Aromatics Elixir Benzeri Chypre

YuliusKaisar

Eau de Cologne
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
23
Selamlar, konu başlığından da anlaşılacağı üzere chypre koridor kokusu arıyorum. Sürekli tazeleme durumum olmadığından. Aromatics Elixir kadın parfümü dahi olsa bence erkekler için. 2014 üretimi şişesini bitirdim. Boyner de satılanlar özellikle 2021 2022 üretimleri Davidoff Cool Water gibi desem yeridir. Yani bana 2014 yılı öncesi üretimi veya benzeri lazım.
Kokuyu seviyorum çünkü bana ormanı ve sahil kenarında kurumuş otları anımsatıyor ve içinde baskın deri olmayan mükemmel bir chypre. Eski tarz kokulara hayranlığım başladı.

Kokudankokuya sitesinde vintage olanı gördüm ama tecrübem yok.
Benzeri varsa önerir misiniz.
Ne buyurursunuz?
 

Rayihaa

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Mar 2022
Mesajlar
715
Benzeri diyemesem de yayılımı oldukça yüksek ve bence erkelere de yakışabilecek bir şipre olarak S.T. Dupont Pour Femme'ı denemenizi öneririm. Kullanabileceğim bir koku olmamasına karşın durakta beklerken burnuma gelmiş ve çok ilgimi çekmişti, o gün değil ama başka bir gün aynı hanıma denk gelip sormuştum ne olduğunu.
 

timberwolf

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
1,031
Buradaki konuyu okumanızı öneririm. Şipre hakkında faydalı bilgilerin yanında ihtiyacınızı giderebilecek çok da güzel parfüm tavsiyeleri var.
 
Son düzenleme:

samosbabos

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
30 Nis 2021
Mesajlar
1,466
Bu parfümün parfümörü olan mevzu bahis Bernard Chant abinin çok güzel şipreleri var benzer tarzda. Benim aralarınlar en çok beğendiğim Estee Lauder Azuree. Azuree’ye çok benzer ve ondan 10 sene önce çıkmış Gres Cabochard da çok güzel bir alternatif olabilir. Türkiye’de bulunamasa da yurtdışında çok uygun fiyatlı şipreler bunlar.
 
Üst