğim berberde bile almış olduğum şampuanım duruyor
Farklı bir berbere gittiysem şampuansız yıkatırım
Palmolive şampuanlarını Türkiye'de bulabiliyor musunuz?
 

SHaNS

Eau de Toilette
Katılım
31 May 2017
Mesajlar
99
Fiyto marka şampuanı kullanıyorum. İnce telli ve dökülen saçlar için çok iyi ben memnunum. İçeriğinde Sarmısak var. Aktarlarda bulunuyor.
 

SHaNS

Eau de Toilette
Katılım
31 May 2017
Mesajlar
99
Erbay hocam ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bir ara bende araştırmıştım o markayı doktorlar genelde o markayı tavsiye ediyolar her yerde de bulunmuyor malesef. Kokusu ve kullandıktan sonraki gelişmelerden bahsedebilir misiniz ?
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Tıraş Kozmetiği, Püf Noktalar, Pratik Bilgiler

PARFÜM NASIL KULLANILIR?

AJMAL - MUSK GAZALLE LIMITED EDITION kullandım ve iyi ettim :).

Arkadaşlar, kimileri neden bu kadar ara verdiğimi düşünebilir veya kullandıda buraya mı yazmadı diyebilir. Saç derimi test için Otacı ürünleri deniyordum bu yüzden sonucu etkilemesin diye ara vermiştim :)..

Peki otacı ürünleri ne sonuç verdi derseniz kısaca değinelim.. Konusuna da yazalım inşallah..

Efendim Otacı Limon, zeytinyağlı modelini aldım önce şampuan olarak. Teni pek temizliyor. Yağlı vücudu bile bir yıkayışta pürüzzüsce temizliyor ama defne sabunundan bu performansı alamadım gibi gene iyi de şampuan bir yıkamada tertemiz yapıyor çok yağlı vücutta olsa. şimdilik şampuanla daha çok devam edeceğim otacı'nın.. En harika yanlarından biri de SLS gibi sentetik köpürtücüler içermiyor.. Uzun uzun yazmışlar kutusunda okuyabilirsiniz.. Dediğim gibi konusunda detaylandırıp, yazmayı düşünüyorum.. Bu arada limon yoğun ama zeytinyağı tamamen yani yüksek miktarlarda yok sanırım..

Birde Otacı doğal sabunları var. Limonlu-zeytinyağlı (kısmen zeytinyağı) modeli içinde doğal diyor ama doğal baz var mı bende şüphe oluştu.. Sodium tallowate, Sodium Palm KErnalate denmiş içerikler içindekilerden..

Günnük ağaçlı modeli var o doğal bazlı yazmış üzerinde. Birde saç için tavsiye edilen modeli var.. Diğerleri genelde el yüz veya vücut için.. Saç için tavsiye edilen modeli kaç tane bilmiyorum ama Otacı Defne yağlı olanı bunlardan biri. Gerçekten çok iyi. Defne yağı çok değil belki ama bence işini yapıyor..

Ben banyodan çıkınca saçlarımın yumoş kullanılmış gibi yatmasını istemem hani sabun kullanıldığında dik dik olur ya öyle isterim ki bu doğal sabun bunu kısmen iyi yapıyor. Şiddetle tavsiye ederim.. Bende kepek sorunu var ve her kepek şampuanı bile iş görmüyordu. Milyonda bir mi ne yüzde kepek, mantar bile çıkıyor bende.. Şu sıralarda hassa cildim kepeğe... Bu sabun mükemmel..

Bakın doğal baz diyorum.. normalde sabunlarda kostik yani sentetik sabun bazı kullanılıyor. Diğer tüm içerik ve yağlar doğal hatta çoğunluk defne yağı da olsa kepek bir şekilde oluyordu bende çünkü sentetik olan kostik oluyordu içinde.. Otacı şimdilik iyi gidiyor. Bir sabun bitireceğim ve çok iyi..

Bu arada 1992-94 ler mi ne Otacı şampuanları vardı. Sanırım gerçekten doğal ürün yapmazlarsa satış yapamayacaklarını anladıklarından ve doğal ürünlerde gerçekten bir açlık, iyi para olduğunu bildiklerinden gerçekten doğal ürün üretmeye çalışıyorlar tebrik ederim..

1994 lerdeki şampuanları deterjana bitki özeleri konmuş şekilde gibi idi.. Şimdi çok fark var ve çok iyi..

Edit, Düzenlemek : Fiyatına gelince Limon-Zeytinysağlı(kısmen) model şampuan 10 tl bulursanız atlayın :D. Sabunları ise 100 gr civarında ve 3.25 Tl'ye gene atlayın :D. Sabunlar kimi yerde 5 tl üzerine satılabiliyor..

Kutusu içinden daha küçük sabun çıkıyor kutu hacmine oranla ama verimli, bereketli bir sabun diyebilirim..

Eskiden kullandığım dalan sabunu yüzünden kepek doluydu saçım maalesef.. Saç derisini yaşlandırır çünkü her bölünme hücrede yaşlanmaya yol açar. Deri pullaştıkça alttan sanırım yeni deri oluşuyor ve maalesef yaşlanıyor..

Otacı Doğal bazlı ve diğerleri de doğal katkılı sabunu keşfettim vd işler iyiye gidiyor gibi saçlarda..


Saça parfüm uygulaması yaptığımda artık saç derisi bembeyaz kepek olmuyor maşallah.. Keşke şu parfümlere katkı maddesi koymasalar zararlı sentetik..

Tene ve saça parfüm uygulaması çok önemli diye düşünüyorum.. Daha önce de yazmıştım, parfüm vücut kimyası, teri ile size özel oluyor ve bu mükemmel bir şey..

Sprey olması güzel bir olay ama kimi zaman dökme de hoşuma gidiyor.. Dökme şişeyi elime döküp saçlarıma parfümlemek çok hoş da dökme şile ağzı, kolonya şişeleri gibi 2 ml civarı olacak bence..

Dökme şişe deliği büyükse ele döküş bile verimsiz olabilir.. Şişeden tam ele kavuşmaz parfüm sıvısı..

Birde giysi üzerine dökme parfümde alttaki fanliya ya parfüm akacağını, alabileceğini unutmayın.. Beyaz fanliya ise lekeler oluşabilecektir..

Hımm konu uzuyor ama tecrübelerimi yazıyorum, kiminin işine yarayacaktır hayırlısı ile inşallah :)..

Dökme şişeden bir kısmıno başka özel bir şişeye alarak bu dertten kurtulabilirsiniz.. Esans, doğal esans şişeleri içün de geçerli bu durum..

Spreyli şişeden ise ele fıs fıslatıp saça, yüze falan sürüm yapılabilir.. Şişeyi direkt saça fıslstmak zor olabiliyor..

Birde parfümü,kokuyu el üzerine falan sıkarsanız kokuya alışsanızda elinizi burnunuza getirip koklayabilirsiniz.. Gömlek kolu da olabilir..

Bir de yeni aldığınız parfümü evde tanıdıklarınız ile bir test edin. Kimi çok sılajlı çıkıyor falan ve etraf rahatsız olabiliyor..


Bir kere ürünün yüzde yüz zeytinyağlı olması her zaman iyi demek değil çünkü kostik maddesi konuyor maalesef yani sentetik sabun bazı..

Yıllarca Dalan zeytinyağlı ki tamamı değil bence, kullandım ve pişmanım. Yerleşik kepek oldu saçımda. Zaten kullanırken kat kat kepek oluyordu, bırakmak lazımdı hemen kesinlikle. Bu arada bazı şirketler şampuanları için yüzde yüz zeytinyağı içerir aldatmaca lafını kullanıyorlar yani öyle niyetleri olmasa bile öyle oluyor. Zaten içeriğin yüzde yüz zeytinyağı olması mümkün değil çünkü sabun bazı yani kül olması, tuz olması da lazım ama konan yağın tamamı yüzde yüz doğru laf olur. Ama sadece zeytinyağı yağı koymayıp yüzde 10 zeytinyağı koyup bunun içinde yüzde yüz zeytinyağı demek içeriğin çoğunu kastediyor gibi, yanlış bir davranış. Devletin bu konulara el atmasını bekliyoruz..

Otacı şu an piysada bulduğum en doğal şampuan arkadaşlar, beyler, hanımlar. Köpürüyor ama içeriğindeki madde yani köpürten sabun bazı mı ne, organik, doğal diye sertifikalı bir ürünmüş. Ben limon ve zeytinyağlı olanı kullanıyorum. Gratis'lerde olması lazım. Son zamanlarda şeftalili, vanilyalı faaln modelleri de çıktı. Şeftali tamamen doğal mı bilemeiyeceğim. Vanilyası palmolive gibi kokmuyor ama tam da denemedim. Bu arada kepek saç kuruluğundan ve stresden, kullanılan ilaçlardan, kullanılan sentetik ürünlerden de olabiliyor, olabilir arkadaşlar. Ben Zeytinyağı sürüyorum son zamanlarda ve jöleden çok daha iyi bence, tavsiye ederim. Fakat yatarken havlu gibi şeyler koymalısınız yastıklara..


Zaten Hz.Muhammed Allah resulumüz de tavsiye etmiş. Ben eskiden misk saça sürülür sadece sanırdım ki sanırım belki çok seyreltilmiş zeytinyağlı misk falan kullanılmış olabilir. Zeytinyağı bizzat kullandığı söyleniyor. İnternetten araştırabilirsiniz bu konuyu, hadis-i şerifleri.

Otacı şampuan bir vücut sabun bezi ile sürtmeyle, yıkamayla tüm vücut inatçı yağları bile temizliyor. Ben 3 defa piyasa çoğu şampuanları ile vucudumu temizlememe rağmen vücutta kir olarak yağ kalabiliyordu. Şimdi çok memnunum. 400 ml'i 14-17 tl'ye bulabilirsiniz.

Otacının bir de naturel, naturaly falan diye kutu içinde modeli var, onu kullanamdım, sarımsaklı falan modeli var. Bu dediklerim daha yeni.. Bir deneyin derim.

Tekrar ediyorum eğer kepek yerleşmişse ve saçınız, saç deriniz kuru ise şampuan tek başına yeterli olmayabilir. Bir kere kesinlikle devamlı yoğun kepek yapan ürünlerden uzak durun. Piyasada defne sabunu da kullandım yüzde 95 defne yağı yüzde 5 zeytinyağlı. Zeytinyağı konması mecbur bu defne yağına ama şimndi oranlar daha da yükseldi çünkü defne yağı çok pahalandı ünlenince.. Fakat dediğim gibi sabun bazı olarak maalesef sentetik sabun bazı kullanılıyor yani kostik..

Bu konu takipçisi olacağım ama dediklerimdeki olayları, otacı şampuanını kullanacağım, kullanmaya devam edeceğim inşallah.. Yani aradığımı bulduğumu düşünüyorum.

Zeytinyağını ilk kullandığınızda kepeklenme devam eder. Belli bür süre vermelisiniz. İlerde azalıyor ama ben de yeniyim bu konuda. Saçı çoğalttığını, yeni tüy ve kıllar çıkardığını da düşünüyorum zeytinyağı sürmenin eğer onu bulamazsanız başka bir kaliteli yağ ama zeytinyağı şu an bulmak kolay gibi..

Düşünün yüzyıllar önce Araplar saçlara yağı kullanıyormuş kimi ve Hz.Muhammed Allahresulu'de tavsiye etmiş. Şimdi çoğu kozmetik ürüne bakıyorum saça yağ kullanmak ile ilgili. Ürünlerin çoğunda yağ var ve kiminde çok. Aslında bu bir vahşi kapitalizm aldatmacası bence şöyle ki direkt sana git sızma zeytinyağı sür demez veya o ürünü daha pahalıya satamaz. Ürünü süslüyor gibi görünse de maalesef bir sürü sentetik katkı maddeleri kullanıyorlar bu da saça çok zararlı bence.
 
Son düzenleme:

erbay

Extrait de Parfum
Katılım
27 Ağu 2015
Mesajlar
383
Erbay hocam ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bir ara bende araştırmıştım o markayı doktorlar genelde o markayı tavsiye ediyolar her yerde de bulunmuyor malesef. Kokusu ve kullandıktan sonraki gelişmelerden bahsedebilir misiniz ?

Kokusu güzel, saçlarımda bir artış sağlamadı ama dökülmesini gerçekten durduruyor. Ben iki senedir kullanıyorum tavsiye ederim.
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Yukarı da yazıma eklediğim şeyi buraya da yazayım : ''

Düşünün yüzyıllar önce Araplar saçlara yağı kullanıyormuş kimi ve Hz.Muhammed Allahresulu'de tavsiye etmiş. Şimdi çoğu kozmetik ürüne bakıyorum saça yağ kullanmak ile ilgili. Ürünlerin çoğunda yağ var ve kiminde oran daha çok. Aslında bu bir vahşi kapitalizm aldatmacası bence şöyle ki direkt sana git sızma zeytinyağı sür demez veya o ürünü daha pahalıya satamaz. Ürünü süslüyor gibi görünse de maalesef bir sürü sentetik katkı maddeleri kullanıyorlar bu da saça çok zararlı bence. ''

Tekrar edeyim ve belki edeceğim inşallah, şu an doğal bulduğum tek ürün Otacı kimi şampuanlarıdır ve tamamen doğal. Kimi SLS veya parepen yok deyip kelime oyunu yapıyor çünkü onun yerine başka sentetik ürün kullanıyorlar. Yağın doğal olması o ürünün tamamen doğal yapmıyor arkadaşlar, yukarıda demiştim.

Saçlarınız kabarıyorsa, yağ dengesi bozuk demektir ve artık kesinlikle yağ sürmeniz gerekmektedir bence..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Arkadaşlar şunu söyleyeyim tamamen genelde zararsız doğal ürün çok önemli. Yaşlandıkça bunu anlarsınız. Normalde büyük sorun olmasa bile vücudun ona karşı yani senteitk zararlı ürünlere karşı yorulmakta olduğunu düşünüyorum. Saçınız belki daha hızlı seyrekleşiyor zararlı ürün yüzünden veya başka zararlar. Ve bir gün pat diye bir zarar çıkabilir belirgin. Allah bizleri korusun inşallah :)..

Siz genelde hiç gördünüz mü yaşlı birini şampuan reklamında kullandıklarını. Genç nesil kullanılıyor, yahu o kişi ne kadar yıl o şampuanı kullandıki, hatta belki hiç kullanmadı ve reklam için kamera karşısında ve ulusal kanallarda reklamlarda.

Loreal ilk bu vefasızlığı yapmıştı sanırım. Onun yıllardır reklam yüzü vardı ve o yaşlandı diye başka yüz aradılar. sanırım loreal idi veya başka bir marka. Netten baktım bulamadım o reklam yüzünü şu an. Yani bir yere kadar o ürünler, kendi reklam yüzlerine de çok yararı olmuyor ama ha derseniz ki gene de bir yararı var o ayrı..

Gençlerin saçları parlak ve sık olabiliyor ve onlar genelde kozmetik ürünlerde reklamlarda kullanılıyorlar. Fakat bu gidişle onlarda bile kusurlar çok olabilir çünkü doğal beslenmeyi, dengeli beslenmeyi terk edersek bu olabilir maalesef. Allah korusun inşallah :).. Bebeklerde bile maalesef kanser vakaları görülebiliyor ve ben bunu genelde sentetik zararlı kimyasal ürünlere bağlıyorum..
 

Green

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 Şub 2016
Mesajlar
858
Kerastase Dökülme önleyici saç şampuanını kullanıyorum yıllardır çok memnunum..

Selam. Sampuan arastirirken bir websitesinde icerigindeki maddelere gore en organik ve en dogalindan en sentetik ve zararlisina kadar sampuan incelemesi gormustum. Kerastese baya toksikti diye hatirliyorum. Isterseniz arastirin.
 

özcan

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
31 Eki 2016
Mesajlar
1,411
Selam. Sampuan arastirirken bir websitesinde icerigindeki maddelere gore en organik ve en dogalindan en sentetik ve zararlisina kadar sampuan incelemesi gormustum. Kerastese baya toksikti diye hatirliyorum. Isterseniz arastirin.
Doğrudur hocam ama saç dökülmemide o kadar çok ürün denedim bu kesti. Ancak hala arayış içindeyim bu kötünün iyisi.
 
K

kuzgun1984

Misafir
market şampuanlarından uzak durmaya çalışıp birçok ürün denedim. ama.. en iyisi bu oldu. 1 senedir kullanıyorum. gayet memnunum.
Sebamed_Anti_Hairloss_Shampoo_200ml_1369060520.png
 

Emirhan

Eau de Parfum
Katılım
23 Nis 2017
Mesajlar
218
İnsight yıpranmış saçlar için onarıcı şampuan kullanıyorum sls paraben vs içermiyor ;saç dökülmesi yaşayan arkadaşlara Hayashi Hinoki yeşil olanı önerebilirim ki ilk başlarda ölü saç tellerini dökecek tedirgin olmayın sonrasında saçlarınız zımba gibi çıkacak :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Mode XL

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 May 2015
Mesajlar
854
Yıllardır Bioblas kullanıyorum memnun değilim. Dökülmeyi hafiften olsa da azalttı başka da bir artısı yok. Alpecin deneyeceğim galiba bende bulursam.
 
Üst