En iyi, En ucuz GSM / İnternet / Tv Operatörü/Şirketi Hangisi

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Al birini vur ötekine aslında. Bugün paketimin dolum süresi. 00:12 de bilgi ekranı geldi ve çok az internet için 4 tl gitti maalesef. Hattım Turktelejom eski Avea... 12 dakika hiç bir aktif giriş yapmadan 4 tl maalesef..

Bazen Wifi'deyken de mobil çalışabiliyor ki Wifi'yi kapatmıştım..

Turkcell sanki daha kötü gibi geliyor bana.. Birde paket süresi yani hat kapanma süresini daha doğrusu, belirtmiyor artık. Eskiden mesaj gelirdi, şimdi o yok maalesef. Belki geri gelir..

Kardeşimin hattı Vodafone faruralı. O na da paket aşımı mı ne, 50 tl veya üstü geldi, bence dolandırdılar.. Bir günlük daha doğrusu sadece gece masrafı. O da sadece güncelleme açıkmış mobilveri için, bu sadece.. Kimi uygulamalar güncellenmiş..

Vahşi kapitalizm diyince haklı mıyım, değil miyim? Elbette kapitalizmin iyi yönlerini al ama bu haksızlığa giriyor anlattıklarım..

Birde 12-24 ay taahhüt etme saçmalığı var. Taahhütü bozarsan sana yüklü miktar ödeme çıkarıyorlar. Sanki taş atıp kolları yoruldu. Allah'ın havadaki sinyalini, bol bol varken, altın yapmaya çalışıyorlar..

Bu arada Avea bana bol bol mesaj geçiyordu. 17 tl 500 dakika 1000 sms 1 gb internet. Birde 23 veya 25 tl ye 1000 dakika 1000 sms 4 gb internet, keşke bunu alsaydım. Zaten Avea en ucuza ve en çok dakika konuşturan GSM Operatörü idi ve bu kampanyaları yaptı.

Ne hikmetse, şirket satılmadan önce bol keseden bu kampanyaları yaptı. Ne diyeyim teşekkür ederiz..

Ha birde tanıdığım biri superonline ödemediği için 1500 tl para ödedi Taahhütü yerine getirmediği için. 500 tl si avukat parası idi.. Bu ev interneti. Hepsinde böyle deniyor o ayrı.. Ellerine düşme bir defa, Allâh korusun..

Birde Türktelekom Ankara iyi değil deniyor. Akrabam pişman oldu internetten, sonra superonline cayma bedelini ödedi ve şimdi memnun. Bunu da diyeyim. Tabi Türktelekom için bu geçici bir durum olabilir..

Ben Uydunet kullanıyorum. Adil kota dışında memnunum. Eskiden 1 mbit hızı vardı, taşdevri gibiydi. Şimdi maşallah kendiliğinden 10 mbit yaptılar. Bizimki 15 mbit veya 10 mbit hızında..

Adil kota sebebi bence, tek ev hattını diğer evlerle ortak kullanmayı önlemek.

Bu arada 50 mbit hız görmüştüm. 4-5 dakikalık youtube videosu oynarken, gri dolma çizgisinin hızlıca ilerlemesini görmek hoşdu :) :D, üç-dört saniye olmsdan doluyordu :) :D.. 1 mbit 'de ise kırmızı oynatma çizgisiyle beraberdi gri dolma çizgisi :) :D maalesef ç, gerçi hızlıdada fazla ilerlemese iyi böylece video iyi değilse boş yere kota doldurmamış olursun..

Uydunet modemi en uzak odadan Wifi çekmeyebiliyordu ama şimdiki modemler daha kuvvetli..

Birde uydunetten şikayetim evde modem, kablo değişikliği durumlarında 40-60 tl mi ne ücret istemeleri..

Çekim olayında bizim köyde Turkcell daha iyi. Diğerleri de 10 yıl öncesi gibi değil ve gelişiyorlar.. Bizim köyde çekmeyen yer çok.. Yatırım bekliyoruz..

Bu arada en ucuz Uydunet. Türktelekom onun seviyesine iniyor gittikçe ama dedim şikayetler vardı. Teledünya(Uydunet ile aynı firma) fena değilde şifreli kanalları kaldıramıyorsun galiba gezerken, ona bir bakayım.

Sinema paketi aldım o da memnun kalmadık. Tivubu gibi istediğin filmi seyretmek daha hoş, istediğin zamanda.. Birde cin, kan falan sansürlemeyin yahu, yeter artık.. Film, program izleyemez olduk bip den. Yakında bip de yasaklanır. Millet birbirine "bip" der arrık hakaret edeceği zaman ki kötü söz söylemeyin küfürlü :) :D ..

Bu bakış açısı ile ilgli. Aslında kan kişiyi cinayet, kan dökmek eyleminden caydırır. Televizyonda gördü diye hepimiz katil mi olduk, olmadık. Kurban kanı için de böyle. Tv 'de görülmesi yasak.. Çok saçma..

Cin kelimesi ayrı bir saçmalık 3 harfliler demek. Neyse uzatmayayım, Allah'tan daha iyi bilmiyorlar sonuçta her uzmanım diyen yani...


İyi Gsm, Tv, Sinema, internetler :)..
 
Son düzenleme:
K

kuzgun1984

Misafir
bazen müşterilerinin cebine fazla odaklansa da sunduğu hizmet kalitesi (çekim gücü) açısından turkcell. en pahalısı olsa da fiyat/performans anlamında da bence en iyi.
 

MeaCulpa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
21 Eyl 2016
Mesajlar
673
Turkcell , kaliteli ve çekim gücü yüksek bir ara avea odamda çekmiyordu :) şimdi gelişmiş olabilir fakat bir kere vazgeçtim daha dönmem
 

Yinthei

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
496
Bence de çekim gücü açısından en iyi operatör hâlâ Turkcell. Bölgeye göre değişmekle birlikte aman Vodafone almayın, çekim gücü anlamında yaşadığım bölgede Türk Telekom'dan farkı yok, üstelik tarife ücretleri daha fazla.

En iyi olmasa da en ucuz hangisi derseniz: Bimcell. Türk Telekom altyapısını kullanıyor, bölgenizde Türk Telekom iyi çekiyorsa bir şans verin. Çok uygun fiyata bol internetli tarifeleri var. 7 GB'lı paketi 33 TL örneğin.

Benim Turkcell'deki kampanya 1 yıllık olduğu için sona erdi, ben de başka bir operatöre geçip 3 ay sonra geri Turkcell'e dönme taktiğini uygulamaya karar verdim. Şu an Bimcell kullanıyorum, bizim evde çekim kalitesi çok iyi, dışarıda da nadiren yarı yolda bırakmıştır öyle söyleyeyim. Turkcell'e dönmemeyi bile düşünüyorum hatta şu an. Kendilerini geliştirmiş gibiler (en azından benim bulunduğum bölgede).

Özet;
En iyi Turkcell, en ucuz Bimcell.
 

Yinthei

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
496
Bimcell "İdeal Paket" isimli yeni bir paket çıkarmış. 600 dk + 2gb internet 16 tl. Ayrıca 20 TL yüklemeye 1GB internet ve 500 SMS veriyor. Eğer çevrenizde Bimcell'li varsa onlarla da sınırsız konuşma imkanı sunuyor. Yani toparlarsak;
600 dk + 500 sms + 3 gb internet = 16 tl. Herhangi bir taahhütü şartı şurtu yok.
Tam öğrenci dostu olmuş:)
 
Son düzenleme:
Üst