Şişe tasarımı ve rengi ile müthiş uyumlu bir koku önce onu belirteyim :)
Beklenti içerisinde yaklaşırsanız öyle genel beğeniye hitap edecek ve sürekli kullanıma uygun bir koku mu? Hayır.Denemeden alınmayacak listesinde olsun ,sonra pişman olursunuz ("santal royal" içinde aynı durum söz konusu ) demedi demeyin!
S. Arabistan'a kutsal topraklara ziyaret amacıyla veya Arap ülkelerine ziyaret -iş için gidenler için çok tanıdık gelebilecek koku yapısına sahip.Böyle dediysek aklınıza hemen "hacı yağı" betimlemesi gelmesin.Oud ,amber,tütsü, misk bu yörelerin vazgeçilmez kokuları, nasılki bizim için limon kolonyası eve gelen misafire veya iş yeri,hastanede hasta sormaya gidildiğinde bile hemen ele yüze sürülüyorsa,onlar içinde bahsettiğim bu içerikler olmazsa olmazlar arasında. Mekke ve Medine'de özellikle büyük otellerin girişlerinde AVM'ler yer alır.içeri girdiğinizde etrafı çok güzel tütsü,oud kokuları sarar,etkilenmemek elde değildir koku sizi alıp götürür.Bir bakarsınız bir mağazada oud,amber,misk kokluyorsunuz :)
Tauer LDDM amber içerikli güzel bir koku.Nereden çıktı bu şimdi diyorsunuz :) Kokuyu anlatabilmek adına benim denediğim amber içerikli kokular arasında en çok benzeşen koku olduğu için LDDM 'den yola çıkıp anlatıyorum.Lddm baharatlı bir yapıda açılıyor ve baharat hakimiyetinde bir amber var yumuşak hissiyatlı, ara ara koklamak hoşuma gidiyor.
Gelelim Ambre Eternel 'in bende oluşturduğu algıya; Ambre Eternel üç silahşörler : oud,deri,amber üçlüsüyle açılıyor :) Ardından amber hakimiyetinde devam eden ve daha az baskın oud - deri etrafında hissedilen karanfil -tarçın gibi tatlılık veren ve ara ara kakao veya kahve , tütsü ,menekşe - violet algıladığım aromatik amber yorumu diyebilirim .Klas bir koku,beyefendi kokusu ...ben maskülen bir koku olduğunu düşünüyorum ama siz ne dersiniz ?